za torticu
bebacha jesi li pravila onu sa narandzom,kakva je ispala?
_____________________________
Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti
zaho,gvendolina hvala vam.
ove slicice mi se pravo svidjaju postale su moj hit br 1.
_____________________________
Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!
Mala, suuuuuuuuper
Recept obavezno stavi i da te pitam oko onih jestivih sličica. Znam da ste spominjali da se mogu naručiti...gdje, šta, kako...
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
recept sam stavila na prethodnu stranu, mokra jaffa torta sa collinarke.
a slikice ja narucila preko cikice iz cazina link cu ti poslati na pp.dodje stvarno brzo a kosta 5 KM koju hoces sliku.
_____________________________
Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!
E, jučer sam sasvim slučajno naletila na tu tortu na coolinarici...hehe koja slučajnost...i super zvuči
Čekam pp
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
poslala pp
a ja sam stavljala ljesnjake i samljela sam ih radi starijih da se ne udave i super je ispala.
_____________________________
Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!
IZVORNA PORUKA: MALA1994
zaho,gvendolina hvala vam.
ove slicice mi se pravo svidjaju postale su moj hit br 1.
i ja se odavno kanim da pokusam sa slicicama,kad sam vec smotaTa za fondant

....jesu li ovo one sto si preko neta narucivala,koja je razlika izmedju onih sto se imaju uzeti u tc
kada uzmem slicicu javim ti se da mi das instrukcije kako dalje
_____________________________
Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti
nikakva razlika,,meni su samo ove iz prodavnice malo "zilavije",ova sto sam je narucila je bila skroz mekana a iz prodavnice je bila kao zilava mozda sto je starija bila.
a kada zavrsis tortu samo stavis slikicu nista ne ide preko nje.samo je malo pritisnes i to je to.
bitno je da je podloga ili neka krema ili slag da se moze sjediniti sa slikom.
_____________________________
Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!
tekja imam nekih neodloznih obaveza necu biti tu
hihihi
_____________________________
Jul 20th
...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!
hvala mala
moracu i ja pokusati cim kakva prigoda ispadne
_____________________________
Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti
IZVORNA PORUKA: MALA1994
evo mog tomice kao sto sam obecala
jao divan vam je ovaj tomica
bravo mama
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006
F-12.2.2009
koju velicinu kalupa si koristila??
treba mi recept za kru koje je cvrsta za barbika tortu.
ja bi pravila na ovaj nacin al drugu kremu.s tim da mi ovaj biskvit nije nesto zbog 500 gr putera i 500 gr secera.previse mi a neznam dali bi se promjenila konzistencija kad bi smanjila
http://www.coolinarika.com/recept/barbie-torta-by-pattyc/
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
Ja mislim da je ok ova kora, sada sam pročitala recept i ne bih ništa mijenjala. Držat će ona fondat, s tim da je držiš u frižideru prije nanošenja fondata malo duže nego inače.
_____________________________
Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.
moram i ja da pohvalim svoje torte, super su ispale, pravila sam teodoru i kapri, recepti su extra, hvala vam
Torta sa "ogradom" od čokolade!
Ograda od čokolade:
Istopiti na pari 200-300 grama čokolade za kuhanje. Izmjeriti obim i visinu torte te izrezati papir za pečenje po tačnim dimenzijama. Istopljenu čokoladu istresti na papir i od početka do kraja rastanjiti špatulom. Ostaviti na zraku 5 minuta da se samo malo stisne, a onda pažljivo zajedno sa papirom staviti na zidove torte i rukama lagano pritisnuti da se zalijepi. Odmah staviti u frižider 1 sat. Nakon toga pažljivo odstraniti papir i čokoldna ograda ostaje!
_____________________________
Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.
Baš ti hvala Elma, uopšte nije komplikovano. Meni se sviđa i ono kad je ta ograda iz dijelova, pokušaću i to jednom.
evo neznam gdje da pitam,pravim po PRVI PUT Havana tortu,u 1litar mlijeka sam istopila 3kesice želatine u listićima predhodno namočene i oćjeđene,i istopila u mijeku...sad ja neznam jel sve ok napravljeno jer se mlijeko i prohladilo a i dalje tečno a piše mi u receptu da bude miljeko kao puding,ili treba to sve da prenoći u frižideru??
ako netko zna molim odgovor
_____________________________
* 22.3.2009. * prva ljubav
* 10.7.2012.* druga ljubav
lana , nisam odavno pravila havanu, a pravila sam je sa želatinom u prahu...probajohladiti malu kol smjese u zamrzivaču(ali ne i zamrznuti) pa vidi šta će biti,ako se ne stisne-dodaj još želatine i dalje po receptu...
_____________________________
Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!
IZVORNA PORUKA: doublemum
lana , nisam odavno pravila havanu, a pravila sam je sa želatinom u prahu...probajohladiti malu kol smjese u zamrzivaču(ali ne i zamrznuti) pa vidi šta će biti,ako se ne stisne-dodaj još želatine i dalje po receptu...
hvala,stislo se napokon u frižderu,sve je gotovo i sad je u zamrzivaču uff jedva čekam sutra
_____________________________
* 22.3.2009. * prva ljubav
* 10.7.2012.* druga ljubav
Posudu sa unutrašnje strane obložiti prozirnom folijom i ostaviti je da viri iz posude. Piškote, jednu po jednu, umakati u toplo mlijeko i redati u posudu po zidovima, ali i po dnu. Obložiti cijelu posudu piškotama. Npraviti dva fila: Bijeli fil: 1/2 litra vrhnja za kuhanje staviti da provrije i dodati 300 grama bijele čokolade.Kada se fil potpuno ohladi dodati 200 grama omekšal...og putera. Tamni fil: 1/2 litra vrhnja za kuhanje staviti da provrije i dodati 300 grama tamne čokolade. Kada se fil potpuno ohladi dodati 200 grama omekšalog putera. U posudu u kojoj se nalaze piškote naizmejnično dadti bijeli pa tamni fil. Na vrh staviti piškote i prekriti fil u potpunosti, a zatim folijom koja je virila iz posude. Staviti u frižider nekoliko sati. Zatim, odmotati foliju sa vrha,. podmenuti ravni tanjir i naglo okrenuti posudu. Dekorisati štaub šećerom i kakaom.
< Poruku je uredio ElmaB -- 8.4.2012 19:52:31 >
_____________________________
Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.