Posudu sa unutrašnje strane obložiti prozirnom folijom i ostaviti je da viri iz posude. Piškote, jednu po jednu, umakati u toplo mlijeko i redati u posudu po zidovima, ali i po dnu. Obložiti cijelu posudu piškotama. Npraviti dva fila: Bijeli fil: 1/2 litra vrhnja za kuhanje staviti da provrije i dodati 300 grama bijele čokolade.Kada se fil potpuno ohladi dodati 200 grama omekšal...og putera. Tamni fil: 1/2 litra vrhnja za kuhanje staviti da provrije i dodati 300 grama tamne čokolade. Kada se fil potpuno ohladi dodati 200 grama omekšalog putera. U posudu u kojoj se nalaze piškote naizmejnično dadti bijeli pa tamni fil. Na vrh staviti piškote i prekriti fil u potpunosti, a zatim folijom koja je virila iz posude. Staviti u frižider nekoliko sati. Zatim, odmotati foliju sa vrha,. podmenuti ravni tanjir i naglo okrenuti posudu. Dekorisati štaub šećerom i kakaom.
 
   Kad si je uspjela napraviti???
Neki dan gledam ovaj recept kod onog holandjanina na 24KITCHEN
 i kontam napravim je ubrzo,al eto,pretekla si me
   i kontam napravim je ubrzo,al eto,pretekla si me 
    
		
 
			 
		 
						




 
						 
						 
						 
						 
									



 
											
											 
											 
											 
   
   
											 
    
    
    
    
    
  
  Ovo je neki bijeli kolac,tako ja dobila recept,ali ga preuredila u tortu
   Ovo je neki bijeli kolac,tako ja dobila recept,ali ga preuredila u tortu  
   
											 
   
											 
    






