Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
seka87 ti si pravi majstor Mom starijem djecaku je uskoro rodjendan. Njegova zelja sto se tice torte je bomba al s cokoladom, pa sam mislila napravit neku kombinaciju filova i kora. Ako ima neko recept slican toj zelji ili ideju, nek se ocituje.
_____________________________
2004. 2008.
29.05.2012, 13:56
Hanady RR
18727
damma kore iz recepta bombi
a krema žumnac na pari sa čokoladom i šećerom u prahu, u to puter i lješnnjake, orahe po želji...ili podjeli smjeu pa u jednu plazmu u drugu orahe...maži kombinovano
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
29.05.2012, 14:11
damma
1281
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
damma kore iz recepta bombi
a krema žumnac na pari sa čokoladom i šećerom u prahu, u to puter i lješnnjake, orahe po želji...ili podjeli smjeu pa u jednu plazmu u drugu orahe...maži kombinovano
i mislila sam nesto na taj nacin. gledala sam onaj recept sto si postavila za cokoladni rolat, dade mi ideju. a danas cu da pravim onaj tvoj rolat, pa cu izvuc iz tog. inace volim filove sa zumanjcima i cokoladom.
_____________________________
2004. 2008.
31.05.2012, 08:04
seka87
253
hvala vam, drago mi je da vam se svidjaju!!!!!
evo jos jedna
_____________________________
nase malo zlato Lamija rodjena 1.10.2009. 3.200kg i 51cm
prvi zubic dobila sa 8 mjeseci
prohodala sa 10mj i 20dana
06.06.2012, 13:54
damma
1281
Blizi mi se rodjendan djecaku, pa se dvoumim izmedju dvije torte, milka torta od milenium i teodora od dush. Imala sam u planu i greta mozda al sam suzila na ove dvije. Sta mislite koju vise vole djeca?
_____________________________
2004. 2008.
10.06.2012, 11:18
madam x
839
Palatschinken, koliko jaja-ili žumanaca ide u fil od one carske torte, ja sebi kopirala tvoj recept i sad čitam, ne pišu jaja nikako a u objašnjenju postupka se spominju jaja.
10.06.2012, 11:23
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: zinanina
Palatschinken, koliko jaja-ili žumanaca ide u fil od one carske torte, ja sebi kopirala tvoj recept i sad čitam, ne pišu jaja nikako a u objašnjenju postupka se spominju jaja.
korigovala je kasnije recept 5 ide :)
IZVORNA PORUKA: palachinken
do mene je :) 5 jaja
Evo recept ponovo, s jajima :) Onaj gore ako mogu moderatori. nek izbrisu, da ne bude zabune
CARSKA TORTA (ČOKOLADA)
Sastojci: Tijesto: 8 jaja 180 gr šećera 100 gr mljevenih oraha + 80 gr brašna, pola praška za pecivo 30 gr kakao praha
Fil: 5 jaja 220 gr šećera 220 gr čokolade za kuhanje 220 gr margarina 1 zamrznuta narandža (može i bez nje)
Glazura: 100 gr čokolade za kuhanje, malo vode, šećera i margarina (Zagrijavati dok se čokolada ne istopi) 1 kesica šlag pjene
Izrada:
KORA: Ulupati bjelanca, dodavati šećer, zatim 1 po 1 žumance. Izmješati orahe, brašno, prašak za pecivo i kakao, pa postepeno dodavati u šato. Tepsiju obložiti masnim papirom, istresti tijesto i peći u zagrijanoj rerni na umjerenoj temperaturi dok se rub kore ne počne odvajati od tepsije. Ohlađenu koru izrezati na 3 dijela.
FIL: Umutiti jaja i šećer u gust šato. Kuhati u šerpi na pari dok se fil ne zgusne. Ubaciti čokoladu izlomljenu na komadiće i miješati dok se čokolada ne istopi. U ohlađen fil umiješati margarin i izrendanu zamrznutu narandžu. Kore malo navlažiti prokuhanom i ohlađenom vodom sa šećerom uz dodatak malo ruma ili soka od narandže. Filovati kore i okolo. Preliti ohlađenom glazurom, a kad se glazura stvrdne, ukrasiti šlagom.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
10.06.2012, 11:33
madam x
839
Hvala
13.06.2012, 14:20
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
13.06.2012, 14:24
Hanady RR
18727
Iman evo ti dva posta iznad... palachinken je nakon što je napisla receprt shavtila d anije stavil jaja za kremu 5 ide :) evo uznad ja sma našla to radila po korigovanom a i zinanini sma precopirala tačan recept
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
13.06.2012, 14:25
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
13.06.2012, 14:30
Hanady RR
18727
da.... kora 8 krema 5
meni je super narasla kora pa sma rezala na tri i prekrila fondantom...nije bav bila vioka previše la nije ni premalo... u principu moglo bi s ejoš od trećine mjere uraditi još jedna kora da bude efektija torta
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
13.06.2012, 14:37
palachinken
5397
Evo hanady sve rekla, a ja napominjem da bi se za fondan trebala raditi makar 1 i po mjera ili još bolje, dupla mjera pa smjesu za koru popoloviti, peći na dva puta, a onda svaki od tih dijelova rezati na dva, da se dobiju 4 fine kore.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
13.06.2012, 14:41
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
13.06.2012, 14:44
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Iman83
Ma taman je ona Hanady
Nego, na koliko stepeni da je pečem....ja inače za kore koristim 180 step, kontam biće dovoljno?
i ja sam na 180 pekla... treba joj malo duže samo malo jer raste pa da s eunutra isuši u donsu na one tanje kroe...jer baš mašallah izaže visoka ko torten pleh ( bar moj)
a i jest ti ova taman... dosta joj tri kore
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Pa jest, taman je! Ja se navadila raditi one turbo visoke I da, jaja obavezno sa sobne temperature :) S korom treba ko sa ljubavnicom pažljivo, da ne stoji dugo, da se ne treska jako, da se rerna ne otvara
< Poruku je uredio palachinken -- 13.6.2012 14:53:54 >
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
Pa jest, taman je! Ja se navadila raditi one turbo visoke
one jsu efektnije nema govora... al eto ja sma kad izađe onako ocjenila za ovu potrebu da mi je dovoljna i za broj gostiju i somišljeni izgled...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
zahoooooo...pomagaj... i jel valja u kalup 28 ona...jel lijepo visoka
i jel može na nju ista malo manja...
da od nje fondatam dvorac... zaho, bebacha i palachinken u vas se uzdam
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
16.06.2012, 22:38
Honey3
3035
Hanady ja ne stavljam piskote,nego jos jednu koru umjesto piskota,a okolo ide zuti fil iz kreme svakako,ja preko njeg stavim fondant,a mozes ti i preko zutog fila puter kremu,kako zelis
_____________________________
Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))
16.06.2012, 22:46
Honey3
3035
ja sam pravila u kalupu 26 i bude dobro visoka,ima nje fino i za kalup 28 a ja kad sam pravila onu na sprat za mladence,bila mi je bingo,tako da moze izdrzati sprat
_____________________________
Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))
16.06.2012, 22:53
Hanady RR
18727
zako ti si ginagt moj... pa sve mi odgovore dade
nego još jedno pitanjce...šta ti misliš bil valjalo da je ja ostavim kakav jeste...znači i te piškote...pa žuat krema pa ispečem još koru jednu pa sve lijepo butter kremom okolo sredim...bil mi bila čvsta i tako il bi kora do piškota msetala...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
16.06.2012, 22:58
Honey3
3035
mislim da bi ti onda falilo malo jos kreme,mozda da umjesto puter kreme napravis neku dobru kremu,pa preko fondant,ali bi ti onda torta bila ko brdo
_____________________________
Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))
16.06.2012, 23:02
Honey3
3035
ako se bojis da ce ti biti niska,samo u koru ubacis jos po jedno jaje,i ostale namirnice pojacas,jer sam ja tako pravila koru u onaj cetvrtasti pleh,i imala torta super visinu,ima nje dovoljno,ne brini
_____________________________
Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))