cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Torte

  
clock-img

29.05.2012, 13:53

clock-img

damma

pencil-img

1281

seka87 ti si pravi majstor user posted image
Mom starijem djecaku je uskoro rodjendan. Njegova zelja sto se tice torte je bomba al s cokoladom, pa sam mislila napravit neku kombinaciju filova i kora.
Ako ima neko recept slican toj zelji ili ideju, nek se ocituje.

_____________________________

2004.
2008.

clock-img

29.05.2012, 13:56

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

damma kore iz recepta bombi

a krema žumnac na pari sa čokoladom i šećerom u prahu, u to puter i lješnnjake, orahe po želji...ili podjeli smjeu pa u jednu plazmu u drugu orahe...maži kombinovanouser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.05.2012, 14:11

clock-img

damma

pencil-img

1281


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

damma kore iz recepta bombi

a krema žumnac na pari sa čokoladom i šećerom u prahu, u to puter i lješnnjake, orahe po želji...ili podjeli smjeu pa u jednu plazmu u drugu orahe...maži kombinovanouser posted image



i mislila sam nesto na taj nacin. gledala sam onaj recept sto si postavila za cokoladni rolat, dade mi ideju. a danas cu da pravim onaj tvoj rolat, pa cu izvuc iz tog. inace volim filove sa zumanjcima i cokoladom.

_____________________________

2004.
2008.

clock-img

31.05.2012, 08:04

clock-img

seka87

pencil-img

253

hvala vam, drago mi je da vam se svidjaju!!!!!

evo jos jedna

user posted image


_____________________________

nase malo zlato Lamija rodjena 1.10.2009. 3.200kg i 51cm

prvi zubic dobila sa 8 mjeseci

prohodala sa 10mj i 20dana

clock-img

06.06.2012, 13:54

clock-img

damma

pencil-img

1281

Blizi mi se rodjendan djecaku, pa se dvoumim izmedju dvije torte, milka torta od milenium i teodora od dush. Imala sam u planu i greta mozda al sam suzila na ove dvije. Sta mislite koju vise vole djeca?

_____________________________

2004.
2008.

clock-img

10.06.2012, 11:18

clock-img

madam x

pencil-img

839

Palatschinken, koliko jaja-ili žumanaca ide u fil od one carske torte, ja sebi kopirala tvoj recept i sad čitam, ne pišu jaja nikako a u objašnjenju postupka se spominju jaja.

clock-img

10.06.2012, 11:23

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: zinanina

Palatschinken, koliko jaja-ili žumanaca ide u fil od one carske torte, ja sebi kopirala tvoj recept i sad čitam, ne pišu jaja nikako a u objašnjenju postupka se spominju jaja.


korigovala je kasnije recept 5 ide :)

IZVORNA PORUKA: palachinken

do mene je :)
5 jaja

Evo recept ponovo, s jajima :)
Onaj gore ako mogu moderatori. nek izbrisu, da ne bude zabune

CARSKA TORTA    (ČOKOLADA)

                       Sastojci:
Tijesto:
8 jaja
180 gr šećera
100 gr mljevenih oraha + 80 gr brašna, pola praška za pecivo
30 gr kakao praha

Fil:
5 jaja
220 gr šećera
220 gr čokolade za kuhanje
220 gr margarina
1 zamrznuta narandža (može i bez nje)

Glazura:
100 gr čokolade za kuhanje, malo vode, šećera i margarina
(Zagrijavati dok se čokolada ne istopi)
1 kesica šlag pjene

                    Izrada:

KORA:
Ulupati bjelanca, dodavati šećer, zatim 1 po 1 žumance.
Izmješati orahe, brašno, prašak za pecivo i kakao, pa postepeno dodavati u šato.
Tepsiju obložiti masnim papirom, istresti tijesto i peći u zagrijanoj rerni na umjerenoj temperaturi dok se rub kore ne počne odvajati od tepsije.
Ohlađenu koru izrezati na 3 dijela.

FIL:
Umutiti jaja i šećer u gust šato.
Kuhati u šerpi na pari dok se fil ne zgusne.                                                            
Ubaciti čokoladu izlomljenu na komadiće i miješati dok se čokolada ne istopi.
U ohlađen fil umiješati margarin i izrendanu zamrznutu narandžu.
Kore malo navlažiti prokuhanom i ohlađenom vodom sa šećerom uz dodatak malo ruma ili soka od narandže.
Filovati kore i okolo.
Preliti ohlađenom glazurom, a kad se glazura stvrdne, ukrasiti šlagom.





_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

10.06.2012, 11:33

clock-img

madam x

pencil-img

839

Hvala user posted image

clock-img

13.06.2012, 14:20

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

13.06.2012, 14:24

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Iman evo ti dva posta iznad...
palachinken je nakon što je napisla receprt shavtila d anije stavil jaja za kremu 5 ide :)
evo uznad ja sma našla to radila po korigovanom a i zinanini sma precopirala tačan recept

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.06.2012, 14:25

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

13.06.2012, 14:30

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

da....
kora 8
krema 5

meni je super narasla kora pa sma rezala na tri i prekrila fondantom...nije bav bila vioka previše la nije ni premalo...
u principu moglo bi s ejoš od trećine mjere uraditi još jedna kora da bude efektija torta

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.06.2012, 14:37

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Evo hanady sve rekla, a ja napominjem da bi se za fondan trebala raditi makar 1 i po mjera ili još bolje, dupla mjera pa smjesu za koru popoloviti, peći na dva puta, a onda svaki od tih dijelova rezati na dva, da se dobiju 4 fine kore.


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

13.06.2012, 14:39

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

evo moje palachinko sa orginalnom mjerom
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3622799000927&set=a.3622751319735.2150076.1002520942&type=3&theater
nije ni niska tako...
još jedna ovako tanka kora ja mislim bila bi ok...
user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.06.2012, 14:41

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

13.06.2012, 14:44

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Iman83

Ma taman je ona Hanadyuser posted image

Nego, na koliko stepeni da je pečem....ja inače za kore koristim 180 step, kontam biće dovoljno?



i ja sam na 180 pekla...
treba joj malo duže samo malo jer raste pa da s eunutra isuši u donsu na one tanje kroe...jer baš mašallah izaže visoka ko torten pleh ( bar moj)user posted image

a i jest ti ova taman...
dosta joj tri koreuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.06.2012, 14:44

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

13.06.2012, 14:46

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

evo moje palachinko sa orginalnom mjerom
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3622799000927&set_=a.3622751319735.2150076.1002520942&type=3&theater
nije ni niska tako...
još jedna ovako tanka kora ja mislim bila bi ok...
user posted image


Pa jest, taman je! Ja se navadila raditi one turbo visoke user posted image
I da, jaja obavezno sa sobne temperature :) S korom treba ko sa ljubavnicom user posted image pažljivo, da ne stoji dugo, da se ne treska jako, da se rerna ne otvara user posted image

< Poruku je uredio palachinken -- 13.6.2012 14:53:54 >


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

13.06.2012, 14:48

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: palachinken


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

evo moje palachinko sa orginalnom mjerom
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3622799000927&set=a.3622751319735.2150076.1002520942&type=3&theater
nije ni niska tako...
još jedna ovako tanka kora ja mislim bila bi ok...
user posted image


Pa jest, taman je! Ja se navadila raditi one turbo visoke user posted image



one jsu efektnije nema govora...
al eto ja sma kad izađe onako ocjenila za ovu potrebu da mi je dovoljna i za broj gostiju i somišljeni izgled...



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

16.06.2012, 21:53

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

pomoć
ova torta bingo
http://www.coolinarika.com/recept/761956/
jeli na sve kako ide ispečeme još jednu koru pa prekrijem butter kremom i preko fondant...

zahoooooo...pomagaj...
i jel valja u kalup 28 ona...jel lijepo visokauser posted image

i jel može na nju ista malo manja...

da od nje fondatam dvorac...
zaho, bebacha i palachinken u vas se uzdamuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

16.06.2012, 22:38

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

Hanady ja ne stavljam piskote,nego jos jednu koru umjesto piskota,a okolo ide zuti fil iz kreme svakako,ja preko njeg stavim fondant,a mozes ti i preko zutog fila puter kremu,kako zelisuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

16.06.2012, 22:46

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

ja sam pravila u kalupu 26 i bude dobro visoka,ima nje fino i za kalup 28user posted image
a ja kad sam pravila onu na sprat za mladence,bila mi je bingo,tako da moze izdrzati spratuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

16.06.2012, 22:53

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

zako ti si ginagt moj...
pa sve mi odgovore dadeuser posted image user posted image user posted image

nego još jedno pitanjce...šta ti misliš bil valjalo da je ja ostavim kakav jeste...znači i te piškote...pa žuat krema pa ispečem još koru jednu pa sve lijepo butter kremom okolo sredim...bil mi bila čvsta i tako il bi kora do piškota msetala...user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

16.06.2012, 22:58

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

mislim da bi ti onda falilo malo jos kreme,mozda da umjesto puter kreme napravis neku dobru kremu,pa preko fondant,ali bi ti onda torta bila ko brdouser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

16.06.2012, 23:02

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

ako se bojis da ce ti biti niska,samo u koru ubacis jos po jedno jaje,i ostale namirnice pojacas,jer sam ja tako pravila koru u onaj cetvrtasti pleh,i imala torta super visinu,ima nje dovoljno,ne briniuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

Zadnji članci

article-img