mislim da bi ti onda falilo malo jos kreme,mozda da umjesto puter kreme napravis neku dobru kremu,pa preko fondant,ali bi ti onda torta bila ko brdo
e ništa onda...ide ko tvoja varijanata...hvala draga
17.06.2012, 11:39
Miimy
1041
Gdje ste majstorice mozda sam ovo vec pitala al mozak ne radi pa ne zamjerite.... jeste li ikad pravile neku tortu pa je zaledile da imate onako za iznenada , i ako ima neka preporuka, kontala sam barem jednu dvije napraviti da mise nadje.... pa ako ima predlog savjet bujrum...
Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h
17.06.2012, 13:40
niki83
2113
Naravno Recimo havana torta je bas takva. Ili evo pogledaj ovu http://www.coolinarika.com/recept/788562/ COKO-Ljesnjak torta Ja je pravila roditeljima za godisnjicu braka, nosila kumi kad se porodila, oni je stavili u zamrzivac pa poslije potrosili, kazu da su je svi pohvalili
17.06.2012, 13:43
bebacha
1170
ja sam silom prilika zaledila jaffa tortu i nisam se pokajala.ista je bila i kad se odledila a ako se jede odma bude sladoled torta ja isjecem komade na tanjir i ostavim 10-minuta na sobnoj temp i bilo je odlicno
17.06.2012, 13:48
niki83
2113
eto super ideja..
22.06.2012, 11:53
Nedi
1147
Treba mi pomoc oko glazure...ima li ko voljan da pomogne?
Zdravo cure .Ja sam ovdje nova i mogu vam reci da ima jako zanimljivih i dobrih recepata .Ali ja u kuci imam jedan jako veliki problem .Muz je alergican na orahe i ne voli ljesnjake .Ima tako lijepih torti ali skoro svaka sastoji nesto od ovoga Pa bi vas zamolila ako ima neka lijepa torta da mi date recept i da je ukusna .Uskoro mu je rodjendan kao i nama godisnjica braka (isti datum) pa bi da ga iznenadim .Hvala puno na svim receptima .
06.08.2012, 11:08
milenium
6133
beny,pa imaš voćnih torta,ionako je sad ljeto ,pravo vrijeme za jednu takvu laganu.a možeš i tops tortu tj.jaffa tortu.kore su 2 čokoladne i jedna ona žuta.a recepta imaš na temi koliko hoćeš.a imaš i na coolinarki.
06.08.2012, 11:16
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: Beny
Zdravo cure .Ja sam ovdje nova i mogu vam reci da ima jako zanimljivih i dobrih recepata .Ali ja u kuci imam jedan jako veliki problem .Muz je alergican na orahe i ne voli ljesnjake .Ima tako lijepih torti ali skoro svaka sastoji nesto od ovoga Pa bi vas zamolila ako ima neka lijepa torta da mi date recept i da je ukusna .Uskoro mu je rodjendan kao i nama godisnjica braka (isti datum) pa bi da ga iznenadim .Hvala puno na svim receptima .
< Poruku je uredio Visnja RR -- 6.8.2012 11:17:56 >
06.08.2012, 11:18
milenium
6133
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Beny
Da li neka od vas zna gdje bih u Sarajevu mogla kupiti kore za puslica tortu?
13.08.2012, 16:06
MAMA MA
645
Imas u mercatoru te beze kore za spanski,japanski,ledeni vjetar..Ako mislis na beze kore(ono bjelanci šećer)
13.08.2012, 16:24
H a n a
2
Hvala ti puno draga MAMA MA. Da na te kore mislim. Pozdrav!
13.08.2012, 17:20
maja78 RR
4163
E kad si spomenula puslica tortu onda napisi i recept
I da ima ih u merkatoru
17.08.2012, 23:35
Lalana
866
Zna li neko dobar recept za Americku tortu, ali da mi objasni fil: kako zagrijati vrhnje i cokoladu a da ne ostane tecno?
17.08.2012, 23:37
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Lalana
Zna li neko dobar recept za Americku tortu, ali da mi objasni fil: kako zagrijati vrhnje i cokoladu a da ne ostane tecno?
eto na 4 strani ove tme...recept koji ja koristim ... pravila sma je mnogo puta i nikada nije fulio...pogledaj...što nije jasno pomgnem... iiiiiiiiiiiiii
17.08.2012, 23:45
Lalana
866
Hvala Hanady, javim ako sta ne skontam
18.08.2012, 00:12
magbi
294
ima li iko prisutan
18.08.2012, 00:20
Honey3
3035
IZVORNA PORUKA: magbi
ima li iko prisutan
sviđa mi se ova torta samo mi nije jasno nešto.piše da se pravi u velikom plehu tako da kore ne budu debele i teške.čak je jedna napisala da je pravila u plehu u onom što dođe u pećnici. i piše da je to pleh veličine 25x30 cm pa tko je tu lud? te dimenzije su veličine malog rokovnika
18.08.2012, 16:00
Galicia
2433
Pravi po svom. Ja sve torte pravim po svojim tepsijama/kalupima. Nigdje neces naci 2 iste torte, da su i kore i filovi isti. Tako da i kad napravis po svom, bice onakva kakva ispadne, a niko drugi nece znati da je trebala biti ili deblja ili tanja. Uglavnom torte se uvijek pojedu. A ovdje na slikama vidim da su vecinom koristili sve iste kalupe, mislim iste velicine.
20.08.2012, 16:17
Beny
2
Cure ,dosla mi sestricina danas i pita gdje moze nabaviti kalupe za torte .Gdje ste vi kupovale? Ja sam svoje dobila od mame tako da ja ne znam .