writing-img

RE: Torte

clock-img

16.06.2012, 23:03

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: zaha

mislim da bi ti onda falilo malo jos kreme,mozda da umjesto puter kreme napravis neku dobru kremu,pa preko fondant,ali bi ti onda torta bila ko brdouser posted image

e ništa onda...ide ko tvoja varijanata...hvala dragauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

17.06.2012, 11:39

clock-img

Miimy

pencil-img

1041

Gdje ste majstorice mozda sam ovo vec pitala al mozak ne radi pa ne zamjerite.... jeste li ikad pravile neku tortu pa je zaledile da imate onako za iznenada , i ako ima neka preporuka, kontala sam barem jednu dvije napraviti da mise nadje.... pa ako ima predlog savjet bujrum...

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

clock-img

17.06.2012, 13:40

clock-img

niki83

pencil-img

2113

Naravno user posted image
Recimo havana torta je bas takva.
Ili evo pogledaj ovu http://www.coolinarika.com/recept/788562/ COKO-Ljesnjak torta
Ja je pravila roditeljima za godisnjicu braka, nosila kumi kad se porodila, oni je stavili u zamrzivac pa poslije potrosili, kazu da su je svi pohvaliliuser posted image

N&N

clock-img

17.06.2012, 13:43

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

ja sam silom prilika zaledila jaffa tortu
i nisam se pokajala.ista je bila i kad se odledila a ako se jede odma bude sladoled tortauser posted image
ja isjecem komade na tanjir i ostavim 10-minuta na sobnoj temp i bilo je odlicno

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

17.06.2012, 13:48

clock-img

niki83

pencil-img

2113

eto super ideja..user posted image

N&N

clock-img

22.06.2012, 11:53

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

Treba mi pomoc oko glazure...ima li ko voljan da pomogne?

clock-img

22.06.2012, 18:39

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Kazi Nedi, sta ti treba?

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

23.06.2012, 23:59

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Kazi Nedi, sta ti treba?

Vec napravila a i pojeli smo jeuser posted image

clock-img

06.08.2012, 02:30

clock-img

Beny

pencil-img

2

Zdravo cure .Ja sam ovdje nova i mogu vam reci da ima jako zanimljivih i dobrih recepata .Ali ja u kuci imam jedan jako veliki problem .Muz je alergican na orahe i ne voli ljesnjake .Ima tako lijepih torti ali skoro svaka sastoji nesto od ovoga Pa bi vas zamolila ako ima neka lijepa torta da mi date recept i da je ukusna .Uskoro mu je rodjendan kao i nama godisnjica braka (isti datum) pa bi da ga iznenadim .Hvala puno na svim receptima .

clock-img

06.08.2012, 11:08

clock-img

milenium

pencil-img

6133

beny,pa imaš voćnih torta,ionako je sad ljeto ,pravo vrijeme za jednu takvu laganu.a možeš i tops tortu tj.jaffa tortu.kore su 2 čokoladne i jedna ona žuta.a recepta imaš na temi koliko hoćeš.a imaš i na coolinarki.

clock-img

06.08.2012, 11:16

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

IZVORNA PORUKA: Beny

Zdravo cure .Ja sam ovdje nova i mogu vam reci da ima jako zanimljivih i dobrih recepata .Ali ja u kuci imam jedan jako veliki problem .Muz je alergican na orahe i ne voli ljesnjake .Ima tako lijepih torti ali skoro svaka sastoji nesto od ovoga Pa bi vas zamolila ako ima neka lijepa torta da mi date recept i da je ukusna .Uskoro mu je rodjendan kao i nama godisnjica braka (isti datum) pa bi da ga iznenadim .Hvala puno na svim receptima .

meni je ljeti cheesecake od malina savrsen izbor ...ili sumskog voca (zamrznuto Ledo voce)
evo recept
http://tortekolaci.com/kolaci/cheesecake-sa-malinama

< Poruku je uredio Visnja RR -- 6.8.2012 11:17:56 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

06.08.2012, 11:18

clock-img

milenium

pencil-img

6133

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: Beny

meni je ljwti cheesecake od malina savrsen izbor ...ili sumskog voca (zamrznuto Ledo voce)
evo recept
http://tortekolaci.com/kolaci/cheesecake-sa-malinama

mmmm što je ovo dobro.
p.s. moj 6000 postuser posted image

clock-img

13.08.2012, 16:05

clock-img

H a n a

pencil-img

2

Zdravo cure,

Da li neka od vas zna gdje bih u Sarajevu mogla kupiti kore za puslica tortu?

clock-img

13.08.2012, 16:06

clock-img

MAMA MA

pencil-img

645

Imas u mercatoru te beze kore za spanski,japanski,ledeni vjetar..Ako mislis na beze kore(ono bjelanci šećer)
user posted image

"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...

clock-img

13.08.2012, 16:24

clock-img

H a n a

pencil-img

2

Hvala ti puno draga MAMA MA. Da na te kore mislim. Pozdrav!

clock-img

13.08.2012, 17:20

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

E kad si spomenula puslica tortu onda napisi i recept user posted image

I da ima ih u merkatoru

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

17.08.2012, 23:35

clock-img

Lalana

pencil-img

866

Zna li neko dobar recept za Americku tortu, ali da mi objasni fil: kako zagrijati vrhnje i cokoladu a da ne ostane tecno?

Moje tri srece...

clock-img

17.08.2012, 23:37

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Lalana

Zna li neko dobar recept za Americku tortu, ali da mi objasni fil: kako zagrijati vrhnje i cokoladu a da ne ostane tecno?

eto na 4 strani ove tme...recept koji ja koristim ...
pravila sma je mnogo puta i nikada nije fulio...pogledaj...što nije jasno pomgnem...
iiiiiiiiiiiiii
user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

17.08.2012, 23:45

clock-img

Lalana

pencil-img

866

Hvala Hanady, javim ako sta ne skontam

Moje tri srece...

clock-img

18.08.2012, 00:12

clock-img

magbi

pencil-img

294

ima li iko prisutan

clock-img

18.08.2012, 00:20

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

IZVORNA PORUKA: magbi

ima li iko prisutan

user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

18.08.2012, 13:32

clock-img

milenium

pencil-img

6133

http://www.coolinarika.com/recept/nesquik-san-torta/

sviđa mi se ova torta samo mi nije jasno nešto.piše da se pravi u velikom plehu tako da kore ne budu debele i teške.čak je jedna napisala da je pravila u plehu u onom što dođe u pećnici. i piše da je to pleh veličine 25x30 cmuser posted image
pa tko je tu lud? te dimenzije su veličine malog rokovnikauser posted image

clock-img

18.08.2012, 16:00

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

Pravi po svom. Ja sve torte pravim po svojim tepsijama/kalupima. Nigdje neces naci 2 iste torte, da su i kore i filovi isti. Tako da i kad napravis po svom, bice onakva kakva ispadne, a niko drugi nece znati da je trebala biti ili deblja ili tanja. Uglavnom torte se uvijek pojedu. A ovdje na slikama vidim da su vecinom koristili sve iste kalupe, mislim iste velicine.

“It takes a long time to make it simple.”

clock-img

20.08.2012, 16:17

clock-img

Beny

pencil-img

2

Cure ,dosla mi sestricina danas i pita gdje moze nabaviti kalupe za torte .Gdje ste vi kupovale? Ja sam svoje dobila od mame tako da ja ne znam .

clock-img

15.10.2012, 00:05

clock-img

tajra26

pencil-img

670

moze li mi neko dati recept za nutella tortu?

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

Zadnji članci

article-img