IZVORNA PORUKA: Bambi09
ne mora znaciti da se ne smije voltaren dati djetetu prije godine dana, to sve zavisi od kilaze djeteta... ako ima odredjenu kilazu moze dati i voltaren... ima fino napisano u uputstvu koliko se daje prema kilazi djeteta... od prvog dana su nama propisivali voltaren ali u manjim kolicinama, u zavisnosti koliko je dijete imalo kilograma u tom momentu... npr. Nane ima 10 kg i vec smijem mu staviti pola voltarena...
a voltaren cepic se koristi u slucaju da temperatura predje preko 39,3 stepena... sve ispod se obara sirupima, oblogama, tusiranjem...
nikita, nadam se da ce nam drug biti dobro i da je to samo prolazna penturica... ljubi ga za nas
bambi u uputsvu fino piše da je to lijek od 12 mjeseci, kao i dalsy i on je od 12 mjeseci bez obzira što je prilagođen sirup za djecu ibobrufen je.
ja znam da se lijekovi daju po kilaži, ali sastav voltarena kao lijeka je mnogo veći rizik za alergije kod jece nego sa lupocetom, mada se alergije i na paracetamol javljaju.
Moja je farah imala 13 kg al nije imala godinu dana...
i čepić se daje na 38, 5 ...
temperatura od 37 do 38 stepeni drži statički bakterije i organizam se bori, naglo spštanje dovori do razmnožavanja bakterija...zato se uvijek ide na varijantu da se do 38,5 ne stavlja čepić da je ne snizi naglo da se ne razmnože.
Lupocet čepić djeluje na ovu visnu temperature istim djelovanjem kao voltaren