IZVORNA PORUKA: lepetetka
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: lepetetka
" U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećajem da ću svoj život staviti u službu humanosti. Prema svojim učiteljima sačuvaću dužnu zahvalnost i poštovanje. Svoje ću zvanje obavljati savjesno i dostojanstveno. Najvažnija će mi briga biti zdravlje moga pacijenta. Poštovaću tajne onog koji mi se povjeri. Održavaću svim svojim silama čast i plemenite tradicije liječničkog zvanja. Moje kolege biće mi braća. U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene uticati nikakvi obziri vjere, nacionalnosti, rase, političke ili klasne pripadnosti. Apsolutno ću poštovati ljudski život od samog začetka. Niti pod prijetnjom neću dopustiti da se iskoriste moja medicinska znanja suprotno zakonima humanosti. Ovo obećajem svečano, slobodno, pozivajući se na svoju čast."
i lijepa zakletva se pogazi ...
ista se daje kad se stkne zvanje...
djeca ga još stiču, na praksi su...
dal će ga steći vrijeme će pokazati
ooooo steći će se hanady i te kako vjeruj, ja ću još biti na birou a dotična će raditi u nekoj JU ... a zašto javnost ništa ne zna, pa vjerovatno zato jer su i te djevojke, ili bar jedna od njih djeca "uglednih" nam građana, da je drugačije bile bi one već izbačene iz škole, mene iskreno ne interesuju imena, svejedno mi , za mene su obične klipače i bezobraznice dovoljno zrele da budu svjesne svoga ponašanja, ja da vidim svoga E ovolišnog da ljubi tvoju ili nečiju curicu dobro bih ga za uši povukla i dobru lekciju održala, a kamo li da ga neko na to prisiljava, pa tu bi osobu zgazila bukvalno, ja stvarno pokušavam naći opravdanje ali ne uspijevam, nažalost...
a zakletvu sam navela, jer je oni uče i u toku školovanja i uče etiku rada i djelovanja po istoj, kakvi trebaju biti i kako se ponašati, nije svako za ovog zanimanja, i svakome isto ne treba ni dozvoliti, cilj mojih postova je to, naši dr nakon godina staža rade prestupe, a šta će ovakvi raditi...
ja opravdanje ne nalazim stvarno..
ti mene baš čudiš....
najprije opravdanja za ovaj čin nema...niti ga tražim...
al koji si vrag navalila na dvoje maloljtne djece....mislim sad da postoji smrtna kazna i da ove dvije djevojke istu dožive...jesi rješila porblem komletan...jel ti garantira da se neće ponoviti u nekom drugome vremnu , dobu, mjestu...
i odakle ti inforamcije da su ugledni građani njeni roditelji....
mislim zaista...
što hoćeš reći...pa i da jesu nisu one birale roditelje sebi same...oni su ih rodili ....
Molim te u domovima milion parova svekras i svekrva npr...
pa svom djetetu ne mogu narediti nešto jer nedaju nana i dedo....
pa milion slučajeva prijateljica mojih da mi priča kako joj dijete ima momka u vrtiću...pa još kad se sretnemo priča mi malena kako ga voli i kako s eljude...
mami i jednoj i drugoj simpatično...meni mrak na oči pada....
Al sve to nema veze sa ovim...
šta ti želiš sada...
da ti kažemo imena djevojčica pred kojima je život...da ih izbacimo iz škole da ostanu neškolovane...
iako postoje dva zakone...
jedna koji štiti ime maloljetnika i jedna koji zabranjuje izbačaj iz škole jer je srednje školovanje zakonom obavezno...
kako predlažeš da to postignemo...
evo daj mi konturkivan prijedlog...
a ja ti kažem...
curice su sankcionisane....
incindent je rješen...
njihov bezobrazluk dožibio je granicu sada....
šta da radim sad ja...
da ih pljujem jer su im roditelji ugledni građani
Uopšte ne shavtam ovoliku polemiku...
ovakvom polemikom bez argumentacije guramo glavni problem pod tepuh...
vaspitačica...
jel sankcionisana...poslala jedno dijete da vodi drugo u toalet...
ovo je povred radne dužnosti...po meni teža povreda radne dužnosti....
a teže povrede radne dužbosti podrazumjevaju i otkaz zbog iste...