IZVORNA PORUKA: Alhemicarka
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
međutim...
njihovo ponašanje nije bezazleno, i produkt je nečega....
dal okruženja u kojme žive, dal roditelja koji ne mare za njih, dal puberteta koji ispoljavaju van jer su doma u sprezi i sve je tabu tema sa njihovom mamom, dal njih otac maltretira fizičkim obračunom, dal je taj pubertet toliko ispoljen a da roditelji i nastavnici nisu primjetili prihološke frustracije tih curica i regirali prije...
A šta Hanadi ako je njihovo ponašanje produkt toga što su kao djeca u obdaništu i nižim razredima osnovne škole bila maltretirana od strane starije djece, koja su možda bila na praksi? Takvim stavom se vrtimo u krug, jednom se mora podvući linija i reči od sada će takvo ponašanje itekako biti sankcionisano, da bi prevenirali traume koje sutra mogu proizvesti problematičnu djecu i da bi sprijećili već problematičnu djecu da to čine.
ovo je ako čista pretpostavka...
ako jeste to što jeste imamo valjda više dovoljno znanja i pameti da psiholozi, pedagozi i prihijatri pozabave se takvom djecom...
a ne izbaci ih na ulicu...društvo koje ne brine...
misliš opametit će ih veća trauma nego su je imale u životu
sankcija svakako stoji da se trebala desiti...no tu nije trebao biti kraj...
...zar ini psiholozi, sociolozi nisu mogli ovim djevojčicama pomoći da nađu pravi put...
zar je to rješenje...
podvučemo crtu ovako...i njih ostavimo na milost i e ne milost društvu kao primjer za druge koji dolaze kao da njihova tri života su bjedna i ne treba o njima misliti
zar nismo imali u zadatak spasiti ih trauma a ne načiniti im još jače...
al ne najbolje oprati ruke...
I eto pordvukli smo crtu...na njima, sa njima...
baš me zanima kako će sada ići djeca u WC u vrtiću koji će i dalje imati 37-rp djece a malo kadra da ih pazi...jedna teta na njih toliko ovdje se ponavalja...a sve i da ih je dvije malo je...no svkakao jedna do njih dvije taj je dan trebala biti ispred toaleta gdje je zatečena djevojčica koja čeka svoga druga iz vrtića....
Ponavljam ne opravdavam čin djevojčica, sankciju jesu zaslužile...al mislim da nisu jedine krive u ovoj priči...