Rabi dragajel tebi znalo bit prije da gotovo veći dio dana imaš te misli o smrti i negativno razmišljanje? Kako si još uspjela prevazić to stanje, piši, pomaže zaista i dana isto
bibo malo je reci da su mi ove misli bile prisutne veci dio dana...zaista...ja bih bolje rekla da su bile tu od 0-24
Bas od
0-24 sam znala misliti i razmisljati o smrti, koje me bilo nenormalno strah, pa stalno od 0-24 sam zivjela u onom iscekivanju da ce se nekom nesto lose desiti...ali i meni naravno...zamisljala sam i konstruisala situacije(samo lose) kako ja ili neko od meni bliskih ljudi umire...pa cijeli razvoj situacije...pa kako cu, sta cu
Prije dvije godine, cini mi se, dva puta u toku 24h desio se snazan zemljotres u Sarajevu! Prvi je bio u toku dana i bila sam totalno, ali totalno uplasena...i navece ja posla da spavam i samo mi misao prodje kroz glavu: ''sta ako me nocas u neka doba probudi onakav zemljotres, k'o onaj danasnji''

I sta ce ti biti

Dade Bog da tako i bude...zdrma zemljotres u neka doba, ja sam skocila bukvalno iz kreveta, zgrabila dijete i potrcala na vrata

izgubila se totalno, a da o strahu i ne pricam....Djete sam skoro svo raskopcala i skinula u tom trku i bunilu...ne znam ni kako ni sta!!! Mogla sam mu nesto slomiti, pa samo veci belaj napraviti....bez potrebe!
ali hajde, sve je to normalno, mislim taj strah...mislim da se svi manje vise plasimo! Ali je gori ovaj strah posle, kojeg sam se jeeeedva rijesila

ma sigurno 3-4mjeseca....
Imala sam NENORMALAN strah od zemljotresa!!! A ovako sam se ponasala:
- trudila sam se da sto vise boravim na polju;
- Stalno strahovala i iscekivala sad ce;
- izbjegavala penjanje na spratove;
- non-stop u glavi pravila kako sta, kuda, gdje ...ako me zadesi.....znaci non-stop sam bila na oprezu: ''sta ako..''
- kad krenem spavati, dijete je obavezno pored mene, ako bi nas opet strefio zemljotres da ga mogu zgrabiti
- u sobi spavacoj, napravila razmjestaj da nemam prepreku nikakvu da mogu lakse ''pobjeci'' ako zadrma
- i moj kurslus u glavi: kako se ruse i urusavaju plafoni, pa konstruisem kako bih se mogla sakriti u ormar, ali mi ni to nije sigurno, pa ako bi se zadesila na nekom spratu kazu stani ispod stoka, eh sta ako ja stanem ispod stoka a sve ostalo se srusi ostane samo stok i zid, pa kako drzim dijete za ruku ili za neki dio tijela ili odjecu a ono mi ispada u toj cijeloj provaliji....pa ako se sakrijem u ormar, sve se srusi, mene zatrpa u ormaru i ja ostanem ziva...a tamo negdje ostalo mi dijete i cujem ga kako place, a ja mu ne mogu pomoci....
nadam se da sam vam docarala do detalja i dubioze o kojima sam ja razmisljala...mislim ovo je samo dio, o cemu sam jos pravila filmove u glavi
i SVE je proslo, sad mi je smijesno cega sam se bojala

Ali tada mi nije nimalo bilo smijesno! Tada sam bila smrtno uplasena i ozbiljna
Hvala Bogu pa sve prodje
Zelim da se svaka otarasi anksioznosti sto-sto prije
-