Znam ja da je to u nasim ludim glavicama , i zato sad necu da pijem nikakvu tabletu za smirenje vec se sama borim i samoj sebi govorim da sam sve ovo prosla, i nikad se nista strasno nije desilo, pa nece ni sada. Ovih dana sam dosta razmisljala o posjeti dr, o mogucnosti prekida terapije AD, pa mozda sam se malo opteretila, a nama malo treba pa da se ubedacimo.
Ja sam vec jednom napisala ...to nisu lude glavice nego nesto osjetljivije i emocionalnije od ostalih.
Prvi korak sa samoizljecenju je upravo ovo sto si ti napisala.
Tj.odluka da se suocis sa samom sobom , da se ne prepustas valovima loseg raspolozenja i straha ,i konstatacija da ti to mozes i hoces proci bez lijekova.
Ono sto je drugima irealno i neracionalno ljudima sa ovom dijagnozom je itekako stvarno i ovi prvi to tesko mogu razumjeti.
Dacu ti svoj primjer:
Ja sam se strasno bojala preci most koji dijeli moj grad,jer me u toku rata na tom istom mostu gadjao pam i pat dok sam pretrcavala.Kad sam shvatila da to mogu ...sama sam ga presla(istina nije bilo lako.... ali ostvarljivo).
Bojala sam se putovati u druge gradove jer je sam odlazak u mojoj podsvjesti znacio moguci nepovratak(uzrokovan pogibijom mog brata i odvajanjem od njega).
I masa drugih stvari koje su drugim ljudima djelovale smijesno a meni itekako stvarno.
Hocu da ti kazem....jedino TVOJA I VASA volja i snaga su put do izljecenja ...a ostalo su samo "pomocni rekviziti".