writing-img

RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta

clock-img

03.11.2009, 21:41

clock-img

reallove

pencil-img

5807

IZVORNA PORUKA: dafri

Kada su bili aktuelni certifikati moja komšinica je uvijek govorila falsifikati,vremenom uvidjeh da i nije griješilauser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

03.11.2009, 23:44

clock-img

Suzana

pencil-img

1698

Moze vala biti knjizevno ispravno prema novom pravopisu, ali meni para usi i nikad necu reci ni napisati DOLJE umjesto DOLE. user posted image

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

clock-img

04.11.2009, 09:54

clock-img

dafri

pencil-img

1097

Po novom pravopisu je pravilno reknem,ok kada tako govore naše nane al brateuser posted image

clock-img

04.11.2009, 10:06

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

Pa ne bih rekla da je to po novom pravopisu, tako je uvijek bilo.

Reknem bi bio prezent od glagola reći.

Ja reknem
Ti rekneš
On rekne

E sada je druga stvar što mi u govoru ne koristimo u tu svrhu glagol reći, nego kazati. Pa onda dobijemo:

Ja kažem,
Ti kažeš
On kaže

clock-img

04.11.2009, 20:29

clock-img

dafri

pencil-img

1097

A šta da ti reknem Hanabanana u pravu siuser posted image ,ali meni ipak para uši.

clock-img

04.11.2009, 23:29

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

reknem-od reknuti
rečem-od rećiuser posted image user posted image user posted image
malo zavrnuto ali nije neispravno

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

04.11.2009, 23:45

clock-img

reallove

pencil-img

5807

IZVORNA PORUKA: acudesa

reknem-od reknuti

nije malo zavrnuto,malo viseuser posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

04.11.2009, 23:49

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

IZVORNA PORUKA: reallove

reknem-od reknuti

nije malo zavrnuto,malo viseuser posted image user posted image

hm...šta tebi nije zavrnutouser posted image user posted image user posted image user posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

clock-img

04.11.2009, 23:58

clock-img

reallove

pencil-img

5807

hehehe meni je sve nesto zavrnutouser posted image user posted image user posted image e sta bi ja da mi nije ovog mog smileyauser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

05.11.2009, 00:23

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

hehehe meni je sve nesto zavrnutouser posted image user posted image user posted image e sta bi ja da mi nije ovog mog smileyauser posted image

upravu si, i ja samo njih pucamuser posted image user posted image user posted image

clock-img

05.11.2009, 00:23

clock-img

MajolinaTZ

pencil-img

39

user posted image Super tema !!!user posted image

Evo iako sam nova na ovom forumu,morala sam da dodam nesto,i moram reci da se slazem sa svim komentarima u vezi pravopisa. Meni uzasno ide na zivce kada vidim da neko napise rijeci kao "vidiJo" ili "biJo" i tako u tom smislu. A pogotovo kad vidim da je recenica napisana bez zareza,tacke i velikog slova na pocetku recenice. U tim situacijama moram dva puta da procitam datu recenicu da bih je razumjela potpuno. Ali,posto u danasnje vrijeme imamo ljude iz razlicitih krajeva nase zemlje,i kako svaki od njih ima neke svoje obicaje,a dosta ih nikada nije ni dotaklo da tako kazem neku knjigu sa malo vecim knjizevnim rijecima (ne bih da vrijedjam,ali tako je) meni se desilo da mi je prisla jedna poznanica, i na moje receno "htjela sam ... " njena sestra odgovori "I ja sam SHCELA", da bi ta prvo-spomenuta dodala "Ne kaze se SCHELA nego STJELA !!! " Ja mislim da sam bila u stanju odletjeti na mjesec od povisenja pritiska ... Ali na srecu zbog posjedovanja tzv. Bontonske kulture samo sam se pozdravila i produzila dalje. Stvarno ne mislim da vrijedjam nikoga sa ovim, ali zar vam ni najmanje ne smeta kad vas netko ne-obrazovan i sa malim fondom rijeci pocne ispravljati i tvrditi da je ustvari to pravilno. Pozdrav svima !!! user posted image user posted image user posted image

***Dvoumljenju nikad kraja user posted image ***

Konacno smo ga uzeli u narucje 24.4.2010

clock-img

05.11.2009, 00:25

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

user posted image user posted image pozdrav i tebi...ti odmah nešto ...user posted image user posted image

clock-img

05.11.2009, 00:27

clock-img

reallove

pencil-img

5807

bijo,tjeo,radijo,sjedijo,stavijo,pijouser posted image user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

05.11.2009, 00:28

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

user posted image user posted image pozdrav i tebi...ti odmah nešto ...user posted image user posted image

ja vala, stavi zarez pa reci hopuser posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

05.11.2009, 00:30

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja vala, stavi zarez pa reci hopuser posted image user posted image user posted image

prvo zarez, pa reci hip-hopuser posted image user posted image

clock-img

05.11.2009, 00:31

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

i, ovo je po novom pravopisu ispravnouser posted image user posted image user posted image

clock-img

05.11.2009, 00:33

clock-img

MajolinaTZ

pencil-img

39

Nisam majke mi mislila nikoga da uvrijedim user posted image Ali imam prijedlog : Najbolje da svi budemo kao Dalmatinci (mislim na ljude,ne na pse ... LOL) Kod njih prica kako ko stigne ... i opet se najbolje razumiju. user posted image

Konacno smo ga uzeli u narucje 24.4.2010

clock-img

05.11.2009, 00:33

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ja kad sam tek došla na forum bila sam manja od makovog zrna a ova današnja omladina....user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 5.11.2009 0:34:05 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

05.11.2009, 00:34

clock-img

reallove

pencil-img

5807

i, ovo je po novom pravopisu ispravnouser posted image user posted image user posted image

ja sam autor novog pravopisa i mogu vam garantovat da je tacno

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

05.11.2009, 00:35

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

ja sam autor novog pravopisa i mogu vam garantovat da je tacno

user posted image user posted image user posted image

clock-img

05.11.2009, 00:36

clock-img

nikita

pencil-img

1945

ja kad sam tek došla na forum bila sam manja od makovog zrna a ova današnja omladina....user posted image user posted image user posted image

haha bona vesela pa zena se vec osjeca ko domaca , prvi oni nas citaju i prouce ko je ko pa se onda jave...a sigur nije dosla do ringeraje zbog rijeci koje je izbacuju iz takta user posted image

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

clock-img

05.11.2009, 00:36

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: MajolinaTZ

Nisam majke mi mislila nikoga da uvrijedim user posted image Ali imam prijedlog : Najbolje da svi budemo kao Dalmatinci (mislim na ljude,ne na pse ... LOL) Kod njih prica kako ko stigne ... i opet se najbolje razumiju. user posted image

ma draga šalimo se mi, dobro nam došlauser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

05.11.2009, 00:37

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

user posted image user posted image user posted image user posted image
majolina, mi se shalimo, neka tebe nama....i treba tako, ja čitala forum godinu, pa se tek onda javila i šta sam time dobilauser posted image user posted image user posted image

clock-img

05.11.2009, 00:39

clock-img

reallove

pencil-img

5807

jooj draga veeseela ti si mi glavnauser posted image user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

05.11.2009, 00:40

clock-img

reallove

pencil-img

5807

user posted image user posted image user posted image user posted image
majolina, mi se shalimo, neka tebe nama....i treba tako, ja čitala forum godinu, pa se tek onda javila i šta sam time dobilauser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Zadnji članci

article-img