cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Kolaci....

  
clock-img

19.11.2009, 19:44

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

hvala user posted image user posted image

evo i moj jedan:

Kora:
deset bjelanaca
30 kasika secera
nekoliko kapi limuna


Krema:
kupovna krema za krempitu
deset zumanjaka
slag + od dolcele
10 kasika secera


Priprema:
napraviti snijeg od 10 bjelanaca i 30 kacika secera, rasporediti na 4 dijela i susiti na masnom papiru u pecnici, na temperaturi od 60°C
Zumance umutiti sa secerom, posebno pripremiti kremu za krempitu prema uputi, umutiti slag. Kremu sjediniti i mazati ohladjene i osusene kore.
Po zelji preliti cokoladom i ukrasiti kandiranim vocem.




_____________________________

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

19.11.2009, 20:34

clock-img

Anoniman

mmmmm...mora se i ovo probati...samo cu smanjiti zucker

clock-img

19.11.2009, 20:51

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: dadada
sahara, tite mi moje ruke djelouser posted image



Naklon, naklonuser posted image

clock-img

20.11.2009, 08:01

clock-img

Crvena

pencil-img

1859


IZVORNA PORUKA: mama mami

 
user posted image

user posted image Eh, evo malo i mog kulinarskog umijećauser posted image
Ja cekam ovaj receptuser posted image




_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

clock-img

20.11.2009, 10:42

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

Ja sam sinoć pravila ovu trortu, pa dok sam svježeg pamčenja da Vam napišem i toplo preporučim.

Sastojci
9 jaja
100 grama šećera
200 grama hurmi
3 vanilina šećera
šećer
brašno
pola limuna
1 puter
ja sam koristila dolčela kreme od vanilije, a može i šlag za dekorisanje

Ovaj kolač može da se pravi kao kao rolat ili kao torta, ako je u formi rolata onda se kora reže na tri dijela, a ako je u formi torte onda se kora ide na dva dijela.

Pa krenimo, hahaaha

Kora:

9 bjelanaka umutiti sa 9 kašika šećera, kada se dobije šlag dodati 6 kašika brašna i 200 grama isjeckanih hurmi i orahe.

Prije nego smjesu stavite da se peče, na papir se stavlja sok od limuna.

Peči na temperaturi 180 stepeni oko 20 minuta.

FIL:

9 žumanjaka umutiti sa 9 kašika šećera, 3 vanilina šećera i kuhati na pari.

Ja sam se malo zeznula pa sam previše ukuhala, pa mi je taman bilo za jedan fil.

Helem kada se na pari skuha i ohladi doda se puter, a ja sam još dodala i ovdje orahe.

Na kraju tortu sam premazala onom dolčela kremom i ukrasila pufnicama od crne dolčela kreme.


clock-img

20.11.2009, 12:03

clock-img

almai

pencil-img

795

user posted image
Rolat od banana
potrebno je:
5jaja
9kasika secera
3kasike brasna
3kasike praha
pola praska za pecivo
-fil
skuhati puding od vanilije
i kas de ohladi dodati umucen margarid sa casom cecerapa sve dobro ponovu umutiti.
-Umutiti bijelanjke dodati secer zatim ponovo dobro umutiti i dodati zumancad i ostale sastojke
uzliti u veliki  cetvrtasti pleh i peci
Kad se kora ohladi premazati je sa filom(ostaviti malo fila za premaz po vrhu rolata) i redati banane.rolat posuti orasima i uzivat u ovom super rolatu



_____________________________

moja su djeca zlatna...
kad spavaju:))

clock-img

20.11.2009, 12:16

clock-img

almai

pencil-img

795

user posted image
ovako izgleda u cijelini
user posted image
a ovo je Kolac od mrkve

potrebno je
5jaja
200gr.mrkve
200gr. oraha
1p.za pecivo
100gr. brasna
pola kasikice cimeta
cokolada za kuhanje
Sve sastojke umutiti i peci u manjoj tepsiji.
Kad se ohladi premazati kolac sa sljivovim pekmezom i preliti cokoladom

ps. kolac je extra i mrkva se apsolutno neprimjeti u kolacu samo mu daje vlaznost i izherendajte je na ono najsitnije na herendi sto je.ako volite cimet mozete staviti i viseuser posted image


_____________________________

moja su djeca zlatna...
kad spavaju:))

clock-img

20.11.2009, 12:19

clock-img

almai

pencil-img

795

user posted image

Kinder milch-snitte
ovaj recept vam toplo preporucujem zaista je jakooo ukusan i dosta lici na original.Samo da se neponavljam preuzela sam ga sa coolarinka.com pa tamo mozete ga preuzetiuser posted image


_____________________________

moja su djeca zlatna...
kad spavaju:))

clock-img

20.11.2009, 12:24

clock-img

Amelaa RR

pencil-img

3309

Mud Cake

Sastojci 1 1/2 solje jake kave
1/4 solje brandy(tko ne zeli ne mora stavljati)
 150 g tamne cokolade
250 g maslaca
2 solje secera
2 solje brasna
1 zlicica sode bikarbone
mali prstohvat soli
 2 jaja lagano izmucena viljuskom
1 zlicica ekstrata od vanilije Ganache:
1 solja vrhnja
200 g tamne cokolade iskidane na komadice
1 zlicica maslaca

Priprema Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 135*.
Staviti kavu, brandy, cokoladu i maslac na paru ili na jako laganu vatru da se otope a kada je postalo sve glatka smijesa maknuti sa vatre i ostaviti desetak minuta da se malo ohladi.
Lagano rashladjenu smijesu prebaciti u zdjelu od miksera.
Prosijati brasno, sol i sodu te uz lagano mijesanje mikserom ( nije potrebana jaka brzina) postepeno dodavati suhe sastojke.
Kada smo to izmijesali dodamo i dva jaja i vaniliju,
promijesati da smijesa bude jednolica i izliti u kalup od 23-24 cm.
Peci sat i pol vremena, a pecen kolac izvaditi, ostaviti nekoliko minuta u kalupu, a zarim kalup skinuti i hladiti na resetci.
Ukrasiti po zelji i posluziti.
Ja sam za ukras koristila cokoladni ganache. Na paru staviti vrhnje i cokoladu da se otope i kada je smijesa postala glatka dodamo i maslac, dobro izmijesamo i ostavimo sa strane da se dobro rashladi.
nemojte kremu stavljati u frizider jer ce izgubiti sjaj.
Kada je krema dobila dovoljnu gustinu za mazanje s njom namazemo cijelu tortu.
Solje su velicine 250 ml.
Na ovoj slici je dodana jos jedna krema, ovo zutkaste boje. To je krema
Dulce de lecc

user posted image



potrebno: 1, 5 l mlijeka sa 3, 5 mliječne masti 1/2 kg šećera 5 vrećica vanilin šećera 125 gr maslaca 1 žličica sode bikarbone (može i bez nje, jer se ona dodaje da bi se dobila tamnija boja)


Priprema
    Stavite mlijeko da se kuha na najslabijoj vatri, dodajte mu šećer, vanilin šećer i maslac.Kuhajte tako sve dok se ne počne zgušnjavati. (Ne znam točno koliko je to vremenski, no svakako nije manje od 2 sata, to varira valjda od jednog do drugog slučaja, kod mene je trajalo oko 2 sata, pretpostavljam da je u pitanju masnoća mlijeka,jačina vatre i slično..)Sad pazite, jer svako malo morate promiješati, pazite da ne iskipi. Probajte gustoću na ohlađenom tanjuriću, kao što se proba za marmeladu, ili pekmez.Kad se zgusnulo baš koliko vama odgovara, isključite vatru i dodajite sodu, kao da solite, pažljivo pomalo sipajući iz žličice i žustro miješajući da ne iskipi, jer ako to ne budete uradili imaš ćete kreme svuda okolo.Prespite u prikladne posude ili tegle.
Posluživanje Maslac sam stavila iz jednog razloga, a to je da povećam mlijeku postotak mliječne masti, što mi je izuzetno uspjelo i vrlo se lijepo sjaji i kremast je skroz, vrlo sam zadovoljna.
Od ove količine sastojaka ispalo mi je 1 puna tegla od 700 gr, i jedna manja tegla od 400 gr, nepuna.


< Poruku je uredio Ilhana -- 13.2.2010 21:58:24 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

clock-img

20.11.2009, 12:28

clock-img

de_de

pencil-img

639

Hvala Amelaa. Pa nije uopste komplikovano. Ona mi je slijedeca na spisku za pravljenje.

_____________________________

Keno mamino zlato
22.11.2009.

clock-img

20.11.2009, 12:43

clock-img

sheri

pencil-img

1515

moze jedno pitanje? jel se ovo presijece, ja kao da vidim neki svjetli dio na sredini, kao neki filuser posted image user posted image user posted image . il je do mene?user posted image i koliko dugo se pece? pliz?

_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

20.11.2009, 12:43

clock-img

Amelaa RR

pencil-img

3309

Ovo je moja prijateljica pravila koja je inace veeeliki majstor za kuhanje i slatko pogotovo...i naravno uz njeno odobrenje sam stavila sliku torte. Ja sam je kontala ako Bog da za Bajram praviti

_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

clock-img

20.11.2009, 12:44

clock-img

sheri

pencil-img

1515

ah, evo postupakuser posted image

_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

20.11.2009, 12:49

clock-img

Amelaa RR

pencil-img

3309

Ovaj fil je extra...nesto kao ono za oblatne sto se pravi, a kad se stavi u tegle moze stajati dugo i korisiti za svasta, npr. premaz za palacinke, i sl.

_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

clock-img

21.11.2009, 14:00

clock-img

lely

pencil-img

1265

IZVORNA PORUKA: ena23

Pitanje za manuelu: meni ova "krema" ispala ko supa? jel to normalno, hocel se zgusnit?



sta bi jel se ikad zgusnula...user posted image

clock-img

21.11.2009, 22:24

clock-img

ena23

pencil-img

2131

IZVORNA PORUKA: lely

IZVORNA PORUKA: ena23

Pitanje za manuelu: meni ova "krema" ispala ko supa? jel to normalno, hocel se zgusnit?



sta bi jel se ikad zgusnula...user posted image



Jest nakon sto sam dodala casu vode u kojoj su razmucene bile dvi kasike brasna i to opet prokuhala. Nebitno, kora nije uspjela pa sam tu kremu mazala po petit keksu umocenom u vruce mlijeko pa je eto ispalo nesto slatko user posted image


_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

21.11.2009, 22:27

clock-img

leli§

pencil-img

1201


IZVORNA PORUKA: ena23

IZVORNA PORUKA: lely

IZVORNA PORUKA: ena23

Pitanje za manuelu: meni ova "krema" ispala ko supa? jel to normalno, hocel se zgusnit?



sta bi jel se ikad zgusnula...user posted image



Jest nakon sto sam dodala casu vode u kojoj su razmucene bile dvi kasike brasna i to opet prokuhala. Nebitno, kora nije uspjela pa sam tu kremu mazala po petit keksu umocenom u vruce mlijeko pa je eto ispalo nesto slatko user posted image



jao ena ti si meni se cini cirkus kao i jauser posted image user posted image user posted image user posted image nasla sam partnera u kriminalu :):):)

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

clock-img

21.11.2009, 22:28

clock-img

Anoniman

jooooooooooj Amelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image ...sada ja i mm u isti glas uuuuuuuuuuuuuuuuuuuser posted image user posted image user posted image

ovo se mora probati

clock-img

21.11.2009, 22:32

clock-img

ena23

pencil-img

2131

IZVORNA PORUKA: leli§

jao ena ti si meni se cini cirkus kao i jauser posted image user posted image user posted image user posted image nasla sam partnera u kriminalu :):):)



Suti bona, ja sve mislim ja neka kuharica- kad dodjem ovdje tek uvidim da nemam pojma o zivotu user posted image al mi je drago sto kad planiram napravit slatko i ispadne slatko- a slano uvjek zavrsi kao slano user posted image


_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

23.11.2009, 16:41

clock-img

Amelaa RR

pencil-img

3309

Banana rolatuser posted image

ZA BISKVIT:

-- 5 jaja
-- 5 kašika šećera
-- 2 kašike ulja
-- 2 kašike milerama
-- 5 kašika brašna
-- ½ praška za pecivo


ZA KREMU :

-- 350 ml mlijeka
-- 1 puding od vanilije
-- 100 gr margarina
-- 1 vanilin šećer

-- Banane

ZA GLAZURU:

-- 100 gr čokolade
-- 100 gr putera


PRIPREMA:

Biskvit:

-- Odvojiti bjelanjke od žutanjaka.

-- Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg. user posted image

-- Žutanjke izmiksati sa šećerom. Dodati ulje i mileram i kratko promiješati. user posted image
Dalje dodati brašno i prašak za pecivo i na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. user posted image user posted image user posted image

-- Smjesu izliti u tepsiju i peći 15 minuta na 200 C.
user posted image
-- Pečen biskvit staviti na krpu koju ste prethodno posuli šećerom u prahu i urolati. Ostaviti da se biskvit ohladi.
user posted image user posted image
user posted image user posted image

Krema:

-- U mlijeku skuhati puding uz dodatak šećera po želji, ostaviti da se ohladi.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


-- U hladan puding umiksati margarin koji je omekšao na sobnoj temperaturi i vanilin šećer.



-- Rolat odviti i premazati sa kremom.
Preko rasporediti banane i urolati.
Preliti čokoladnom glazurom koju pripremite tako što otopite margarin i čokoladu.

-- Ukrasiti po želji.

PRIJATNO!

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 23.11.2009 16:47:39 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

clock-img

24.11.2009, 11:15

clock-img

Amelaa RR

pencil-img

3309

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Ovo je moja prijateljica pravila koja je inace veeeliki majstor za kuhanje i slatko pogotovo...i naravno uz njeno odobrenje sam stavila sliku torte. Ja sam je kontala ako Bog da za Bajram praviti



Naravno vazda bila i bit ce..jos ko je imao priliku da proba zna to vrlo dobro.



_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

clock-img

24.11.2009, 11:19

clock-img

Anoniman

a ovo je od tete hadziniceeeeee sa saxa...e sve mi je onda jasnouser posted image

clock-img

24.11.2009, 11:20

clock-img

Private

pencil-img

521

Ovaj kolac super izgleda,a pravim ga dok dode na red.Za Bajram pravim bijeli brijeg koji toliko hvalite i egipatsku halvu (ko voli kokos super je).

clock-img

25.11.2009, 12:11

clock-img

marinela

pencil-img

812

Amela jel stavis samo dvje banane????

clock-img

25.11.2009, 18:23

clock-img

mama mami

pencil-img

35

kad budeš pravila Egipatsku halvu slikaj i stavi recept da vidimo kako izgleda.

Zadnji članci

article-img