20.11.2009, 12:24
3309
Priprema
- Stavite mlijeko da se kuha na najslabijoj vatri, dodajte mu šećer, vanilin šećer i maslac.Kuhajte tako sve dok se ne počne zgušnjavati. (Ne znam točno koliko je to vremenski, no svakako nije manje od 2 sata, to varira valjda od jednog do drugog slučaja, kod mene je trajalo oko 2 sata, pretpostavljam da je u pitanju masnoća mlijeka,jačina vatre i slično..)Sad pazite, jer svako malo morate promiješati, pazite da ne iskipi. Probajte gustoću na ohlađenom tanjuriću, kao što se proba za marmeladu, ili pekmez.Kad se zgusnulo baš koliko vama odgovara, isključite vatru i dodajite sodu, kao da solite, pažljivo pomalo sipajući iz žličice i žustro miješajući da ne iskipi, jer ako to ne budete uradili imaš ćete kreme svuda okolo.Prespite u prikladne posude ili tegle.
Od ove količine sastojaka ispalo mi je 1 puna tegla od 700 gr, i jedna manja tegla od 400 gr, nepuna.
< Poruku je uredio Ilhana -- 13.2.2010 21:58:24 >
_____________________________
1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

Eh, evo malo i mog kulinarskog umijeća



