ahaaaaaaaa Boga mi, ja je nisam znala ni izgovorit, a kamoli da znam sta znaci a mlijecni namaz bilo koji mogu stavit??? hvala puno za recept
_____________________________
nasa dusa Šejma 22.2.2009
...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...
27.12.2009, 19:23
anidla
3683
ovako sto se tice namaza, ja licno sam isla na najjeftiniju varijantu i ona mi je predobra...kupim mladi sir Meggle LIGHT i predobro je !
_____________________________
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦
09.11.2009 :) Noa
07.01. prohodali :)
27.12.2009, 19:23
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: anidla
evo i moje cheesecake...
ovo je mala maca za sve one kolace sto je milenium napravila bujrum
Ovaj kolač je fantazija...nekad nije ni jutro dočekao
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
27.12.2009, 19:25
Mirkica
6978
IZVORNA PORUKA: Mya_81
IZVORNA PORUKA: anidla
evo i moje cheesecake...
ovo je mala maca za sve one kolace sto je milenium napravila bujrum
Ovaj kolač je fantazija...nekad nije ni jutro dočekao
ja imam koru gotovu jel mi neko moze reci kako napravim ovo gore da sutra izmajstorisem
_____________________________
Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.
BA 13.12.2008
27.12.2009, 19:26
anidla
3683
da da...u trudnoci sam znala u 3 ujutro otvoriti frizider i njam njam...sad muku mucim sa kilama od silnog chessecake-a
_____________________________
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦
09.11.2009 :) Noa
07.01. prohodali :)
27.12.2009, 19:28
anidla
3683
koje ovo gore? bijeli fil ili crveni? ili oba? eto imas gore recept sam stavila, pa ako nesto ne bude jasno tu sam
_____________________________
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦
09.11.2009 :) Noa
07.01. prohodali :)
27.12.2009, 19:34
milenium
6133
A kako tek dobri izgleda
27.12.2009, 19:36
mudrost
183
Anidla jel moze drugo voce, osim visanja? ja im nesto nisam ljubitelj
_____________________________
nasa dusa Šejma 22.2.2009
...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...
27.12.2009, 19:37
anidla
3683
sta god pozelis...mozes onda ovaj crveni preljev za torte kupiti u prozirnoj boji ako je neko drugo voce
_____________________________
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦
09.11.2009 :) Noa
07.01. prohodali :)
27.12.2009, 19:41
milenium
6133
možeš npr kompot od breskve,poslažeš nasjeckane breskve i preliješ onom vodom iz kompota u koju prije staviš želatin.
27.12.2009, 19:41
mudrost
183
hvala puno:) mozda sam ti bila i dosadna, ali kolac mi se strasno svidja, a ti si ga super napravila
_____________________________
nasa dusa Šejma 22.2.2009
...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...
27.12.2009, 19:55
milenium
6133
i mene nešto zanima,piše 500ml mliječnog namaz pa onda 400ml pavlake,kojeg bi ja namaza mogla staviti?prvo sam pomislila na pavlaku pa sam onda dolje vidila da ima i pavlaka.?
27.12.2009, 20:01
magnolija*
729
IZVORNA PORUKA: milenium
i mene nešto zanima,piše 500ml mliječnog namaz pa onda 400ml pavlake,kojeg bi ja namaza mogla staviti?prvo sam pomislila na pavlaku pa sam onda dolje vidila da ima i pavlaka.?
da se ukljucim u razgovor o cheesecakeu. ja ga pravim od mladog sira vindijinog i super mi ispadne. mozes staviti i one kreml sireve, kao filadelfija itd al je to bas preskupa varijanta, a sa ovim mladim sirom je bas odlicno!
_____________________________
E. vole te mama i tata !!!
27.12.2009, 20:05
milenium
6133
e pa to me i zanima,kako ću mladi sir kad piše ''namaz''zar se mladi sir maže?
27.12.2009, 20:09
magnolija*
729
IZVORNA PORUKA: milenium
e pa to me i zanima,kako ću mladi sir kad piše ''namaz''zar se mladi sir maže?
po mom receptu u fil ide mladi sir, limunova korica, vanilin secer, jaja i secer. i bude mljac probaj mislim da sam bas ovde napisala recept za cheesecake
_____________________________
E. vole te mama i tata !!!
27.12.2009, 20:12
milenium
6133
i ja ću tako,od namaza mi je dosta samo pavlaka,sad ću ja nać taj tvoj recept i prepisat.
27.12.2009, 20:33
magnolija*
729
IZVORNA PORUKA: milenium
i ja ću tako,od namaza mi je dosta samo pavlaka,sad ću ja nać taj tvoj recept i prepisat.
možeš npr kompot od breskve,poslažeš nasjeckane breskve i preliješ onom vodom iz kompota u koju prije staviš želatin.
i mislila sam tako,, ma nadam se da ce dobro biti
_____________________________
nasa dusa Šejma 22.2.2009
...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...
28.12.2009, 11:05
anidla
3683
500 ml mladog sira (ili mlijecnig namaza) ja koristim Meggle Light...a 400 ml slatkog vrhnja (mozes isto Meggle ili Hoplu)
_____________________________
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦
09.11.2009 :) Noa
07.01. prohodali :)
28.12.2009, 13:02
ena23
2131
Jos jedno pitanje za anidlu: zar onaj preljev za torte se ne pravi tako sto ga otopis u vodi koja kuha? Kako cu onda cekati da se ohladi, stisnut ce s eprije nego ga uspijem na tortu izlit? mozda ne mislim na isti preljev kao ti?
< Poruku je uredio ena23 -- 28.12.2009 13:03:01 >
_____________________________
Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.
lav prvi- 22.08.2009. lav drugi- 06.08.2011.
28.12.2009, 15:50
anidla
3683
ena prvi put dok se ne ustelis ce biti zeznuto...taj preljev napravis po upustvu (dr. Oetker) i da, on cim prokuha sklonis ga sa vatre...ma sekundu ga ostavi, ali ciiim vidis da se pocelo zgusnjavati odmah ga prelij preko visanja na tortu...nemoj da te buni sto je to vrelo jer je najbitnije da ti se onaj bijeli dio dobrooo scvrsne prethodno u frizderu (bar 2 sata)...nadam se da sam ti pomogla i da kad sve zavrsis prelijes opet vrati u frizider i no sikiriki...mljac mljac
_____________________________
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦
09.11.2009 :) Noa
07.01. prohodali :)
28.12.2009, 16:23
ena23
2131
Aha, ok, hvala ti, mislimo onda na isti preljev.
Joj skripi mi pod zubima kad vidim ovaj kolac... jedva cekam da mm dodje s posla da ja izadjem u prodavnicu, kupim sastojke, bacim se na pravljenje... njaaaaaaam
_____________________________
Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.
lav prvi- 22.08.2009. lav drugi- 06.08.2011.
31.12.2009, 08:09
maja78 RR
4163
evo da vam se pozalim sinoc posla da pravim mud kolac i izlijem u kalupo za torte, starinski jos od moje bake, i onako reko da vidim kako ide nakon 5 minuta kad kalup se raspao, curi na sve strane, a sporet pun smjese, brzo uzmem tepsiju spasim koliko sam mogla smjese. Onda pokupim iz sporeta sa vrha, reko steta da se baci i stavim u mikrovalnu da se ispece, kad nakon samo pet minuta se ugljenisalo, dima na sve strane. Ma ne mogu vam opisati koliko sam ljuta bila na sebe i razocarana uh. Kaze mm nije ovo tvoje vece hajde ti izadji iz kuhinje :)))) Ali jutro je vec bolje, eno se pece novi i kuca sva mirise :)
_____________________________
"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer
31.12.2009, 16:16
milenium
6133
uh baš je bilo vatreno kod vas
06.01.2010, 15:37
Amelaa RR
3309
Malo prije kupih vecem Americku pitu..onako upakovana izgleda mljac..mljac..pitam onu sto radi kakva je..kaze ona meni extra..fila ima bas bas ...i hajd ja kupim.. Kad imam sta vidjet...kora otprilike 5cm...i samo malo preliveno filom.. Sama sebi sam se smijala. Eh reko pravit cu ja nju pa kako god..i evo malo sam googlala i nasla ovaj recept extra je. Pa reko da ga podijelim s vama.
Američka pita
Kore za pitu (Ovo je recept za pitu koja ima donju i gornju koru. Ako radite pitu koju ne namjeravate pokriti korom, prepolovite recept ili imate dovoljno kore za dvije pite, yes!) Za mjericu u receptu koristite šalicu veličine čašice jogurta. 3 šalice brašna (oko 680 g) 1/4 šalice šećera 1 1/2 žličica soli pola šalice ledene vode 280 grama hladnog putra narezanog na kocice 170 grama masti, ohlađene (kombinacija putra i masti se koristi jer putar daje finiji okus, dok mast daje bolju prhkost tijestu) Iako možete umiješati putar i mast u suhe sastojke vilicom, najbolji rezultat postići ćete ako ovo tijesto zamijesite u multipraktiku. Ukoliko ćete mijesiti tijesto vilicom, u velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol i dobro ih promiješajte. Dodajte ohlađenu mast i sol te ih zdrobite vilicom u brašno dok većina komadića putra i masti ne budu veličine polovice graška s ponekim većim komadom (kao veći grašak). Zatim počnite malo po malo sa žlicom dodavati ledene vode, miješajući dok se tijesto ne počne formirati. Testiraje tijesto tako da ga 'uštipnete' i ako se ne raspadne već zadrži oblik, spremno je. Procedura s multipraktikom vrlo je slična. Prvo na postavci 'pulse' izmiksajte suhe sastojke i onda dodajte putar i mast. Nekoliko puta pulsirajte dok ne dobijete željenu veličinu komadića putra i onda počnite dodavati hladnu vodu, pulsirajući između svakog dodatka. Testirajte tijesto i, ako zadržava oblik, oblikujte ga u dva diska i zamotajte u plastičnu foliju. Stavite tijesto u hladnjak da stoji najmanje sat vremena.
Najvažnija stvar kod ovog tijesta je zapamtiti da voda, putar i mast moraju biti vrlo hladni. Ja sam u vodu stavila par kockica leda, a narezani putar i mast sam stavila u hladnjak na 15 do 20 minuta prije nego sam počela mijesiti tijesto. Upalite pećnicu da se grije na 220 stupnjeva. Nakon što se tijesto dovoljno ohladilo, izvadite jedan "disk” iz hladnjaka i stavite na površinu posipanu brašnom. Valjajte tijesto često ga okrećući za oko 30 stupnjeva kako biste dobili tijesto u obliku kruga. Razvaljajte ga par centimetara šire od širine vašeg kalupa. Pažljivo stavite donju koru u kalup za pečenje bez da tijesto razvlačite jer bi se za vrijeme pečenja i ponovno stisnulo. Za sada ostavite rubove da vise preko kalupa.
Nadjev od jabuka kila i pol do dvije jabuka (oko 8 velikih jabuka) 2 žlice gustina 1/4 žličice soli 2 žlice zdrobljenih čajnih keksića 1 žličica cimeta 1/4 žličice muškatnih oraščića 1 šalica šećera sok i korica jednog limuna Ogulite jabuke te im očistite sredinu. Narežite ih na ploške od pola centimetra i stavite u veliku zdjelu. Dodajte šećer, cimet, koricu i sok od limuna te ih dobro izmiješajte.
Izvadite preostalo tijesto iz frižidera te ponovite postupak kao i za donju koru. Posipajte dno zdrobljenim čajnim keksima (keks će popiti nešto viška soka da se donja kora previše ne razmoči), a zatim pitu napunite jabukama. Lagano poprskajte jabuke vodom, kao i rub donje kore. Poklopite pitu gornjom korom i nožem odrežite višak kore. Prstima ili vilicom pritisnite rubove, a na vrhu škaricama napravite par otvora. Premažie pitu s malo mlijeka, te posipajte smeđim šećerom. Pitu pecite na 220 stupnjeva 15 minuta, tada smanjite temperaturu u pećnici na 190 stupnjeva i pecite još sat vremena. Nakon 40 minuta lagano pokrijte pitu aluminijskom folijom da vrh ne potamni previše. Kada je pita gotova ostavite je da se ohladi na sobnoj temperaturi. Amerikanci najčešće pitu od jabuka posluže sa sladoledom od vanilije i preljevom od karamele. Njam njam!
rozakoza.com
< Poruku je uredio Amelaa RR -- 6.1.2010 15:41:27 >