27.02.2010, 11:09
6133
Esmeralda kolač
Testo: Polupamo jaja i odvojimo belanca od zumanaca. Mikserom mutimo belanca i dodamo secer. Uz mesanje kasikom, dodamo predhodno sjedinjeno brasno, prasak za pecivo i kakao. Testo prespemo u pravougaonu tepsiju premazanu puterom. Pecemo 15 minuta na 180 stepeni.
Fil: U sud na sporetu sa zumancima dodamo 100 ml mleka i secer. Skuvamo na pari i ostavimo da se hladi krem. U serpu na sporetu sa 200 ml vode dodamo zelatin. Kada uzavri , sklonimo sa sporeta i dodamo u sud sa ohladjenim kremom.
Mikserom mutimo slatku pavlaku, pa dodamo ohladjeni krem. Sjedinimo fil. Ispeceni patispanj prevrnemo na radnu povrsinu i poprskamo preostalim mlekom. Nanesemo jedan deo fila, a u preostali fil, dodamo rastopljenu ohladjenu cokoladu, pa i njega nanesemo preko kolaca. Secemo kolac na kocke i serviramo na ciniju. Poprskamo rendanom cokoladom.
E ovo je esmeralda ekstra kolač moja zava ima danas rođendan pa njoj pravila
javi se kako si pravila ovo ,ja sam primjetila da se ovdje potkrala 1mala greška!piše 200ml mlijeka pa ispod 100ml mlijeka,a u postupku ne piše nikako mlijeko nego 200ml vode!
možda se radi o 200ml vode i 100 ml mlijeka ili obrnuto?

evo kolača
, hoće li to i na šta ličiti
!



