34! kraljica si,ona ih brojila ,neka neka drago mi je i odlične su ti ispale
< Poruku je uredio milenium -- 27.2.2010 23:19:00 >
28.02.2010, 00:58
ivana st
1361
A baš me zanimalo koliko će ih bit od ovolike smjese . Duuuugo sam imala želju da ih napravim i evo zahvaljujući tvom receptu došle su na red, a bome će se i češće naći na našem stolu.Pola zgrade će ih sutra jesti za doručak !
28.02.2010, 13:07
Anoniman
Samo da prijavim da mi je Monte kolač uspio, jest da je mogla biti gušča smjesa al biće još bolji drugi put. Odavno nisam jela ukusniji kolač, svaka čast!!
28.02.2010, 13:24
milenium
6133
IZVORNA PORUKA: ivana st
A baš me zanimalo koliko će ih bit od ovolike smjese . Duuuugo sam imala želju da ih napravim i evo zahvaljujući tvom receptu došle su na red, a bome će se i češće naći na našem stolu.Pola zgrade će ih sutra jesti za doručak !
a može ti ih ispast i više a može i manje,sve ovisi kolikim ih kalupom-čašom kružiš
28.02.2010, 13:35
SailorMoon
1300
IZVORNA PORUKA: Mirkica
Njemackoj hahhaha ma imaovdje svega sam treba naci
trazila sam u jednoj prodavnici gdje ima svega za kolace ali rekli us mi da oni to nemaju sada vidjecu kad odemu BIh nek mi mama pravi :)
Mirkice ja mislim ja te taj Gustin Strärkemehl!
28.02.2010, 14:25
milenium
6133
ja jučer pravila ovu ''esmeraldu''.recept vam je 3 str,unazad
28.02.2010, 14:57
jasmin
4600
Draga kolac ti prekrasno izgleda :).
28.02.2010, 15:10
ivana st
1361
Milenium kolač izgleda za 5 , pošalji koji komad i u Split . Znam da količina ovisi o veličini čaše sa kojom se radi, a uzela sam malo veću čašu tako da su ispale krafne malo manje nego kupovne.
28.02.2010, 15:13
milenium
6133
hvala ma više je on ukusan nego na izgled,jučer popodne pravila u velikoj tepsiji i ostala mi samo još 2 reda
28.02.2010, 16:01
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: SailorMoon
IZVORNA PORUKA: Mirkica
Njemackoj hahhaha ma imaovdje svega sam treba naci
trazila sam u jednoj prodavnici gdje ima svega za kolace ali rekli us mi da oni to nemaju sada vidjecu kad odemu BIh nek mi mama pravi :)
Mirkice ja mislim ja te taj Gustin Strärkemehl!
Jeste to je to ;)
28.02.2010, 22:11
Amelaa RR
3309
Evo i ja zavrsila svoj kolac po preporuci moje lijepe drage Ilhane..hvala zeno.. Ev kako je ispao..
Evo prebacujem slike pa cu postaviti recept i slike step by step
Volimo step by step!!! =)
01.03.2010, 14:06
leli§
1201
ja sam "zakuhala" MONTE...od sinoc je u fridzu pa cemo vidjeti...
uzela sam kukuruzno skrobno brasno...i stavila svega 11 kasika nisam 12.-u dodavala ucinilo mi se da ce biti bas gusto... i bas je gusto i ispalo... ja sam imala osjecaj da sam ga odmah izrezala da se ne bi razlio... neka mi je dragi Bog na pomoci, ako se bas stvrdne valja mi tepsiju kutarisati
03.03.2010, 21:32
Dida79
3252
Monte sam pravila i super mi je ispao. A sto se tice kreme sa slatkim vrhnjem e tu sam se bas namucila.Radila sam sve po receptu,stavila pola litra slatkog vrhnja i 300gr cokolade i to stavila na laganu vatru.Mjesala sam do besvijesti ne dozvoljavajuci da provri ali se nista nije desavala ono rijetko pa rijetko. Na kraju sam i mikser ukljucila ali nista tek kad sam dodala malo mljevenog petit keksa onda se je malo zgusnulo. Gore nigdje nisam procitala da je neko imao problema slicnih kao ja pa se pitam da nije mozda do mene i mog kulinarskog umjeca
03.03.2010, 21:37
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: Dida79
Monte sam pravila i super mi je ispao. A sto se tice kreme sa slatkim vrhnjem e tu sam se bas namucila.Radila sam sve po receptu,stavila pola litra slatkog vrhnja i 300gr cokolade i to stavila na laganu vatru.Mjesala sam do besvijesti ne dozvoljavajuci da provri ali se nista nije desavala ono rijetko pa rijetko. Na kraju sam i mikser ukljucila ali nista tek kad sam dodala malo mljevenog petit keksa onda se je malo zgusnulo. Gore nigdje nisam procitala da je neko imao problema slicnih kao ja pa se pitam da nije mozda do mene i mog kulinarskog umjeca
mora dugo da se buta i ja sam pravila i sto kazes sat vremena butala dok je krema zgusnula al sam kontala da sledjeci put vrhnje kasicno mikserom ubutam i samo dodam topljenu cokoladu jer sam tako pravila fil za neki drugi kolac i ekstra je a bjeli fil super napravila inace je kolac ukusan...
03.03.2010, 21:42
Dida79
3252
Kolac je za deset i upravo ga jedem,ali me je namucio I ja sam tako mislila za za drugi put da prvo umutim vrhnje i onda dodam topljenu cokoladu.
Hvala mamine oci
03.03.2010, 22:04
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: Ummuisa
Eh ovako, do skora sam često posjećivala Konzum u Zenici, i tamo ima jedan caffe bar u kojem ima jedan kolač... Taj kolač ima samo naziv čokoladni cheesecake, ali mi je exxxtra ukusan... Da li neka zna kako se pravi takav kolač.. Jojj baš mi prahnulo
sastojke za tijesto brzo umiješati u tijesto tijesto u providnoj foliji staviti u frižider.
za punjenje jaja razdvojiti. žumance sa šećerom mutiti dok se sav šećer ne istopi.nakon toga pomalo dodavati obje vrste vrhnja i vodu i dobro sve umutiti
sada tijesto staviti u dublju formu/tepsiju (26 cm) koju smo pomastili. tijesto treba pritiskati po dnu i razvući uvis po stranama forme
nakon toga bjelance umutiti u pjenu i dotai pavlaki. kašiku brašna posuti i sve umutiti.sada smjesu uliti u formu od tijesta.
peći u prethodno ugrijanoj rerni 175°C ca. 75 Minuten peći. Poslije 30 Minuten kolač prekriti sa Alufoliijompovremeno podizati da se ne zalijepi za kolač.
prije rezanja dobro rashladiti kolač
03.03.2010, 23:54
IvanaTz
827
IZVORNA PORUKA: Dida79
Kolac je za deset i upravo ga jedem,ali me je namucio I ja sam tako mislila za za drugi put da prvo umutim vrhnje i onda dodam topljenu cokoladu.
Hvala mamine oci
Onda ce ti biti vise kao slag krema (mada bi i tako sigurno bilo ukusno) a ovako je slicno pudingu. I meni je bilo poprilicno tecno ali se preko noci u frizideru bas lijepo zgusnulo...
04.03.2010, 08:30
dzeny_2103
179
Mamine oci i Dida79 kod mene je bas suprotno ovo je najbrži mogući kolać koji sam do sada pravila.Jednostavno sam slatko vrhnje(tačnije Haltu), stavila na najmanji plin i u to dodala 300gr.čokolade za kuhanje,mješala da se istopi a da ne zavri i kada je čokolada bila u potpunosti otopljena to stavila u frižider i za jedno pola sata se samo stislo i dobila sam super čvrstu, kremastu masu.NEma potrebe da mutite ništa što se tiće te smeđe kreme :) Nadam se da sam pomogla Koalinka hvala na receptu jako brz i ukusan kolač
04.03.2010, 22:36
rokoko
336
Madjarica,sliku sam prebacila iz albuma,drugacije nije islo.[link=http://album.ringeraja.ba/index.php?page=image&ID=12754#imageShow][/link]
04.03.2010, 22:38
rokoko
336
A sad vidim da ni ovako nisam uspjela.
04.03.2010, 22:54
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: rokoko
A sad vidim da ni ovako nisam uspjela.
Ja mislim da se slike iz albuma na RR nemogu staviti u postove nit igdje drugo... :S