I ja sam evo 38 sedmica haman i udebljala se 20,..dr kaze da sam puna vode i da ce mi dosta na porodu otici Pa vidjet cemo
12.06.2013, 21:02
deset_a
151
Ja sam 22+3 i ubucila sam se 5 kg 8-)
12.06.2013, 21:05
vjestica
4335
ne smjem ni stati na vagu više nego u prvoj trudnoći
12.06.2013, 21:12
deset_a
151
Ja sam skinula i snalu i grudnjak....sve, sve.... Da mi ne doda koji gram :-) :-) mada ne panicim puno...samo nek je mrvici dobro. Ja sam visoka 169 cm i u trudnocu sam usla sa 65 kg. Nisam ja bad neka mrsavica.... Al najjaci adut :-D mi je guza. I ona me brine...jer sve tu zavrdi. Do struka sam fit...al doleeeee :-D ma hajd..... Slobodno se vagaj.... Sve za bebice...pa i koji kg viska.
13.06.2013, 11:23
mmmmmmm
27
u 27 tjednu sam, za sad 6, zadnjih mj. dana dobila 3kg, i dr. kaze da je previse, bila sam mrsava, i sad imam samo trbuh, rebra mi se vide na ledima... pa mislim da nije previse tih 3kg, sve isto jedem
13.06.2013, 13:01
manfri
113
31+4 i 16 kg u plusu
14.06.2013, 11:12
ena0002
8723
IZVORNA PORUKA: mmmmmmm
u 27 tjednu sam, za sad 6, zadnjih mj. dana dobila 3kg, i dr. kaze da je previse, bila sam mrsava, i sad imam samo trbuh, rebra mi se vide na ledima... pa mislim da nije previse tih 3kg, sve isto jedem
Ne kontam ja tog tvog dr sta je tu previse...normanlno je da se u zadnja 2-3 mj dobija vise kg....bolje da ja ne pisem svoje kg
14.06.2013, 12:29
mmmmmmm
27
ma neznam sta je njoj, neka dr. na zamjeni, kao glavna tamo, ali niko je nevoli... kao pise u trudnickoj zadnjih mjeseci po pola kg tjedno, znaci za 4 tjedna 2kg, a ja sam 3 sto je za nju previse a sestra koja me mjerila je rekla super, zato sto sam jednom dobila samo pola kg
14.06.2013, 21:36
manfri
113
mmmmmmmmmmmmmm bitno je da je bebica dobro a njoj sto ne pase nek se slika
14.06.2013, 21:41
manfri
113
mene bi onda ta tvoja doktorka poslala na dijetu i lijecenje
17.06.2013, 14:20
entinte
869
Ja sam u prvoj trudnoci dobila 30 koje sam dala za par mjeseci a sa ovim dvojkama evo sa 17 sedmica +6, kaze dr da nije strasno ali da trebam pripaziti
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
20.06.2013, 10:24
kaye
62
Ja sam 30. sedmica i u plusu sam 13 kg. s tim da je nas malac napredan, ide sedmicu unaprijed kako kaze dr. Na pocetku sam se debljala brze, a sad ide sporije, iako bi trebalo kontra valjda, al posto sam ja sama ters osoba sve mi je naopako :D inace hvala Bogu do sada sve ide dobro, nisam imala nikakvih poteskoca ni mucnina povracanja itd. samo sto me sad ledja ubise... na pocetku je to bio bol na kraju ledja, a sad je na sredini i ne da ni sjediti...
i te kile sto sam dobila otislo je sve na guzu i noge, a gore sam tanka... ali ne brinem se, nek je malac dobro, kile ce otici...
20.06.2013, 10:43
ada_
-1226
zene nije doktorica rekla da je puno dobila zbog kila vec je puno dobila za mali period a to nije dobro jer moze navuci neke probleme
20.06.2013, 23:12
cipi
57
Ja sam do kraja trudnoe dobila 30 kg Na izlasku iz bolnice poslije poroda bila sam 10 kg laksa, eh sad od ovih 20 sto je ostalo nadam se skinuti 10, a 10 da ostane. kako ljeto ide ne bi trebalo biti narocito tesko, bitno da je bebica ok
22.06.2013, 09:28
Lilitu
22
ja sam u 24 sedmici i u +14, osjecam se kao nasukan brod
23.06.2013, 00:06
veeseelaa
20552
Na pocetku sam se debljala brze, a sad ide sporije
ovako je u mojim trudnoćama
23.06.2013, 12:17
Leva
4538
19 sedmica +2 kg. doktor zadovoljan, ja ne izgledam bolesno a bebe fino rastu mashallah
23.06.2013, 12:30
tratinčicaa
-787
23 nedjelja +6 kg Naravno dodajem nije me briga, važno je da smo dobro Do kraja aBd bit će kilograma i za slagati
23.06.2013, 12:35
amela2208
3060
21 nedjelja -2kg super napreduje mashAllah a ja se ne brinem za kilazu jer znam da cu biti kao bumbar na kraju trudnoce
24.06.2013, 18:20
jaculi
163
kako ste mi sve slatke kad pisete o tim kilama ...Ma sve je u redu dok je beba zdravo a poslije cemo ganjati liniju da budemo sexy mame Ja sam 16+3 i na dobitku 1,5kg,doktorica kaze da je super a meni svejedno jer kad sam se bila uplasila zbog kontrakcija za svoju bebu,nije me bilo briga ni jesam li debela ni kojeg je spola beba,nego samo da sve bude u redu i da mi se rodi zdravo i zivo
27.06.2013, 11:59
deset_a
151
IZVORNA PORUKA: jaculi
kako ste mi sve slatke kad pisete o tim kilama ...Ma sve je u redu dok je beba zdravo a poslije cemo ganjati liniju da budemo sexy mame Ja sam 16+3 i na dobitku 1,5kg,doktorica kaze da je super a meni svejedno jer kad sam se bila uplasila zbog kontrakcija za svoju bebu,nije me bilo briga ni jesam li debela ni kojeg je spola beba,nego samo da sve bude u redu i da mi se rodi zdravo i zivo
tako je. i ja To uvijek pomislim! al kad smo već kod kg ja sam 24+4 i u plusu sam 7 kg na hajr..... nemam pojma kako.... samo voće jedem.od ranog jutra namisljam sta mi se jede... tresnje, maline, borovnice, kruske, lubenica :-) al godi mi zbog stolice ( da prostite ) jer pijem heferol.
27.06.2013, 12:32
jaculi
163
IZVORNA PORUKA: deset_a
tako je. i ja To uvijek pomislim! al kad smo već kod kg ja sam 24+4 i u plusu sam 7 kg na hajr..... nemam pojma kako.... samo voće jedem.od ranog jutra namisljam sta mi se jede... tresnje, maline, borovnice, kruske, lubenica :-) al godi mi zbog stolice ( da prostite ) jer pijem heferol.
Deseta pa nije ni to nista pretjerano..bitno je da jedes zdravo a vidim luda si za vocem kao i ja ..jel primijetis na sebi da si se udebljala?Ja sam tek sad pocela dobivat stomacic pa sam sva sretna ..samo ti nastavi jest zdravo i sve ce biti super,ne treba previse ni gledat sta vaga kaze ...
27.06.2013, 12:46
deset_a
151
kod mene je stomacic primjetan bas. ... :-) i sve oko pupe mi je naraslo...guza..onako osrednje :-) mada je nje bilo i prije trudnoce.... al da se vidi stomak, vidi se..i to fino :-)
27.06.2013, 13:39
tratinčicaa
-787
IZVORNA PORUKA: deset_a
Ovako je i kod mene...samo voće,...trudnoća nam je tu negdje...u 7 dana ....ali stomak se mašallah baš lijepo vidi...al ja sam buca i bez trudnoće, ali sa trudnoćom sve ide u stomak, sva sam "naprijed"
27.06.2013, 14:12
jaculi
163
Tratincice u kojoj si ti sedmici?I ja sam buca,nije da sam debela a nisam ni sitna,malko sam gore krupnije gradjena ali Boze moj,ne moze sve biti savrseno ...ja prije trudnoce uopste nisam bila toliko luda za vocem,ono jedem jer moram a sadaaa ne mogu da prezivim jedan jedini dan bez voca a slatkisi mi se srecom nikad ne traze sto naprosto ne mogu da vjerujem ..bas sam upravo napravila vocnu salaticu-lubenica,dinja,brskva,ananas,banane i malo grozdja...njamiiii ..hajde bujruuum