writing-img

RE: Koliko ste se udebljale?

clock-img

27.06.2013, 14:21

clock-img

deset_a

pencil-img

151

IZVORNA PORUKA: jaculi

Tratincice u kojoj si ti sedmici?I ja sam buca,nije da sam debela a nisam ni sitna,malko sam gore krupnije gradjena ali Boze moj,ne moze sve biti savrsenouser posted image ...ja prije trudnoce uopste nisam bila toliko luda za vocem,ono jedem jer moram a sadaaa ne mogu da prezivim jedan jedini dan bez voca a slatkisi mi se srecom nikad ne traze sto naprosto ne mogu da vjerujemuser posted image ..bas sam upravo napravila vocnu salaticu-lubenica,dinja,brskva,ananas,banane i malo grozdja...njamiiii ..hajde bujruuumuser posted image user posted image

:-)
ja sam danas na malinama :-)
mmm

clock-img

27.06.2013, 14:23

clock-img

jaculi

pencil-img

163

IZVORNA PORUKA: deset_a

Tratincice u kojoj si ti sedmici?I ja sam buca,nije da sam debela a nisam ni sitna,malko sam gore krupnije gradjena ali Boze moj,ne moze sve biti savrsenouser posted image ...ja prije trudnoce uopste nisam bila toliko luda za vocem,ono jedem jer moram a sadaaa ne mogu da prezivim jedan jedini dan bez voca a slatkisi mi se srecom nikad ne traze sto naprosto ne mogu da vjerujemuser posted image ..bas sam upravo napravila vocnu salaticu-lubenica,dinja,brskva,ananas,banane i malo grozdja...njamiiii ..hajde bujruuumuser posted image user posted image

:-)
ja sam danas na malinama :-)
mmm

Eh dobro si me napomenula...sad cu kupit i malina kad krenem kuciuser posted image a jucer sam po prvi puta u ovoj godini jela i smokveuser posted image

clock-img

28.06.2013, 11:54

clock-img

tratinčicaa

pencil-img

-787

Ej ja sam u 23/24 ni sama ne znam tačno, al evo nek bude ova prva user posted image
Ni ja nisam prije trudnoće nešto jela voće, al zato sada sve nadoknadih, trešnje su mi bile zakon do skoro...samo trešnje, a sad sve , šta god nađem jedem, malo više sam se bacila na borovnice, maline...zbog KS, i nekog mantanja, pa sve mislim da će mi voće pomoći user posted image
Slatko uopšte ne mogu! Nekad zastrepim pa uzmem bilo šta slatko, jer mislim da je do šećera... uglavnom kg ne fali user posted image Pusa za tebe i hvala na ovoj voćnoj salati, bila je jaaaako ukusna, po mom ukusu user posted image

clock-img

28.06.2013, 16:00

clock-img

deset_a

pencil-img

151

IZVORNA PORUKA: tratinčicaa

Ej ja sam u 23/24 ni sama ne znam tačno, al evo nek bude ova prva user posted image
Ni ja nisam prije trudnoće nešto jela voće, al zato sada sve nadoknadih, trešnje su mi bile zakon do skoro...samo trešnje, a sad sve , šta god nađem jedem, malo više sam se bacila na borovnice, maline...zbog KS, i nekog mantanja, pa sve mislim da će mi voće pomoći user posted image
Slatko uopšte ne mogu! Nekad zastrepim pa uzmem bilo šta slatko, jer mislim da je do šećera... uglavnom kg ne fali user posted image Pusa za tebe i hvala na ovoj voćnoj salati, bila je jaaaako ukusna, po mom ukusu user posted image

maline i borovnice su ti broj jedan. probaj da ih ne šećeriš. šećer koji one imaju nije štetan za bebu a pune su željeza.
meni je moja doktorica sugerisala da jedem i dud ( ako znate sta je) kao jako je zdrav i za bebu i za mamu. a za bebu pogotovo u ovom periodu od 20 28 sedmice kad se bebi razvijaju pluča. a i dobar je navodno i protiv glavobolje.
ja sam odmah poslije pregleda otišla, pravac pijaca ciglane i našla kod jedne nane ( 1 KM korpica) i baš baš je bio ukusan.

eto mile moje da znate i tu info.
a što se tiće kila....idu one uzlaznom putanjom svakako :)

clock-img

28.06.2013, 18:17

clock-img

tratinčicaa

pencil-img

-787

maline i borovnice su ti broj jedan

za šta? ks? jedem ih bez šećera, svakako.
a za dud nisam znala, ima ga mama u voćnjaku, tako da i to ubacujemo u jelovnik, sorry ako smo OT.
user posted image

< Poruku je uredio tratinčicaa -- 28.6.2013 18:19:37 >

clock-img

02.07.2013, 00:09

clock-img

deset_a

pencil-img

151

IZVORNA PORUKA: tratinčicaa

maline i borovnice su ti broj jedan

za šta? ks? jedem ih bez šećera, svakako.
a za dud nisam znala, ima ga mama u voćnjaku, tako da i to ubacujemo u jelovnik, sorry ako smo OT.
user posted image

Da za ks i željezo. A i čisti organizam.... Veliki je antioksidans... A i ne prskaju se ;-)

clock-img

08.07.2013, 12:50

clock-img

ljubičica7

pencil-img

12

Prosle sedmice bila na vaganju, u 27. sedmici, i vaga pokazala samo nekih 300 gr da sam se za mjesec udebljala, ukupno 7 kg od pocetka trudnoce. Nadam se da cu nastaviti ovim tempom do kraja user posted image

clock-img

09.07.2013, 08:52

clock-img

entinte

pencil-img

869

Ja za 20 sedmica +9, sad za sad ok s obzirom da su dvojke i samo kad se sjetim da sam sa prvim dobila +30 user posted image sad fino guramo user posted image

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

clock-img

13.07.2013, 23:48

clock-img

deset_a

pencil-img

151

IZVORNA PORUKA: entinte

Ja za 20 sedmica +9, sad za sad ok s obzirom da su dvojke i samo kad se sjetim da sam sa prvim dobila +30 user posted image sad fino guramo user posted image

To je super kilaza.
I ja sam presla na dvocifreni broj :-))
27 sedmica i u plusu sam 10 kg. Ove zadnje tri sedmice sam dobila 3 kg. Idemo dalje..:-) samo nek smo zivi izdravi.

clock-img

15.07.2013, 10:11

clock-img

Mirela_sa

pencil-img

116

Ja sam sa prvom trudnocom dobila +9, a sadsam 15 sedmica i smrsala sam 1,5kg... Ja nemam nikakav apetit, mogla bih da ne jedem nista cijeli dan , tjeram se i pijem vitamin B ali ni makac gore.....

clock-img

25.07.2013, 12:55

clock-img

Eny21

pencil-img

32

Ja sam punih 8 sedmica, usla u 9. i imam 49 kg na 164 cm visine. Inace imam celijakiju tako da ne smijem jesti gluten (a meni se bas sad sve jede sto ne smijem :(, pogotovo ramazanski somuni).
Inace mi je jako slab apetit i strasno sam pocela da se brinem, juce mi je na vagi pokazalo 48 kg. Uglavnom 80 % hrane mi se gadi na sam miris. Kad se pocne vracati apetit (nadam se sto prije)
Cudno mi je sto mi je stomak vec malo ispupcen, mozda zato sto sam inace tanka u struku. Da li znate kad pocne rasti stomak, jer zelim svojim na poslu sto kasnije reci, obzirom da necu vjerovatno nabasati na razumijevanje.

clock-img

25.07.2013, 14:25

clock-img

Snovolovka

pencil-img

76

Ja sam sad 28+2 i dobila sam 4-5kg, al zato beba fino napreduje...pojede mi sve izgledauser posted image

clock-img

25.07.2013, 14:38

clock-img

Thana85

pencil-img

74

23 sedmica +6 kila user posted image

< Poruku je uredio Thana85 -- 25.7.2013 14:39:24 >

mamina ljubav ~~~22.11.2013~~~
mamina sreća,a ista ljubav ~~17.02.2019~~

clock-img

25.07.2013, 14:39

clock-img

grozđe

pencil-img

894

Mi smo 18.sedmica i dobili smo 4 kg...prva tri mjeseca sam mrsala i mislila bicu ko grana, a onda pocela bujati.... u zadnje vrijeme slabije imam apetita...nemam zgaravice koja me non stop pratila pa mozda zbog toga....

clock-img

25.07.2013, 14:51

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

32 sedmica i u +9 kila; koliko cemo jos nagurati vidjet cemo user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

25.07.2013, 21:37

clock-img

Bebica11

pencil-img

4324

24. sedmica 9kguser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

clock-img

25.07.2013, 22:27

clock-img

bubamara_11

pencil-img

135

29 sedmica +9 kg dobro ja zadovoljna al najvaznije je da nam bebice budu uredu i da sve prodje kako treba user posted image

clock-img

26.07.2013, 10:10

clock-img

Mirela_sa

pencil-img

116

Ja sam 17 sedmica i smrsala sam1,5kg.... malo sam se sekirala oko toga, jer pijem i vitamin B ali dr kaze da je beba dobro i da to samo meni moze nastetiti. Inace nemam neki apetiti jedem, pokusavam jesti kasnije, iftarim sa muzem, ali generalno mogla bi da ne jedemnista cijeli dan. iduce sedmice idem na kontrolu i nadam se da ce biti bar +2kg :)

clock-img

26.07.2013, 15:25

clock-img

Eny21

pencil-img

32

Draga Mirela,

Razumijem te u potpunosti, moj ti je savjet da odes u apoteku i kupis sebi par hapica 'nutrini drink' od nutricie. ja to koristim da ne ode iz mene sve sto imam, jer moras i ti imati snagu a beba ce sebi uzeti sto njoj odgovara.
Meni se isto sve zivo gadi, a ni prije trudnoce nisam nesto jela jer imam celijakiju.
Svako jutro zapocnem sa kasikom domacek meda i domacek pekmeza i tako zavrsim dan. Kupujem sojino mlijeko i jedem puno voca jer to mi se ne gadi. Samo nemoj da izgubis na tezini dok ti se apetit ne vrati, jer ako smrsas prvo ti ide zeljezo iz organizma a to bebi treba najvise.

clock-img

27.07.2013, 20:50

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

Ja sam odustala od vaganja user posted image user posted image user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

28.07.2013, 17:59

clock-img

tinchita

pencil-img

187

31. sedmica + 7 kg

V 31.12.2009.
A 19.9.2013.

clock-img

02.08.2013, 11:35

clock-img

entinte

pencil-img

869

sa 24 sedmice +12

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

clock-img

02.08.2013, 14:18

clock-img

klemzi

pencil-img

2988

24 sedmice, u plusu 2 kg

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

clock-img

02.08.2013, 14:39

clock-img

berni

pencil-img

-295

Uh ia je cu biti prvi slucaj, 15-ta sedmica pocetna kilaza 76 kg, i sada 84...
Jedem stvarno svo voce, kolace slabo i opcenito slatko, ali ja znam da mene pite ubise.

Od samog pocetka jedem samo ne zdravu hranu ali odgovara mi, kuhano mi se gadi i ne znam sta mi se desilo. Prije trudnoce mi nikada nije palo na pamet otici po pastetice sa sirom, ili na usipke a sad je to postala svakodnevnica...Poslije Bajrama valja meni na kontrolu ako me ne stavi na dijetu nista i ne valja.
Pozdrav za sve

clock-img

02.08.2013, 17:12

clock-img

Mama2013

pencil-img

31

35 sedmica...u plusu 11kg. Jos 5 sedmica do kraja ..nadam se da cu zavrsiti sa nekih + 13kg