IZVORNA PORUKA: Bebaconi
Ne znam na čemu si ti, zaista? Nešto si kao zadovoljna iznosom od 460 KM za porodilje i misliš da je za to krivo stanje u kantonima?
Ovo je nevidjena diskriminacija najranjivije populacije u društvu i da postoji ikakva pravna država, oni koji su to smislili bi odavno trebali biti u zatvoru. Od svih prilika, porediš situaciju sa Tuzlom i kao šutite, dobro ste prošle..pa da li se treba porediti i sa 1993.?
naravno da nisam zadovoljna....
odtkuda vam takav doživljaj napisanoga...
čak šta više rekla sma da je malo i da je mizerija...
no ako ćete tražiti prava tražite ih pravim putem...a ne prijetnjom neosnovanom tužbom, to je trošenje i snage i resrsa i u konačnici infrastrukture žena bepotrebno ...
Zakoni postoje i po osnovu istih se sve i dešava, zahtjevati izmjene zakona u oba smjera je jedno...al zahtjevati da se poveća naknada mimo postojećeg zakona je nemoguće...
Menije recimo zovite teta šefiku na taj i taj broj danas do kraja radnog i sutra smješno...
teta šefika ni luk jela ni luk mirisala...a najvjerovtanije je zakonskim rješenjem nezadovoljna kao i mi...
tako da kao ćete se već organizirati uradite to da bude svrsishodno...ne tražite povećanje nakanade koja je umanjena ovja mjesec nego zahjevajte izmjenu zakona da nakanada bude najmanje 500 KM, da sve žene moraju imato 100% do plaće od poslodavca i da nezapolenima naknada bude najmanje 250 KM....(više nema šanse da se para ima pa tražiti izmjenu zakona koji neka finansijsku poleđinu je metak u prazno)
jer to relno mogu...i na tome treba raditi a ne zvati šefiku da joj kažete kako nam je krivo...
kad već imate snagu, želju, volju i vrijeme i organizujete se uradite to da ima rezultate...
nadalje možda ne znate al ukinuli su dječiji doplatakaq djeci invalida...samo 90% invallid je ima...
imate porodice gdje je suprug 70% invalid, majka ne radi...dvoje djece na redovnom školavnju i mrtvo hladno su im ukinuli dječiji doplatak na djecu...100Km ladnoooooooooo uzeli i ugroženijim...tako da koja je najranjivija populacija kod nas i ko je sve dikriminiran je stavrno dekutantno za zaključivati...svi mo mi žrtve naših želja...jer mi smo ih birali...pa kako smo ih izabrali tako im i dajmo u zadatak da nam rješe trenutno stanje...konkretno a ne šupljom pričom.