IZVORNA PORUKA: motorcycles
Pozdrav.Nova sam na forumu.
Imala bih nekoliko pitanja.Ja sam redovan student,a suprug ne radi,prijavljen je na biro.Termin mi je u martu,ali ipak bolje da se raspitam ranije na sta sve imam pravo i kako doci do toga.Neki mi kazu da imam pravo kao nezaposlena na 120KM prvih godinu dana,na jednokratnu pomoc za opremu novorodjenceta i novac za ishranu bebe koja ne doji do 6 mjesec ili dodatak majci koja doji,tako nesto.Znaci,ja sam redovan student,nisam na birou i ne mogu biti.Da li imam pravo na to sve?
Oboje smo prijavljeni u Centru,ja tek nekoliko mjeseci,a mm je tu godinama.
Draga imaš pravo na jednokratnu pomoć u visini od 500 Km, imaš pravo do 6 mjeseci mlijeko i sokove za pomoć ihrani bebe u zavisno kako je hraniš.
Ali na žalost ovih 120 Km nećeš moći imati
redovan studnet nije na birou a samo preko biroa ostavrila bi ovo pravo, jer zajtev prema opštini zahjetav od biroa potvrdu o nezaposlenosti. ti drugačije nećeš to moći dokazati. jedino da pokušaša sa radnom knjižicom ako je imaša na srednju školu izvađenu kod sebe...da je predaš u opštinu i doneseš potvrdu sa fakuletat da si redovan student.
I po rođenju djeteta imat ćeš pravo na dječiji doplatak za dijete s tim naravno da ispunjavate uslove, vi uslov prosjeka primanja na domaćinstvo ispuanjavte samo je pitanje jel imate automobil na sebe priavljen. ako imate ili ti ili muž nećete ostavrii ovo pravo.
< Poruku je uredio Hanady RR -- 29.10.2010 11:11:59 >