IZVORNA PORUKA: chuci
ko ima pravo na 13tu nadoknadu? jel to samo za one majke na birou, ili i za zaposlene?
jel to dobivaju sve opštine (ja sam Novi Grad)?
ako mi je isteklo 12 mjeseci regularno, znači nisam se ranije vraćala na posao, trebam li neke papire ili potvrde dostavljati u opštinu?
hvala
na 13. nakandu imaju pravo one mame poridlje koje su iskoristile 12 mjeseci porodiljno i zapoelne i ne zaposlene. zapolenima iznos je 260 Kma nezaposlenim 360 KM.
Ako živiš na nekoj od 4 gradske optšine ( Novi grad, Stari Grad, centar i Novo sarajevo ) imaš pravo na nju.
Posebni papiri ti ne trebaju.
Međutim zavidi kada ti je istekao 12 mjeseca sada malo kasne.
Uglavnom porcedura je ovakva...kada opštinsak služba posšalje nakandu posljednju 12 nekoj majci/porodilji onda je dužna da do 10 u tom mjesecu dostavi spiska gradkoj službi da ista ostavruje pravo na 13 naknadu.
Kako se do sada dešavalo da neko bude izostavljen sa spiska predlažem ti da naziveš Gradsku upravu, proveriš jesi na spisku i usput pitaš kada da očekuješ svoju nakandu zbog dosadašnjih kašenjenja.