IZVORNA PORUKA: Lejla87
Farzovi gusula: isprati dobro usta i nos 3 puta i oprati cijelo tijelo da nigdje suho ne ostane.
Uzimanje abdesta je sunet.
Ovako sam ja radila, prije kupanja! Nisam uzimala abdest, vec sam se samo kupala i trudila se da mi nigdje suho ne ostane!
Lajlac nisu ova tvoja pitanja glupa....Treba da pitas! Svako dodje u takvu fazu gdje se pita, sumnja... Ti treba da se raspitujes, citas, trazis odgovore na svoja pitanja...I uz Boziju pomoc izadjes na pravi put! Kad ces prestati da sumnjas i da se pitas sta, kako, gdje...
Ja samo kazem, nama je mrijeti pa kako god ti okrenes! A Stvoritelj postoji, u to nema sumnje!!!! Samo se osvrni oko sebe, svemir, radjanje, stvaranje, cijeli sistem zivota...kreni od one naj manje bubice koja zivi, leti, radi....Ko je to stvorio? Samo Uzviseni!!! Pa evo, meni je dovoljna spoznaja da se mnoge stvari napisane u Kur''anu obistinjuju!!! Ko je to mogao znati? Samo On...
Ja samo molim da nam svima Allah podari pameti, zdravlja i sabura u ovom prolaznom zivotu!!!
I znate sta jos.....
Kroz cijeli zivot tezimo ka boljem, ljepsem....tezimo da budemo bolji ljudi, da drugimo pomazemo kad god mozemo(mada je takvih danas jako malo

)...Znaci tezimo samo ka boljem....Nevjerujem da se lanac prekida umiranjem....Savrsenstvo sigurno postoji i ono nas ceka, samo je do nas koliko cemo ga zasluziti
Nadam se da ste me shvatile sta zelim reci!
< Poruku je uredio Rabi -- 26.3.2012 20:26:02 >