IZVORNA PORUKA: cucu
e to draga, taman tako, ja to znam a in to zna samo sto ne zeli priznati. nije on toliko los koliko je razmazeno derle po cijem sve mora bit a ja nedam na sebe, sinoc ko fol nesto on meni kao prijet kako bi ja trebala fasovat za svoju jezicinu, ma hajde stisni ako smijes rekoh, uh kao kaze ti mislis ja se nekog bojim( a garant je mislio na mog brata koji bi ga pojeo u jednom zalogaju ) pa reko hajde ako smijes, samo se okrenu i poce tamburat po racunaru ( mom licnom naravno)
Draga Cucu, vas je malo kriza uhvatila, ali pazi..Ako se kriza ne rijesi u pocetku, prerasta u problem. Zato budi obazriva kako rjesavas svoje probleme.
Tvoj sadasnji muz vjerovatno nije bio spreman na cinjenicu da ce postati roditelj prije braka. Vasa prica se odvijala kako on nije ni planirao. Mozda ti i nisi bila djevojka koju bi on htio ozeniti, ili mozda on nije muskarac s kojim bi ti zeljela zivjeti no cinjenica je jedna, a to je da ste vjencani i da zivite zajedno pa krenimo od toga..Po mom misljenju, nisi nimalo pretjerala pred gostima. Oni su malo pretjerali uzevsi tvoju bebu, budeci je. Ne znam zasto tvoj muz nije reagovao. Nisam bila tamo.

Mogu pretpostaviti da to nije uradio iz neke obazrivosti prema gostima. Vjerovatno ste poslije odlaska gostiju imali male prepirke gdje on kaze da ces *fasovati za jezicinu*. Drugi put budi mudrija i na blazi nacin ga priupitaj kako bi on postupio..I dozvoli mu vikendom, ili predlozi, da se zamijenite uloga..Ti budi otac, on neka bude majka. U takvim kriznim situacijama i nerazumjevanju, ova metoda jako mnogo pomaze. Partneri ce uvidjeti da ni i onoj drugoj strani nije lahko i postovat ce je vise.
Ne svida mi se posebno jedan dio u tvojim postovima..Jako mnogo istices svoje..Tvoja mama je *pogurala* da kupite namjestaj..tvoj laptop..Njegove 2 gace, 2 potkosulje, 2 pantole i 2 kosulje..Otprilike ovako. Postavi se u njegovu situaciju ali sada prije braka..
Spavao sam sa svojom djevojkom i ona je ostala trudna..Sta sad..Aha, stan..(pretpostavljam da tvoj muz radi negdje)..Moja mama je pogurala..moj laptop..a ona insistira na ormaru u hodniku gdje ce staviti svoje stvari..I da..I to su bile 2 gace, 2 potkosulje..
Nadam se da razumijes sta hocu da kazem. Iz nekog razloga si se udala za tog covjeka, ali zaista nema potrebe da minimiziras njegove doprinose.
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.