IZVORNA PORUKA: bebana27
danas cu mu reci neces li rijesiti milom onda cemo silom pa kad njega budu zvali vidjet ce onda mene nije sramota ja sam u todjem gradu a njega ovdje hb svi znaju pa nek se zna kakav je on postao u zadnje vrijeme
A da ga plaho ne uvjetujes tim milom ili silom? Bojim se zbog njegove naravi da ce reci nikako..I sta onda? Ako on ne bude spreman ili ne bude htio na dalji rad i doradu vaseg braka, nisi nista uradila. Znas li da li bi on zelio da se nesto promijeni u vasem odnosu? Odvojeni ste u krevetu..Pokusaj se sjetiti..On jeste prgave naravi, to sve vidimo, ali vrati malo film unatrag..Je li mozda bila neka tvoja gesta koja ga je tako iznenada naljutila?
Pokusaj mu vec danas reci..uz rucak..ja zelim s tobom ozbiljno i sama porazgovarati. Voljela bih da budes iskren prema meni..Hajde da vidimo gdje je zapelo..
Ovo radi blagim tonom ali malo i ozbiljnim..
Ako ne pristane na razgovor, i dalje te bude ignorisao, onda mu opet istim tonom reci: Uredu ako ne zelis. Nemoj reci kasnije da nisam pokusavala.
I to je to..
Potrazi broj socijalne sluzbe u svome gradu. nazovi ih i reci da bi ti dosla jer imas problem sa muzem i potreban ti je savjet i pomoc kako ga rijesiti.
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.