Draga Rene! I meni je rađena konizacija 2004. godine, također me radio dr. Kapetanović. Sve pohvale za primarijusa! Inače, ja sam prije konizacije rodila jedno dijete, a evo, nakon četiri godine od kon., rodila sam i drugo dijete. Sama trudnoća mi je od početka okarakterisana kao visoko-rizična, upravo zbog konusa (skraćenog grlića), a malo i radi povišenog tlaka, ali eto, hvala Bogu, sve se opet dobro završilo. I ja sam takođe bila šokirana, jer sam PAPA test uvijek redovno radila, jedan put u godini. U samo dva mjeseca (jer nisam mogla vjerovati, pomislila sam da su možda nalazi zamjenjeni) rađena su mi tri PAPA testa, dva kod istog ginekologa i citologa i jedan kod dr. Karahasana u Zenici, za kojeg sam čula sve naj, naj...Ali ja umalo zbog, baš tog doktora, nisam glavom zaplatila! Dotični mi je rekao da nema govora da se radi o CIN III, da je u pitanju samo obična upala?!Dobila sam nalaz bez ikakvog potpisa, bez pečata, ma uvjerena sam da bris nije maknuo iz njegove oridinacije!I to sam lično morala otići po njega, nakon zavlačenja i priče da će mi nalaz poslati poštom. Vidjela sam da od čekanja nema ništa i ponovo sam otišla u Zenicu. A navodno, da mu briseve "odradi" isti citolog dr. Asima Kurjaka. E, sad ovaj drugi je posebna opet priča.Treći, ponovljeni nalaz pokazao je prelaz sa CIN III na Cercinoma in situ!Kojom brzinom se sve odvijalo. I pravac bolnica i konizacija. Nisam imala vremena da razmišljam ni o čemu, nego kad je sve prošlo, kad je patološki nalaz pokazao uredno stanje, e onda sam se spremila i pravac kod dr. Karahasana. Znate šta mi je rekao? Da mogu bilo kad, bilo kakav pregled kod njega uraditi besplatno, da se greške događaju?! Koji cinizam i primitivizam! A njegova saradnica, med. sestra je čak htjela da mi naplati "konsultacije"! Fuj! Važno je da je on meni tada za PAPA bris i navodni kompletni sistematski pregled (a ništa drugo nije uradio, osim što je uzeo bris, i u to sumnjam, možda čak i nije)uzeo 150 KM!Toliko o pojedinim "doktorima". Ja stvarno imam loše iskustvo sa ovim dr. i morala sam ovo podijeliti s vama drage moje, ma koliko možda s moje strane nije lijepo ni korektno. Ali u poređenju sa onim šta je meni taj isti dr. uradio i kako je sve moglo završiti, ovih nekoliko redova nije apsolutno ništa.