cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Najdrazi gost-Ramazan

  
clock-img

22.08.2010, 16:02

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

user posted image user posted image user posted image user posted image
isto kao kod meneuser posted image user posted image user posted image user posted image
sad ga ima sad ga nema...
al zato je to ljepota ovoga kolača...hanice zamisli praviš jaffa tortu 5 sati...napraviš ustaneš ujutro tortenpleh prazan u frižderu ( nije se udostojio u sudoper da izbaci)...brzina monte kolača dozvoljava mi daga stalno pravim pa nek jede koliko mu volja a ja se ne nerviram kao recimo kad mi tortu pojedeuser posted image user posted image user posted image user posted image



Slijedeci put cu ostavit poruku u tepsiji "Ostavi mi bar jedan kolac poguzijo jedna"user posted image
Mozda,ipak,napravim do iftara kolac..samo strah me da mi se co'jek ne udeblja.



user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

22.08.2010, 16:25

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: megi

ups nije recept stavila Hanady nego Visnja sorryuser posted image

500 g gotovih kora
500 g mljevenog mesa
5 jaja
1 pavlaka
2 dcl kisele vode
2 g crvenog luka
Sol  jedna cajna kasicica (ako zelis slanije probaj smjesu kad izmjesas)
Biber, vegeta
1 dcl ulja
Luk sitno isjeckati I dinstati pa dodati meso, soli , biber I malo vegete. Dinstati  5 minuta
Jufke razdvojiti na 3 jednaka djela…  pa redas 5 jufki pa smjesa pa opet 5 pa smjesa I na kraju opet 5 jufki… izmedju jufki nista ne uljis…
Kad sve poredas isjeci na kocke. Ugrijes 1 dcl ulja I zalijes burek.
Umutis 5 jaja, 1 pavlaku I 2 dcl kisele vode… Tom smjesom prelijes burek I stavis peci u vec zagrijanu pecnicu na temperaturi na koji inace peces pite… Kad porumeni gotova je … obicno se pece oko 20 minuta



user posted image

user posted image

Večeras ćemo znati kakav je, a sin će prvi degustirat za ručak user posted image


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

22.08.2010, 16:27

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

Leeejlaaaa odlicno izgleda ...a vjeruj mi da je preukusan user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

22.08.2010, 16:28

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Evo vam i jedna ova ljepotica da se zasladite bez kalorija

user posted image


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

22.08.2010, 18:46

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

user posted image
domaca krem juha sa povrcem

user posted image

paprike i paradajz u paradajz sosu
user posted image
mantije  domaca jufka nije lisnato:) lisnato koristim samo kad mi se zuri:)

user posted image

paprike punjenje pavlako i krem sirom u mlijeku:)

user posted image
domaca ruza pogaca
user posted image
krompiri u mlijeku jajima i pavlaci na pola peceni:)
user posted image
ispeceni krompirici:)
user posted image
salata od crvenih paprika
user posted image
puding od cokolde:)

user posted image

sokove hurme i kafu nisam slikala to se podrazumjeva:)
ako su slike nejasne halallite slikano sa telefona;)

ako se pitate zasto je vecina menija paprika to je zelja gostiju i zelim im udovoljiti nadam se da ce im se svidjeti sve je gotovo prekriveno folijom da bude vruce kad gosti dodju:) pusa mojim dragim hanumama i prijatan iftar Hanady jucerasnji iftar za 10user posted image kao i svi do sadauser posted image



_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

22.08.2010, 19:26

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

Masaallah Adely,super sofra.
Ja sam sebi napravila pljeskavice s lukom i kajmakom.
Maloprije sam zavrsila keks tortu i ostavila je na hladjenje.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

22.08.2010, 19:33

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

adela svaka cast..user posted image  moracu probati napraviti ovu tvoju ruzu pogacu...
a i mantije ali od lisnatog .... user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

22.08.2010, 19:47

clock-img

almicch

pencil-img

80

svaka čast i sve pohvale vrijenim forumašicamauser posted image user posted image user posted image user posted image
recepti su super !!! sad bar imam novih ideja

danas za iftar

krem supa od gljiva
musaka od tikvica
pohovani pileći fileti
salata ( kupus paradajz)
i rogačev kolač


_____________________________

;)) I can''''t hear you over the sound of how amazing I am !!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) ;))))

clock-img

23.08.2010, 13:23

clock-img

m.i.n.a.

pencil-img

1060

IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: bananica

mogu li ja dobiti recept tvog kolaca Hanady - monte??



"MONTE",  
u tepsiju poredati petit keks…. Napraviti bijelu kremu: U šerpu staviti 8 dl mlijeka da porkuha. Dok to kuha u 2 dl hladnog mlijeka staviti 10 kašika gustina I oko 100 gr šećera pa mješati. Kad mlijeko porvri ovo istresti I mješati dok se nedobije gusta masa kao za pudding. U ohlađeno  izmiješati  250gr  margarina. Koji se prvo  dobro izmuti sa 100 gr šećera.   Ovu kremu istresti po petitu. Napraviti crnu kremu. Otopiti 300gr.čok.za kuh. u 1/2 slatkog vrhnja, miješati ali da ne provri   Dobro istopiti čokoladu u vrhnju do se ne dobije  taman boja kao gore na slici….to će biti skroz  žitko ali je OK…istresti po bjeloj kremi I staviti u frižider da se ohladi. Treba mu oko 2-3 sata da se fino stisne crna krema.




Vec me dugo smigate sa ovim kolacem pa samodlucila sutra ga napraviti..samo imam pitanje da li se petit keks prvo umace u mlijeko pa reda ili onakao suh...hvala..

clock-img

23.08.2010, 14:00

clock-img

dzeny_2103

pencil-img

179

isprobala Monte kolač, super je , sve pohvale user posted image

clock-img

23.08.2010, 14:03

clock-img

Radoznalica

pencil-img

280

Zna li iko na kojoj je strani recept od Hanady, mislim da se zove nešto kao jogurt tava. Hitno mi je da ga makar nađem dok beba još spava, a onda da to napravim do iftara. Nadam se da će se neko sjetitiuser posted image

_____________________________

Nikada nemojte mnogo govoriti o sebi, jer drugi uvijek imaju više za kazati o toj temi

clock-img

23.08.2010, 14:10

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

jogurt tava user posted image

potrebno

1 kg janjetine po orginalnom receptu...al ja vam kosristim teletinu nekako bolja mi bude....
so
biber
aleva paprika ( slatka naravo)
20g putera
4 jaja
4 dl jogurta
1 mala pavlaka
1 kašika supena brašna
peršun
1-2 češnja bijelog luka
1 kašika vegete

janjetinu ili teletinu narežite na manje komade i stavite u posudu. dodati začine, zatim malo vode dodati i dinstati na tihoj temperaturi. nakon 15-tak minuta dodati puter istopljen.


Posebno izmiješajte jaja, jogurt, pavlaku ,brašno,nasjeckani peršun i bijeli luk.

meso staviti u vatrostalnu zdjelu i preliti zamješanim sastojcima ipeći u otovorenoj zdeli jedno 20-25 minuta na temperaturi od 200 stepeni



_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

23.08.2010, 14:16

clock-img

Radoznalica

pencil-img

280

Lejla hvala, već me panika uhvatila, ja odledila meso s namjerom da to pravim a nikako da nađem recept. Čak sam i pp poslala Hanadyuser posted image  Odoh sad raditi dok bebač spava. Hvala još jednom user posted image

_____________________________

Nikada nemojte mnogo govoriti o sebi, jer drugi uvijek imaju više za kazati o toj temi

clock-img

23.08.2010, 14:19

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Slikaj prije nego je smažete user posted image

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

23.08.2010, 15:37

clock-img

dzeny_2103

pencil-img

179

m.i.n.a. ja nisam natapala  keks i mislim da ne treba

clock-img

23.08.2010, 15:43

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: dzeny_2103

m.i.n.a. ja nisam natapala  keks i mislim da ne treba


nema potrebe da se umače u mlijeko...user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.08.2010, 15:46

clock-img

SdZ

pencil-img

2784

Drage moje, znate li vi smije li se postiti kad imas ginekolski pregled??

_____________________________

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

clock-img

23.08.2010, 15:55

clock-img

Anoniman

Imaš negdje na prvim stranicama spisak šta ne kvari post,pa je i ginekološki pregled tu uvrstan...pa ti vidi.
Ja sam pretprošlog ramazana trebala na pregled ali sam odgodila i dr. (arap) mi je tad rekao da kod njih žene idu uz ramazan,da ne smeta,ali eto meni bilo nekako ružno,ipak nije bilo ništa hitno u pitanju.

clock-img

23.08.2010, 16:01

clock-img

abh

pencil-img

259

Lejla Ka kakav je bio burek?

clock-img

23.08.2010, 16:11

clock-img

bananica

pencil-img

4330

Pravila sam Monte, fantastican je, a jednostavno i brzo za napraviti....hvala na receptu

clock-img

23.08.2010, 16:19

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: abh

Lejla Ka kakav je bio burek?


ma moja ti...vidiš ti ovu sliku...ama i mrtva usta bi ga jela...
kakav je nego dobar...user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.08.2010, 17:09

clock-img

mila81

pencil-img

819

Hanady draga koji gustin koristis za monte kolac, i gdje bi mogla naci u Sarajevu onaj na biljnoj bazi, slikala nam ga je negdje Ilhana??????????????????????????

_____________________________

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

clock-img

23.08.2010, 17:32

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Moj muz je izrazio zelju da za iftar,odnosno njemu za veceru isprzim jaja.user posted image user posted image user posted image
Veceras se necu bas puno umoriti user posted image ,mozda jos isprzim ledo pohovane lignje,nekako mi bezveze da samo jaja jedem za iftar.user posted image
Naravno bit ce tu i supica i puding.
Sve mi se cini da je malo.user posted image

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

23.08.2010, 17:33

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: mila81

Hanady draga koji gustin koristis za monte kolac, i gdje bi mogla naci u Sarajevu onaj na biljnoj bazi, slikala nam ga je negdje Ilhana??????????????????????????


mila gustin je inače škrobno brašno...znači biljnog je porijekla svaki. meni se čini ti si gustin sa želatinom pomješala...abiljna želatina ima u DM zove se Agar....

e sad gustin koji ja koristim je onaj koji lakše nađem na polici u kupovini...imaš dolčelin ili dr. otker
evo slika

user posted image

Gustin Dr. Oetker Gustin dokazano je uspješan proizvod u kuhanju i pripremi kolača još od davne 1898. godine. Dr. Oetker Gustin sastoji se od jestivog čistog kukuruznog škroba koji ne potječe od genetski modificiranog škroba. Dobro se podnosi i stoga je prigodan i za laganu, uravnoteženu prehranu. Dr. Oetker Gustin ne sadrži gluten. Upotrebljava se višestruko: za zgušnjavanje gulaša i umaka ili za finiju strukturu kolača, torti i keksa. Dr. Oetker Gustin umiješa se u vruće jelo i kratko prokuha ili se doda brašnu za vrijeme pripreme kolača. Doziranje je individualno, a na pakiranju možete naći opširnije informacije i savjete.



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.08.2010, 17:35

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Hannica

Moj muz je izrazio zelju da za iftar,odnosno njemu za veceru isprzim jaja.user posted image user posted image user posted image
Veceras se necu bas puno umoriti user posted image ,mozda jos isprzim ledo pohovane lignje,nekako mi bezveze da samo jaja jedem za iftar.user posted image
Naravno bit ce tu i supica i puding.
Sve mi se cini da je malo.user posted image


ma za vas dvoje tamanuser posted image
ja sam sinoć skuhala buraniju, ukiselila mlijeko i sad sa posla doletila taksijem čekam muža da dovuče bebe...i kontam nama ručak njemu iftar taman...još nek somun kupi...šta će mu više....user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Zadnji članci

article-img