cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Najdrazi gost-Ramazan

  
clock-img

26.08.2010, 19:34

clock-img

SailorMoon

pencil-img

1300

hvala ti mirkice

_____________________________

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

clock-img

26.08.2010, 20:58

clock-img

*pcelica*

pencil-img

1815


IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

user posted image Evo ovako je izgledao moj Monte kolac kojem je rok trajanja bio dvanaest sati. Nekako sam uspjela uslikati posljednji komad prije nego sto ga je mm pojeouser posted image



Jesi li koristila obicnu mlijecnu cokoladu ili..???



Ja sam koristila mlijecnu cokolade onu Seka i Braco user posted image


_____________________________

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

clock-img

26.08.2010, 21:06

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

"MONTE",
u tepsiju poredati petit keks. Napraviti bijelu kremu: U erpu staviti 8 dl mlijeka da porkuha. Dok to kuha u 2 dl hladnog mlijeka staviti 10 kaika gustina I oko 100 gr eera pa mjeati. Kad mlijeko porvri ovo istresti I mjeati dok se nedobije gusta masa kao za pudding. U ohlaeno izmijeati 250gr margarina. Koji se prvo dobro izmuti sa 100 gr eera. Ovu kremu istresti po petitu. Napraviti crnu kremu. Otopiti 300gr.ok.za kuh. u 1/2 slatkog vrhnja, mijeati ali da ne provri Dobro istopiti okoladu u vrhnju do se ne dobije taman boja kao gore na slici.to e biti skroz itko ali je OKistresti po bjeloj kremi I staviti u friider da se ohladi. Treba mu oko 2-3 sata da se fino stisne crna krema.





I ja hocu da pravim ovaj monte, a interesuje me da li se ovo vrhnje malo prohladi prije nego se izlije po zutoj kremi?
Kod mene veceras topa, pohovane telece snicle, przeni krompir, crvene paprike u sosu od vrhnja i przene paprike.

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

26.08.2010, 21:22

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Mozes malo ohladit kremu,par minuta,ne previse.

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

26.08.2010, 21:29

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

IZVORNA PORUKA: Hannica

Mozes malo ohladit kremu,par minuta,ne previse.


Hvala, ma ja kontala ako se saspe onako vrela istopice se zuti fil

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

26.08.2010, 21:33

clock-img

mila81

pencil-img

819

E kod mene veceras bila domaca supica,
Punjene paprike (po receptu drage Hanady),
sir, salata, kiseli krastavcici i desert kolac sa makom


_____________________________

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

clock-img

26.08.2010, 21:46

clock-img

moja barbika

pencil-img

333

super rcept za patlidzan Potrebni sastojci:
5 patlidžana, 1/2 kg mljevenog mesa , jedna glavica crvenog luka, glavica bijelog , luka, paradaiz , tikvica, peršun, maslinovo ulje, vrhnje za kuhanje , začini user posted image
Nacin pripreme :

Patlidžane šatirano oguliti , prepoloviti i sredinu narezati, nasoliti i ostaviti da odstoji.
U međuvremenu popržiti glavicu luka na malo masl.ulja i dodati meso i začine po želji i sve zajedno izdinstati dok meso ne bude skoro gotovo.
Patlidžane dobro oprati , posušiti kuhinjskim ubrusom i pržiti na vrelom ulju ; ispržene patlidžane ponovo izvaditi na kuhinjski ubrus da se odstrani višak masnoće.Zatim redati na pleh . Sredinu , koja je već narezana blago udubiti viljuškom. U udubljeni dio kašikom staviti meso . Ravnomijerno rasporediti da se potroši sva pripremljena količina. U posebnu posudu isjeckati paradaiz, tikvicu, peršun i bijeli luk , sve začiniti i time popuniti tepsiju.
Peći oko pola sata , blago pokriti folijom , koju ćemo pri kraju skinutui da sve porumeni. Zatim sve politi vrhnjem i ponovo još malo vratiti u rernu . Veoma je ukusno i pikantno.

clock-img

26.08.2010, 21:58

clock-img

nita

pencil-img

550

Ova tema je predivna! Sinoć sam imala divan iftar i poeljela sam da ga s vama podijelim. Bila sam kod svekrve i na stolu je bilo sve domaće. Čista, potpuno na prirodan način proizvedena hrana. Pored domaće tarhane skuhane na pilećem temeljcu, serviran je bio i bosanski lonac u kojem je povrće iz njene bate. Tu je bio i svjei domaći sir sa pavlakom, puuuno salate od krastavica i paradajiza, svjee pasiran paradajiz koji je super u kombinaciji sa bilo kakvim jelom. Pa domaće sočne paprike raznih vrsta zapečene u tepsiji i prelivene pavlakom. Opet salata od svjeeg sira, pavlake, krastavica i paradajiza u jednoj smjesi. Bila je tu i pita - areni burek i kompot od domaćih jabuka. Prirodna mineralna voda sa izvora (iz Kiseljaka) je bila osnovno piće. Ma, predivno! Poslije ovakvog iftara nemate osjećaj da ste opteretile eludac i da ste pospane.
Samo da kaem i to da moja svekrva ima preko 65 godina i da je prije nekoliko dana radila neke detaljnije nalaze i da je sve, ama ba sve u redu. Kada su je ljekari pitali kako to uspijeva rekla je da je sve do zdrave ishrane.
Morala sam ovo podijeliti s vama. Postom čistimo na organizam od raznih otrova, nečistoća u tijelu, a velika je blagodat ako post prekidamo zdravom hranom i tako olakavamo organizmu. Budite mi zdrave i vesele u ramazanu, a i poslije njega!

< Poruku je uredio nita -- 26.8.2010 21:59:48 >

clock-img

26.08.2010, 22:02

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

IZVORNA PORUKA: nita

Ova tema je predivna! Sinoć sam imala divan iftar i poeljela sam da ga s vama podijelim. Bila sam kod svekrve i na stolu je bilo sve domaće. Čista, potpuno na prirodan način proizvedena hrana. Pored domaće tarhane skuhane na pilećem temeljcu, serviran je bio i bosanski lonac u kojem je povrće iz njene bate. Tu je bio i svjei domaći sir sa pavlakom, puuuno salate od krastavica i paradajiza, svjee pasiran paradajiz koji je super u kombinaciji sa bilo kakvim jelom. Pa domaće sočne paprike raznih vrsta zapečene u tepsiji i prelivene pavlakom. Opet salata od svjeeg sira, pavlake, krastavica i paradajiza u jednoj smjesi. Bila je tu i pita - areni burek i kompot od domaćih jabuka. Prirodna mineralna voda sa izvora (iz Kiseljaka) je bila osnovno piće. Ma, predivno! Poslije ovakvog iftara nemate osjećaj da ste opteretile eludac i da ste pospane.
Samo da kaem i to da moja svekrva ima preko 65 godina i da je prije nekoliko dana radila neke detaljnije nalaze i da je sve, ama ba sve u redu. Kada su je ljekari pitali kako to uspijeva rekla je da je sve do zdrave ishrane.
Morala sam ovo podijeliti s vama. Postom čistimo na organizam od raznih otrova, nečistoća u tijelu, a velika je blagodat ako post prekidamo zdravom hranom i tako olakavamo organizmu. Budite mi zdrave i vesele u ramazanu, a i poslije njega!



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

26.08.2010, 22:08

clock-img

nita

pencil-img

550


IZVORNA PORUKA: bebbe RR

IZVORNA PORUKA: nita

Ova tema je predivna! Sinoć sam imala divan iftar i poeljela sam da ga s vama podijelim. Bila sam kod svekrve i na stolu je bilo sve domaće. Čista, potpuno na prirodan način proizvedena hrana. Pored domaće tarhane skuhane na pilećem temeljcu, serviran je bio i bosanski lonac u kojem je povrće iz njene bate. Tu je bio i svjei domaći sir sa pavlakom, puuuno salate od krastavica i paradajiza, svjee pasiran paradajiz koji je super u kombinaciji sa bilo kakvim jelom. Pa domaće sočne paprike raznih vrsta zapečene u tepsiji i prelivene pavlakom. Opet salata od svjeeg sira, pavlake, krastavica i paradajiza u jednoj smjesi. Bila je tu i pita - areni burek i kompot od domaćih jabuka. Prirodna mineralna voda sa izvora (iz Kiseljaka) je bila osnovno piće. Ma, predivno! Poslije ovakvog iftara nemate osjećaj da ste opteretile eludac i da ste pospane.
Samo da kaem i to da moja svekrva ima preko 65 godina i da je prije nekoliko dana radila neke detaljnije nalaze i da je sve, ama ba sve u redu. Kada su je ljekari pitali kako to uspijeva rekla je da je sve do zdrave ishrane.
Morala sam ovo podijeliti s vama. Postom čistimo na organizam od raznih otrova, nečistoća u tijelu, a velika je blagodat ako post prekidamo zdravom hranom i tako olakavamo organizmu. Budite mi zdrave i vesele u ramazanu, a i poslije njega!



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


user posted image Veeelika pusa iz Zenice ide ka Sloveniji za Emu i njenu mamu :)

clock-img

26.08.2010, 22:21

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Gracanka

Hvala ti.
To će nam biti večerašnji iftar,pa se nadam da će mi dobro ispasti,ne djeluje komplikovano.user posted image



Ćufte su bile super,jedino sam izostavila bijeli luk,jer ga ne volimo,i umjesto starog kruha koristila prezlu.

clock-img

26.08.2010, 22:28

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

OO našalllah nam tee...odakle da počnem.
Prvo od patlidžana...ovaj hanabanin recept ću da porbam...bešamel mi baš daje povod da to uradim...user posted image

a ovi punjeni mesom i ja ih spremam al drugačije...slika me namuslateila da za vikend paden odluka o iftaruuser posted image

Monte...
keks nemorate topiti u mlijeko
a vrhnja ne treba hladiti odmah istresite po bijeloj kremi  i u firžider
i opet napominjem crna krema će biti žitka totalno...mješajet je dok topite čokoladu da dobijete tamnu smjesu bez ikakvih tačkica...da se čokolada dobro istopi da bi vam bila uspješna krema.

8 dl- 800 ml

1l =1000 ml

znači u ovaj kolač ide 1 litar mlijeka ovih 800 ml  koje treba da porkuhaju i onih 200 ml u koje mješamo gustin.user posted image

mamine očiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
princes krofne su za 10.

nita divan post...baš mi je bilo lijepo ga porčitati...
nisma sigurna u kom tačno dijelu ali tvoje poštovanje koje si pokazala prema kući u kojoj si bila me posebno dirnulo.user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

26.08.2010, 22:30

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

nita draga gdje si ti user posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

26.08.2010, 22:31

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Nita, puse i zagrljaji i za Kanitu, Merjem i tebe!
Tvoj post je istinski nešto vrijedno čitanja, jer čovjeku oplemeni dušu tvoja otvorena duša i poštovanje prema kući i domaćici.


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

26.08.2010, 22:37

clock-img

nita

pencil-img

550


IZVORNA PORUKA: mamine oci

nita draga gdje si ti user posted image


Mamine oči, javim se i ja ponekad. Skoro da mogu reći da sam redovna na RR, ali se rijetko javljam. Posebno mi se sviđa ova tema i poslui mi kao inspiracija za spremanje iftara.
Bebbe, hvala ti! user posted image

clock-img

27.08.2010, 00:04

clock-img

jasmin

pencil-img

4600


IZVORNA PORUKA: nita

Ova tema je predivna! Sinoć sam imala divan iftar i poeljela sam da ga s vama podijelim. Bila sam kod svekrve i na stolu je bilo sve domaće. Čista, potpuno na prirodan način proizvedena hrana. Pored domaće tarhane skuhane na pilećem temeljcu, serviran je bio i bosanski lonac u kojem je povrće iz njene bate. Tu je bio i svjei domaći sir sa pavlakom, puuuno salate od krastavica i paradajiza, svjee pasiran paradajiz koji je super u kombinaciji sa bilo kakvim jelom. Pa domaće sočne paprike raznih vrsta zapečene u tepsiji i prelivene pavlakom. Opet salata od svjeeg sira, pavlake, krastavica i paradajiza u jednoj smjesi. Bila je tu i pita - areni burek i kompot od domaćih jabuka. Prirodna mineralna voda sa izvora (iz Kiseljaka) je bila osnovno piće. Ma, predivno! Poslije ovakvog iftara nemate osjećaj da ste opteretile eludac i da ste pospane.
Samo da kaem i to da moja svekrva ima preko 65 godina i da je prije nekoliko dana radila neke detaljnije nalaze i da je sve, ama ba sve u redu. Kada su je ljekari pitali kako to uspijeva rekla je da je sve do zdrave ishrane.
Morala sam ovo podijeliti s vama. Postom čistimo na organizam od raznih otrova, nečistoća u tijelu, a velika je blagodat ako post prekidamo zdravom hranom i tako olakavamo organizmu. Budite mi zdrave i vesele u ramazanu, a i poslije njega!




Masaallah za svekrvicu i zdravu prehranu.
Ja evo maloprije dosla sa zajednickog iftara.Bilo je masaallah svega na sofri.Supe,dosta salate,sombuse sa sirom,punjene paprike,pljeskavice,grah sa suhim mesom,kuskus s povrcem,kolaca,sokova,kahve....ma ono pravo bosanski hehe.Jos uvijek sam pod dojmom.:)

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

27.08.2010, 00:19

clock-img

Behar

pencil-img

97

IZVORNA PORUKA: chuci

IZVORNA PORUKA: Behar

Od Omera bin el-Hattaba spominje se predaja da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Kada se jedan od vas u ramazanskoj noći probudi pa se preokrene s jedne na drugu stranu u postelji, melek mu rekne: 'Kum barekellahu fike ve rahime kellah - Ustani, Allah te blagoslovio i smilovao ti se'. Ako ustane s nijetom da klanja namaz, za njega moli postelja govoreći: 'Allahu daj mu postelju uzdignutu', a ako obuče odjeću, ona moli: 'Gospodaru, podaj mu dženetsku odjeću', a ako obuče nešto od obuće, obuća moli: 'Gospodaru, učvrsti mu noge na pravom putu', a ako uzme posudu, ona moli: 'Gospodaru, daruj mu dženetsko posuđe', a ako uzme abdest, voda moli: 'Gospodaru, očisti ga od grijeha i pogrešaka',a ako ustane i klanja namaz, njegova kuća rekne: 'Gospodaru, učini njegov kabur prostranim i svijetlim i povećaj svoju milost na njega'. Allah ga tada pogleda pogledom milosti i rekne mu dok mu se on obraća dovom: 'O moj robe, od tebe je dova, a od Nas je uslišanje, od tebe je molba, a od Nas je udovoljenje, od tebe je traženje oprosta, a od Nas je praštanje.'" (Buharija)

user posted image    user posted image



predobar je hadis
odakle ti?



Poslala mi drugarica na mail, pise da je od Buharije, bas je optimistican user posted image


_____________________________

Allah gives and forgives, man gets and forgets...

clock-img

27.08.2010, 13:46

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Ja sam veceras pozvala sveki na iftar,nisam je jos ni jednom zvala pa kontam da je krajne vrijeme.

Evo sta planiram spremiti:

-pogacice sa sampinjonima i umakom od gljiva
-paprike punjene povrcem i vjerovatno cu dodati i nekog mesa
-kompot
-kolac Monte (opet)
-pohovane lignje
-supica
-salata paradjz
-grozdje,smokve,dinja,sljive
-somuni,sok,hurme i ostale sitnice..

Sta mislite fali li sta?

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

27.08.2010, 14:08

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300


IZVORNA PORUKA: Hannica

Ja sam veceras pozvala sveki na iftar,nisam je jos ni jednom zvala pa kontam da je krajne vrijeme.

Evo sta planiram spremiti:

-pogacice sa sampinjonima i umakom od gljiva
-paprike punjene povrcem i vjerovatno cu dodati i nekog mesa
-kompot
-kolac Monte (opet)
-pohovane lignje
-supica
-salata paradjz
-grozdje,smokve,dinja,sljive
-somuni,sok,hurme i ostale sitnice..

Sta mislite fali li sta?


ne fali nista samo javi hocel svekrva donjeti kakav poklonuser posted image user posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

27.08.2010, 14:52

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

Akobogda nocas imam goste na iftaru, sinoc sam do nekih doba pripremala

ovako :

- supa teleca sa dosta povrca
- topa i somuni
- limunada, sokovi
- dolma sarena (sarmice ratika, tikvice, paradajz i paprikice)
- krompir i kotleti teleci 
- sopska i kupus salata
- voce (grozdze, dinja, breskve, kruske, sljive)
- kolac, moj mrkvenjak omiljeni

clock-img

27.08.2010, 14:56

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: almai

Moze li mi neko reci kako se pravi musaka od patlidana i gdje mogu naci recept od mantija?



Ja sam nekada radila ovako kao Hanady, a onda sam otkrila puno laksi recept.
Izrezem patlidzane na deblje kolutove 1,5 cm i nasolim.
Nakon sto puste vodu, posusim ih. 
Poredam ih u tepsiju u koju sam prije toga stavila foliju.
PUstim da se zapeku u rerni na 220 stepeni nekih 20 minuta.
Za to vrijeme pripremim mljeveno meso.
Proprzim mljeveno meso sa lukom ( bijelim & crnim ) i izrendanom mrkvom.
Na kraju dodam dva manja paradajza sitno isjeckana, a moze i paradajz pire.
Onda u 2,5 dcl mlijeka napravim blagi besamel sos.
Sklonim s vatre, i nakon 5 minuta u taj sos ubacim prethodno istucena jaja. ( komada dva ).
Za to vrijeme je proslo 20 minuta od kako si stavila patlidzane u rernu, vrijeme da ih izvadis.
I onda redas, red patlidzana, red mjesavina mljevenog mesa.
Zvrsis sa patlidzanima, i prelijes sa ovim bijelim sosom s jajima.
Stavis da se zapece jos 20 minuta.
Da prste polizes. 

 


definitivno najbolji recept za musaku.danas je isprobana i od sad uvjek pravim ovako.punooo jednostavnije a ukus mmm

nisam nikad stavljala mrkvu do sad i mogu reci da je bas promjenio ukus.svida mi seuser posted image user posted image


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

27.08.2010, 15:11

clock-img

almai

pencil-img

795

Zenice drage,hvala vam puno na receptu izgleda da cu praviti ovu musaku po hanabananinom receptu nesto mi jednostavnijauser posted image user posted image .
-Samo mi niko nerece gdje mogu naci recept on mantija?
-Kod mene veceras na meniju
supica,zapecena kreminadla sa krompirom,kompot,kolac iz trgovine.
Posto kao skoro i svaku noc sama iftarimuser posted image i to mi bude pevise.


_____________________________

moja su djeca zlatna...
kad spavaju:))

clock-img

27.08.2010, 20:13

clock-img

Dinkica

pencil-img

1038

Dragi postači, nadam se da se niste prejeli, mi evo pijemo kaficu i gustiramo pahuljicin kadaif, super je ispao pa samo da  se pohvalim i zahvalimuser posted image

user posted image

user posted image -



_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

clock-img

27.08.2010, 21:32

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


dinkiceuser posted image user posted image user posted image user posted image

ja za vikned planiram abd musaku po hanabaninom receptu....
i kadaif po Pahuljicinom a večersa smo imali
topu, sataraš, pileća krilca pečena iz marinade ala ANA...mlogo dobrouser posted image
masnu pogaču na moj način...tačnije cvijet pogača i desert poludomaći sladoleduser posted image user posted image user posted image

e evo slika pogače prije pečenja
user posted image

pa smo je ispekliuser posted image
user posted image

i evo deserta
user posted image
user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.08.2010, 21:58

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

dijana super pogaca

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

Zadnji članci

article-img