IZVORNA PORUKA: almai
Moze li mi neko reci kako se pravi musaka od patlidana i gdje mogu naci recept od mantija?
Ja sam nekada radila ovako kao Hanady, a onda sam otkrila puno laksi recept.
Izrezem patlidzane na deblje kolutove 1,5 cm i nasolim.
Nakon sto puste vodu, posusim ih.
Poredam ih u tepsiju u koju sam prije toga stavila foliju.
PUstim da se zapeku u rerni na 220 stepeni nekih 20 minuta.
Za to vrijeme pripremim mljeveno meso.
Proprzim mljeveno meso sa lukom ( bijelim & crnim ) i izrendanom mrkvom.
Na kraju dodam dva manja paradajza sitno isjeckana, a moze i paradajz pire.
Onda u 2,5 dcl mlijeka napravim blagi besamel sos.
Sklonim s vatre, i nakon 5 minuta u taj sos ubacim prethodno istucena jaja. ( komada dva ).
Za to vrijeme je proslo 20 minuta od kako si stavila patlidzane u rernu, vrijeme da ih izvadis.
I onda redas, red patlidzana, red mjesavina mljevenog mesa.
Zvrsis sa patlidzanima, i prelijes sa ovim bijelim sosom s jajima.
Stavis da se zapece jos 20 minuta.
Da prste polizes.