IZVORNA PORUKA: megi
masallah iftara
ja abd veceras imam iftar i planirala sam praviti topu, supu, pilece snicle, paprike, kriompri i tikvice i nesto saftali poput sitnog ili hadzijskog cevapa pa ako ko ima kakav provjeren recept da ne pravim svasta
Hanady ti kao da si pravila hadzijski, Mamine oci, Amanullah dajte mi prijedlog
jesam pravila sam
hadžijski...
evo kako ja to radim....
jednostavno a brzo a prste da poližeš....
tra ti ovo, ja stavivljam ovu mjeru jer uvijek rpavim kad nas ima više...nekako nemama naviku samo za nas da ga spremam.
1 kg teleće šnicle, pola kile šampinjona, 2 glavice srednje crvenog luka, 3-4 paradajza, začini so, biber i vegeta po želji.
e onda fino u dublju šerpu porpržim luk na kockice isječen pa dodam meso na kockice malo dinstam dok meso malo promjeni boju, onda dodam gljive isjeckane i na to dodam paradajz oguljen i isjeckan....
Dinstam još 15-tak minuta da sve pusti svoj saft
pa onda dodam 2-3 fildžana vode
dodam začine i još 5 minuta pa onda ide glavno
u dublju tepsiju stavim papir za pečenje po njoj a onda stavim foliju komade folija tačnije i zavrnem ih prema gore pa ulijem po 2-3 susaka napravljene smjese....
ja napravim taman onoliko koliko gotiju imama...znači po 6 folija otprilike...
zavrneš foliju na vrhu...znači upakuješ ga i staviš ua zagrinaju pećnicu jedno 30 minuta na 250 stepeni i onad još 15 na 150 stepeni...
na svaki tanjir ili sahan staviš tu foliju...
onaj ko ga jede sam otvara foliju i jede hadžijski...
eto
napominjem da neko umjesto folije stavi isto korpice od paprira za pečenje...al meni je nekako bolji sa folijom drži mi toplotu do početka iftara