writing-img

RE: Bebe od 0 -1 godine

clock-img

03.01.2011, 12:50

clock-img

Anoniman

Dzenana ako pitas za markere tumora to se vadi krv i onda se vrse pretrage. Ne znam gdje u Sarajevu se radi, a ja sam prije par godina radila van sarajeva i znam da se krv slala u mikrobiologiju.

Mi samo da vam mahnemo i ljubimo vas, ja sutra idem kod dr na prvi pregled, pa drzite mi fige user posted image , sad odoh Anci spremati, ode sa tetkom u shoping, a ja odoh se depilirati da se spremim za big day user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

03.01.2011, 14:24

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

03.01.2011, 14:28

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Dzenana ako pitas za markere tumora to se vadi krv i onda se vrse pretrage. Ne znam gdje u Sarajevu se radi, a ja sam prije par godina radila van sarajeva i znam da se krv slala u mikrobiologiju.

Mi samo da vam mahnemo i ljubimo vas, ja sutra idem kod dr na prvi pregled, pa drzite mi fige user posted image , sad odoh Anci spremati, ode sa tetkom u shoping, a ja odoh se depilirati da se spremim za big day user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jelena procitah da si trudna e pa neka je sa srecom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

03.01.2011, 14:29

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: Iman83

Sretno Jelenice,javi nam sta kaze Dr!
Pusica Anuski sopingholicarki maloj!

Iman kako si mi zi kako ljepotica jel slusa cmokini mi je :)))

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

03.01.2011, 14:32

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

03.01.2011, 14:58

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: Iman83

Ljepotica je prava, slusa, papa i kaki! Kad smo kod kake, odjutros imala dvije bas bas tamne kake(tsmno zelene na crno) ja se malo zabrinula! Svasta sam papala ovih dana pa bi moglo i od toga da bude, prvi put jela suho meso, pa sve nesto na to sumnjam. Ima li ko ideju od ceg bi moglo biti, da li da se zabrinem,bas mi nekako ruzno izgledaju?

Mirkice, kako ti i tvoj ljepotan,slusa li on mamicu?

ja sam pitala doktora za boju stolice on je rekao Ne jedete ni VI uvijek isto tako da je boja od toga , kod nas nije bilo tako samo nekada malo na zelenkasto , ali ako samo dojic nije problem nikakav.
Ljepotan slusa uznaje svaki dan i uci nove tonove hahhahahah sad ima fazon da cici hahahah

BA 13.12.2008

clock-img

03.01.2011, 22:24

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Drage moje, samo da se kratko javnem.

Sulty i Jelena, hvala na podrsci:) Trebala bih do kraja januara, aBd... Jelena, sretno sutra. Ljubite mi djecicu (i tu u pupi milki)

Mi veceras bili kod Dzenane i bas joj se zalim kako mi je Esma poslijenja 3 dana nepodnosljivo kenkava, kad dođosmo kući, njoj krvave gornje desni potpuno!!! Nadam se da je zubic, a bas brinem:((((.... Dusa moja draga....
Btw, Nejla i Esma su standardno odmjeravale snageuser posted image , jos je najsmješniji momenat bio kada me Nejla počupala za kosu (a Esma mi to stalno radi), a Esma skoči da me "brani", pa ona Nejlu za kosu user posted image user posted image user posted image user posted image , jos je bila ljubomorna kad sam uzela Nejlu u ruke, morala sam je spustiti i sjesti pored nje, da prestane plakati... Ali, eto, da je ne tracam samo, poslala je po pusu i Dzenani i Nejliuser posted image

Dzenana, ne rece ti meni nista za te markere? Sretno, duso!!! Javi kako je proslo.

Iman, A. ne moze dobiti godisnji sada, ima neki bitan projekat... Bas nam se ne da:((((, a ja jedva cekam.... Ljubi mi pilence!

Puuuno poljupcica svima!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

04.01.2011, 08:00

clock-img

Sulty

pencil-img

775

Jutro svima,
Jelena sretno na pregledu danas.
Leena, mogle biste i nama doci na kaficu. 
Ljubimo vas...

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

clock-img

04.01.2011, 08:03

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

04.01.2011, 10:42

clock-img

aida.

pencil-img

2177

Evo nas... spremamo se polako da doruckujemo pa cemo u bolnicu.. Erol mi je bolesnik pravi user posted image nevjerovatno slini, kaslje, kise, a i mene uhvatilo evo od jutros, grlo me boli, nos zacepljen user posted image
Mi sinoc morali ic do jednog prijatelja, dosli njegovi prijatelji i moto kluba iz Slovenije i porodicno okupljanje, medjutim nije bilo sanse da vodim Erola jer je bio nepodnosljivo kenjkav i ostavim ga kod svekrve, kad smo dosli po njega kaze ona da nije ni truna spao a to je vec 00:00 user posted image nosic blokiran, kaze ona neces ti veceras oka sklopit...
I ja mu kod kuce aspiratorom za nosic dobro ocistim nos, zakapam operil, njih praktukujem samo navece da mu stavljam jer su jake, mada mi je dr.rekla da mogu dva put dnevno, ja ipak samo navece.. I stavim ga na moj jastuk da legne, e to me strah da mu nije nepravilno za kicmu, ali morala sam ga izdignut skoro u sjedeci polozaj da "legne" da bi mogo da dise... I spavo cijelu noc dusa mamina, bez problema, samo se jednom budio da papa...
Eto, naprica se ja svasta... Odoh sad da ga nahranim pa cemo druser posted image

14.03.2010. :-) Erol

clock-img

04.01.2011, 10:53

clock-img

Srculence

pencil-img

848

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Sutra idem da radim markere. Yna li neko gdje se to u Sarajevu radi i sta je to ustvari? Nikad prije to nisam radila, pa nemam pojma...
Pozdrav svima...

Sve zavisi koje ti je dr.rekao da radiš.Moja mama je nedavno uradila te markere(ako isliš na tumorne markere)i dva je radila na Dipu na koševu a 2 na poliklinici Sunce.

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

clock-img

04.01.2011, 15:24

clock-img

selina

pencil-img

1126

gdje ste mile evo da se i ja javim poslije nekoliko dana,posto mi je melina bila prehldjena i hroptala je bas pofino pa tako da sam se njom zabunila a vas nisam posjecivala malena mi je malo bolje ima vec tri dana stavljam joj svinjsku mast i hvala bogu prenovila mi je se manje hropti i lakse dise a i antibiotik smo skoro popile i sutra je kontrola!!!!
kako ste mi vi inace i vasa djecica???

aida to maleni bolestan,srculence malo......to su opet neki virusi zavladali slabo koje dijete da nije proslo sad bez prehlade,zelimo brz oporavak i puno user posted image user posted image user posted image

gdje mi je amela i sara mala????

jelena ja nevidjoh da si nesto pisala za kontrolu kod ginekologa jel sve proteklo uredno,kuca li srculence malo????

nama se jos malkice jos samo 9 dana i priblizaje rockas,punimo ako bog da godinu i sretni smo zbog togauser posted image user posted image
user posted image

clock-img

04.01.2011, 16:49

clock-img

ivanam28

pencil-img

117

selinauser posted image user posted image user posted image i nama je za 9 dana prvi veliki rockas..joj ja sam sva nesto usplahirena..cijeli grad sam obisla trazeci case,tanjirice i salvete sa disney likovima (odlucila sam da to bude tema jer mi je to nekako slatko i bebi) nasla sam napokon..pozivnice gotove (sama ih radila),ukrasi za zid isto disney,baloni sve spremno..posto pada cetvrtak odlucili smo tada porodica da dolazi a u subotu po danu mame i tate sa djecicom (mada ih toliko malo imauser posted image ) da se svjecica puse a navece drustvo..mm kaze da pretjerujem jer on pojma nema sta se desava al eto neka prvi rodjendan je posebanuser posted image

jelena kako prodje pregled? vjeruj cesto cesto na tebe pomislim..

svim ostalim mamama i user posted image puno user posted image

Nas mali princ Filip Noa dosao na svijet 13.01.2010
Prva dva zubica dobio sa 3,5 mjeseca sada ih ima 8:))
06.01.2011 maleni andjelak PROHODAO:))))))

clock-img

04.01.2011, 16:55

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Evo i nas na kratko da se javimo.
Uzela sam danas uputnicu za markere, ali nisam stigla na vrijeme na DIp, pa cemo u cetvrtak.

Leena pa zato nam je Esmic bila nervozna, dusa draga user posted image Nejla je brzo nakon sto ste otisli zaspala, ali do zadnjeg trena je bila nervozna, a kad je huja uhvati morala sam bjezati od nje. Kosa mi je stradala i sva sam bila izgrebana. A za markere ti nisam stigla reci zbog doticnih nervoznih dama user posted image

Jos nesto danas sam svratila do djecijeg u DZ i pitala za vakcine kaze pocelo je vakcinisanje. Jeli iko vodio bebu nakon onog obustavljanja? Mene sve nesto strah...

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

04.01.2011, 17:09

clock-img

Sulty

pencil-img

775

Dzenana, ja taman htjela o istoj temi.  Ja zvala dr. Lutvu, privatna ordinacija.  On narucuje vakcine iz Francuske i daje ih.  Ja nesto kontam da Vegu vodim privatno kod njega.  Kosta 83 KM.  Ima li ko kakvog iskustva s ovim, savjeta?

Ivana, bas mije drago da si uspjela naci sve sto ti treba za proslavu prvog rodjendana.

Selina, sretno na kontrolu.  Nadam se da je bebica sad dobro.

Aida, meni su ovdje posavjetovale da stavim jastuk ispod duseka kad mi je Vega kasljala i slinila.  I mogu ti reci da je to super savjet.  Onda nema s kicmom problema.  Nadam se da je Erol vec danas bolje.

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

clock-img

04.01.2011, 17:10

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

Dzenana mi smo bili neki dan,sve proteklo uredu.
Aida sta kaze doktorica
jelena kako prode pregled

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

04.01.2011, 17:11

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

Sulty.dali ce ti htjet u Domu zdravlja upisat u karton tu vakcinu.ja mislim da moras imat upisanu

clock-img

04.01.2011, 17:47

clock-img

Sulty

pencil-img

775

Bebacha, kazu da kad dr. Lutvo da vakcinu onda ti kasnije u Vrazovoj samo to upisu.  Mislim, ima i mogucnost da ti od njega kupis vakcinu, pa da nosis u dom zdravlja da ti daju djetetu, ali ja se bojim tog prenosa, jer kad prenosi vakcinu, moraju biti posebni uslovi, pa mi nesto to zeznutije nego da nam je on fino da na licu mjesta.  A kontam, ipak je to doktor sa jako puno iskustva, mozda bolje da on to uradi nego doktori u domovima zdravlja.  Ja sam sad gledala web stranice tih proizvodjaca vakcina koje on daje, stvarno djeluju super, jedan je proizvodjac iz Engleske, a drugi iz Francuske (tog nisam nasla, jer ga nisam dobro preko telefona cula, pa valjda nisam zapisala tacno ime proizvodjaca).  

clock-img

04.01.2011, 17:50

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Ma ja cu vjerovatno sutra otici da to zavrsimo, ako Bogda bit ce sve uredu...

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

04.01.2011, 17:52

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

Ako ce Dom zdravlja potpisat onda to nije lose.jer ja kad sam nosila Alena prosle sedmice medicinar nan rece da da je to kao zamjena za vakcinu koja je povucena-inace se ne koristi stalno da jer je skuplja od ove sumnjiveuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

04.01.2011, 19:03

clock-img

Anoniman

Evo i nas sad sa kontrole, hvala bogu sve dobro, sta vise odlicno. Sest i po nedjelja po velicini ploda, a po poslednjoj menstruaciji osam i po nedjelja. Ona kaze da je to kasnije ovulacija bila, jos se ne cuju otkucaji,za 7-10 dana opet da cujemo otkucaje user posted image . Dobili smo sliku, cijelih 5mm smo, joj kako me neko ushićenje uhvatilo user posted image

Sto se tice vakcine menis u rekli da ne moze se upisati u karton ako primis privatno, nece odgovornost da snosi DZ, tako je bar u Omeru Maslicu. Mi cemo akoBog da ujutru na vakcinu, ruzno receno ali da iskoristim sto nije tri sedmice na antibioticima.

Ljubimo vas sve nas troje user posted image , kaze mm evo i on user posted image

clock-img

04.01.2011, 19:06

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Jelena superiska user posted image
Drago mi je da je sve uredu.
Kao da citam moje podatke sa pocetka trudnoce, s tim sto su mene, kad nije bilo otkucaja srca u tom periodu, isprepadali da se plod nece nikako ni razviti, a nakon kako si rekla 10-ak dana kada sam cula otkucaje, bilo je najljepsi zvuk user posted image
I zato su svi mislili da sam presla termin 15 dana, a to je ustvari bila zasnila ovulacija i ja sam s ebas na vrijeme porodila :)
Ljubi mi Anicu i pomilki tibu i pusa za tebe user posted image

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

clock-img

04.01.2011, 19:47

clock-img

aida.

pencil-img

2177

Bili smo kod dr. danas je Dom zdravlja pun, uzas... Bukvalno sam se jedva provukla da predam knjizicu a mm odveo Erola dalje od one guzvare.... Nevjerovatna guza, sva djecica kaslju, kishu... Katastrofa... Srecom, u Erola nije nikakva upala, grlo je ok, pluca super, kaze dr.tipicna prehlada... Nije nam nista dala, kaze da nastavimo pit dosta caja, tri, cetiri dana da ga drzim da spava na vecem jastuku sa odignutom glavicom i bit ce ok. Sunce moje, puno je bolji nego jucer, nasmijaniji, igra se, puze..unaprijeeeed user posted image ne mogu ga stignut user posted image user posted image odoh sad ceka me tona sudja, cijeli sam dan bila kod mame, a mm ko da je pravio rucak za cijelu cetu a ne za sebe user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

clock-img

04.01.2011, 20:51

clock-img

Anoniman

Peti put pisem poruku i peti put error , a nece nesto copy, ustvari ono kao kopira ali kad past-ujem nista, ali tvrdoglavija sam ja 

Dženana kod mene Ana je napredovala dvije sedmice, tako da je sve to individualno, nije svima ovulacija 15. dan.

Mi imamo sest zubica, mamini biseri . Nego me zanima cistite li vi zubice djeci i na koji nacin, Ja Ani vlaznom gazom pa na prst pa cistim, ali neda isto kao da je bijem vristi, mislim da je vrijedjaju gornje desni pa zato.
Ona je inace ovih dana pravi harambasa postala, tajo joj tu pa se pomamila, ne mozes je stici, a i on kao kakvo dijete, maloprije sam ga istjerala iz kuce da sta uradim , reko hajde malo do grada ziva ti ja, njih dvoje kad su zajedno kao da atomska kucom prodje, za sve zivo zapinjem

clock-img

04.01.2011, 20:53

clock-img

Anoniman

Sad nema smajlija...aaaaaaaaa.... evo ovako pa nek se sloze sami gdje treba user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zadnji članci

article-img