cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 -1 godine

clock-img

15.02.2011, 16:22

clock-img

Anoniman

ma nezamaraj se i nebrini bitno da oce obadvoje kad god joj je cefuser posted image user posted image user posted image .moj nije htjeo sisku uz ad. nazalost sta cu ja...

clock-img

15.02.2011, 16:38

clock-img

Anoniman

Rose sve hocu da kazem da ti je avatar super, med medeni je. Nemoj draga da se opterecujes, i da je nesto strasno ta sluz u stolici od vakcine nije sigurno, a kad doji je sasvim normalno da je takva stolica, opusti se. Bitno da je sve ok, da je ona dobra i da nema temperature. Sto se tice AD ne znam koje joj dajes, ali postoje AD od kojih je tvrda stolica, mi smo bili od pocetka zbog toga na Hipp probiotiku zbog tvrde stolice.

Takodje hocu da kazem mamama koje dohranjuju bebu pored dojenja sa jednom flasicom postoji Novalac za grceve koji je super, mi smo Ani davali dvije flasice na dan i dosta nam je pomogao po preporuci pedijatra. Tako ako vec dajete dohranu dajte taj Novalac, jeste malo skuplji ali bitno da je djelotvoran i mlijeko je, nije hemija nikakva. Pise na kutiji novalac ja mislim AC, ali pise za dojenacke kolike.

clock-img

15.02.2011, 16:56

clock-img

bint

pencil-img

448

eh ok dame moje,hajd sad mi recite gdje privatno mogu snimiti kukove i koliko to kosta,otprilike??????user posted image
nekako mi se sad bas ne pegla po kosevu jer i ove viroze me plase,onda to cekanje....ma ne bih...

clock-img

15.02.2011, 17:15

clock-img

Anoniman

Radiologija preko puta ulaza u robot u hrasnom, super ljubazno osoblje i kosta 40KM

clock-img

15.02.2011, 17:51

clock-img

bint

pencil-img

448

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Radiologija preko puta ulaza u robot u hrasnom, super ljubazno osoblje i kosta 40KM

hvala tiiiiiiiii punoooooo....

clock-img

15.02.2011, 18:08

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: felix

ma nezamaraj se i nebrini bitno da oce obadvoje kad god joj je cefuser posted image user posted image user posted image .moj nije htjeo sisku uz ad. nazalost sta cu ja...

ma mislim da nju danas boli i ruka i noga...pa je nervozna jer cim je uzmem u ruke ona zavristi i kenjka dok je ne uzmem kako joj odgovara...dala sam joj pola kasikice paracetamola pa je mozda popusti bol...evo sad lezi u lezaljki i javlja se samo kad joj duda ispadne

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

15.02.2011, 18:09

clock-img

rose

pencil-img

8709

Rose sve hocu da kazem da ti je avatar super, med medeni je. Nemoj draga da se opterecujes, i da je nesto strasno ta sluz u stolici od vakcine nije sigurno, a kad doji je sasvim normalno da je takva stolica, opusti se. Bitno da je sve ok, da je ona dobra i da nema temperature. Sto se tice AD ne znam koje joj dajes, ali postoje AD od kojih je tvrda stolica, mi smo bili od pocetka zbog toga na Hipp probiotiku zbog tvrde stolice.

Takodje hocu da kazem mamama koje dohranjuju bebu pored dojenja sa jednom flasicom postoji Novalac za grceve koji je super, mi smo Ani davali dvije flasice na dan i dosta nam je pomogao po preporuci pedijatra. Tako ako vec dajete dohranu dajte taj Novalac, jeste malo skuplji ali bitno da je djelotvoran i mlijeko je, nije hemija nikakva. Pise na kutiji novalac ja mislim AC, ali pise za dojenacke kolike.

i ja dajem HIPP probiotik i opet se desilo to tvrdo govance...a novalec ima i za kolike i za bljuckanje i razne varijante

clock-img

15.02.2011, 18:11

clock-img

rose

pencil-img

8709

ja razmisljam da idem tamo al zbog sebe...od kako se rodila moa curica i od kako je podizem i nosam meni iskocila neka koscica na rucnom zglobu i bas strsi a nekad i zaboli...moram snimit da vidim sta je user posted image

clock-img

15.02.2011, 18:16

clock-img

Anoniman

Probali smo mi more nekih AD, izmedjuostalog i taj za bljuckanje i za grceve i za djecu alergicnu na mlijeko i bebelac i aptamil, ali najbolji nam je bio hipp probiotik. Sreca moja sto je moja beba sve Ad dobro podnosila sto se tice stolice i stomacica, samo sto ona nije htjela nikako mlijeko pa smo mijenjali ne bi li joj se neko drugo svidjelo, jer su razlicitog ukusa, neko slatdje, neko slanije itd i onda smo na kraju jednostavno skontali da nase dijete vise ne voli dijete i ne podnosi ga ni u kom obliku pa zato nece da pije i sto pije bljucne, sreca pa se to pocelo javljati posle tri mjeseca pa smo jedno vrijeme kasikom ga davali i spricaom malo po malo, pa cijeli dan prodje u hranjenju, pa smo onda morali dohranu uvesti. tako da ni sada ne pije mlijeko ni kapi, vec samo joj napravim neku mlijecnu kasicu a i njih jedva pojede, ali natjeram je.

clock-img

15.02.2011, 18:31

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

tvoja mala se ponasa kao ja kada sam bila beba. Doduse,nije bio ovoliki izbor AD ali nisam ni ja htjela ni ad ni mlijeko. I znam da ti nece biti drago sto ovo cujes ali ja se u zivotu nikada nisam napila mlijeka. Jednostavno mi izaziva nagon na povracanje. I moji su se mucili sa tim mlijecnim kasicama i onda su odustali kada sam malo porasla. Ali ne brini, ja sam visoka 180cm tako da mi mlijeko nije nedostajalo. Tako ce i tvoja Anci...

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

15.02.2011, 18:33

clock-img

rose

pencil-img

8709

nikad mi nije bilo jasno kako djeca koja ne piju mlijeko i nisu ga pila kao bebe uspiju da odrastu al eto, uspiju user posted image

clock-img

15.02.2011, 19:12

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: felix

ma mislim da nju danas boli i ruka i noga...pa je nervozna jer cim je uzmem u ruke ona zavristi i kenjka dok je ne uzmem kako joj odgovara...dala sam joj pola kasikice paracetamola pa je mozda popusti bol...evo sad lezi u lezaljki i javlja se samo kad joj duda ispadne

moguce mila moze biti da i od boce nervoza bol,samo daji parac. i ja sam uvjek user posted image
Jelena cuj mala ne voli mlijeko anel popije dosta oce i voli.Ima 4 flase po 200ml
Ujutro , prije spavanja uvjek oce flasu jeo nejeo trazi apa apa ja kazem anel jeo skoro on opet apa dam flasu i zaspi .Nece drugacije da zaspi...

clock-img

15.02.2011, 19:16

clock-img

Anoniman

Sad cete se smijati ali ja sam pila flasicu dok nisam posla u skolu, nije bilo sanse da mi je doslovno receno otmu user posted image i sad kad sam krenula u skolu zasjeda roditeljski sastanak i prica ona bla, bla kako sam velika, kako ce mi se smijati, mama i tata se ispricali ja se slozila sa njima i sama uzela flasicu i bacila u smeće, kao upravu su. Prvih par dana me oni vodili u skolu i posle par dana krenula sama i davali mi svaki dan nesto simbolicno novca za džeparac (sta mogu dati djetetu od sedam godina, koje usput ima uzinu u skoli user posted image , znaci neka sića), posto su sestre bile starije i dobijale, morala sam i ja. I tako ja sam tu siću skupljala i skupljala i kad sam skupila otisla i kupila flasicu user posted image , a u svoj toj maminoj prici kako treba da ostavim flasicu bilo je da je flasica skupa (kofoluser posted image ) i rekla je cijenu, tako da sam ja marljivo stedila dok te cifre i dosla kuci sva ponosna sa flasicom. Tad su mi je bas oteli user posted image i dobro se izderali na mene jer miran razgovor nije palio ocigledno i od tada nikad ni kapi mlijeka nisam popola, sad i u trudnoci sa anom sam par casa cokoladnog na pocetku, ali i to sam povratila user posted image . Tako da lady razumijem te u potpunosti user posted image , a i ovo moje maleno, tako da se sad trudim, ali cim malo odraste ako hoce nek pije, ako nece necu je ni ja tjerati ima i drugih namirnica bogatih kalcijumom.

clock-img

15.02.2011, 19:24

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

Sad cete se smijati ali ja sam pila flasicu dok nisam posla u skolu, nije bilo sanse da mi je doslovno receno otmu user posted image i sad kad sam krenula u skolu zasjeda roditeljski sastanak i prica ona bla, bla kako sam velika, kako ce mi se smijati, mama i tata se ispricali ja se slozila sa njima i sama uzela flasicu i bacila u smeće, kao upravu su. Prvih par dana me oni vodili u skolu i posle par dana krenula sama i davali mi svaki dan nesto simbolicno novca za džeparac (sta mogu dati djetetu od sedam godina, koje usput ima uzinu u skoli user posted image , znaci neka sića), posto su sestre bile starije i dobijale, morala sam i ja. I tako ja sam tu siću skupljala i skupljala i kad sam skupila otisla i kupila flasicu user posted image , a u svoj toj maminoj prici kako treba da ostavim flasicu bilo je da je flasica skupa (kofoluser posted image ) i rekla je cijenu, tako da sam ja marljivo stedila dok te cifre i dosla kuci sva ponosna sa flasicom. Tad su mi je bas oteli user posted image i dobro se izderali na mene jer miran razgovor nije palio ocigledno i od tada nikad ni kapi mlijeka nisam popola, sad i u trudnoci sa anom sam par casa cokoladnog na pocetku, ali i to sam povratila user posted image . Tako da lady razumijem te u potpunosti user posted image , a i ovo moje maleno, tako da se sad trudim, ali cim malo odraste ako hoce nek pije, ako nece necu je ni ja tjerati ima i drugih namirnica bogatih kalcijumom.

user posted image E legenda si

clock-img

15.02.2011, 19:29

clock-img

Anoniman

Felix do neka nepuna tri mjeseca je i pila, posle toga nije htjela ni prici flasici cim joj stavim u usta vristi, pa sam je ja hranila kasikom i spricom (ja to odmijanje flasice sad pripisujem usima, a meni svi govorili zdravo dijete, dok nisu rekli hronicno sa sest i po mjeseci). Tako da smo do nekih pet i po pili kasikom i spricom, onom od 10mluser posted image , samo joj vrh odsjecem da je ne povrijedi, a sa nepuna cetiri sam pocela postepeno dohranu. Od pet i po sam pocela bila tri obroka mlijecna na kasiku, i od tada vise se ni ja ne mucim kasikom a dijete unese mlijeko, sada ujutru dorucak neka mlijecna kasa sa 250ml mlijeka i vecera isto mlijecna kasa sa 250ml, pocela da pije i na casu, ali mlijeko nikako, ja mislim da se sad i odvikla od njega. obavezan nam je jedan jogurt na dan da li vocni ili obicni, tako da smatram da je to dovoljno mlijeka, s tim da jede i sir i kajmak i pavlaku. samo obicno slatko mlijeko nece nema sanse, nece ni cokoladno, ni sa kras expresom. Najgore mi je bilo kad sam je hranila spricom znala je imati po tri nocna obroka, pa sam po cijelu noc hranila kao budala kakva...uh samo kad se sjetim. Ma nek mi je samo ziva i zdrava ali sa tim mlijekom me izmucila samo tako.

< Poruku je uredio jelenaT -- 15.2.2011 19:31:41 >

clock-img

15.02.2011, 19:33

clock-img

Anoniman

jelena fujj ja mlijeko ne volim kad smislim ga dodje mi na povracanje bbbbbbbb
A dok sam i ad pravila nikad nisam probala ko neke zene prije nego da djetu ja na ruku kap vruce ne i dam tako i dan danasuser posted image user posted image jezim se od mlijeka
Gadi mi se kad ovo kravlje prokuhajem , nos zacepim ...Nikad u user posted image ni kap popila nisam
Al ja jesam dudu nosila do 5ete god user posted image mama me jedva odvikla od nje cak na nju mazala nema scim nije ja nju operem i dudlamuser posted image
Kaze , da sam jednom skoro pola noci plakala nisu mi dudu dali ...
Nisam nikad ni jednu prigrizla....
Kaze da su muke prosli dok ju nisam bacila
Tako da se nadaju da anel nece biti na meneuser posted image anel nazalost je na mene bez dude nezna disat on jedna u ustima jedna na prst

clock-img

15.02.2011, 19:38

clock-img

Anoniman

Ja Anu vec polako pokusavam odvikavati od cucle, vec nekih pola godine joj je dajem samo kad je uspavljujem, a odnedavno cim zaspi ja joj je izvadim i sklonim. Najvise me strah kad prohoda da nosa cuclu sa sobom, pa nema gdje je nece baciti i opet u usta staviti, strah me kakvih bakterija da pokupi. Od nasih kumova mala je tako sve zbog cucle, jada vidjeli dok je izlijecili i od cucle odvikli. Kaze kuma znala sam je i u wc-u nalaziti, sama pomisao da je ostavi u wc pa stavi u usta me najezi, tako da pokusavam polako da je odviknem dok je jos mala.
Ja sam sebi more nekih zadataka zadala dok ne dodje druga beba, nadam se da cu uspjeti bar donekle, planiram cucu izbaciti, totalno odvići od pelena, sto nam hvala Bogu dobro ide i prebaciti u njenu sobu, jer jos spava u svom krevetcu u nasoj spavacoj.

clock-img

15.02.2011, 19:39

clock-img

Anoniman

Najgore mi je bilo kad sam je hranila spricom znala je imati po tri nocna obroka, pa sam po cijelu noc hranila kao budala kakva...uh samo kad se sjetim. Ma nek mi je samo ziva i zdrava ali sa tim mlijekom me izmucila samo tako.

user posted image user posted image uh joj bas si se ispatila.....
Nije ni nama bilo lako kad se sjetim koliko,je povracao bljuckao , tepison sam prala u po zime smrdio na povracanje anelovo, jogi od krevetca i danas dan ima fleke
al eto prezivjelo se odhranilo i neponovilo se vise.
Masallah jelena kako nije pila ad . ona je napredna i dobra

clock-img

15.02.2011, 19:40

clock-img

Anoniman

anel nece bez dude on uvecer kad ispadne ja vidim on sjedi u krevetcuuser posted image user posted image i dize jastuk trazi dudu zna da mu jednu stavim pod jastukuser posted image .....
Iz pempe nema sase da izadje kad kaki krije se neda se gledat a od tute bjezi ko djavo

clock-img

15.02.2011, 19:42

clock-img

Anoniman

Evo samo da ti kazem draga da je pojela pun tanjir (onaj za odrasle user posted image ) povrćne čorbice sa teletinom u koju sam i hljeba udrobila u pola sest i evo trazi da jede opet vec pola sata, ona bi hvala Bogu samo jela, ma samo da nauci sama jesti pa nek jede cijeli dan, nemam vise snage hraniti non stop a nije joj potrebno, dunda malena user posted image

clock-img

15.02.2011, 20:25

clock-img

Anoniman

naucit ce polako jelena , anel zna samo nabadat na vilicuuser posted image a kasikom samo prosipa tako da i ja njega hranim da znas ...
Kad je krompir, ili tjestenina neka sto moze nabadat jede samuser posted image ....al obavezno sve zaplja zamrlja, i ufleka ..
Samo neka papa i anel je poguzija samo se na nama nesto bog zna neprimjetiuser posted image

clock-img

15.02.2011, 21:06

clock-img

amela2208

pencil-img

3060

samo da vam mahnemo i kazemo da vas nismo zaboraviliuser posted image user posted image user posted image user posted image pusa za sve a posebno za naseuser posted image user posted image

Sara&Mohammad

clock-img

15.02.2011, 21:17

clock-img

Anoniman

Amela laviceuser posted image user posted image user posted image user posted image ljubnem drugaricu nasu 

clock-img

15.02.2011, 21:32

clock-img

Leena

pencil-img

2841

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , Jelena ja i sada optuzujem tatu sto mi je sa godinu i po bacio flasicu u smeće, jer se vjerovali ili ne sjecam koliko sam plakala, a brata i sestru su pustili do 2.5 godine, sestra je i 3 imala ( i to legenda imala sok u jednoj mlijeko u drugoj i naizmjenicno pila, imale su i imena:hapuka i hapukica), vazda joj je kosa bila ulijepljena od spavanja sa te dvije flasice... Ali, ja zato imam super zube, a njih dvoje su imali strasne mlijecne zube, uzaaas! Ovi stalni su kao bolji, ali su oboje nosili aparatice da ih isprave... Ali svo troje toliko volimo mlijeko da je moja mama uvijek govorila da smije zaboraviti kupiti hljeb, ali mlijeko ni slucajno... Ja sam u trudnoci toliko pila da mi je dr. zabranila, jer su mi se napravili kalcifikati na posteljici od mlijekauser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

15.02.2011, 22:28

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

ja tako imam traumu odvikavanja od sisanja prsta. i dan danasse sjećam mojih muka kada su mi malazi prste svim i svačim. i evo, moja curica sisa palac i ubila sam se pokušavajući da joj nekako stavim cucu ali nema šanse....

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Zadnji članci

article-img