writing-img

RE: Bebe od 0 -1 godine

clock-img

15.02.2011, 22:52

clock-img

Anoniman

Lady malena je kao med user posted image

Moja kuma sa prvom djevojcicom je imala muku oko sisanja palca tako da ima bas izbacene zube a cetiri joj godine, odvikla je tek sa tri godine, zato mladju kad je rodila i ova pocela sisati palac, a nije htjela cucu od malena joj je zamotavala prst tipa onim krep flasterom i tako je uspjela je odvici od palca.

clock-img

15.02.2011, 22:56

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: ladyblue

ja tako imam traumu odvikavanja od sisanja prsta. i dan danasse sjećam mojih muka kada su mi malazi prste svim i svačim. i evo, moja curica sisa palac i ubila sam se pokušavajući da joj nekako stavim cucu ali nema šanse....

slatkica mala, pridruzila se sorajici pa zajedno cuclaju palac na rr user posted image kako se zove tvoja curica, ako nemas sta protiv da napises? user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

15.02.2011, 23:06

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

IZVORNA PORUKA: rose

ja tako imam traumu odvikavanja od sisanja prsta. i dan danasse sjećam mojih muka kada su mi malazi prste svim i svačim. i evo, moja curica sisa palac i ubila sam se pokušavajući da joj nekako stavim cucu ali nema šanse....

slatkica mala, pridruzila se sorajici pa zajedno cuclaju palac na rr user posted image kako se zove tvoja curica, ako nemas sta protiv da napises? user posted image

Već sam par puta pisala, nisi upratila....zove se Nađa.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

15.02.2011, 23:09

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Lady malena je kao med user posted image

Moja kuma sa prvom djevojcicom je imala muku oko sisanja palca tako da ima bas izbacene zube a cetiri joj godine, odvikla je tek sa tri godine, zato mladju kad je rodila i ova pocela sisati palac, a nije htjela cucu od malena joj je zamotavala prst tipa onim krep flasterom i tako je uspjela je odvici od palca.

Moja Jelena, već sam ja pokušala sa rukavicama ali ne ide. Plače dok joj ne skinem rukavicu.
Ja sam 7godina noslia proteze i ispravjala zube. nosim cijeli dan protezu i onda legnem naveče, skinem proteru i prst u usta. user posted image
Zato sam promijenila 15-ak proteza i nije bilo pomoći dok nisam sama prestala. Ne smijem ni reći koliko sam godina imalauser posted image

clock-img

15.02.2011, 23:15

clock-img

rose

pencil-img

8709

Već sam par puta pisala, nisi upratila....zove se Nađa.

lijepo ime...ne upratih ranije, valjda je u postovima rijetko oslovis imenom..uvijek je lakse napisti "ova moja..." user posted image user posted image

clock-img

15.02.2011, 23:19

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

user posted image da ti pravo kažem, ni ja je još ne zovem imenom. stalno je oslovljavam sa "bebo".

clock-img

15.02.2011, 23:21

clock-img

rose

pencil-img

8709

user posted image da ti pravo kažem, ni ja je još ne zovem imenom. stalno je oslovljavam sa "bebo".

i ja svoju uglavnom oslovljavam s bebo, bebana, ljubavi, cico...a danas sam je oslovila kiki user posted image

clock-img

15.02.2011, 23:26

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

i ja svoju uglavnom oslovljavam s bebo, bebana, ljubavi, cico...a danas sam je oslovila kiki user posted image

Ja imam provala sam oslovljavanjem Nađe da je to urnebes....pošto imamo i cuku, zna mi se desiti da cuki kažem Nađa a Nađu zovem Pacouser posted image user posted image user posted image

clock-img

15.02.2011, 23:31

clock-img

rose

pencil-img

8709

user posted image user posted image user posted image hoce to ko ima kucnog ljubimca user posted image ...moji imaju macka...pa moj tata kako se njemu javlja, tako se javlja i sorajici user posted image

clock-img

15.02.2011, 23:32

clock-img

Anoniman

Mi takodje imamo cuku koji je u dvoristu i zove se Astor, od kako se Ana rodila ja ga slabo setam, to zaduzenje od mm. Neki dan posla ja do prodavnice, Anci ostala sa mm i povedem Astora, posto bilo vece, pusta ulica ja ga pustim sa povodca i odmakao se od mene, a ja kao budala zovem ga "ana dodji", u zemlju sam mogla propasti, samo sam pogledala je li me ko cuo user posted image

clock-img

15.02.2011, 23:37

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Mi takodje imamo cuku koji je u dvoristu i zove se Astor, od kako se Ana rodila ja ga slabo setam, to zaduzenje od mm. Neki dan posla ja do prodavnice, Anci ostala sa mm i povedem Astora, posto bilo vece, pusta ulica ja ga pustim sa povodca i odmakao se od mene, a ja kao budala zovem ga "ana dodji", u zemlju sam mogla propasti, samo sam pogledala je li me ko cuo user posted image

ahahahah, onda znaš o čemu pričam. još je kod mene mali pas (stavila sma mu sliku tamo na "kućnim ljubimcima" ako koga interesuje) pa ja njima oboma tepam.

clock-img

15.02.2011, 23:43

clock-img

Anoniman

Ma kod mene veliki, ne moze veci user posted image , americki staford terier, posto ja Ani tepam, "Nani" tako da sam i njemu pocela, ne ponosim se tim ni malo, ali jednostavno pokusavam to da ne radim ali izleti mi.

clock-img

15.02.2011, 23:49

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

evo još jedne sa bebom i cukom i mješanjem imena i davanjem istih nadimaka user posted image user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

15.02.2011, 23:58

clock-img

Anoniman

Dobro je nisam jedina "budala" user posted image

clock-img

16.02.2011, 00:17

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

ni ja, ni jauser posted image user posted image user posted image

clock-img

16.02.2011, 08:29

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Rose i ladyblue bebice su vam mede medeni, samo se vracam na vase ppostove i gledam njihove slikice.  Kako smanjiti sliku za avatar, ja nemogu nikako. Ako imate nesto na netu gdje smanjujete dajte link user posted image

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

16.02.2011, 09:39

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Dzenana, posalji meni na mail, pa ce ti a. smanjiti, ako ne nađeš način, i ja njemu dajem da mi smanji, ne znam sama.user posted image

Jelena, i ja sam imala Astora kada sam bila mala(maltezer), onda sam imala šarplaninca Alfa, trenutno nemamo psa, jer je mm svog labradora dao roditeljima, nije mogao brinuti o njemu u podstanarskom stanu, a sada, nakon 3 godine, ljudi navikli na njega i ne daju ga nazaduser posted image . A mislimo uskoro nabaviti i to nekog većeg, kažu da oni su strpljiviji sa djecom.

A ja mijesam sestrino i Esmino ime često baš, pogotovo ako su u istoj prostoriji, a moja prijateljica svog muža vrlo često zovne imenom svog psa i uvijek ih za to zezamo, kad ga ona zovne tako mi kažemo "uz nogu!"user posted image , znaci nije jedinauser posted image .

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

16.02.2011, 10:11

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Leena evo pokusavam nesto, ako ne uspijem saljem da A. to sredi user posted image

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

16.02.2011, 10:32

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

ja smanjim manuelno. otvoriš sliku u "picture manager-u" i odeš na edit pictures, pa resize i tu je smanjiš na željene dimenzije.

clock-img

16.02.2011, 10:58

clock-img

Sulty

pencil-img

775

Cao svima,
Samo da se pohvalimo.  Vegica danas sama stoji.  Po par sekundi, doduse, onda padne na guzu, ali eto stoji :-).
A drugi zubic je vec uveliko izasao.
Ljubimo vas sviju...

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

clock-img

16.02.2011, 11:03

clock-img

Anoniman

Mi konacno bili na vakcini, cura digla cijelo DZ na noge, imamo 12kg i 900gr i duga 84cm, kaze mjere djeteta od dvije godine user posted image , kaze na njenu visinu ona nije debela i da tako i nastavimo sa ishranom, pofalila je prvo pa jeonda rekla da je strasno ljuta i razmazena i da treba na tome da poradimo, a to sam i sama znala, jer je od bijesa udarala glavom od zid pred doktoricom, a svu mogucu djecu je pokusala da rascarupa koja su bila. Uglavnom ovo smo mi preskocili Hepatitis, ne bi trebalo biti reakcije, ali mi smo svaki put imali reakciju na Hepatitis, mada se ja nadam da sada nece. Rekla nam je da joj je minimum cetiri zuba krenulo, kaze na sve strane krenulo i da ce nam biti veselo sto se ni malo ne radujem, ali jbga proci ce i to. Sledece sedmice trebam i za usi na kontrolu da je vodim, tako da smo zaredali po doktorima.

clock-img

16.02.2011, 12:12

clock-img

ema_28

pencil-img

237

Ima li neko iskustva sa izdajanjem mlijeka? Koliko dugo izdojeno mlijeko moze stajati u frizideru i kako ga onda ugrijati kad hocu da ga dam bebi? Trebala bih sutra u potragu za kolicima pa rekoh da je ostavim kod mame sa zalihom :)))

clock-img

16.02.2011, 12:15

clock-img

Anoniman

Ja koliko znam u frizideru 24h, a grijes ga tako sto naspes u flasicu pa flasicu stavis u vrucu vodu, drugacije ne. Sigurno ce ti se jos neko javiti sa vise iskustva. Ja sam tako radila jer moja je meni napravila rane na grudima pa nije htjela bradavicu ni prinjeti ustima pa sam ja izdajala i tako davala.

clock-img

16.02.2011, 12:56

clock-img

dzeni_nl

pencil-img

1326

IZVORNA PORUKA: ema_28

Ima li neko iskustva sa izdajanjem mlijeka? Koliko dugo izdojeno mlijeko moze stajati u frizideru i kako ga onda ugrijati kad hocu da ga dam bebi? Trebala bih sutra u potragu za kolicima pa rekoh da je ostavim kod mame sa zalihom :)))

u frizideru moze da stoji 24 sata, ali ne na vratima vec bas u frizideru. grijes ga tako sto flasicu sa mlijekom stavis u vrucu vodi i ostavis da se ugrije. ne grijati u serpici ili mikrovalnoj, jer tako gubi svoju kvalitetu. imam iskustav sa izdojenim mlijekom pa ti zato pisem.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

clock-img

16.02.2011, 13:01

clock-img

dubravka01

pencil-img

784

Dobar dančić svima,

Mi smo samo malo uletili....čitat ćemo vas kasnije, kad ruček bude gotov user posted image

Trebali smo sutra na vakcinu,al odgodili su nam za 15.Mart,navodno je jedna od pedica na bolovanju, a ove dvije rade jedna prvu jedna drugu smjenu i to samo sa bolesnom djecom....rekla sam ja ako me nista drugo ne izludi e ove će vakcine.

Eto pozdravljamo sve pa se cujemo opet,velika  user posted image svima

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

Zadnji članci

article-img