Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ima li neko iskustva sa izdajanjem mlijeka? Koliko dugo izdojeno mlijeko moze stajati u frizideru i kako ga onda ugrijati kad hocu da ga dam bebi? Trebala bih sutra u potragu za kolicima pa rekoh da je ostavim kod mame sa zalihom :)))
u frizideru moze da stoji 24 sata, ali ne na vratima vec bas u frizideru. grijes ga tako sto flasicu sa mlijekom stavis u vrucu vodi i ostavis da se ugrije. ne grijati u serpici ili mikrovalnoj, jer tako gubi svoju kvalitetu. imam iskustav sa izdojenim mlijekom pa ti zato pisem.
Hvala puno, uradicemo tako
16.02.2011, 13:43
ajnur
773
IZVORNA PORUKA: felix
IZVORNA PORUKA: ajnur
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Rose,ja sad procitah na internetu da kod beba koje doje moze se desiti da je stolica sluzava...
Sadržaj pelene: bebina stolica je zlatno žute boje poput senfa, zrnaste teksture, nekad jako retka, čak vodenasta. Može da bude i kašasta i zgrušana ili čak sluzava. Razlog: beba se hrani majčinim mlekom.
Kod mene je na aptamilu pa se desi da ima ovakvu stolicu.Meni su rekli kad je zlatnozute boje znaci da je sit ne valja kad je zelena a te granule ili zrncad su jako bitna kad ih nema znaci da beba ima ploliv.Rose probaj se opustiti jer posle vakcine moze da se desi neka djeca reaguju ovako neka onako.
mi smo na aptamilu do 1god bili imao skoro uvijek zelenu stolicu odvedem ga kad ce ped. citasli ti na poledjini kutije upustva ja zinula reko ne sto. Pa kaze aptamil u sebi ima puno zeljeza zato mu je kaka zelena dobijao na kg sve o.k al zeleno eto dzaba se brinula
Njemu je isto nekad zuta nekad zelena al dok je dojio dr mi je rekla da zelena znaci da je gladan
16.02.2011, 13:53
Lejla Ka
5544
Zelena stolica ne znači nužno da je beba gladna ako doji. Čak češće ne znači nego što znači. Zelena je stolica problem ako se oduži od rođenja i ne preraste u žučkastu niti nakon 2-3 dana od rođenja. Kod dojenih beba zelena stolica može značiti da je beba jela više vodenastog mlijeka nego masnog, znači nije gladna. T se dešava ako majka često mjenja dojke, pa beba ne uspije doći do masnijeg mlijeka. Zelena može biti i ako stoji neko vrijeme u crijevima pa se desi oksidacija. Može biti i zelena kao posljedica nečega što je majka pojela (zelje ili zeljaste biljke, blitva, pazija)
Ako beba uredno napreduje, efikasno doji i večinski ima zlatno žutu stolicu, povremena pojava zelenkaste stolice nema nikakvog značaja.
Gora je situacija kad beba do 6 sedmica nema stolicu nikako, to je sigurniji znak gladi nego boja stolice. Beba koja je gladna nema šta da kaki. A i za ovo ima ograničenje za bebe koje imaju takav metabolizam da ne kake često, ali kake obilno. Mada bi u prvih 6 sedmica života beba trebala imati makar jednu obilniju ili 3-4 manje stolice.
16.02.2011, 14:07
rose
8709
IZVORNA PORUKA: ladyblue
ja smanjim manuelno. otvoriš sliku u "picture manager-u" i odeš na edit pictures, pa resize i tu je smanjiš na željene dimenzije.
i ja je ovako smanjujem
šta je ovo, gigdje nikog?! mi danas bile u gradu. Ja se živa smrzla. Nadam se da sam ovo malo djeteta dobro obukla. Ona spavala cijelo vrijeme. Čak se nije ni probudila kada sam je prenosila iz kolica u AS.
16.02.2011, 22:18
lejla80
1495
Veče drage moje...danas sam pravo umorna al ne mogu da odolim a da ne pohvalim nove vaše nove slikice...forum se baš ponovio.. bebice su baš premedene al sve redom Eto toliko od mene za danas odoh da spavam.. vazdan sam skitala....pusa svima
16.02.2011, 22:29
Leena
2841
Vidim novi avatari vladaju nasom temom , vala sam i ja svoj mogla promijeniti, Esma na njemu ima 4 mjeseca, , ali ja nemam te programe na svom laptopu, imam samo one koji meni trebaju za posao, ali zato imam mm, samo ga trebam lijepo zamoliti
Vegice, za stajanje! I Esma stoji sada vec po 5 min., pa napravi korak, i onda pada na guzu
Jelena, neka ste napokon i tu vakcinu obavili , bice to super. Nemoj se sekirati, prestat ce ona biti razmazena kada se rodi braco ili seka, i ja sam bila razmazena dok sam bila sama, samo je to trajalo citavih 13mj. , pa tako i ona nema jos dugo fore da bude jedini centar vaseg svijeta, pa neka je malo . Moram ja braniti moju drugaricu. Vidis, i ja moram na pregled usiju, ali mi mrrrskooooo strasno
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
16.02.2011, 22:32
Leena
2841
Rose, Ladyblue, tek sada obratih paznju na datume rođenja vaših princeza, moje škorpijice ! Moja Esmica bikić, a i mm i ja duple škorpije, blago njoj s nama
16.02.2011, 22:59
ladyblue RR
1848
Leena, i ja sam škorpija a moja Nađa je dupla škorpija. Blago meni!
16.02.2011, 23:03
Leena
2841
Evo i moje čupavice, napućila usta imitira zvuk fena, dok joj tata suši kosu
Lady, ma škorpije su super, samo nas ovi ostali znakovi ne kontaju ! A tebi ce biti super, duple škorpije su divne i krasne i sve tako nesto lijepo (e sad, sta li bi ti moja mama imala reci na to... )
16.02.2011, 23:13
ladyblue RR
1848
Divna je. Vidi joj kose?! Ova moja je "žuta" i ima slabu kosicu. Neće joj ovolika kosa narasti za godinu dana...
16.02.2011, 23:27
Leena
2841
Ma ova moja se rodila sa dugom kososm, i to joj vrlo malo opalo, jedno vrijeme je bila rjeđa, ali isto duga, sada ima dvije frizure, kad joj pokupim kosu u repić, ostane ispod kratka frizura , rekla sam kumi kada bude sisala, samo da digne prvi sloj, ispod ima frizura za 10
16.02.2011, 23:28
Leena
2841
a da, ja sam se rodila ćelava i do pola godine nisam imala neku kosu, tako nesto malo plavo... danas imam kose za 3 glave i da nijednoj nije mane
16.02.2011, 23:34
ladyblue RR
1848
ja sam se isto rodila ćelava ali mi kosa nije narasla do 3. godine . Mamu više bilo sramota kako sam ćelava da mi je marame stalno vezala. Poslije kada mi je narasla bila je plava pa je u pubertetu potamnila ali nije nekog kvaliteta.
16.02.2011, 23:59
rose
8709
IZVORNA PORUKA: ladyblue
Leena, i ja sam škorpija a moja Nađa je dupla škorpija. Blago meni!
i ja sam skorpija, rodjendan mi samo dva dana nakon Sorajinog
usput i ja sam se rodila duze kose al mi nije strsila u vis ko mojoj curici (na avataru joj je frizura ko u tate al zahvaljujuci ulju i skidanju tjemenjace....inace strsi u vis..) ....njoj je kosa tamna a izrastak joj nekako zlatast...bit ce svjetlije kose i mislim da ce i ona imati 2 frizure...pozada joj vec malo opalo kosice pa ima mali celavi pecat
Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!
17.02.2011, 08:29
Dzenana_G
1024
Uspjeh i ja staviti slikicu moje zuje Nejla se rodila sa crnom kosom, ne previse dugom. I to mi je bilo ostvarenje sna, jer sam uvjek volila male curice sa crnom kosom, a onda joj je sva kosa opala i narasla plava Svejedno meni je najljepsa. Ali zato ja toliko nasu Esmicu volim Leen Ljubim vas nadam se da se vidimo sutra.
17.02.2011, 10:15
dubravka01
784
Jutro svima,
Sličice su nam mašallah prlijepe svaka cast mamama za postavljanje.
Sve hoću da vas pitam pa zaboravim, kako vi stavljate svoju djecu na spavanje, u čemu, imaju li vaše jastuk? Mi dobili sa baby posteljinom neki i ovaj moj mu izvuko sve končiće pa se sav raspao tako da mu uopšte ni ne stavljam jastuk....već onako na dušek,plahtu stavim čistu pelenu presavijenu na 4 dijela i to je to... Nešto kontam možda ipak treba jastuk,ili pak ne....eto ako ima ko kakav savjet,iskustvo pa nek podijeli sa nama. Mi spavamo u vreći (pidžama naravno pa onda u vreću),ne bi inače al Toplane se isključe oko 00:00 pa tamo negdje do 05:00 tako sam nekako sigurna da nije hladno,plus ja njega jos pokrijem jednom tanjom dekicom a kapica ide obavezno (imamo spavaću kapicu ) .
Još nešto htjedoh priupitat al memory low zaboravila sam. Kad se sjetim pišem opet (ova mi zaboravnost haman ostala od )
Ljubimo sve,budite nam zdravi i veseli.
17.02.2011, 10:29
m.i.n.a.
1060
Jutro... Ne znam sta nam je pomoglo a sumnjam da je ista posebno vec se valjda i dijete umorilo ali sinoc smo fino spavali..ruckimo,podrignemo,mama pronosa najvise pet minuta i on vec spava..jutros pola sedam oci otvorene i samo gleda okolo a ja sva u cudu..prebacim ga kod sebe pa smo se tako gledili jos malo:))al opet sam ja malo malo zavirivala jel u redu i dise li,cudno mi bilo tisina..vjerujem da ce veceras opet biti dreka ali lijepo je znat da ima i odmora..:) Vidim pricate o kosici,mm i ja smo crni a bebac se rodio sa malo kosice i to svjetle...sjecam se babice drzi ga onako tek rodjenog i kaze cestitam na sinu..ali na koga je plav..:))i stvarno ne znam na koga je al se i ne zamaram,nek je on dobro.. Rime ti si mi ovako svjeza mamica pa ces mozda prije odgovoriti,kako zarasta tvoja rana..ja sam davno na nogama i sjedim normalno ali me zadnjih dana tako svrbi katastrofa,znam da je to znak zarastanja potpunog ali...i jos nesto...negdje sam procitala da si ti pitala ali da ne trazim sad,vezano za prvu kontrolu..znaci vodi se beba u dom zdravlja gdje si vodila trudnocu,gdje pripadas,ne treba se za prvi put narucivati..tada pedijatar pregleda bebu,dobije vakcinu i uputnicu za snimanje kukova...jel tako ili sam pobrkala loncice..? A za ove iskusnije mame pitanje iako znam da vjerovatno nema pravila ali eto..sta se moze ocekivati kao posljedica prve vakcine..temperatura,povracanje..? Toliko od nas zasad..pozz svim mamama i bebama
17.02.2011, 10:30
ladyblue RR
1848
kod tebe dubravka to nešto komplikovano Ja svoju u vreću stavim (ne oblačim pidžamu), pokrijem dekicom i to je to. Kapicu joj nisam nikada stavljala (jedino kada idemo vani). Ne stavljam joj ni jastuk, samo sam joj preko posteljine stavila jednu pelenu (zbog bljuckanja) i ako je hladno, kada krenem spavati prebacim preko nje još jednu dekicu.
17.02.2011, 10:33
vjestica
4335
bebi ne treba jastuk i ja svoju bebu stavim u vreću i još pokrijem laganim pokrivačem, i više nego dovoljno a zašto još uvijek stavljaš kapicu tokom spavanja?
17.02.2011, 10:34
ladyblue RR
1848
m.i.n.a.,bebu vodiš u Dom zdravlja kojem pripadaš. ne moraš se naručivati. dobiti će vakcinu ali nema reakcije tako da ne brineš.
17.02.2011, 10:37
amiboj
216
Jutro zenice drage,.... Prvo da pohvalimo ljepotice na avatarima, divne su vam bebice. I moj beban se rodio sa crnom dugom kosicom, ali lagano opada i raste nove. Isto ima nazad celavi pecae
Sto se spavanja tice i mi kao i lady se pokrivamo i isto nikada nismo kapicu stavili osim vani ili poslije pranja kosice.
Jos uvijek se kolicina mlijeka mrljavi....sinoc je cijelu noc kenjkao (sto inace ne radi) i mislim da mu je falilo
Puse od nas
17.02.2011, 10:37
vjestica
4335
mina ne trebaš se naručivati, odeš u dz, otvotriš karton, dobije vakcinu (mi nismo imali nikakvih reakcija, kod one kasnije vakcine dobiješ recept za paracetamol sirup) ma objasne ti sve tamo u dz vaganje, mjerenje i uputnica za uzv kukova