cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 -1 godine

clock-img

17.02.2011, 10:38

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Rose, user posted image user posted image user posted image , mozemo osnovati drustvo malih i velikih skorpija, haman nas je najvise, ako se ne varam i Dzenana je skorpijauser posted image

Dzenana, da cu sve od sebe, ali sumnjam:(... Naime, radila sam ovih dana, (i danas cu), bas do kasno, pa se mama smorila, ne bih joj i sutra ostavljala esmu, a nemam kome drugom... Ako sta skontam, javim ti, ako ne, opet ti se javim da pozelim srecu!

Dubravka, ne trebaju djeci jastuci do godine, a opet, ova moja ne bi zaspala bez jednog malog jastucica nema sanse... Ne znam ni kada ni ko joj ga je dao, ali od tada, nema spavanja bez njega... Jednom je mm u 1:oo am isao po njega kod moje mame, jer smo ga zaboravilli, a ona nema sanse da zaspi bez njega. Mi isto Esmu stavljamo u vrecu, ispod pidzama, samo ne stavljam joj kapicu od 2. mjeseca nikako, osim ove zimske kad idemo vani, pamucne sam sve podijelila... Prije sam stavjala i onda me svi napali, kao: hajde ti spavaj sa kapom, ako mozes... ali,opet, kod mene je plinsko grijanje, da su toplane i ja bih i dalje stavljala kapu vjerovatno.

Eto, odoh raditi, ljubite djecicu!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

17.02.2011, 10:49

clock-img

rose

pencil-img

8709

i moja spava na ravnom, nekad u pidzamici a nekad u vreci, pokrijem je jednom dekicom pa prebacim preko onu kombinacija pamuk plis...ne spavamo s kapicom, ne stavljamo je ni poslije kupanja, samo dobro osusimo pelenom i postepeno smanjujemo grijanje kad zaspi i grijemo se na struju u spavacoj pa trenutno imamo problem sa suhim zrakom i kasljucanjem pa mm otisao u grad da vidi ovlazivace, mozda to pomogne

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

17.02.2011, 10:50

clock-img

dubravka01

pencil-img

784

IZVORNA PORUKA: ladyblue

kod tebe dubravka to nešto komplikovano
Ja svoju u vreću stavim (ne oblačim pidžamu), pokrijem dekicom i to je to. Kapicu joj nisam nikada stavljala (jedino kada idemo vani).
Ne stavljam joj ni jastuk, samo sam joj preko posteljine stavila jednu pelenu (zbog bljuckanja) i ako je hladno, kada krenem spavati prebacim preko nje još jednu dekicu.

IZVORNA PORUKA: vjestica

bebi ne treba jastuk
i ja svoju bebu stavim u vreću i još pokrijem laganim pokrivačem, i više nego dovoljno
a zašto još uvijek stavljaš kapicu tokom spavanja?

Lady,vjestice kako mislis samo u vrecu? ima neke odjecice ispod te vreće? jbg sad me ti još više zbuni
I ja stavljam pelenu iz istog razloga - bljuckanje - iako rijetko kad bljucne al ponekad ujutro hoće

A kapice što se tiče....
Nemam neki razlog zašto je stavljam
Mi tako od početka....kontam malo ( skoro nikako) kose na glavi, pa reko da mu ne bude hladno

Lena,kao što tvoja malena radi sa jastukom moj bebac to radi sa krpicom (obicna krpica,ja isjekla pelenu na 4 dijela) stavi na nosić i usta i uspavljuje se tako user posted image

Hvala vam na brzim odgovorima

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

clock-img

17.02.2011, 10:50

clock-img

rose

pencil-img

8709

a ja razmisljam da nabavim onaj V jastuk...kad se beba pocne okretati da se ne okrene na stomak u snu

clock-img

17.02.2011, 10:58

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

ispod vreće naravno beba ima gegice, bodić ili tako nešto
sad se već više okreće (a krevet njen je do našeg, skinuli sm ogradicu i primakli krevet, da mi je lakše noću za dojenje)pa se znala noću dokotrljat do mene, a pošto joj nedam na stomak , potklocam je sa prekrivačem ili dekom da se ne okrene

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

17.02.2011, 11:11

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Dubravka, to isto radim Imanina beba, ona joj da neku krpicu, koju joj stavlja kada doji da ne curi mlijeko, i valjda joj na mlijeko mirise, mi svi sjedimo kod njih, pricamo, Mancica lijepo u kreveticu sebi stavi krpicu na nosic i oke i spavanjacuser posted image , a ja sva u cudu, ovu moju treba uvijek uspavljivati... Blago vamauser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

17.02.2011, 11:16

clock-img

dubravka01

pencil-img

784

IZVORNA PORUKA: Leena

Dubravka, to isto radim Imanina beba, ona joj da neku krpicu, koju joj stavlja kada doji da ne curi mlijeko, i valjda joj na mlijeko mirise, mi svi sjedimo kod njih, pricamo, Mancica lijepo u kreveticu sebi stavi krpicu na nosic i oke i spavanjacuser posted image , a ja sva u cudu, ovu moju treba uvijek uspavljivati... Blago vamauser posted image

Pa to ti je generacijska posla izgleda user posted image ja znam još dvije mame koje su bile sa mnom na Koševu, pa su rodile dan dva ranije i danas kad pričamo o našim user posted image krpica im je ono što je zajedničko.
Iako kod ovog mog niti ne mora mirisati po mlijeku samo nek mu je u ručicama.
user posted image user posted image user posted image za sve samostalne uspavljivače a i user posted image user posted image user posted image za sve ostale, nek su nam samo zdravi i živi.

clock-img

17.02.2011, 11:23

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

ja svojoj ispod vreće za spavanje samo body obučem i ništa više.
kapicu joj nikad u životu stavila nisam.

rose, ja svoju stavim u toku dana u onaj jastuk za dojenje (imamo isti). ona leži uvanjena i baš uživa. Ne znam jesi li probala?

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

17.02.2011, 11:24

clock-img

amela2208

pencil-img

3060

evo i vas da pozdravim i da vam kazem da vas nisam zaboravilauser posted image
Nadam ste da ste mi sve redom dobro, da su vam bebice dobro.  Mi evo zabavljamo se svakim danom sve vise i vise. İmam jako ludo dijete koje uspije da me nasmije kad sam najvise ljutauser posted image user posted image user posted image user posted image Dusa mamina.
İmam par vijesti za vasuser posted image
1. Diplomirala sam
2. od sjutra pocinjem da radim
3. dosla mi user posted image nakn dogog vremjena
leena curica je pravo helwa, mashAllah za te okice slatke.
svima vama puno punoooooooooooooooooooooo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

clock-img

17.02.2011, 11:28

clock-img

Anoniman

Jutro drage nase user posted image ?
Mi od rodjenja ne spavamo na jastuku i ne planiram joj ga ni stavljati koliko je god to moguce, najzdravije joj je na ravnom spavati. Posto se ona strasno puno vrti ne vrijedi joj ni pelena, ni jastuk, a srece ne bljucka, nije nikada. Mada ja ispod crasafa imam onu frotirno-gumenu plahtu, za svaki slucaj da ne predje sta na dusek. Anci spava u pidžamici ispod koje ima bodi potkosulju, i vreća preko, ne pokrivam je jer je i to nemoguca misija jer se vrti, neku noc sam je zatekla da sjedeci cak spava user posted image . Grijemo se na plin i noci nam je temperatura 20 stepeni, tako ostavimo na termostatu.

Leena hocemo li kaficu sutra?

clock-img

17.02.2011, 11:28

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

IZVORNA PORUKA: amela2208

Nadam ste da ste mi sve redom dobro, da su vam bebice dobro.  Mi evo zabavljamo se svakim danom sve vise i vise. İmam jako ludo dijete koje uspije da me nasmije kad sam najvise ljutauser posted image user posted image user posted image user posted image Dusa mamina.
1. Diplomirala sam
svima vama puno punoooooooooooooooooooooo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

čestitam na diplomi. Svaka čast!
Ne zavidim ti na povratku na posao ni najmanje.
I ja sam jutros dobilauser posted image user posted image user posted image . Moglo je sačekati još koji mjesec. Baš mi je bilo fino...

clock-img

17.02.2011, 11:30

clock-img

Anoniman

Amela draga cestitam od srca i na diplomskom i na poslu user posted image , ko ce nam cuvati drugaricu?
Ljubi nam preslatkog zvrka sa preslatkim okicama i cupavom kosicom user posted image

ps. Leena jos jednom da kazem da je Esma najljepse dijete, slika je kao med (da je ne ureknem)

clock-img

17.02.2011, 11:31

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

Jelena, i ja sam nekada na početku trudnoće negdje u nekoj IKEA-i kupila prostirku koja ide ispod čaršafa i pokazala se kao super stvar. Ništa ne prolazi na dušečić a ta prostirka se pere kao i sav ostali veš. Moram uhvatiti nekoga da mi kupi još jednu.

clock-img

17.02.2011, 11:31

clock-img

amela2208

pencil-img

3060

1. Diplomirala sam

I ja sam jutros dobilauser posted image user posted image user posted image . Moglo je sačekati još koji mjesec. Baš mi je bilo fino...

hvala hvala ž sva sam letim neštouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
a ja sam se plašila da nisam ušla u menapozuuser posted image user posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

clock-img

17.02.2011, 11:32

clock-img

Anoniman

Lady ja sam dobila 38 dana posle poroda, a da kazem da prije trudnoce mi user posted image trajala dva dana i treci sam mogla dnevni ulozak stavljati, i nikad me stomak nije boljeo niti pms imala, ali posle poroda trajalo po 10-12 sata, po cetiri pakla ulozaka sam znala potrositi, a bolovi nepodnosljivi.

clock-img

17.02.2011, 11:34

clock-img

Anoniman

Jelena, i ja sam nekada na početku trudnoće negdje u nekoj IKEA-i kupila prostirku koja ide ispod čaršafa i pokazala se kao super stvar. Ništa ne prolazi na dušečić a ta prostirka se pere kao i sav ostali veš. Moram uhvatiti nekoga da mi kupi još jednu.

Ja sam uzela u fisu ovome nasem ovdje u rajlovcu i to sa gornje strane je frotir, a ispod je guma tako da izgleda kao carsaf, a guma je zalijepljena za frotir, ja samo preko stavim carsaf klasicni i to kostala je nekih 10-15km i super je stvar. Ja imam svije, perem ih na 95 stepeni i super su se pokazale.

clock-img

17.02.2011, 11:45

clock-img

dubravka01

pencil-img

784

1. Diplomirala sam

hvala hvala ž sva sam letim neštouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
a ja sam se plašila da nisam ušla u menapozuuser posted image user posted image user posted image user posted image

Amela čestitam na svemu.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja uzela temu za diplomski i jos nikad ni slova ne napisah, ne mogu da se nakanim,a da mi je da i ja to vise rjesim.

Što se user posted image tiče mene posjeti kad je mom user posted image bilo 2 mj i 2 dana.....
a svi mi govorili "ih ti dojiš bit ćeš rahat još bar pol godine" user posted image .
Prije user posted image sam imala savršen ciklus (što bi moj ginić rekao) svaki 28-mi dan, a sad Boga mi znam prebacit i po 5 dana, kaze dr. da je to ok user posted image
Malo mi ide na zivce sto sad nikad ne znam tačno kad će, vjerujem da me to ne bi smetalo da je i ranije bilo tako....al posložit će se valjda ubuduće. user posted image

clock-img

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

ova moja je stvarno praktična. tanka je, isti materijal kao i čaršaf (sve sam kupovala u IKEA-i) a sa druge strane je kao neka tanka mušema ili tako nešto. Ta sprostirka je tako tanka da se uopšte ne vidi ispod posteljine a zgodne je jer ništa ne prolazi preko nje.

mene za sada stomak ne boli. nije me nikada ni bolio pa se nadam da će tako i ostati. vrijeme je za posjet ginekologu i spiralu...

clock-img

clock-img

rose

pencil-img

8709

rose, ja svoju stavim u toku dana u onaj jastuk za dojenje (imamo isti). ona leži uvanjena i baš uživa. Ne znam jesi li probala?

ne znam kako da je stavim a da ne upadne ili se ne iskrivi...mozes li je slikati pa postavi da vidim kako ti to radis

clock-img

17.02.2011, 11:46

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

IZVORNA PORUKA: rose

ne znam kako da je stavim a da ne upadne ili se ne iskrivi...mozes li je slikati pa postavi da vidim kako ti to radis

kada se probudi, nema frke

< Poruku je uredio ladyblue -- 17.2.2011 11:47:29 >

clock-img

17.02.2011, 11:54

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

ja sam dobila 5 mjeseci nakkon poroda uz isključivo dojenje
i meni je sad malo duži i neredovniji ciklus, ali to je normalno
a nisam sigurna ni da imam ovulaciju (doduše sad nisam ni toliko pratila ko prije)

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

17.02.2011, 12:16

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

Pozdrav drage...joj...sinoc sam se bila stvarno nasikirala evo jos uvije strepim..dijete se toliko zagrcnulo da je jedva doslo sebi...ah..kako sam se prepala..... imam traumu od dojenja,jutros ga hranim i srce mi lupa ko ludo....user posted image user posted image

clock-img

17.02.2011, 12:17

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

Zasto bebama ne date da se okrenu na stomak

clock-img

17.02.2011, 12:36

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

ja svojoj dam ali mrzi biti na stomaku

clock-img

17.02.2011, 12:40

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

ja svojoj dam ali mrzi biti na stomaku

kod mene isti slučaj..a dr mi rekla da ga što češće stavljam zbog zraka kojeg se naguta..al eto dijete neće ni pod razno osim ako nije na meni.. user posted image

Zadnji članci

article-img