cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

[Obrisana poruka]

clock-img

17.02.2011, 12:45

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

17.02.2011, 13:08

clock-img

Anoniman

Draga dobila sam poruku, ali sam bila ubjedjena da sam odgovorila user posted image , sad gledam u poslane poruke i vidim da sam tebe ocigledno preskocila, sorry molim te valjda u frci. Hvala vam od srca i ljubimo mi vas dvije. 

clock-img

17.02.2011, 13:25

clock-img

samedi

pencil-img

1047

sta ima drage moje,mi prehladjeni,nosic gadno zacepljen,kasljemo,bezze smo :( nadamo se da ste vi bolje i saljemo velike pozdrave!

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

clock-img

17.02.2011, 13:36

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: lejla80

Zasto bebama ne date da se okrenu na stomak

da se ne okrene u snu kad se pocne okretati...ya sada je stavljam na stomak samo dok je budna ali bas to i ne voli

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

17.02.2011, 13:38

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: samedi

sta ima drage moje,mi prehladjeni,nosic gadno zacepljen,kasljemo,bezze smo :( nadamo se da ste vi bolje i saljemo velike pozdrave!

i moja beba kasljuca, a nosic ni sama ne ynam kakav je...kao da se kotrlja slinica...moj ped. mi rekla da ni slucajno ne koristim aspiratir, samo fiziolosku...kad da se zabrinem zbog kaslja i da je vodim dr...za sada sumnjam na suh zrak, zagrcavanje pljuvackom ... user posted image

clock-img

17.02.2011, 13:39

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

IZVORNA PORUKA: rose

da se ne okrene u snu kad se pocne okretati...ya sada je stavljam na stomak samo dok je budna ali bas to i ne voli

šta ima veze i ako se okrene na stomak? iako je to malo vjerovatno da će se okrenuti na stomak dok spava. djeca koja ne vole da leže na stomaku teško da će se okrenuti na njega. ja sam od rođenja samo na stomaku spavala i evo ne uguših seuser posted image

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

17.02.2011, 13:42

clock-img

Anoniman

Kod mene ana od rodjenja spava na stomaku, nama je najbolji lijek protiv grceva i prepadanja sopstvenim rukama kad pocne mlatiti u snu bilo spavanje na stomaku i sada nema sanse da ce zaspati ako nije na stomaku. Znao mi se narod smijati kad nas sretne vani, a ja dijete u kolica na stomak stavila i spava.

clock-img

17.02.2011, 13:47

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

dobro je pa hoće na stomak u kolica. moje sestre curica je isto spavala na stomaku i nije bilo šanse da je stavi u kolica. Ona je leđa svoja izvalila nosajući je u kenguru.

clock-img

17.02.2011, 13:48

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

Moj jedino kad je baš raspoložen hoće koji tren na stomaku jer mi ga forsiramo svaki dan pomalo,neka vježba  al brzo nastupi prava drekauser posted image a već kad zaspi onda je svejedno,može svakako

clock-img

17.02.2011, 13:52

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

I ja sam se iznenadila kad sam pročitala da se bebe kad spavaju na stomaku mogu ugušiti, jer okrenu oni glavicu kako im odgovara..i kod moje sestre sin od samog rođenja spava na stomaku,mislim da nikad nije ni zaspao na leđima

clock-img

17.02.2011, 14:00

clock-img

mamin cvjetić

pencil-img

824

Ćao maice vidim tema kako djeca spavaju moj maleni danju najviše voli da spava u mojoj blizini a najljepše spava u mom naručju noću spava u svom krevecu i uopšte se ne buni a što se tiče ležanja na pupi pa i nije nešto raspoložen za taj položaj jedino kad zaspi na meni e tad bi činimi se spavao tako cijli dan i ebuni se ali ja ga skinem da se nebi navikao jer ako se navikne nećeš onda ništa stići :)).

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

clock-img

17.02.2011, 14:04

clock-img

Anoniman

Samedi ljubimo drugaricu da nam brzo ozdravi user posted image

clock-img

17.02.2011, 14:04

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

IZVORNA PORUKA: mamin cvjetić

Ćao maice vidim tema kako djeca spavaju moj maleni danju najviše voli da spava u mojoj blizini a najljepše spava u mom naručju noću spava u svom krevecu i uopšte se ne buni a što se tiče ležanja na pupi pa i nije nešto raspoložen za taj položaj jedino kad zaspi na meni e tad bi činimi se spavao tako cijli dan i ebuni se ali ja ga skinem da se nebi navikao jer ako se navikne nećeš onda ništa stići :)).

Mi se žene vazda bojimo da"nećemo nešto stići"......mislim da je to većina našeg problema,ko da i moramo,nigdje to ne piše...uhhhh..evo već duže vremena vježbam da poravnim...slabo mi ide moram priznat.

clock-img

17.02.2011, 14:15

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Drage mame, u subotu 19.02.2011, u prostorijama Udruženja DjeCa, u ulici Luja Pasteura br. 2, Dobrinja održati će prvi susret grupe za podršku dojenju sa temom: "Kako osigurati uspjeh u dojenju?" sa početkom u 13h. Grupe za podršku dojenju su vid organizovanog druženja trudnica i mama dojilja sa ciljem aktivne razmjene iskustva, uz moderiranje obučenih savjetnica. Podrazumjevamo da će i beba na ovaj susret sa vama user posted image
Nakon toga će se održati sportska radionica za trudnice sa početkom u 15h.
Radionice su besplatne.
Prijave su zbog ograničenog broja obavezne. Za grupu za podršku dojenju se možete prijaviti putem maila dojenje@djeca.org, uz naznaku da se radi o mami sa bebom.
Za sportsku radionicu se prijavljujete putem maila djeca@djeca.org.
Prijaviti se možete i na broj telefona 061 926 480 za obje radionice.
Pozivamo vas i da proslijedite poziv dalje onima koje bi mogao interesirati. Dobro nam došle!

P.S. Ovaj se poziv ne odnosi isključivo na mame dojilje, već na sve mame zainteresirane za druženje i edukovanje na temu dojenja.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

17.02.2011, 14:16

clock-img

mamin cvjetić

pencil-img

824

IZVORNA PORUKA: mamin cvjetić

Mi se žene vazda bojimo da"nećemo nešto stići"......mislim da je to većina našeg problema,ko da i moramo,nigdje to ne piše...uhhhh..evo već duže vremena vježbam da poravnim...slabo mi ide moram priznat.

Ma vjeruj mi da sam ja poprilično poravnila evo sada mje maleno spava meni na rukama i baš me briga a ručak ću valjda stići da napravim a ako i napravim živjela kućna dostava pa će se dostaviti neštouser posted image user posted image user posted image

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

clock-img

17.02.2011, 14:33

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

IZVORNA PORUKA: ladyblue

ja svojoj ispod vreće za spavanje samo body obučem i ništa više.
kapicu joj nikad u životu stavila nisam.

rose, ja svoju stavim u toku dana u onaj jastuk za dojenje (imamo isti). ona leži uvanjena i baš uživa. Ne znam jesi li probala?

ne znam kako da je stavim a da ne upadne ili se ne iskrivi...mozes li je slikati pa postavi da vidim kako ti to radis

rose, evo je...

user posted image

clock-img

17.02.2011, 14:58

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

ladyblue curica je med medeni.....baš si je lijepo naštimala u ovaj jastuk, tako bi i ja mogla ljenčaritiuser posted image user posted image

clock-img

17.02.2011, 15:09

clock-img

Almaa

pencil-img

1983

pozz drage mame,
ja imam bebicu od dva mjeseca i primjecujem kad dise da malo hropti kao da ima slajma u grlu, nema hvala Bogu temperaturu,ne kaslje, ali eto mene to zabrinjava, a radi ove gripe strah me da je vodim pedijatru, jeli se to vasim bebacima desavalo.?

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

clock-img

17.02.2011, 15:17

clock-img

Rimljankaa

pencil-img

1878

Pozdrav mamice...  Moja ASdnica najvise voli da spava na strani. Na stomak je stavim samo danju kad je mogu gledati. Ne voli ni na ledjima da spava..Ili ako j na ledjima,glava je redovno na strani.

Grcici nas jos pomalo muce...
Danas sam je izvela nekoliko minuta na balkon. Pa cu opet sutra,malo neka udahne svjezeg zraka,mada redovno svaki dan joj provjetravam sobu.

Recite mi,gdje ste vi kupovale jastuk za dojenje? I koliko kosta?

Ja ga nemam,nisam kupila jer sam smatrala da mi netreba. Sad vidim da grijesim,jer je Adna masAllah vec poteska,i bas me nekad zabole ruke dok je drzim i dojim.

Do kog uzrasta djeteta se moze koristiti ovaj jastuk za dojenje?

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

clock-img

17.02.2011, 15:27

clock-img

Rimljankaa

pencil-img

1878

I Nađa ima ćelavu glavu pozadi...a i ovo kose što ima je presmiješno.

Moja Adna se rodila s dosta kose pozadi,a naprijed skroz rijetka. Isto kao da je negdje glavom bila "zapela" pa joj nije dalo rasti. user posted image

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

clock-img

17.02.2011, 15:40

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Recite mi,gdje ste vi kupovale jastuk za dojenje? I koliko kosta?

Ja ga nemam,nisam kupila jer sam smatrala da mi netreba. Sad vidim da grijesim,jer je Adna masAllah vec poteska,i bas me nekad zabole ruke dok je drzim i dojim.

Do kog uzrasta djeteta se moze koristiti ovaj jastuk za dojenje?

Ovaj jastuk sam kupila u baby centru u BBI. Košta 80 KM i ja ga koristim do bebinog rođenja. Doduše,koristila sam ga i u trudnoći. Baš sam lijepo spavala zavaljenja u jastuk...

clock-img

17.02.2011, 15:41

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

IZVORNA PORUKA: Almaa

pozz drage mame,
ja imam bebicu od dva mjeseca i primjecujem kad dise da malo hropti kao da ima slajma u grlu, nema hvala Bogu temperaturu,ne kaslje, ali eto mene to zabrinjava, a radi ove gripe strah me da je vodim pedijatru, jeli se to vasim bebacima desavalo.?

Almaa, stavi peškir na radijator ili posudu sa vodom. vjerovatno kao kod ostalih beba, suh joj je zrak pa ti zato tako diše.

clock-img

17.02.2011, 16:28

clock-img

rose

pencil-img

8709

šta ima veze i ako se okrene na stomak? iako je to malo vjerovatno da će se okrenuti na stomak dok spava. djeca koja ne vole da leže na stomaku teško da će se okrenuti na njega. ja sam od rođenja samo na stomaku spavala i evo ne uguših seuser posted image

da ti pravo kayem o tome nisam ni razmisljala dok ne procitah da je to uzrok smrti bebe iz lukavca i nema veze s gusenjem vec s prikljestenjem krvnih sudova koji snabdijevaju mozak krvlju...makar i ne bilo tacno, dovoljno da ti se suhva sveze

clock-img

17.02.2011, 16:32

clock-img

rose

pencil-img

8709

ja svojoj ispod vreće za spavanje samo body obučem i ništa više.
kapicu joj nikad u životu stavila nisam.

rose, ja svoju stavim u toku dana u onaj jastuk za dojenje (imamo isti). ona leži uvanjena i baš uživa. Ne znam jesi li probala?

ne znam kako da je stavim a da ne upadne ili se ne iskrivi...mozes li je slikati pa postavi da vidim kako ti to radis

rose, evo je...

user posted image

secer mali user posted image elem probala sam, smjeskala se 30 sekundi a onda pocela da protestuje....mislim da je malo bila gladna jer sad vec spava ...opet user posted image

clock-img

17.02.2011, 16:33

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

ladyblu i rose curice su medene ko secerrrrr user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Zadnji članci

article-img