cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 -1 godine

clock-img

17.02.2011, 16:35

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: ladyblue

IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Recite mi,gdje ste vi kupovale jastuk za dojenje? I koliko kosta?

Ja ga nemam,nisam kupila jer sam smatrala da mi netreba. Sad vidim da grijesim,jer je Adna masAllah vec poteska,i bas me nekad zabole ruke dok je drzim i dojim.

Do kog uzrasta djeteta se moze koristiti ovaj jastuk za dojenje?

Ovaj jastuk sam kupila u baby centru u BBI. Košta 80 KM i ja ga koristim do bebinog rođenja. Doduše,koristila sam ga i u trudnoći. Baš sam lijepo spavala zavaljenja u jastuk...

ja ga koristila u trudnoci i sada da odmaram naslonjena dok sam na krevetu...a za dojenje ga nisam koristila user posted image dok, ovo, dok ono...beba u plac...ja sam koristila najobicniji mali jastucic kad je bila manja a sada u vecini slucajeva lezimo i vrlo rijetko sjedeci je dojim...jastuk sam koristila da se nalaktim dok sam joj davala flasicu a ona pila bas sporo

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

17.02.2011, 16:37

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: Almaa

pozz drage mame,
ja imam bebicu od dva mjeseca i primjecujem kad dise da malo hropti kao da ima slajma u grlu, nema hvala Bogu temperaturu,ne kaslje, ali eto mene to zabrinjava, a radi ove gripe strah me da je vodim pedijatru, jeli se to vasim bebacima desavalo.?

Almaa, stavi peškir na radijator ili posudu sa vodom. vjerovatno kao kod ostalih beba, suh joj je zrak pa ti zato tako diše.

mm danas kupio ovo posto ne mozemo nista staviti na grijalicu pa da na ovaj nacin vlazimo zrak

http://www.okbaby.it/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=62%3Ablue-breeze&catid=15%3Abenessere&Itemid=88&phpMyAdmin=320428c78e4d4620dcd60be8f6711f2f&lang=en

user posted image

pa da vidim hoce li manje kasljati i hoce li se u nosicu manje cuti

clock-img

17.02.2011, 16:39

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: Mirkica

ladyblu i rose curice su medene ko secerrrrr user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hvala mirkice...fali slika tvog djecaka pa da popravi prosjek ovim silnim curicama user posted image

clock-img

17.02.2011, 16:57

clock-img

Anoniman

Mi imamo rose onaj chiccov i prezadovoljne smo, sestra ima aventov i ona kaze da je isto odlican. Nadam se da ce vam pomoci. Mi i ako se na plin grijemo opet je suv vazduh i pored kamilice na radijatoru, a mokar peskir se osusi pa onako suv u noci jos vise isusi vazduh.

clock-img

17.02.2011, 17:03

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Mi imamo rose onaj chiccov i prezadovoljne smo, sestra ima aventov i ona kaze da je isto odlican. Nadam se da ce vam pomoci. Mi i ako se na plin grijemo opet je suv vazduh i pored kamilice na radijatoru, a mokar peskir se osusi pa onako suv u noci jos vise isusi vazduh.

ma eto nadam se da ce biti bolje..mm je prvo isao u chicco i tamo su 130 pa onda gledao u TL tamo nema i na kraju kupio ovaj u baby centru u BBI...kostao je 110, necujan je, ima kapacite 3,5 litra i do 12 sati bi mogao s tim raditi, indikator predje na crveno kad dodje do kraja i uz to smo dobili kao neki barometar koji sam stavila u sobu i pokazuje mi temperaturu i vlaznost u sobi...ja sam ga napunila, upalila i beba sad spava pa vidjet cemo veceras i ujutro, nadam se da ce joj olaksati disanje i da joj se nece isusivati nosic

clock-img

17.02.2011, 17:06

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

evo rose slika od mog sina :))))
user posted image
user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

17.02.2011, 17:07

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

ja ne znam kako je kod vas ali moje djete obozava lezati na podu :))) miran kao bubica samo ne smijem dugo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

17.02.2011, 17:09

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: lejla80

Zasto bebama ne date da se okrenu na stomak

da se ne okrene u snu kad se pocne okretati...ya sada je stavljam na stomak samo dok je budna ali bas to i ne voli

voljela ili ne jako je bitno jer jaca misice i samim tim bolje drzi glavicu ali samo pod tvojim nadzorom smije biti na stomaku inace NE tako meni doktor rekao

BA 13.12.2008

clock-img

17.02.2011, 17:28

clock-img

rose

pencil-img

8709

evo rose slika od mog sina :))))
user posted image
user posted image

masala veliki djecak...kako dole ima ozbiljnu facu...mene nekad moje dijete iznenadi da moze biti onako mala a tako ozbiljan izraz lica imati user posted image

clock-img

17.02.2011, 17:29

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: lejla80

Zasto bebama ne date da se okrenu na stomak

da se ne okrene u snu kad se pocne okretati...ya sada je stavljam na stomak samo dok je budna ali bas to i ne voli

voljela ili ne jako je bitno jer jaca misice i samim tim bolje drzi glavicu ali samo pod tvojim nadzorom smije biti na stomaku inace NE tako meni doktor rekao

znam stavljam je na stomak bilo sebi na krilo, ili na prsa ili na krevet...fino ona drzi glavicu kad je na pupi al eto...par minutica i nastane dreka user posted image

clock-img

17.02.2011, 17:52

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

Mirkice, mališa je preeesladak.
Kod mene nema ležanja na podu jer imam psa. Leži u spavaćoj ili je donesem u dnevnu pa joj na trosjed stavim igračke da ih razgleda.
Vidim već si ga počela stavljati da sjedi. Blago tebi...

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

17.02.2011, 18:01

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

evo jedan dobar tekst o razvoju motorike kod bebe (a između ostalog i o tom posjedanju bebe prije nego što sama prosjedi) user posted image
http://www.ringeraja.ba/forum/Motoricki_razvoj_djeteta_u_1%25_godini_zivota/m_87970/tm.htm

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

17.02.2011, 21:37

clock-img

idacha

pencil-img

1681

helloooooo...
kako ste nam drage drugarice i drugari??

amela, sve cestitke od sveg srca...neka ti je hajirli i sa secom i diplomski i posao... veliki poljubac za malu cupkicuuuu
Leena, kako nam je Esmica, drugarica draga? jel jos uvijek samo ''tata'' aktuelan?user posted image ja sam vala rahatnija bila dok imi nije rekao mama.user posted image user posted image .do tada je sve nesto mrmljao i svako je pronalazio svoje ime, nadimak u njegovom ''govoru'' i svako odmah trcao da udovolji sefu malom.. a, sada, kada fino jasno i glasno kaze mama, samo pogledaju u mene i kazu ''tebe zove''user posted image user posted image user posted image ljubi nam smizlu malenu
samedi, bas mi je zao sto ste bolesni... drzimo fige da sto prije ozdravite... kiss veeeeeeeliki
jelena, kako nam je ancica? kako si ti? ljubimo vas obje
Mirkice, momak je ko secer pravi, mashallah...slusa li?

kako su nam ostale zenice??
felix, selina, sulty, aida, bebacha, rose, rose, mjeseceva pratilja, esmina i bebina mama, kanita, zoe, lilix i ostala ''stara'' raja... gdje ste, zenice??? bas faliteuser posted image user posted image user posted image user posted image

i novijim mamicama saljemo veliki kiss

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

clock-img

17.02.2011, 21:46

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Zdravo drage moje!

Dubravka, vjerovala ili ne, htjela sam napisati i da beba moje najbolje prijateljice ima isto krpicu, ali kontam nju ne znate... I sada citam tvoj post, stvarno generacijski, njena mala je rođena 21.9., ali nije u Koševu, nego u Vojnojuser posted image user posted image user posted image user posted image

Amela, mašAllah! Pa kod tebe puno novostiuser posted image . Čestitam i na poslu i na diplomi! I da, shokran, wa Sara helwa zaye el 3saluser posted image

Jelena, javim ti se, nisam sigurna za sutra, ali izgleda da slijedecu sedmicu ne radim, pa mozemo kad god! Hajde mi, molim te, samo posalji broj mobitela u pp ili na fb, onaj moj blesavi mob. jos na servisu, esma ga dokrajčila, a svi mi brojevi u njemuuser posted image . U svakom slucaju, ako ne sutra, onda sto prije, vala jedva cekam da ponovo vidim moju drugaricu Anušku, a Boga mi, i tebe! A hvala ti na komplimentima od ovog malog nemirka... Danas je nanu polomila! A ako iko na svijetu ima zivaca to je moja mama, cijeli dan je trcala za njom po kuci, zato se nadam da je slijedeca sedmica slobodna, jer ako budem radila kao ovu, mama ce i mene i esmu izbaciti na glavacke kad joj dođemo da je čuvauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lejla80, mogu misliti kako si se prepala! Ako ti se to opet desi, da znas, kada se dijete gusi tečnošću samo mu treba podići obje ruke iznad glave i odmah dođe do daha, to mi je rekla jedna doktorica. Moja se Esma zna zacenuti kada plače, jednom je poplavila sva dok je dosla do daha, ja poludjela, tresla se sva, nisam osjecala noge satima poslije... Srećom, znala sam šta trebam raditi, jer mi je i sestra imala običaj to raditi kada je bila beba, pa sam se sjetila sta su moji radili...

Iman, vala nek si i ti svratila, nigdje teuser posted image ... Bas me razocaraste sa onim martom, reci N. da bi ga mogla Esma ugristi ako ne dođete, a sada ima 6 zubića, meni je onaj prst zeznula sa samo 2, pa nek se on još jednom preračunauser posted image user posted image user posted image A ti, strina, imaš pusu od ove svoje ovdje što "nije što je tvoja"user posted image

Samedi, divne su vam nove slicice na fb!user posted image user posted image

Ladyblue, pa nisam ti celava, mamo, sto lagiš!? Kako je medena, mašalla, ne urekla se!!!user posted image

Mirkica, i tvoj je dječak medić pravi, ove sličice bebica mi popraviše dan odmah!user posted image

Idacha, još uvijek je "tata", sada me nerviraju njih dvoje, imaju performans, on pita: Ko rodio Esmu?, a ona mu kaže: tataaa! i tako sto puta na dan i nikad im ne dosadiuser posted image . Utješi ti mene s ovim, i ja Arminu stalno govorim: tebe zoveuser posted image user posted image user posted image user posted image . Ljubi nam vršnjaka, a Tarika nam mazi puno, puuuno!

Ljubim vas i bebice, odoh se malko odmoriti, Esma već spava (nije smorila samo nanu, nego i sebeuser posted image )

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

17.02.2011, 21:55

clock-img

Zoe

pencil-img

1553

Pozdravčić i od nas user posted image
Mi smo postali totalno nezainteresirani za kucanjeuser posted image user posted image , pogotovo što smo ove 2 sedmice svi bolesniuser posted image valjda se poboljšamo s vremenomuser posted image
idacha veliki user posted image za tebe i Imija, a i majog Tarikauser posted image mislimo mi na vas iako se ne javljamouser posted image
Leena, Dzenana, Sulty user posted image user posted image user posted image vas ću ovako skupauser posted image  drugarice su mašala napredne u svakom smisluuser posted image user posted image , ja definitivno imam malu Crnogorkuuser posted image lijenčuga jedna tek sad je otkrila prevrtanjeuser posted image  ali zato dan za danom izbacuje nove foreuser posted image  A što zna ucjenjivatiuser posted image  - kad ja nešto radim a ona u hranilici, samo ispruži ruke i ori ma ma ma ma ma ma - ko velikauser posted image
samedi user posted image - nadam se da će drugarica brzo ozdraviti, btw i mi smo dobili Pikovit 2x po 3ml.
amela user posted image tebi čestitke na diplomiranju i posluuser posted image - sve slatke user posted image
Almaa za to hroptanje- ja bih je ipak odvela ako ništa onda privatno pedijatru- jer kod nas su prehlade počinjale tako, sad mi pade na pamet- možeš uzeti od Dr Theissa balzam od eukaliptusa pa joj malo utrljaj prema onim uputama.
Nove mame pošto sam ja rijetko tu - dobrodošlica i vamauser posted image
Zaboravih cestitati male i velike rockase - da vam klinci i klinceze budu zdrava i vesela djecicauser posted image

< Poruku je uredio Zoe -- 17.2.2011 21:58:37 >

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

clock-img

17.02.2011, 22:22

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

Leena, ovo što ona ima ja ne smatram kosom. I sada kada gledam slike ona izgleda kao da ima kosu i kao da joj je tamna a ona je više ćelava nego što ima kose i plava je. 

clock-img

17.02.2011, 22:34

clock-img

ema_28

pencil-img

237

moja bebica od 15-og dana spava na stomaku i uziva u tome. Kad je stavim sa strane probudi se za 15 minuta a na ledjima automatski pocne stucati. Sad se samo pitam kako cu je staviti u kolica na ledja user posted image Valjda ce je proci to stucanje.

Ladiblue hoces da kazes da nas oci varaju user posted image

clock-img

17.02.2011, 22:38

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

user posted image user posted image user posted image user posted image

Joj žene, dobila sam user posted image  pa sam sva slomljena. Kako je slijepo bilo godinu dana bez uložaka i tampona...user posted image

clock-img

17.02.2011, 22:40

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

user posted image user posted image user posted image user posted image

Joj žene, dobila sam user posted image  pa sam sva slomljena. Kako je slijepo bilo godinu dana bez uložaka i tampona...user posted image

nisi imala 1 godinu ?????

BA 13.12.2008

clock-img

17.02.2011, 22:53

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

pa da, trudnoća + 3,5 mjeseca poslije poroda

clock-img

17.02.2011, 22:58

clock-img

Anoniman

Mi samo da vas ljubnemo pred spavanje, ja danas poludih nisam ni za sebe ni za druge, cijeli dan me ubi povracanje, anu pici nervoza, mene kontrakcije pa tako deremo se neizmjenicno, uglavnom dragom mi veselo, mislim da je pozalio sto s posla nije otisao negdje na put vec kuci user posted image

Nama hvala Bogu prva vakcina kako ih primamo prosla bez temperature user posted image

clock-img

17.02.2011, 23:00

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

pa da, trudnoća + 3,5 mjeseca poslije poroda

ja sam se porodila u 9 mjesecu i jos n isam dobila ne znam je li to OK ???????????????

BA 13.12.2008

clock-img

17.02.2011, 23:05

clock-img

Miau

pencil-img

758

Nije Mirkice, trudna si i to sa blizancima. Pripremi se za trio fantastico user posted image

clock-img

17.02.2011, 23:07

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Mirkice, dok god dojiš, normalno je da ne dobiješ, neke dojilje dobiju prvi mjesec, neke dok god doje ne dobijaju, koliko god to dugo trajalo:)

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

17.02.2011, 23:07

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

Naravno da je ok. sve je to individualno. neke žene ne dobiju cijelo vrijeme dok doje, druge dobiju prije nego što izađu iz lohinja. nema pravila...

Zadnji članci

article-img