cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 -1 godine

clock-img

17.02.2011, 23:08

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Jelena, ljubim ja Anušku i tebe i želim vam da se što prije bolje osjećateuser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

17.02.2011, 23:17

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

Boze dragi lijepih curica na ovom forumu sve lijpsa od lijepse ma medenjaci pravooooouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

17.02.2011, 23:18

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: Miau

Nije Mirkice, trudna si i to sa blizancima. Pripremi se za trio fantastico user posted image

hahahhahahahahhahahahahahah suti jadna kako bi mi to muz podnjeo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i s ovim se izmorio

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

17.02.2011, 23:21

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

mamie drage odoh i ja spavati dok malisa spava da ugrabim kji satak :)))
ljubim lutkice nase divne i divne djecake user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

BA 13.12.2008

clock-img

17.02.2011, 23:44

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Mirkice, momak je mašallah predivan!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

18.02.2011, 03:08

clock-img

rose

pencil-img

8709

moju sorajicu muci neki silni sekret u nosicu...inace ne curi ali ga cujem da se kotrlja, onda se zakaslje, pipkala sam je i nema temperaturu, obrascici hladni ko i moji, necujno dise dok spava, kad je prodje smjeska mi se, dojila je, znaci ima apetit....imali smo budjenja i nosanja veceras, ona je zaspala meni na rukama a ja ostadoh ko na iglama, oci mi ko fildzani...ima li neka mama savjet...ja je ne bih jos vodila doktoru ako mogu da joj olaksam nekako user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

18.02.2011, 07:33

clock-img

Zoe

pencil-img

1553

rose, ako misliš da ima tog sekreta u nosu-napravi od korijena bijelog sljeza otopinu za nosić i ukapavaj joj  svaka 2-3h po 2-3 kapi, nek odstoji 10-tak minuta pa onda probaj izvući pumpicom ili još bolje ako imaš babyvac..
Zaboravih i ja kazati da su novi drugari i drugarice slatkišiuser posted image

A sad jutrooo svimauser posted image user posted image user posted image
Moja maca i ja odosmo togod toplo popitiuser posted image

< Poruku je uredio Zoe -- 18.2.2011 7:35:31 >

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

clock-img

18.02.2011, 09:13

clock-img

amiboj

pencil-img

216

Dobro jutro, ja sam prilicno nenaspavana, malisa se vec trecu noc stalno budi, vrti i slabo spava. Tek oko 7h se uspava fino, evo ga jos pajki. Ne znam da li je do zubica koji ga bas muce ili je to ovih promjena vremena. Do sada je bas fino spavao nocu....

Rose, ja sam vec pisala da je nas spasio babyvac. Znaci isto tako, negdje u daljini se cuje da hropti i to ga je bas pravilo nervoznim. Mi smo za par dana rijesili sa fizioloskom i babyvacom. Da napomenem, da nikada sa pumpicom se onako ne moze ocistiti nosic, probala sam. I nadam se da ce vam i ovlazivac jako pomoci, nama je i to puno pomoglo.

Puse i mamicama i bebicama

I da, izgleda da se moje tijelo reprogramiralo na novu kolicinu mlijeka, izgleda mi opet zadovoljan kolicinom....vidje cemo....bitno mi je da nije nista papao osim mlijeka ipak...izgurali smo opet user posted image

14.10.10 - nas sin nam stigao u zagrljaj

clock-img

18.02.2011, 09:45

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Rose, ako joj ne smeta da doji, a tu bi prvo pravilo probleme, radije nemoj ništa dirati. Najblaže što možeš je da ukapaš fiziološku, a onda sa malo vate nadražiš nosić da kihne (smotaš malo vate u fitilj i zavučeš u nosnicu tamo vamo). U opće nije dobro, ako ne predstavlja smetnje disanju previše prčkati po nosu. Babyvac ti u ovako neproblematičnom slučaju ne bih nikako preporučila.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

clock-img

18.02.2011, 09:47

clock-img

m.i.n.a.

pencil-img

1060

Jel to ovdje niko ne pristavlja kaficu...hajd ja sam nova u drustvu pa evo poziv za razbudjivanje...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....ako zafali ja cu jos pristaviti..:))
Noc prodje,relativno dobro..ovo nam je prva noc da smo sami bili i nije strasno..grcici pomalo budu al brzo se smirimo tako da sam nam dala prolaznu ocjenu..:))
Zelim vam lijep dan..:)

clock-img

18.02.2011, 09:56

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Rose, ako joj ne smeta da doji, a tu bi prvo pravilo probleme, radije nemoj ništa dirati. Najblaže što možeš je da ukapaš fiziološku, a onda sa malo vate nadražiš nosić da kihne (smotaš malo vate u fitilj i zavučeš u nosnicu tamo vamo). U opće nije dobro, ako ne predstavlja smetnje disanju previše prčkati po nosu. Babyvac ti u ovako neproblematičnom slučaju ne bih nikako preporučila.

tako su mi preporucili i iz DZ Vrazova...samo fizioloska prije dojenja, ni slucajno aspirator da se ne bi ostetili kapilari...mi imamo i babvac i onaj chiccov i priznajem da sam joj sinoc malo izvukla chiccovim al poslusat cu i probati samo s fizioloskom, kazu da ke kasalj zbog nosica a da je to zariste negdje dublje u nazalnom sistemu...nema temperaturu, smjeska mi se i fino rucki eto jedino sinoc kad joj je zasmetalo, budila se...i kad je zaspala oko 2, spavala je do jutro 8, pola 9 kad sam je cula i nahranila

clock-img

18.02.2011, 10:04

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Kad vidiš da joj smeta ukapaj fiziološku i onda pokušaj nadražiti da kihne. Bolje to ostaviti da se samo polako riješi, postoje fizički mehanizmi za to. Sve je to kod beba mekano i osjetljivo, i neke agresivnije metode se uključuju tek kad je korist veća od štete.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

clock-img

18.02.2011, 10:08

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

mojoj bebi nekad pomogne da je stavim na stomak, pa joj slinice iz nosa same izađu , pa kad napola izađe vani, samo štapićem pokupim (izvana pokupim, ne guram joj štapić u nos)

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

18.02.2011, 10:11

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

U pravu si, kad su potrbuške nekako jače pušu na nos i istjeraju ako šta ima. Skroz sam zaboravila slinave šlifere na krevetu user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

clock-img

18.02.2011, 10:25

clock-img

Rimljankaa

pencil-img

1878

Jutro zenice....

Mi ppomalo nenaspavani.. Adna je zaspala oko 1h,pa se budila u 3h,pa hranjenje i uspavljivanje do 4h,pa opet budna u 6h i jutros do 9.15h

Malo su nas popustili grcici,ali ne skroz..Hvala BOgu d aide nabolje.

Ja jutros pocela kihati,bas se prepala da se ne prehladim. Da  li ako me uhvati gripica ili nahlada smijem da je dojim? Da na nju ne prenesem?!

Jos sam se zabrinula,jucer nije nikako imala stolicu,nije imala ni tokom noci. Puno piski,ali stolice nema. Pedijatrica mi je rekla da je to normalno kod dojenih beba,ali mene strah da joj se stolica ne stvrdne,pa da ne bude kasnije problem???

I da vas pitam,cime vi mazete tijelo svoje bebe ? Adnici je koza cista,ne guli se,nema nikakvih aknica,ja je nicim ne mazem. Nekad bi je posle kupanja malo namazala,ali ne znam kojim uljem ili losionom?! I nisam sigurna da li icim da je mazem,jer u svemu je hemija,kad ona vec nema nikakvih promjena na kozi hvala Bogu?!

I da se pozalim,da su mi ulosci na vrh glav
e!!!!  Grrrr...Jedva cekam da prodje ovih 40 dana i nadam se da ce prestati. Vec me iritiraju. Krvarenja nema,ponekad neka kap,ali ima ono nesto zuckasto ili kakvo li vec. Kao kad menstruacija prolazi...

I vidim pricali ste o spavanju bebica. Mi je jos nestavljamo u vrecu za spavanje. Spava u bodiju i gegicama,i pokrivena,bez kapice. Mi sami regulisemo grijanje,tako da nije nikad hladno

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

clock-img

18.02.2011, 10:35

clock-img

rose

pencil-img

8709

rime kolikoja znam kad si prehladjena smijes dojiti bebu, pazi da ne puses u nju, ima kupiti onih nekih maski za lice a kroz mlijeko ce dobiti i antitijela koje je tvoj organizam stvorio na tu prehladu pa je to ko mini vakcina...drago mi je da ti bebica polako hvata ritam...uskoro ce ona prespavati i 6 sati u komadu user posted image ...jel pocela spavati u svom kreveticu?

za stolicu se ne brini, nece se stvrdnuti samo ce mozda peelna biti punija...kako beba raste i zeludac joj raste pa i debelo crijevo i ima vise mjesta za otpad a tvoje mlijeko nema puno otpada i beba uzima vecinu tako da i nema sta kakiti svaki dan...moja kaki svako 2,3, 4 dan i to je pocela tim ritmom jos prije navrsenih mjesec dana...do tada je kakila svaki dan, nekad i 2 puta dnevno

< Poruku je uredio rose -- 18.2.2011 10:43:16 >

clock-img

18.02.2011, 10:39

clock-img

rose

pencil-img

8709

moja malena djevojcica je sada zaspala pa cu joj kad se probudi ukapati fiziolosku prije dojenja...nadam se da ce nam to rijesiti nosic u dva-tri dana i da ce kroz ovo steci malo imuniteta user posted image

clock-img

18.02.2011, 10:41

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

evo rose je fino objasnila, doji bebu slobodno, dobija i antitijela koje tvoje tijelo stvara
ok je što nema stolice dok samo doji
što se tiče kremica, ja svoju bebu ne mažem, nema potrebe, samo ako hoću da je masiram, onda korisitim baby ulje (a i to rijetko, nije ljubitelj masaže user posted image )

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

18.02.2011, 10:47

clock-img

rose

pencil-img

8709

ja sam svoju malo mazala chiccovim losionom koji sam dobia u kesicama kao uzorak, jako je maziv i fino mirise i to joj je bila neka vrsta masaze pred spavanje a poslije kupanja...sada imam neki babylove i ne svidja mi se miris a nije ni maziv ko onaj chiccov pa sam malo stopirala...inace sam to pocela raditi kada sam primjetila da joj je koza na ledjima malo suha i da se blago peruta...tako da mozda mazanje i nije opcija za svaki dan vec eto ponekad user posted image a gledat cu da opet nabavim chiccov losion ili mozda hipp, imamo i becutan ulje ali je jos nisam uljem mazala

clock-img

18.02.2011, 10:53

clock-img

sara.at

pencil-img

2183

Ja samo onako navrnem user posted image vidim da ste sve dobro i bebice isto Pa eto da vas malo zagrlim i odoh user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

clock-img

18.02.2011, 10:56

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

Ja svoju Nađu mažem Bekutan losionom, odmah poslije kupanja. tada je malo i izmasiram. lice joj mažem prije izlaska vani Mustela kremom za lice.   

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

18.02.2011, 11:10

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

Pozdrav drage kako ste sve redom?? Vidim ima vas dosta na forumu,znači slabije se hodauser posted image Ni mi nećemo nigdje,danas odmaramo doma, dva dana nas faktički nije bilo kod kućeuser posted image ..da nadoknadimo ono što smo propustili, doduše mama je malo više hodala od bebija

...koja nam je tema danas?user posted image svašta ste vi nešto protabirileuser posted image user posted image user posted image

Mi spavamo u vrećici za spavanje i to mi dođe najpraktičnije,dijete se ne otkriva a ima slobodne rukice... navečer malo smanjimo grijanje tako da je to još jedan razlog za vrećicuuser posted image

Rime ni ja ne mažem ničim bebu,jer stvarno nema potrebe..i nešto kontam samo mogu nešto pokvariti sa tim kremama. namazala sam ga samo prva dva kupanja jer mu se koža puno ljušita i čim smo se riješili toga ja prestala.Ovako povremeno ako ugledam da je nešto suho ja samo namažem to mjesto, guzu redovno doduše i lice znamo često namazati posebno jer sad malo izlazimo.
Nasmijala sam se kad si spomenula uloške..i ja taman mislila da sam ih se riješila kao ono dobih..odmah poslije četrdeset dana, baš sam se iznenadilauser posted image
Leena hvala ti na svajetu..još me samo zanima jel spustiš dijete kad mu podigneš rukice ili???

clock-img

18.02.2011, 11:11

clock-img

samedi

pencil-img

1047

Hello drage moje,kako ste mi? Vidim svasta sam nesto propustila 
Prvo,Amelaaaa draga cestitam na svim dogadjanjima,ne zamjeri
Zoe,pa otkud da dobijete i vi Pikovit? Uh... Hvala za kompliment
Aida.,ima li te gdje? Bebacha,sta nam je s Aidom,nema jej pravo dugo ili sam ja nesto opet propustila
Leena,Esmica je prekrasna,avatar je wow a i svi ostali avatari,ja nikako da se nakanim da promijenim svoj...
Nejra jos kaslje ali manje,zato iz nosica rijeka curi,ne stignem sve ni izvuci,najvise izadje kad je na stomaku,sto voli u zadnje vrijeme. Jutros je prvi put pala s kreveta,srecom na tepih pa se nije puno udarila. Probudila se u pola 6,place,niije se htjela smiriti i ja je izvadim iz krevetica i stavim do sebe na krevet,tad se smirila i zaspala. I ja sam zaspala,kad odjednom cujem TUP a onda maaaaa,njaaaaa,poce plakati,pala s kreveta,dosla s vrha kreveta na kraj i prevrnula se,podignem je i pocnem gledati ima li krvi ili cvoruge kad doleti mm iz druge sobe i on cuo ono TUP i odmah skonto sta je bilo,sreca eto pa se nije udarila ozbiljnije. Inace ne znam kako je to uspjela,ne puze,nego se prevrce,kad hoce da nesto dohvati ona se prevrce pa dohvati ali da puze jok... Jutros smo malo probali kuhanog zumanca i nije joj se bas svidjelo,ma ko i sve ostalo...juce je fino jela i taman se ja obradovala da je pojela normalnu kolicinu kad povrati sve,haman joj bilo previse...

Uh blago vama,ja dobila odmah poslije 40 dana i onda sve redovno,nisam ta sretnica da ne dobijam,doduse dojila sam samo mjesec

Ni mi se ne mazemo nicim,osim po guzi kad se malo zacrveni i to bepanthen kremom,namazem je nekad nakon kupanja Nivea mlijekom ali posto je kod nas kupanje trauma i jedva cekamo da se zavrsi i da se obuce onda to cesto preskocimo,sve je u redu dok ne polijem glavicu,ona se brcka normalno,uziva ali kad dodje glava na red,muko moja,hoce da iskoci da pobjegne iz kade cupa i nogama i rukama,uvijek mi je mora neko drzati da joj kosu operem,onda pocne vristanje i zacenjivanje ma uhh,kupanje mi je najgore,gledala sam na netu nekakav bokal sa jednom ravnom stranicom koja se postavi na glavu tako da voda ne moze ici niz lice,ali nisam to nigdje vidjela kod nas da se ima kupiti...

Mirkice,Ishak je med medeni,de mi reci imas li vec snahu,ako nemas da ti ovu moju utrpam

Sara,nek si nam navratila,gledala sam Ariana,pravi je medic,sto muci tako mamu s hapom,joj joj,bice puc puc po guzi

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

clock-img

18.02.2011, 11:13

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

IZVORNA PORUKA: rose

moja malena djevojcica je sada zaspala pa cu joj kad se probudi ukapati fiziolosku prije dojenja...nadam se da ce nam to rijesiti nosic u dva-tri dana i da ce kroz ovo steci malo imuniteta user posted image

I ja ponekad osjetim da bebi ima malih problemčića sa nosićem, u apoteci mi dali one kapi "sunce moje malo"..jesul i kod tebe te kapi ili koristiš nešto drugo?

clock-img

18.02.2011, 11:29

clock-img

aida.

pencil-img

2177

samediuser posted image evo me.... Virkam ja, virkam, al nisam ulazila cesto, bio mi comp deaktiviran user posted image pa dosta toga propustim pa sam se jos rjedje javljala... Sad sam opet tu user posted image user posted image Kako ste mi ti i pahuljica? Ljubim vas puno... Od sad se cesce javljam pa cu da pratim situaciju user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

Zadnji članci

article-img