cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 -1 godine

clock-img

18.02.2011, 11:48

clock-img

Almaa

pencil-img

1983

IZVORNA PORUKA: Zoe
Almaa za to hroptanje- ja bih je ipak odvela ako ništa onda privatno pedijatru- jer kod nas su prehlade počinjale tako, sad mi pade na pamet- možeš uzeti od Dr Theissa balzam od eukaliptusa pa joj malo utrljaj prema onim uputama.
Nove mame pošto sam ja rijetko tu - dobrodošlica i vamauser posted image
Zaboravih cestitati male i velike rockase - da vam klinci i klinceze budu zdrava i vesela djecicauser posted image

iduce sedmice idemo na bocu, ako Bog da pa cemo vidjeti, a moram pedijatricu pitati i za povracanje, desi joj se da u mlazu povrati sve sto pojede, pa me i to sikirauser posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

clock-img

18.02.2011, 12:11

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: lejla80

IZVORNA PORUKA: rose

moja malena djevojcica je sada zaspala pa cu joj kad se probudi ukapati fiziolosku prije dojenja...nadam se da ce nam to rijesiti nosic u dva-tri dana i da ce kroz ovo steci malo imuniteta user posted image

I ja ponekad osjetim da bebi ima malih problemčića sa nosićem, u apoteci mi dali one kapi "sunce moje malo"..jesul i kod tebe te kapi ili koristiš nešto drugo?

imala sam ih al se nakon otvaranja moraju potrositi za 7 dana i uvijek bacim vise od pola...ja koristim fiziolosku otopinu...mada su mm u apoteci pokusali uvaliti sunce moje malo on nije htio jer zna da se ne isplati a ni ne pomazu

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

18.02.2011, 12:25

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: idacha

helloooooo...
kako ste nam drage drugarice i drugari??

amela, sve cestitke od sveg srca...neka ti je hajirli i sa secom i diplomski i posao... veliki poljubac za malu cupkicuuuu
Leena, kako nam je Esmica, drugarica draga? jel jos uvijek samo ''tata'' aktuelan?user posted image ja sam vala rahatnija bila dok imi nije rekao mama.user posted image user posted image .do tada je sve nesto mrmljao i svako je pronalazio svoje ime, nadimak u njegovom ''govoru'' i svako odmah trcao da udovolji sefu malom.. a, sada, kada fino jasno i glasno kaze mama, samo pogledaju u mene i kazu ''tebe zove''user posted image user posted image user posted image ljubi nam smizlu malenu
samedi, bas mi je zao sto ste bolesni... drzimo fige da sto prije ozdravite... kiss veeeeeeeliki
jelena, kako nam je ancica? kako si ti? ljubimo vas obje
Mirkice, momak je ko secer pravi, mashallah...slusa li?

kako su nam ostale zenice??
felix, selina, sulty, aida, bebacha, rose, rose, mjeseceva pratilja, esmina i bebina mama, kanita, zoe, lilix i ostala ''stara'' raja... gdje ste, zenice??? bas faliteuser posted image user posted image user posted image user posted image

i novijim mamicama saljemo veliki kiss

idacha veliki vam letiuser posted image user posted image user posted image moja misic bolestan trenutno na inhalacijama , pa nemam vas kad obilaziti da vidim sta mi radite
Dok, spava malo virnem
Pusa i ostalim mama i bebama a posebnouser posted image

clock-img

18.02.2011, 12:56

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

rose i kapi sunce moje malo su fiziološka otopina
u svakoj varijanti kad otvoriš fiziološku otopinu, koristi 7 dana i poslije možeš baciti

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

18.02.2011, 13:16

clock-img

rose

pencil-img

8709

mislim da ova u staklenoj flasi za infuziju moze duze trajati...plus ovdje se uspricava po pola kubika spricom (savjet iz DZ Vrazova) a SMM tek kap i to 2 puta dnevno

< Poruku je uredio rose -- 18.2.2011 13:17:00 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

18.02.2011, 13:26

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Može infuziona trajati više jer otopina ne dolazi u direktni kontakt sa nosom kao kod pakovanja SMM (sad mi stalno naj biser u glavi Oči moje lijepe user posted image )

Doziranje je ne bitno, i SMM je isto što i infuziona, i SMM možeš od jednom saliti u nos, ne bi djetetu ništa bilo, ali bi Jadran Galenika dobro hajrovala.

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 18.2.2011 13:27:45 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

18.02.2011, 14:11

clock-img

Anoniman

Dok sam radila u Dom zdravlju jedna stara pedijatrica je preporucivala uvijek bebama od rodjenja svaki dan da se ukapa po 1ml fizioloske u nos zbog ovlazivanja sluznice, a u slucaju prehlade 5ml fizioloske. Ja sam Ani tako radila uvijek i kad sam je odvela na prvu vakcinu, vodim je kod dr Gordane ona mi je to isto rekla. Mislim desavalo se nekad da i zaboravim, ali vecinom stavim. Koristim infuzionu fiziolosku. Kad je imala upale uha dr nam je preporucio Operil P i ako kao se ne smije prije godine, ali zbog jacine njene upale i punih kanala da stavljamo i super nam je pomagao. Sunce moje malo i aqua maris isto sto i fizioloska. Prije sam spricom joj stavljala, a sada fino naspem fizioloske u onu bocicu od operila i fino sam prsnem u nosic po dva puta u obje nozdrve.

Idacha duso ja gledam vidim ne javljas se, nadam se da ste nam dobro, mi malo nervozni, u svadji sam sa Anom, a i ona sa mnom user posted image , pa napeta atmosfera ali proci ce i to. Da li je do vremena ili nemam pojma sta je ali ja sam Boze nedaj. Ljubi nam Imija i milki pupu user posted image

clock-img

18.02.2011, 14:47

clock-img

aida.

pencil-img

2177

I ja se pitam sta je sa idachom... user posted image ne javljaju se....
jelena vama big user posted image kako nam je Anci?

14.03.2010. :-) Erol

clock-img

18.02.2011, 15:04

clock-img

Anoniman

Anci evo konacno malo zaspa pa kontam i ja malo da se ispruzim, sva sam kao premlacena.
Skoro kad sam se cula sa Idachom rece mi da joj muz na putu, a rodica niju tu pa valjda ne stize da se javi.
Kako nam je Erol? ti?  Jos malo rodjendan, dusa draga veliki porastao user posted image

clock-img

18.02.2011, 15:25

clock-img

aida.

pencil-img

2177

A jojj znam kako joj je, i ja padam sa Erolom sad sam evo upravo deportovala mojoj mami user posted image user posted image a u nje jos tibo... A i ti bogme... Svaka vam cast user posted image user posted image user posted image Erol je super, i ja sam... On samo sto nije prohodao, najgori period, cini mi se, ustaje uza sve moguce sto mu dodje pod ruku.. Bas... Vrijeme leti ko ludo, ko da sam se jucer porodila a za manje od mjesec dana rodjendan.. Ne znam kad prije...

clock-img

18.02.2011, 15:29

clock-img

m.i.n.a.

pencil-img

1060

Eh sad ja ima upitnik...ja svog Armana sam mazala bademovom kremom od rodenja 9hih 20 dana )tako bih ga masirala,skidala onu kozicu..i sad kad ga presvlacim namazem oko koljena ili di kuda ide pelena,lice...ulje koristim samo kad stomak msiramo..inace kostim penaten kozmeiku,ustvari imam je ali sabo jekoristim...najvise bademovu kremu...
Rime je sve od tebe prepisujem...evotaman hjela usat da vidim sta imam od lijekov da popijm,osjecam grlo i nos ko da cu se prehladit a todoslovo ne smijem sebi dopusiti..
I jos jednopitanje...jesu li vama konc sami spali ili ste isli na vadjene...

< Poruku je uredio m.i.n.a. -- 18.2.2011 15:31:03 >

clock-img

18.02.2011, 15:29

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

sad nesto gledam na sliku njegovu.velikii djecak a sjecam se jos uvjek slike kadj je imao 20 dana.bem ti zivot kako vrijeme brzo prolazi. 

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

18.02.2011, 15:31

clock-img

aida.

pencil-img

2177

IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

Eh sad ja ima upitnik...ja svog Armana sam mazala bademovom kremom od rodenja 9hih 20 dana )tako bih ga masirala,skidala onu kozicu..i sad kad ga presvlacim namazem oko koljena ili di kuda ide pelena,lice...ulje koristim samo kad stomak msiramo..inace kostim pnae kozmeiku,ustvari imam je ali sabo jekoristim...najvise bademovu kremu...
Rime je sve od tebe prepisujem...evotaman hjela usat da vidim sta imam od lijekov da popijm,osjecam grlo i nos ko da cu se prehladit a todoslovo ne smijem sebi dopusiti..
I jos jednopitanje...jesu li vama konc sami spali ili ste isli na vadjene...

m.i.n.a nisam upratila jesi li prirodno porodjena? Ako jesi, konci se tope, kod carskog reza ja mislim da se uvijek vade, bar kod nas je tako... i ja sam Erola mazala po preponama bademovom kremom a poslije kupanja niveinom kremom za tijelo malko ga namazem i to je to...user posted image

clock-img

18.02.2011, 15:32

clock-img

m.i.n.a.

pencil-img

1060

Izvinite na greskama.tek vidim da ih ima milion...valjda baterija na tastaturi pri kraju pa slabo ima prijem..:)

clock-img

18.02.2011, 15:36

clock-img

aida.

pencil-img

2177

IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

Izvinite na greskama.tek vidim da ih ima milion...valjda baterija na tastaturi pri kraju pa slabo ima prijem..:)

Razumijemo se uglavnom user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.02.2011, 15:36

clock-img

Sulty

pencil-img

775

Cao svima,
Samo na brzinu da se javimo. Ja danas Vegicu ostavila kod mame, pa se sita naradila. Oprala sav ves, ispeglala, ocistila svu kucu, napravila rucak nama i njoj, cak i kolac. Onda trkom po Vegicu i igrale se sve do sad u mirisljavoj kuci. SAd mi je vikend libero da se odmaramo sa tajom. Vegic sad spava, a ja da vama napisem koji red.
Vidim pisete o kremama. Ja koristim od njenog rodjenja Nivea Sensitive mlijeko, ulje mi je uvijek bilo prejako. Ja Vegicu sada kupam jednom sedmicno, a tusiram jos jednom, dva puta u toku sedmice i namazem je samo tada. Lice joj zbog zime mazem bademovom i to po par puta dnevno, kako kad, kad vidim da ima potrebe.
A kapicu joj nikada nisam stavljala kad spava. Ni kad je okupam ne stavljam joj kapicu. Stavila joj par puta kad se tek rodila par sati nakon kupanja i skontala da vala nema potrebe, jer ona se rodila u maju i bas je bilo vruce.
Za nosic, i ja uvijek koristim sunce moje malo ili aqua maris ako ima potrebe. Znam koristiti i NIsita kremu. Ona je odlicna. Malo joj stavim u nosic i za cas slinice izadju. A kad je bas prehladjena, koristimo i aspirator, onaj babyvac.
Vegica je bas sada aktivna. Vise joj ni neki jastuci koje smo prije stavljali ko barijere nista ne znace. SAmo ih lagano preskoci. Ima je svuda. Non-stop moram hodati za njom.
Mi kako ne idemo na terapije, jer je na Ortopediji zabranjen ulazak zbog virusa, bacili smo se u trazenje nekih fizioterapetua da nam dolaze kuci, jer bojim se da ovo sto mi vjezbamo s njom nje dovoljno. I evo upravo smo nasli jednu tetu sa pedijatrije za koju svi kazu da je najbolja. Dolazi nam sutra. A narucili smo se i u pedijatriji za utorak da nas pregleda doktorica,a u srijedu da nas pregleda nasa stara doktorica na Ortopediji. SAd ne znam sta da radim. Vidjecu s muzem veceras gdje da je sad vodimo, da li na oba mjesta ili da odlucimo samo za jedno. Najgore je to sto smo na oba mjesta naruceni ujutro u vijreme kad Vegic pajki i jede, a tamo su uvijek guzve i ceka se satima,a ljudi milion: kaslju, kisu i ja sam uvijek u panicnom strahu. Grozan nam je ovaj zdravstveni sistem.
Eto drage, pozdravljamo vas sviju i zelimo vam ugodan vikend. Vrijeme ce nam biti lose, ali barem ce tatice biti s nama.

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

clock-img

18.02.2011, 15:41

clock-img

m.i.n.a.

pencil-img

1060

Hehe...hvala Aida na odgovoru,jesam prirodno rodila pa sam u iscekivanju da konci skroz nestanu,mada ih ima puuuno..

clock-img

18.02.2011, 15:49

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Može infuziona trajati više jer otopina ne dolazi u direktni kontakt sa nosom kao kod pakovanja SMM (sad mi stalno naj biser u glavi Oči moje lijepe user posted image )

I meni su stalno na pameti "oči moje lijepe". Ja se stalno smijem toj provali...user posted image user posted image user posted image

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

18.02.2011, 19:16

clock-img

mamin cvjetić

pencil-img

824

Veče lijepe mamice i još ljepše bebice evo i mene da napišem koji redak.Ja vam zaboravih reći da smo išli na snimanje kukova i da je sve ok a od otopina za nosić još ništa ne koristimo nismo imali potrebu a najbolja je fiziološka a može i koja kap kamilice od krema koristimo samo bademovu i s vremena an vrijeme džonsonovo ulje jer je kod mog Eldina koža bila užasno suha pa ga namažem mokrog poslije kupanja.U ponedjeljak smo išli na bocu i nismo je primili jer su sestre dale pogrešan termin umjesto da nas naruče u martu one nas naručile u februaru elem smo obavili samo pregled bebica zdrava teška 4850kg duga 61cm.

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

clock-img

18.02.2011, 21:27

clock-img

Anoniman

Ja Anu kupam komplet svaki drugi dan, a tusiram svaki dan. Posto ima veliku kosicu zadnjih mjesec dana perem joj je svaki drugi dan, osim ako se oznoji onda svaki. Mi kosu susimo fenom tako da ne stavljam kapicu, stavljala sam mozda prvih mjesec dana, jer je bio hladni februar prosle godine, a kupala sam je svako vece. Sto s etice mazanja mi se mazemo svako vece, rodjena je bas kao cista beba, ali dok je bila manja ono perutanje po prevojima dok je trajalo mazala sam jedno vece bebi ulje Nivea, a jedno vece jekoderm, sada je mazem bebi uljem, a ljetos bebi losionom NIvea. Mi sve nivea koristimo od rodjenja, cak je i kad idemo vani mazem Nivea kremom protiv vjetra i hladnoce i super nam se pokazala, jedino njoj kad hoce zubici ili kad ima temperaturu strasno se jako zacrvene obrazi i isto kao da suhi postanu tada ih mazem jekodermom i jedno mazanje i prodje. Ja imam strasno suhu kozu, pa nju mackam ne bih li sprijecila da i njoj bude, jer sveki mi kaze ona je mm uvijek mazala i njemu koza i dan danas kao u bebe, a kod mene boze nedaj suva, jos non stop se mackam.
Anci uspavah malo ranije veceras, strasno nervozna cijeli dan, izgleda trojke krenule, nabubrile strasno i donje dvojke, tajo nam radi, a ja pravim tortu, zaovi mi sutra rodjendanuser posted image . Ljubimo vas sve user posted image

clock-img

18.02.2011, 21:53

clock-img

esmina i bebina mam

pencil-img

1694

Samo da avs nakratko pozdravim ni citati vas nisma stigla user posted image
Juce sma vodila Salku na kontrolu kod dermatologa radi one flekice koja se u meduvremenu povuklauser posted image ali sad pije antibiotik radi one temperaturice pa da je vise sa hajrom da i vakcinu primi sve nam je nesto
Juce sam u Zenici malo snjuhala i kupila sebi dobre cipele i tasnuuser posted image user posted image user posted image
A i Salku sam pocastila iznenada sam mu kupila kolica jer su ona koja je Esma koristila otisla skroz ova nisu uopste skupa a slatka su
Eh a danas drugi dan zovu me iz vrtica Esma ima temperaturu i evo sad joj opet na 38 skoci ma ovaj februar mi je prava patnja a tamam danas kontam da se organizujem i dodem na baby bazar user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

clock-img

18.02.2011, 22:28

clock-img

aida.

pencil-img

2177

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ja Anu kupam komplet svaki drugi dan, a tusiram svaki dan. Posto ima veliku kosicu zadnjih mjesec dana perem joj je svaki drugi dan, osim ako se oznoji onda svaki. Mi kosu susimo fenom tako da ne stavljam kapicu, stavljala sam mozda prvih mjesec dana, jer je bio hladni februar prosle godine, a kupala sam je svako vece. Sto s etice mazanja mi se mazemo svako vece, rodjena je bas kao cista beba, ali dok je bila manja ono perutanje po prevojima dok je trajalo mazala sam jedno vece bebi ulje Nivea, a jedno vece jekoderm, sada je mazem bebi uljem, a ljetos bebi losionom NIvea. Mi sve nivea koristimo od rodjenja, cak je i kad idemo vani mazem Nivea kremom protiv vjetra i hladnoce i super nam se pokazala, jedino njoj kad hoce zubici ili kad ima temperaturu strasno se jako zacrvene obrazi i isto kao da suhi postanu tada ih mazem jekodermom i jedno mazanje i prodje. Ja imam strasno suhu kozu, pa nju mackam ne bih li sprijecila da i njoj bude, jer sveki mi kaze ona je mm uvijek mazala i njemu koza i dan danas kao u bebe, a kod mene boze nedaj suva, jos non stop se mackam.
Anci uspavah malo ranije veceras, strasno nervozna cijeli dan, izgleda trojke krenule, nabubrile strasno i donje dvojke, tajo nam radi, a ja pravim tortu, zaovi mi sutra rodjendanuser posted image . Ljubimo vas sve user posted image

I u Erola se isto tako zarumene obrazi da me svi pitaju jel sve uredu sa njegovim obrazima user posted image user posted image user posted image kud su veliki... kud se zacrvene... a inace je uvijek rumen... Ali odkako koristimo Niveinu kremu protiv hladnoce nije koza ni malo suha... Krema je predobra, stvarno... U mene su ruke ispucale i suhe i kad namazem tom kremom, ma ko nove user posted image

clock-img

19.02.2011, 09:39

clock-img

mamin cvjetić

pencil-img

824

Jutro drage moje
šta je ovo nigdje nikoga još a snijeg po okolnim brdima lijepo napadao user posted image .Ma neka ga još malo pa neka onda bježi na sjever a neka nama stigne ono fino proljeće uh jedva ga čekam pa da se sa ovim djetetom našetam čestito ovako sve nešto pomalo i kratko te hladno te gripe uf.

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

clock-img

19.02.2011, 11:24

clock-img

samedi

pencil-img

1047

IZVORNA PORUKA: aida.

IZVORNA PORUKA: jelenaT

I u Erola se isto tako zarumene obrazi da me svi pitaju jel sve uredu sa njegovim obrazima user posted image user posted image user posted image kud su veliki... kud se zacrvene... a inace je uvijek rumen... Ali odkako koristimo Niveinu kremu protiv hladnoce nije koza ni malo suha... Krema je predobra, stvarno... U mene su ruke ispucale i suhe i kad namazem tom kremom, ma ko nove user posted image

kod moje se ne crvene obrazi,osim kad joj je vruce,a dobijam komentare tipa "A sto ti je tako blijeda,da nije bolesna?" user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

clock-img

19.02.2011, 11:32

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

Zadnji članci

article-img