Cao svima,
Samo na brzinu da se javimo. Ja danas Vegicu ostavila kod mame, pa se sita naradila. Oprala sav ves, ispeglala, ocistila svu kucu, napravila rucak nama i njoj, cak i kolac. Onda trkom po Vegicu i igrale se sve do sad u mirisljavoj kuci. SAd mi je vikend libero da se odmaramo sa tajom. Vegic sad spava, a ja da vama napisem koji red.
Vidim pisete o kremama. Ja koristim od njenog rodjenja Nivea Sensitive mlijeko, ulje mi je uvijek bilo prejako. Ja Vegicu sada kupam jednom sedmicno, a tusiram jos jednom, dva puta u toku sedmice i namazem je samo tada. Lice joj zbog zime mazem bademovom i to po par puta dnevno, kako kad, kad vidim da ima potrebe.
A kapicu joj nikada nisam stavljala kad spava. Ni kad je okupam ne stavljam joj kapicu. Stavila joj par puta kad se tek rodila par sati nakon kupanja i skontala da vala nema potrebe, jer ona se rodila u maju i bas je bilo vruce.
Za nosic, i ja uvijek koristim sunce moje malo ili aqua maris ako ima potrebe. Znam koristiti i NIsita kremu. Ona je odlicna. Malo joj stavim u nosic i za cas slinice izadju. A kad je bas prehladjena, koristimo i aspirator, onaj babyvac.
Vegica je bas sada aktivna. Vise joj ni neki jastuci koje smo prije stavljali ko barijere nista ne znace. SAmo ih lagano preskoci. Ima je svuda. Non-stop moram hodati za njom.
Mi kako ne idemo na terapije, jer je na Ortopediji zabranjen ulazak zbog virusa, bacili smo se u trazenje nekih fizioterapetua da nam dolaze kuci, jer bojim se da ovo sto mi vjezbamo s njom nje dovoljno. I evo upravo smo nasli jednu tetu sa pedijatrije za koju svi kazu da je najbolja. Dolazi nam sutra. A narucili smo se i u pedijatriji za utorak da nas pregleda doktorica,a u srijedu da nas pregleda nasa stara doktorica na Ortopediji. SAd ne znam sta da radim. Vidjecu s muzem veceras gdje da je sad vodimo, da li na oba mjesta ili da odlucimo samo za jedno. Najgore je to sto smo na oba mjesta naruceni ujutro u vijreme kad Vegic pajki i jede, a tamo su uvijek guzve i ceka se satima,a ljudi milion: kaslju, kisu i ja sam uvijek u panicnom strahu. Grozan nam je ovaj zdravstveni sistem.
Eto drage, pozdravljamo vas sviju i zelimo vam ugodan vikend. Vrijeme ce nam biti lose, ali barem ce tatice biti s nama.