Jutro drage nase
Mi smo juce gotovo cijeli dan preskitale, tetki nam bio rodjendan, zaovi mojoj, pa anci i ja trazili poklon, to tako ne volim i na kraju smo joj opet sitnicu za uspomenu kupili i kovertu, pa nek sama sebi kupi. Sinoc smo bili na veceri u onome rstoranu u importane na spratu, klopa je odlicna, prozracno, nema guzve uopste, cijene zacudjujuce strasno povoljne, a sto se meni najvise svidjelo ima stolica za bebe, Anci je bila odusevljena, ona inace ako izdrzi vise od pola sata na jednom mjestu to je zacudjujuce, a sinoc dva i po sata dijete se nije javilo, odusevljeno sjedila za stolom i bila u elementu, cijelo vrijeme vodila glavnu rijec na nekom svom jeziku
.
Esmina i bebina mama nadam se da nam je Salko ozdravio, bem mu misa bas mi zao. Ljubni ga od nas.
Ostale bebice i mame nadam se da su ok
.
Koleginice
moja, ziva li si, ljubi Imija i milki pupu za nas. Moje bebce postaje sve aktivnije i hvala Bogu sve ga vise i vise osjetim u pupu, tako neobicno lijepo osjetiti opet to zadovoljstvo.
Sto se tice sjedenja milion puta smo prosli tu temu ovdje, svaka mama radi ono sto misli da je najbolje za njenu bebu. Da sam ja Anu pratila i njene pokrete ona se dizala sa cetiri mjeseca da sjedi, vec tada bih je trebala stavljati u sjedeci, ali nisam , sa cetiri i po-pet sam polako u polusjedeci u kolicima i ljuljasci, i po malo u krilu jer se sama digne i sjedne, a pravi sjedeci tek tamo posle sest mjeseci, to je sve individualno od bebe do bebe. Npr moja prijateljica koja je Italijanka i zivi u Sa je od samog pocetka stavljala dijete da sjedi, meni zao bilo bebe, nekakva iskrivljena uvijek bila u onome sjedecem polozaju, ali nikad nista joj nisam rekla jer svaka majka najbolje zna sta je dobro za njeno dijete. Svi hvala Bogu imamo sad pregrst informacija o razvoju i odgoju dijeteta.