cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 -1 godine

clock-img

19.02.2011, 12:04

clock-img

Anoniman

Hvala draga, ma to mamina princeza sa primjesama harambase user posted image , postala pravi mali harambasa, krevelji se, plazi jezik, kontrira strasno, ja jedno, ona drugo, ja ne ona da, ja da ona ne i sve tako user posted image . Vidi se draga po malo, ali u onoj haljini se vidi podobro jer se siri ispod grudi, a sa strane ima neke masnice pa jos vise prosiri user posted image . Ja sam jedina mislim fenomen smrsala dva kg a stomo se vidi li vidi user posted image
Ljubi nam drugaricu nasu user posted image

clock-img

19.02.2011, 21:05

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Drage moje, ja vas iscitah, ali bas nemam snage da pisem... Od 3:00am sinoc pa do maloprije sam imala migrenu, sada me, hvala Bogu, popustila... Ljubim vas i user posted image puno!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

19.02.2011, 21:45

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

Uh, baš mi je žao što te muče te migrene. Ja ludim kada imam običnu glavobolju iako ni to nije često.

Meni je dosadilo ovo vrijeme da počinjem da se nerviram. Ne znam živa šta bih sa sobom. Koga god nazovem, svi prehlađeni, bolesni pa nisam nigdje prispjela sa bebom.

Baš jedva čekam proljeće...

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

19.02.2011, 21:51

clock-img

aida.

pencil-img

2177

Evo jos jedne mame koja je nikakva.. user posted image cak sam Erola poslala mami na spavanje, jednostavno ne mogu... Preeeeumorna sam a nist radila nisam.... user posted image bas ne znam sta mi je... PMS to znam user posted image eto samo da se javim... odmaram i mislim na svog bebija, nedostaje mi, mada je lijepo malo i u tisini sjedit user posted image

14.03.2010. :-) Erol

clock-img

19.02.2011, 22:32

clock-img

rose

pencil-img

8709

evo jedne mame koju opet boli koljeno..u trudnoci i nakon poroda su me bolila oba...onda se to smirilo i veceras kad sam okupala bebu, iznjela kadicu i sto koji sam donjela da stavim kadicu na to...i kako sjedoh, da ustanem, bol user posted image ...valjda se nece pojacati...ne bih opet one nesigurnosti u nogama dok ustajem s bebom u rukama

usput veceras sam probala jedan fol s dojenjem...kako se moja sorajica cesto unervozi navece dok doji pred spavanje pa odustane od dojenja pa onda joj u frci pravim hapicu jer je princezi mrsko vuci kad se smanji tok, veceras sam je okupala, obukla joj samo pelenu i onako goluzdravu je prislonila uz sebe dok doji lezeci...i dojila je...a kad je krenula ispustat dojku iz usta nije urlala vec gugutala (ona pored standardnog ga koje je sad vec pomalo napustila guguce tako sto zapravo kroz usta ispusta neki "khhhh" grgutavi zvuk user posted image )...jedino ne voli da je drzim tako golu, valjda se koza lijepi od kozu pa to ne voli...

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

19.02.2011, 22:49

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

i ja imam isti problem sa dojenjem prije spavanja. Neka je nervoza uhvati i malo povuče pa pusti. Ja se živa preznojim dok je nahranim pred spavanje. Hapu ne dajem tada, nego je tjeram da doji. Porciju hape će dobiti oko ponoći dok spava.
Smanjujem joj i onu dnevnu hapu. Sada joj dajem oko 120ml i onda je stavim da doji. Pokušala sam da joj "izbijem" dnevnu hapu ali ne ide. Urla i neće da doji. Sada ću joj pokušati smanjivati količinu hape i davati joj da doji. Nadam se da ću uspjeti da izbacimo dnevnu i da joj ostavim samo ovu noćnu.
I moja je prestala da guguće, sada pravi balone od pljuvačke i ispušta neke čudne zvuke. Danas sam joj morala prvi puta staviti siperčić jer toliko balila da je sva mokra bila.

clock-img

19.02.2011, 22:55

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: ladyblue

i ja imam isti problem sa dojenjem prije spavanja. Neka je nervoza uhvati i malo povuče pa pusti. Ja se živa preznojim dok je nahranim pred spavanje. Hapu ne dajem tada, nego je tjeram da doji. Porciju hape će dobiti oko ponoći dok spava.
Smanjujem joj i onu dnevnu hapu. Sada joj dajem oko 120ml i onda je stavim da doji. Pokušala sam da joj "izbijem" dnevnu hapu ali ne ide. Urla i neće da doji. Sada ću joj pokušati smanjivati količinu hape i davati joj da doji. Nadam se da ću uspjeti da izbacimo dnevnu i da joj ostavim samo ovu noćnu.
I moja je prestala da guguće, sada pravi balone od pljuvačke i ispušta neke čudne zvuke. Danas sam joj morala prvi puta staviti siperčić jer toliko balila da je sva mokra bila.

ma slicne nam ove male skorpije user posted image moja bali ko velika...izbaci pljuvacku na usnice pa je uvuce user posted image e ja sam uspjela doci do samog dojenja al kratko trajalo...ovih dana je grozna...doji i u plac...i onda joj napravim mjeru kao za 120 a razblazim na 150 pa koliko popije...i danas sam to morala 2 puta...ja u ponedjeljak na posao, ne gine joj flasica jer ja nemam neku zalihu mlijeka...izdajanje mi jednostavno ne ide user posted image ako sta uspijem noc prije za jedno hranjenje (izmedju jutarnjeg prije posla i onog na pauzi) super...inace ce joj drugo u mojoj odsutnosti biti hipp...stvarno nemam izbora user posted image

a kako joj uspijes dati hapu dok spava?...ja je nahranim oko 9 i ona odvali do pola 6, 6 nekad i kasnije se budi kako kad...veceras je dovalila 2 sata prije kupanja pa ne znam kako ce tokom noci...

< Poruku je uredio rose -- 19.2.2011 22:57:35 >

clock-img

19.02.2011, 23:03

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

joj draga rose, više mi je dosadilo i ovo maltretiranje sa dojenjem. Ubih se ja od truda ali jednostavno moram sa ovom Ad da je prehranjujem i nema mi druge. Jednostavno, nije joj dosta kada samo dojim. pokušala sam i da izdajam ali ne izlazi apsolutno ništa. prestat ću da se nerviram i pratiti ću njene potrebe. davat ću sve od sebe da je dojim a ad davati kada moram.
kako mi je žao što moraš na posao. baš često pomislim na tebe i Sorajicu. to je baš nehumano, vraćati ženu na posao tako rano. ali šta da radiš? user posted image user posted image user posted image
ma biće ona dobro i sa svojim tatom. neka mali i njega, nega preuzme malo na sebe. ja Nađu kada ostavim sa mm on svaki put kuka kao da me nije bilo 2 danauser posted image . doduše, ima on i godina a i ona mu je treće dijete pa mu je valjda više dosta malih beba.

clock-img

19.02.2011, 23:11

clock-img

rose

pencil-img

8709

evo ovo radnih dana do kraja mjeseca sam uzela 3 dana slobodno pa cu raditi pola radnog vremena cisto da se navikne da me nema...sreca ili kako god to bilo je da mm i nema neki dobar posao, ali je dobro da se moze dogovarati pa je sada dogovorio da radi 3 dana u sedmici (vecernja varijanta do ranih jutarnjih sati i kritican ce nam biti samo petak...radi u Slozi) a ostale dane po potrebi sto meni odgovara jer cemo se ipak vidjati a opet nece konstantno biti neaktivan i opet ce nesto raditi, ide i lijepo vrijeme pa ce moci i  u set_nju...sreca je da mozemo zivjeti od moje plate (ja ostala trudna kad su mi ponudili posao s mogucnoscu ugovora do 3 godine user posted image a bivsa organizacija mi se zatvarala i ja nakon 11 godina morala traziti novu...kud se ne udadoh nekih 5 godina ranije user posted image )...strpit cemo se do prvog rodjendana a onda moze i nana doci ili u jaslice a on nek sebi ganja bolju priliku za posao

< Poruku je uredio rose -- 19.2.2011 23:12:13 >

clock-img

19.02.2011, 23:30

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

ma ja sam kod kuće godinu dana već razmišljam šta ću s njom kada počnem raditi. I meni su jaslice izgleda najbliža opcija. Nemam nikoga da je čuva. Mama mi još radi a svekrva mi je stara (77 god.). Ali imam još do tada...

clock-img

19.02.2011, 23:42

clock-img

rose

pencil-img

8709

a kod mene mama bas nije vicna malim bebama...zadnja o kojoj se brinula sam ja a to je bilo bas davno user posted image ...a sveki koja je stela i koja je preko svojih ruku i presvukla i okupala jedno 10-ak beba do unazad 2 godine i meni bila od velike pomoci kad sam se porodila (15 dana pomagala oko bebe, kuhala i spremala) ne zivi u sarajevu ...tako da su meni jaslice najbliza opcija al nakon godinu dana...za sada ima svog taju da je mazi, presvlaci i hrani user posted image

clock-img

19.02.2011, 23:48

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

jesi li je vagala u zadnje vrijeme?
Moju su na kontroli 8.2. vagali i imala je 6600gr a duga je 63cm. Baš mi je duga....doduše i mi smo visoki pa ima na koga biti.

clock-img

20.02.2011, 00:34

clock-img

rose

pencil-img

8709

vagali je sad u ponedjeljak kad smo isli na bocu (3 mjeseca i 1 dan)...5900 i 62,5 cm user posted image

< Poruku je uredio rose -- 20.2.2011 0:36:41 >

clock-img

20.02.2011, 01:04

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

vidi ti naših škorpijica što su se izdužileuser posted image
Danas sam je stavljala malo da sjedi. Zaglavila je u onaj jastuk za dojenje i dopada joj se. Kada je stavim u onu ležaljku pa malo podignem naslon to joj se ne sviđa a zavaljena u jastuku je ok. Samo mi je ona ležaljka zgodnija jer je mogu zavezati kada je isparavim a ovako moram ja sjediti pored nje.

< Poruku je uredio ladyblue -- 20.2.2011 1:13:09 >

clock-img

20.02.2011, 09:54

clock-img

rose

pencil-img

8709

meni nekako jos rano da je stavljam u taj polozaj...sva mi je nekako njezna, domet je da je stavim u ljulju mada je ja izravnam da joj guza ne upadne...cini mi se da sam u zadnja dva dana primjetila da uz muziku kao da pjeva....evo jutros kenjkava...pustila joj budha bar pa je utihnula i javlja se pomalo user posted image

clock-img

20.02.2011, 10:04

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

ladyblue prerano ti je da je stavljaš da sjedi
beba tek kad se sama podigne u sjedeći položaj , onda je spremna za sjedenje
ima tema motorni razvoj djeteta u prvoj godini života, gdje je sve jako lijepo opisano i objašnjeno

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

20.02.2011, 10:20

clock-img

Anoniman

Jutro drage nase user posted image
Mi smo juce gotovo cijeli dan preskitale, tetki nam bio rodjendan, zaovi mojoj, pa anci i ja trazili poklon, to tako ne volim i na kraju smo joj opet sitnicu za uspomenu kupili i kovertu, pa nek sama sebi kupi. Sinoc smo bili na veceri u onome rstoranu u importane na spratu, klopa je odlicna, prozracno, nema guzve uopste, cijene zacudjujuce strasno povoljne, a sto se meni najvise svidjelo ima stolica za bebe, Anci je bila odusevljena, ona inace ako izdrzi vise od pola sata na jednom mjestu to je zacudjujuce, a sinoc dva i po sata dijete se nije javilo, odusevljeno sjedila za stolom i bila u elementu, cijelo vrijeme vodila glavnu rijec na nekom svom jeziku user posted image .
Esmina i bebina mama nadam se da nam je Salko ozdravio, bem mu misa bas mi zao. Ljubni ga od nas.
Ostale bebice i mame nadam se da su ok user posted image .
Koleginice user posted image moja, ziva li si, ljubi Imija i milki pupu za nas. Moje bebce postaje sve aktivnije i hvala Bogu sve ga vise i vise osjetim u pupu, tako neobicno lijepo osjetiti opet to zadovoljstvo.
Sto se tice sjedenja milion puta smo prosli tu temu ovdje, svaka mama radi ono sto misli da je najbolje za njenu bebu. Da sam ja Anu pratila i njene pokrete ona se dizala sa cetiri mjeseca da sjedi, vec tada bih je trebala stavljati u sjedeci, ali nisam , sa cetiri i po-pet sam polako u polusjedeci u kolicima i ljuljasci, i po malo u krilu jer se sama digne i sjedne, a pravi sjedeci tek tamo posle sest mjeseci, to je sve individualno od bebe do bebe. Npr moja prijateljica koja je Italijanka i zivi u Sa je od samog pocetka stavljala dijete da sjedi, meni zao bilo bebe, nekakva iskrivljena uvijek bila u onome sjedecem polozaju, ali nikad nista joj nisam rekla jer svaka majka najbolje zna sta je dobro za njeno dijete. Svi hvala Bogu imamo sad pregrst informacija o razvoju i odgoju dijeteta.

clock-img

20.02.2011, 10:49

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

mame nemojte se odmah paliti ko hepo kockice
jest tema prežvakana ranije, ali ima novih mama koje nisu učestvovale u time raspravama, i moj post je upućen njima
evo i link
http://www.ringeraja.ba/forum/Motoricki_razvoj_djeteta_u_1%25_godini_zivota/m_87970/tm.htm

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

20.02.2011, 11:04

clock-img

Anoniman

Ma ko se pali, vjestice stvarno bez neke uvrede te molim da moje postove zaobidjes, uopste tebi se nisam obratila vec ostalima, a u svakom postu se ti pronadjes...halooo nisi centar svijeta, ja sam navela svoje misljenje i zaboli me za temu, nisam je ni procitala, ni otvorila, nisam nista rekla na tvoj post vec na post od drugih.

clock-img

20.02.2011, 11:05

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Evo i nas konacno da se javimo. Ovih dana smo malo odmarale.
Ja u petak magistrirala user posted image  Koncano. Sve proslo super. I nejla je bila na odbrani i bila prava dobrica.
Ona je haman prohodala. Koliko koraka djete treba da napravi koraka samo da bi rekla da je prohodala user posted image
Ona napravi 3-4 koraka sama user posted image
Prehladjena je vec skoro 7 dana. kaslje uzasno. par dana skoro nikako nije spavala, kasalj je non-stop budio. Davala sam joj bisolvon kapi i caj od bijelog sljeza. Sad je malo lakse. Ali vec danim nista ne jede od guste hrane, samo doji i pije mlijeko iz flasice, tako da imam osjecaj da i nasme dojenju se priblizava kraj user posted image
Zadnje dvije noci je prespavala po 12 sati, valjda ju je ovo nespavanje iscrpilo.
Ovo sto ste pisale za fiziolosku otopinu, ja kad sam htjela jednom da uzmem u apoteci i pitam koliko dugo je mogu korisiti. Kaze samo 24 sata, iako sam ja prije koristila tako sto kroz onaj gumeni cep stavim iglu i izvlacim spricom. Tako da ja od tada uzimam sunce moje malo, bar ih mogu koristiti 7 dana.

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

20.02.2011, 11:05

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

Pozdrav mamama i bebaćama..Kako ste danas???
Mi se nismo baš najbolje naspavali sinoć, mučio nas izgleda najčešći problem ovdje na forumu "začepljeni nosić" S obzirom da se ja i moj sinčina prvi put susrećemo sa ovim problemom oboje smo bli nervozniuser posted image ,on zato što se jadničak borio da diše a ja jer mu ne mogu pomoći. Pokušavali smo sa kapima i onim nukovim čudom za slinice al nikakvog efekta...ljudi moji ili ja ne znam rukovati sa tom spravicom ili je to čisto bacanje para. Lijepo vas molim ako imate kakvu caku za korištenje da je podijelite sa mnomuser posted image sobziromda dijete nema temperaturu  i nema smetnji kada jede nisam prešla na onaj aspirator iz apoteke..uglavnom pratićemo situaciju pa možda i za tim posegnemo ako bude potrebe.
Sunce prosijava..izgleda da će danas biti lijep dan user posted image .Mogla bi se i ja baciti u razgledavnje po gradu jer bliži se Osmi mart...pa valja obradovati par dragih ženica,ako imate kakvu simpa ideju..nemojte biti škrteuser posted image

clock-img

20.02.2011, 11:07

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

Dženana_G čestitam ti, svaka častuser posted image user posted image

clock-img

20.02.2011, 11:09

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

lejla i ja nisam znala fino izvć slinice sa pumpicom, još se ona svaki put bunila
već sam negje napisala da je stavim na stomak, pa onda same izađu (ako ima potrebe ukapam joj malo aquamarisa, da razmekša) i čim malo proviše slinice, ja povučem štapićem (bez da uvlačim štapić u nos)

clock-img

20.02.2011, 11:09

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Ja cu jos samo dodati. Vjestice,  lady blue nije trazila savjet da li da stavlja djete da sjedi ili ne, ona je samo rekla da je stavila djete da sjedi, takod a tvom komentaru nema mjesta.

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

20.02.2011, 11:28

clock-img

esmina i bebina mam

pencil-img

1694

Lejla80 i ja sa onim nukovim cudom izvlacim pa kakol mi kad uspije user posted image a ne pitaj me za poklone 3 veze nemam sta cu dosad sam sve mogu opcije iscrpila valjda bi znala i sad kad bi mi dep dozvolio user posted image user posted image user posted image ali u svakom slucaju ce biti nesto mojim dragim zenicama koje me okruzuju.

Dzenana_G user posted image user posted image user posted image user posted image cestitam ti na uspjehu svaka cast pokraj malog djeteta user posted image user posted image user posted image

jelenaT ma Salko ozdravio a Esma bolesna nismo joj mogli skinuti temperaturu ni cepicima sinoc smo je u dezuru odveli oko pola 11 svekar dosao jer je MM bio na poslu,i odmah joj je spala ali ima jos danas da primi 2 pa sutra cvemo njenoj dr

Salkooooo se budii pisem poslije user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

Zadnji članci

article-img