writing-img

RE: Bebe od 0 -1 godine

clock-img

26.02.2011, 00:24

clock-img

mamin cvjetić

pencil-img

824

Jedno pitanje ima li ijedna forumašica iz hrasnice

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

clock-img

26.02.2011, 00:31

clock-img

mamin cvjetić

pencil-img

824

laku noć drage ženice ljubite malene pa se tipkamo ujutru

clock-img

26.02.2011, 00:38

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

ja sam upravo svoju nahranila i nastavila je spavati (doduše, nije se ni budilauser posted image ). i ja bih mogla uskoro na spavanje.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

26.02.2011, 00:39

clock-img

mamin cvjetić

pencil-img

824

Lejdi hvala na čestitkama

clock-img

26.02.2011, 00:48

clock-img

myb@by

pencil-img

1644

IZVORNA PORUKA: mamin cvjetić

Imam ja i jos dvije koje ja znam user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

clock-img

26.02.2011, 11:14

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

Evo i nas..
Citala sam no zaista nisam imala ideju sta vise napisati. Mi smo dobro, zdravo hvala Bogu. Jedino A je malo..Malo vise bolesna.
Pokupila je nekakav virus, otezano dise vec sesti dan. Bili smo kod doktora. Dobila je dvije terapije no ne pomaze. Bili smo i
kod privatnog lijecnika, on joj je pojacao i dodao jos dvije nove iz straha da se ne prosiri na pluca..Vec dva dana smo na ovoj
jacoj i hvala Bogu sad moze pomalo i ruckiti..Prije je sve islo na zlicu. Usput smo jos imali goste ove sedmice tako da je sve to
nazalost bilo na vrat, na nos..
Pokusavam joj izvuci sa pumpicom no ona toliko vristi i vrti se da je hvatam kad malo zaspe..Je li ima neka mozda savjet kako
efikasno upotrijebiti pumpicu? Upravo gleda FiFi pa joj to okupira paznju..
Ja sam slomljena. Fizicki. Nadam se da ce se cvijetak uskoro oporaviti, a da cu se ja makar malo odmoriti..
Za dvije sedmice aBd slijecemo u Bosnu. Jedina lijepa vijest. Samo da se A oporavi..

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

26.02.2011, 11:16

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

ja ljudi još nisam dobila

Nisam ni ja..Djevojcica ce uskoro imati punih 7 mjeseci aBd. Koliko je tvoj bebac star? (Sto mi ovo star ruzno zvuci).user posted image  

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

26.02.2011, 11:19

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

IZVORNA PORUKA: ladyblue

ja sam pokušala razne taktike ali ona kada neće-neće. ja sada ujutro dojim, pa dohranjujem 2 puta pa opet dojim i u to nam dan prođe. sada spava, poslije ću joj u snu dati flašicu i mi smo mirne do 9h ujutro.

Lady, moguce je da dijete odbija zbog toga sto si dobila. CItala sam da mlijeko tada mijenja ukus..
Nadam se da ces nastaviti dojiti poslije ciklusa, zaista. Pij dosta tecnosti, sok od jabuke, mozda i da pokusas izdajati da bi mlijeko nadoslo..Lejla Ka bi ti mogla pomoci. Meni je bila od velike pomoci na samom pocetku dojenja. Drzim ti fige!

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

26.02.2011, 11:20

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

moja ovaj mjesec neće napuniti 4 mjeseca kada trebauser posted image , rođena je 31. a ovaj mjesec ima 28 dana

user posted image  sjetih se..Kada sam bila mama, vjerovala sam da moja majka ne slavi rodendan svake godine jer je rodena 31. user posted image

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

26.02.2011, 11:23

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

Leena..user posted image
Javljam se zakasnjenjem. Hvala Bogu da je tata ziv i zdrav..Polahko. Saburli..Opet ce se oni druziti aBd. Vidjet ces.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

26.02.2011, 11:24

clock-img

Sulty

pencil-img

775

Mjeseceva pratiljo, nadam se da je bebica vec sad bolje, a sto se tice pumpice, mi smo skontali da je najbolje da je moj muz stojeci drzi u rukama i jednom rukom joj prisloni glavicu uz sebe, a ja onda za cas sa pumpicom izbacim sve iz nosica. Lezeci je plakala previse, ovako place, ali manje, jer je barem u tajinim rukama.

Zene, sve hocu da vas pitam, vidim vi pisete u ponnoc. Pa kad vi spavate???? Kako mozete izdrzati do tih doba ostati budne. Moja Vega se sad ujutro budi oko 6, 6 i 30, s tim da se budi i po noci. Ja sam najsretnija kad zaspem do 10, odmah sto nju stavim u krevet, jer jedino se tako uspijem odmoriti. Stvarno svaka vam cast pa ostajete budne tako dugo.

Zelim vam svima ugodan vikend...

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

clock-img

26.02.2011, 11:28

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

Sulty, pokusali smo i na taj nacin..Muz nema hrabrosti da joj glavicu malo pricvrsti uz sebe i onda je ja lovim okolo..A lezeci, kao sto kazes, je najgori polozaj za nju..
Do sad sam je nekako na snu hvatala pa se ona malo probudi pa nastavi..
Samo da prode. Hvala ti na savjetu.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

26.02.2011, 11:36

clock-img

Anoniman

Poz drage nase :)))

Pratiljo kod nas je vriska samo vidi li pumpicu, ali ja je stavim sebi u krilo i onda joj stavim noge medju svoje posto se ona otima i naslonim je na lijevu ruku, tipa ono kao da doji, pa jednu njenu rukicu iza sebe, drugu drzim ovom rukom sto je naslonjena ona na nju i onda ovom slobodnom izvlacim, vristi ona i otima se, ali ovako je najbolje mogu udrzati.

clock-img

26.02.2011, 12:12

clock-img

mamin cvjetić

pencil-img

824

IZVORNA PORUKA: myb@by

Imam ja i jos dvije koje ja znam user posted image

i ja sam u hrasnici pa me čisto interesovalo imali nas još user posted image

clock-img

26.02.2011, 12:17

clock-img

mamin cvjetić

pencil-img

824

Ja pošla sa odgovorima a ni čestito se ne pozdravi user posted image e pa ženice i male bebice jutrić kako ste danas.
MP nasmija me sa ovim star user posted image star je tri mj

clock-img

26.02.2011, 12:53

clock-img

ema_28

pencil-img

237

Jutro drage moje,
redovno vas citam ali se rijetko javim pa se osjecam kao padobranac user posted image . Mi suoer spavamo od samog pocetka, valjda pokupila tatine gene za spavanje user posted image . Zaspe negdje oko 10, probudi se da siki oko 3 pa oko 7 pa oko 10 user posted image tako da spava 12 sati po noci. Grcevi su nas malo popustili pa ce valjda uskoro potpuno nestati. Sa koliko mjeseci su vasim bebicama prestali?? Uh jedva cekam.
Lejla 80 gdje si ti?? Kakvo je stanje? Kako nam je vrsnjak?user posted image
Pozdrav za sve

clock-img

26.02.2011, 13:21

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

Mjesečeva pratiljo, ja malu stisnem čvrsto i tako isisam sline. Ona se otima, ali ja sam jačauser posted image .
Dojim ja i dalje ali slabo je sve to. Ona neće, uspijem je 2 puta u toku dana prevatiti da malo podoji ali sve je to slabo. Pokušala sam i izdojiti. Ne izlazi ništa.

Sulty, ja idem na spavanje tek oko 2. Možda pola sata ranije ali to je neko vrijeme kada obično liježem. Ja nemam preoblema sa buđenjem bebe pa se do 9h, kada se ona budi, ja lijepo naspavam. Vi kojima se djeca bude u toku noći ne možete izdržati do tako kasno ili žene čija se djeca bude rano. Moja obožava da spava pa sam i ja uz nju naspavana. Ona je od rođenja takva i nadam se da će takva i ostati.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

26.02.2011, 13:59

clock-img

bint

pencil-img

448

drage moje mamice i bebie kako ste???
uh kako je vani bijelooooouser posted image user posted image
ojjjjj kod mene kao neki problem ....onih famoznih 40 dana proslooo...rekoh et od sutra sma rahat kad sutradan bole me leđa,krsta,po dnu stomaka ono bas moje menustralni bolovi...i taj dan pokaza se meni roze,crvenkasto i rekoh dobila...to je bilo jucer i sinoc ja osjetim,vidim meni mlijeko kao umanjilo dojim iskljucivo dijete...odmah aj sinoc navalim da jedem,corbice neke,sok jabuku...da mi nadođe mlijeko al svu noc evo i dan danas dojke mi mekane nikako da mi bas nadođe mlijeko kao proslih dana..sve se bojim da ce mi stati mlijeko user posted image user posted image
uzimam cetso dijete da dojiiii,on doji a sad jel ima il ne nikako mi nije jasno ovoooo jer bas mi emkane dojke isto ad enma nista...mada plakao bi on da ej gladan,to mi je jasno...al evo od jutros vise nemam ni menustarcijuuuu...nista sve cistooo...
hocul dobiti menustarciju il ne ostaje da vidimuser posted image user posted image
ah svastaaaa...

clock-img

26.02.2011, 14:05

clock-img

aida.

pencil-img

2177

mamin cvjetic sretan mali rodjendan user posted image

Leena hvala, mila...Nemoj da si nam tuzna brzo ce se Esmica priviknuti... Joj profilska slika ti je premedena user posted image

Mjeseceva pratilja dobro dosla u klub bolesnih bebica user posted image

Ne znam jel vas se ikad desilo da vam je svega dosta user posted image Meni je sinoc dosao taj trenutak da sam spustila Erola (koji je cijeli dan kenjkav) u krevetic i on je plako a ja sebi plakala... Jednostavno nisam mogla vise... Mm bio vani i udje u kuci a ono dreka, svako sebi place, ja mislila on ce me utjesit a on podje na mene sto placem, kako ne moze gledat kad sam tuzna, nikako da razumije da mi je doslo da se "ispusem" user posted image user posted image Evo sad sam dosla mami da malo "dahnem" predala joj Erola i sjela malo sve me boli user posted image Nisam navikla da on place, da je takav, nesnosljiv... Samo da se vrati moja beba na ono staro i da ova odvratna prehlada prodje user posted image user posted image Hebem ti zimu vise bas je dojadilo, sva djeca bolesna, svi neraspolozeni, samo se neki belaji desavaju sto oko nas, sto u svijetu cijelom.. Nikad nista lijepo cut.. Samo da dodje ljeto bar... Uhhh... Izjada se ja vama user posted image

Sulty i mi tako vadimo slinice user posted image

jelenaT kad nema tate tako vadimo slinice user posted image user posted image
jesi li se cula sa idachom? Gdje nam je nasa trudnica....

14.03.2010. :-) Erol

clock-img

26.02.2011, 14:11

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

uh koliko put mi dode ta trenutak,sad rjede,al kad je Ajla bila beba i kad sam bila trudna,jakooo cesto.da vidis ima jedna slika.ja na podu placem,ona hoda oko mene,drzi monte i kasiku u ruci i menje sve okolo,ukljucujucu i mene.damir usao u kuci,kad nije crko od smjeha,a meni jos gore.ja nisam 4 dana izasla iz kucee,ludim a i ovo dvoje-kud i ne spavaju.Alen spavao pola sata a inace spava 2-3 sata prije podneuser posted image user posted image user posted image user posted image sta bi za stolicu,ima neka fina na piku al nije onakvu kakvu hocesuser posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

26.02.2011, 14:13

clock-img

aida.

pencil-img

2177

kakva ima ja gledala na piku ne nadjoh nista aj posalji mi link na pp

clock-img

26.02.2011, 14:36

clock-img

aida.

pencil-img

2177

IZVORNA PORUKA: bebacha

uh koliko put mi dode ta trenutak,sad rjede,al kad je Ajla bila beba i kad sam bila trudna,jakooo cesto.da vidis ima jedna slika.ja na podu placem,ona hoda oko mene,drzi monte i kasiku u ruci i menje sve okolo,ukljucujucu i mene.damir usao u kuci,kad nije crko od smjeha,a meni jos gore.ja nisam 4 dana izasla iz kucee,ludim a i ovo dvoje-kud i ne spavaju.Alen spavao pola sata a inace spava 2-3 sata prije podneuser posted image user posted image user posted image user posted image sta bi za stolicu,ima neka fina na piku al nije onakvu kakvu hocesuser posted image

I Erol sad preko dana spava duze.. Pardon do sad je... A maloprije evo ravno 10 min spavo i to je to user posted image ostavljam ga veceras mami, potreban mi je odmor, dok nisam poludila... A Damir se makar smije ovaj moj poludio sto placem, ne moze da me gleda, lafo, kad sam tuzna... Ne znam kak ne konta da se nekad moram isplakat i otpuhat....

clock-img

26.02.2011, 15:10

clock-img

Anoniman

Joj draga Aida sve je to normalno, ne mogu reci milion puta, ali 100puta mi dodje da poludim, ponekad pomislim da ne pijem ove apaurine za trudnocu da bi vec u ludnici bila user posted image . Nocas se probudila u pola tri i jutros do pola jedanaest nije htjela zaspati, a nece od mene plac i vriska, mm tu za vikend, ja se taman ponadala odmoriti, a ona boze nedaj, samo kmeci, kenka... stomak me boli, ova beba u stomaku vec se buni imam osjecaj da mi je pod zeludcom, zeludac mi u grlu, ja taman mislila prestala povracati, danas opet, svako pet minuta u wc idem, a urin mi uredu, tako da sam se isplakala kao sivonja na kraju kad ova mala zaspala i reko sad cu odmoriti, ona odspavala 20 minuta, probudila se sva vesela, reko evo super, ja da je nahranim poce povracati i dok sam pocistila, dok sam nju istusirala, mm stvarno hoce da pomogne ali ona ne dozvoljava, njemu hoce samo kad je raspolozena i tada nema sanse da ce meni, a danas nije taj dan. Tako da smo posle svih tih suza, ciscenja, deranja uzele pitu nas dvije da pravimo, stavila je u hranilicu, dala komad tijesta, ona sva od brasna, nasmijana, kuca u haosu, ali bar ne vristi, ali cu ja opet vristati kad uzmem cistiti... i tako svasta ja napisah.

clock-img

26.02.2011, 16:30

clock-img

Aiša

pencil-img

887

bint draga, mlijeko ne može nestati, naročito kada dojiš bebu na zahtjev. Ne sekiraj se, samo nastavi tako raditi i dalje. Dojke su ti mekane, jer se ponuda i potražnja vjerovatno uspostavila, što je dobar pokazatelj. Ja sam isto dobila odmah nakon lohija, koji su trajali 35 dana, i svaki mjesec imam menstruaciju, i dalje dojim bez ikakvih problema. Mlijeko možda (neki kažu, ne znam) malo promijeni okus, ali ja sam jedino primijetila da je Ahmed par dana prije nego dobijem jako nervozan, budi se svaki sat ili pola sata po noći, ali i to prođe.

Samo nastavi dojiti na zahtjev, i ne opterećuj se time ima li ili nema mlijeka, tvoje tijelo proizvodi onoliko koliko bebi treba, a dojke ne treba da budu napete i prepunjene da bi "bilo" mlijeka user posted image

clock-img

26.02.2011, 16:37

clock-img

rose

pencil-img

8709

Mjesečeva pratiljo, ja malu stisnem čvrsto i tako isisam sline. Ona se otima, ali ja sam jačauser posted image .
Dojim ja i dalje ali slabo je sve to. Ona neće, uspijem je 2 puta u toku dana prevatiti da malo podoji ali sve je to slabo. Pokušala sam i izdojiti. Ne izlazi ništa.

Sulty, ja idem na spavanje tek oko 2. Možda pola sata ranije ali to je neko vrijeme kada obično liježem. Ja nemam preoblema sa buđenjem bebe pa se do 9h, kada se ona budi, ja lijepo naspavam. Vi kojima se djeca bude u toku noći ne možete izdržati do tako kasno ili žene čija se djeca bude rano. Moja obožava da spava pa sam i ja uz nju naspavana. Ona je od rođenja takva i nadam se da će takva i ostati.

ma moja se zna i u 5 probuditi pa opet sijelim do kasno user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Zadnji članci

article-img