cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 -1 godine

clock-img

26.02.2011, 17:12

clock-img

aida.

pencil-img

2177

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Joj draga Aida sve je to normalno, ne mogu reci milion puta, ali 100puta mi dodje da poludim, ponekad pomislim da ne pijem ove apaurine za trudnocu da bi vec u ludnici bila user posted image . Nocas se probudila u pola tri i jutros do pola jedanaest nije htjela zaspati, a nece od mene plac i vriska, mm tu za vikend, ja se taman ponadala odmoriti, a ona boze nedaj, samo kmeci, kenka... stomak me boli, ova beba u stomaku vec se buni imam osjecaj da mi je pod zeludcom, zeludac mi u grlu, ja taman mislila prestala povracati, danas opet, svako pet minuta u wc idem, a urin mi uredu, tako da sam se isplakala kao sivonja na kraju kad ova mala zaspala i reko sad cu odmoriti, ona odspavala 20 minuta, probudila se sva vesela, reko evo super, ja da je nahranim poce povracati i dok sam pocistila, dok sam nju istusirala, mm stvarno hoce da pomogne ali ona ne dozvoljava, njemu hoce samo kad je raspolozena i tada nema sanse da ce meni, a danas nije taj dan. Tako da smo posle svih tih suza, ciscenja, deranja uzele pitu nas dvije da pravimo, stavila je u hranilicu, dala komad tijesta, ona sva od brasna, nasmijana, kuca u haosu, ali bar ne vristi, ali cu ja opet vristati kad uzmem cistiti... i tako svasta ja napisah.

Uh moj bi Erol to tijesto odmah u usta... Ne smijem mu dat nista u ruku sto nije za jelo user posted image Taj sve zivo trpa... user posted image
Ma ja sam sinoc od silne nervoze zavrsila u wc-u, dobila pro*ev user posted image to mi se uvijek desi kad se doooooooobro nasekiram... Bas sam poludila.. Ev ga sad kod mame, smije se, budalasa, igra se, a da li je kod kuce bila bi frka, valjda mu dotuzi i u kuci pa bude jos gori, naviklo dijete mahalat a sad nas snijeg zatrpo pa ne micemo... Misha mu... user posted image Hvala Bogu pa postoji net, i ovaj forum, ova tema, a pogotovo vi, moja utjeha... Lakse je kad znam da se neko isto osjeca, kad kaze, kad procitam slicne situacije i kad znam da mi nije samoj tako... Hvala vam user posted image

14.03.2010. :-) Erol

clock-img

26.02.2011, 18:47

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Poz drage nase :)))

Pratiljo kod nas je vriska samo vidi li pumpicu, ali ja je stavim sebi u krilo i onda joj stavim noge medju svoje posto se ona otima i naslonim je na lijevu ruku, tipa ono kao da doji, pa jednu njenu rukicu iza sebe, drugu drzim ovom rukom sto je naslonjena ona na nju i onda ovom slobodnom izvlacim, vristi ona i otima se, ali ovako je najbolje mogu udrzati.

Probala sam na taj tvoj nacin i uspjela sam. Jeste da mi se srce cjepa kada onoliko vristi ali to je za njeno dobro..Samo ponavljam ovu recenicu, stisnem zube i sekunda i gotovo. user posted image
Danas je vec bolje hvala Bogu.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

26.02.2011, 19:00

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

Citam ove vase postove..Majko mila..Aish ce uskoro 7  mjeseci i ona jos nikad nije prespavala noc. Budi se 2-3 puta da kao rucki ali
ona mene samo mirise..
Ove sedmice mi je bio uzas. Imali smo goste cijelu sedmicu, njoj nice zubic, zacepljen nos, ne spava, ne jede. Cini mi se jezika
nije uvlacila, nece nikome sto je najgore..Strasno. Sa druge strane gosti i obaveze prema njima. Sram me je bilo da je stan u
neredu..Uh..Ali proslo je. I sve ce to proci i biti jucer aBd.
Tek sam jutros odspavala sat vremena vise. Nju je babuka njen cuvao i ne bih znala reci kome je vise dosadilo. :)
Evo Aida nasa spomenu ove nerede u svijetu..Imam rodaka u Bengaziju, Libija. Tamo radi. Rodbina se sikira..Mah..Sve naopako.
Jedina pozitiva je ta da se radujem Bosni aBd. Odbrojavam. 8 sedmica. :)

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

26.02.2011, 19:00

clock-img

bint

pencil-img

448

IZVORNA PORUKA: Aiša

bint draga, mlijeko ne može nestati, naročito kada dojiš bebu na zahtjev. Ne sekiraj se, samo nastavi tako raditi i dalje. Dojke su ti mekane, jer se ponuda i potražnja vjerovatno uspostavila, što je dobar pokazatelj. Ja sam isto dobila odmah nakon lohija, koji su trajali 35 dana, i svaki mjesec imam menstruaciju, i dalje dojim bez ikakvih problema. Mlijeko možda (neki kažu, ne znam) malo promijeni okus, ali ja sam jedino primijetila da je Ahmed par dana prije nego dobijem jako nervozan, budi se svaki sat ili pola sata po noći, ali i to prođe.

Samo nastavi dojiti na zahtjev, i ne opterećuj se time ima li ili nema mlijeka, tvoje tijelo proizvodi onoliko koliko bebi treba, a dojke ne treba da budu napete i prepunjene da bi "bilo" mlijeka user posted image

aisa draga hvala tiiiiiiiiiii...citv dan me to brine,evo on je ope dojio i nem problema,ne place to mi je neko pokazatelj da je ok...hvala oduser posted image user posted image

clock-img

26.02.2011, 19:04

clock-img

aida.

pencil-img

2177

IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Citam ove vase postove..Majko mila..Aish ce uskoro 7  mjeseci i ona jos nikad nije prespavala noc. Budi se 2-3 puta da kao rucki ali
ona mene samo mirise..
Ove sedmice mi je bio uzas. Imali smo goste cijelu sedmicu, njoj nice zubic, zacepljen nos, ne spava, ne jede. Cini mi se jezika
nije uvlacila, nece nikome sto je najgore..Strasno. Sa druge strane gosti i obaveze prema njima. Sram me je bilo da je stan u
neredu..Uh..Ali proslo je. I sve ce to proci i biti jucer aBd.
Tek sam jutros odspavala sat vremena vise. Nju je babuka njen cuvao i ne bih znala reci kome je vise dosadilo. :)
Evo Aida nasa spomenu ove nerede u svijetu..Imam rodaka u Bengaziju, Libija. Tamo radi. Rodbina se sikira..Mah..Sve naopako.
Jedina pozitiva je ta da se radujem Bosni aBd. Odbrojavam. 8 sedmica. :)

user posted image user posted image

Radujem se zbog tebe, draga moja user posted image user posted image

clock-img

26.02.2011, 20:43

clock-img

Rimljankaa

pencil-img

1878

Drage zenice samo da vas pozdravim...

Meni je danas pozlilo,onesvjestila sam se. Sad sam evo malo bolje,lezim i pomalo vas citam.

Napisala sam da smo sinoc otisli kod prijatelja,jer vise nisam mogla u kuci,psihicki za poluditi. Nju nahranila i krenula. Medjutim ona je mami vristala,i mama joj napravila hapu. Kad sma dosla malo je dojila i nije htjela vise.

Dali joj sirup protiv grceva i spavala je do 4h,opet malo dojila i nastavila spavati. Jutros se ranije ustali,da odemo do trnog centra i kupimo nesto. Ona nije htjela da jede,spavala je.

Meni mlijeko naglo nadoslo,pocele me grudi nenormalno boljeti,kao nozevima da se sjece...i trpila sma ja to,sve kontam da pokupujemo sto treba,pa da trcim kuci i hranim je.

Samo mi je najednom dosla muka,pocdelo se sve vertiti oko mene,i podjem pasti,muz me uhvati..Dali mi vode,cokoladicu i malo sma dosla sebi.

Nekako smo do kuce dosli,uhvatila me groznica,uzasno mi hladno..Dvije deke i dva jorgana i odskakala sma od kreveta,ka u crtanim filmovima,od zime. Aparat  mi nije mogao izmjeriti pritisak,kasnije izmjerim skroz nizak. Temperatura 39.5.

Popila sma apaurin i paracetamol i nekoliko casa slatkog soka.

Onda su mi je nekako stavili da je hrabnim,ona je jela,ali bilo je mlijeka previse,a nemam pumpicu,nisam kupila jer sam mislila da mi netreba.

Ja lezim na strani,a mlijeko smao kaplje,pritisnem ono mlaz. I tako sam malo izmuzla na pelenu,ona je kasnije opet jela,i sa dme grudi pomalo bole,ali nista strasno.

Temperatura mi je spala,ali sma malaksala,sve me kosti bole i glava...

Bas sam se bila prepala,a i ovi moji. Htjeli smo hitnu zvati. Bila sma bijela kao krpa,a usne mi modre skroz.
Valjda se sve sastavilo i nespavanje i umor,a i apetit mi je los. Slabo jedem.

Eto smao da vam javim sta me snadje

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

clock-img

26.02.2011, 21:15

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Mjeseceva, drago mi je sto si se javila, bas sam mislila na tebe ovih dana... A zao mi je to nam je princeza bolesna:(... Bice dobro uskoro, ako Bog da! Kakvo vam je stanje sada tu? Bas mi je drago da dolazite ovdje brzo. Nadam se da ces se i ti odmoriti. Ljubimo vas Esma i ja!

Sulty, ovih dana ni ne spavam kako treba... Bila pod stalnim stresom, sada me popustilo, hvala Bogu, ali su mi zivci bas tanki nesto.. Mm me danas zeza, kaze:"Zeno, sto si to nervozna, da nisi opet trudna?!"user posted image . Mada, sto se toga tice, neka mi je Bog na pomoci, ja ne smijem piti kontracepciju nikakvu zbog hormona, a ginekolog mi je zabranio prezervative, jer sam jednom (mozda 4 mj. poslije poroda) otisla kod nje, strasno me zigalo i boljelo oko oziljka i ona mi rekla da bar godinu pauziram s tim, jer mi je oziljak osjetljiv kako je veliki... Nisam stvarno spremna sada sve ponovo, ali ako Bog da, sta cu, samo nek su zivi i zdraviuser posted image

Aida., bas mi je zao i tacno znam kako se osjecas, zna mi se desiti i mm je isti, ne kontaju se oni u plac najboljeuser posted image ... Ne sekiraj se, proci ce, samo si premorenauser posted image

Rime, bas mi je zao... I meni se to cesto događalo prvih mjeseci... Pila sam onaj Hipp sokic za dojilje i od njega mi je bilo lakse.

Evo Esma spava, a i ja cu uskoro, za promjenuuser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

26.02.2011, 21:47

clock-img

rose

pencil-img

8709

rime meni se desila slabost i vrtoglavica skoro a ta groznica sa skakanjem u krevetu mi je bila u prvih 7 dana...mah...sastavilo ti se...uzmi vitamine...prenatal...meni se vrtoglavica desila u periodu kad mi ih je nestalo, ona stalno sikila a ja slabo jela jer nisam stizala...bit ce to ok i kazu da je normalno 

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

26.02.2011, 22:26

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

Rime, danas ni ja nisam bila dobro a naspavana sam i odmorna. valjda od ove promjene vremena. moraš jesti. i ja slabo jedem i još sam u minusu sa kilažom u odnosu na kilažu prije trudnoće. piji što više sokova da ti šećer ne pada.
Pumicu za izdajanje moraš uzeti da ti se ne upale grudi. Ne znam da li znaš ali Apaurine nebi trebala piti ako dojiš. Piše ti i na uputstvu u kutijici. Popij Paracetamol i lezi. Piji čaj, jedi slatko i odmaraj. to ti je od umora. I ne izlazi. Kakva kupovina?! Napravi spisak i pošalji muža.

Mene danas uhvatila užasna vrtoglavica. Jedva sam ja sebi došla. Valjda otoplilo vani pa ova promjena vremena pa i mala nervozna. nije htjela da spava, ni da jede, ništa nije htjela. Jedva sam je popodne nekako "smuntala" da spava. Savila je pored sebe u onaj jastuk za dojenje i tako je ležala i zaspala a i ja zajedno s njom.
Još me glava boli. Mislim da mi je pao pritisak.

Valjda će sutra biti bolje...

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

26.02.2011, 22:42

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

Rimljanko, zao mi je no sada je pravo vrijeme da pocnes voditi brigu i o sebi pokraj bebe, muza itd. makar 10-ak min dnevno.
Pomoci ce aBd. Jedi redovno, zdravo, priusti si lagahne setnje, mirisnu kupku, svjez zrak.
Leena, stanje je sada mnogo stabilnije hB. Osjecamo se sigurnije. Skoro je sve kao i prije Husinog odlaska. Zivim za odmor. :)

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

27.02.2011, 09:16

clock-img

mamin cvjetić

pencil-img

824

Juto kako ste danas ja sva polomljena Eldin je cijelu noć spavao na meni i dojio nikad djete nije izvadilo sike iz usta a jutros čitava borba sa njim neće je i neće a flašicu bi htio a ja mu napravim ad samo 30 ml da mu oči zamažem i uspavam ga možda bude htio siku kad odspava a ako nebude neznam šta da radim da mu dam flašicu user posted image ili ne a što se tiče jučerašnjeg dana ni meni nije bilo dobro nikako samo sam imala snage za ležanja i ni za šta drugo jedva sam ustajala bebu da nahranim ma užas jedan.
Rime ženo kakva kupovina lezi i odmaraj što više i nezezaj se možeš tako sva da se polomiš nedaj bože.
Pozdravljam sve ostle umorne iodmorne ženice a bebice puuno ljubim

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

clock-img

27.02.2011, 09:18

clock-img

Anoniman

Aida. nadam se da si bolje user posted image , udahni, izdahni i proci ce user posted image
Leena kako tata? Kako moja mala ljepotica? Ljubimo vas
Pratiljo bas mi drago sto se stanje primirilo, sve hocu da te pitam, ali reko ne trebam ti jos ja, mislim da svi zovu, svi pitaju da ti je vise dosta i toga. Super za dolazak u ove krajeve user posted image . Nadam se da je A malo bolje, kod mene Ana cupa, ujeda kad joj vadim slinice iz nosica, ali znam da je za njeno dobro pa kao sto kazes samo to ponavljam, mm bjezi iz kuce kad treba cistiti nosic, on place zajedno sa njom user posted image
Rimljanko draga bas mi zao user posted image , moras malo vise vitamina, malo manje sikirancije... Sto se tice Apaurina na kutiji pise da ne smije ni u trudnoci ni dok majka doji, s tim da se daje u trudnoci, a dok majka doji neki dr ne preporucuju jer kao kroz mlijeko dospije do djeteta pa ga uspava.
Ja sam rekla necu vise da se zalim i kukam user posted image , kod mene sve super user posted image , samo jedva cekam termin poroda, ima da se nacekamuser posted image . Uglavnom usli smo u sesnaestu nedjelju, u cetvrtak na kontrolu, da vidi mama sta mamina sreca radi, seka je non stop pućila usne i sisala palac, a pući usne i dan danas, milki mamu, po malo pocinje da se gura, a mama milki stomak i uziva, jutros Anci legla pored mene i mazim je, a stavim njenu ruku na stomak i una kao mazi stomak, mislim ona nema pojma, ali imitira kako mazim ja nju pa onda i ona tibu maminu. Voli mama svoje andjele najvise.

clock-img

27.02.2011, 11:11

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Evo i nas na kratko da vam se javimo...
Ja nemam sekundice slobodno od moje male nemirke. Nestasna je jako, a i huja je hvata za svaku sitnicu ao joj ne polazi za rukom ono sto ona hoce. Tako ja cijeli dan provodim igrajuci se s njom da nebi bilo huje. Jos je donja druga dvice mori vec danim pa je nervozna, po danu slabo spava, ali zato noci su nam hvala Bogu super. Nocas je nakon dugo vremena prespavala noc bez ijednog budjenja i jela user posted image user posted image
Juce je napravila prave samostralne korake, a mm i ja smo presretni. Nemogu da vjerujem da ce skoro da prohoda. Dusa mamina.
Aida i ja te u potpunosti razumijem sto se tice tog nerviranja, placa i nerazumjevanja od strane mm. Nekada isto znam da je ostavim da place jer vise neznam sta da radim s njom, niti hoce da jede, niti da spava niti da se igra. Nadam se da ce ubrzo da sve to prodje, da uzivamo, a i lijepo vrijeme ce nam ubrzo. Nas dvije pojhede kuca user posted image
Ljubimo vas puno idem da pravim rucak dok ona spava.

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

27.02.2011, 12:38

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

27.02.2011, 13:40

clock-img

aida.

pencil-img

2177

Evo mene, malo sam bolja user posted image
Erol je sinoc spavo kod mame tako da sam se bar naspavala, al on je i dalje prehladjen a i mm uhvatilo pravo user posted image Sreca, mama ne radi ni sutra pa cu ga i veceras ostaviti a mozda i ja ostanem kod nje, jer malog ne smijem blizu mm da ga nece jos vise uhvatit prehlada user posted image a joj jesmo postali hafifni nismo ovako bolesni nikad bili, sad vazda prehladjeni user posted image Prodji ZZZIIIMOOOOOOOO user posted image uff....

Iman, Dzenana nesto nam se slabije javljajte ?

Ljubim vas sveeee odreda user posted image user posted image

clock-img

27.02.2011, 16:59

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

28.02.2011, 11:08

clock-img

samedi

pencil-img

1047

user posted image user posted image user posted image nema kafice? bujrum kod mene,bas mi je danas veselo,pravim neke kolacice,dolazi mi mama veceras,Nejra ne spava evo jos uvijek,ali je dobro hB,sta je s vama,nema nikoga danas? Odoh imate veeeeeeeeliko mahanje!

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

clock-img

28.02.2011, 13:22

clock-img

Rimljankaa

pencil-img

1878

Zenice samo da vam se javim... Danas nemam temperaturu,ako kasnije ne skoci.

Imam uzasnu glavobolju i desna sika me boli za poluditi. Upalila mi se,sva je crvena. Ispumpavala sma pumpicom,slabo sta izadje. Stavljala vruce obloge,mokre gaze,da malo otpusti mlijeko.

Pumpica slabo pomaze,nece da izvuce,kad nju stavim na siku,ona bas izvlaci mlijeko,ali uzasnooo  boli.. Sve placem dok doji.

Joj na kakvim sam mukama...
Nesmijem je stalno ni da stavljam na desnu,da mi se lijeva ne upali.

Ona i dalje slabo spava. JUcer citav dan nije spavala. Svega mozda pola sata. Sinoc u 1h zaspala u 4h budna i naspavana,hoce da je nosamo.
Mama i muz pomazu,ali ona opet najvise mene trazi...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

clock-img

28.02.2011, 13:29

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

Rime, masiraj ti dojku stalno. Obloga topla, pumpicom izvuci, pa masiraj ako imaš baby ulje pa opet izvlači. nema ti druge, moraš to razbiti jer ćeš nadrljati. Nadam se da ćeš uspjeti.

Nama je danas 4 mjescauser posted image . Ona se rodila 31. ali pošto ovaj mjesec nema više dana tako nam danas ispadne mali rođendanko.
Leti ovo vrijeme....

< Poruku je uredio ladyblue -- 28.2.2011 13:34:27 >

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

28.02.2011, 13:34

clock-img

Semyy

pencil-img

25

Da se ukljucim, ja nisam uspjela izdrzati skok u razvoju koji je nastupio oko trece sedmice, to je period kad je manja ponuda mlijeka neggo potraznja
i beba stalno trazi da doji, ja sam se nazalost o ovome kasno informisala, ugl. jedan od problema mi je bio i taj bolne sike i plakala sam svaki put kad bi ruckao
e tu mi je dosta pomagala Avent krema za dojilje ne smeta bebi, a tebi ce biti bolje, isto mozes poslije svakog podoja staviti da se osusi tvog mlijeka bude bolje i od toga....

clock-img

28.02.2011, 13:35

clock-img

dubravka01

pencil-img

784

Ispumpavala sma pumpicom,slabo sta izadje. Stavljala vruce obloge,mokre gaze,da malo otpusti mlijeko.

Rime draga,

Baš mi je žao šta te sve snašlo odjednom....
Probaj sa liskama od kupusa,znači samo opereš fino lisku kupusa onako svježu staviš u grudnjak, ja sam čula da to provjereno pomaže.

Budi jaka draga i izdrži.

Pozdrav i svima ostalim, nije nas bilo, bili smo van SA pa nismo imali komp.
idemo da vas čitamo ...user posted image svima

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

clock-img

28.02.2011, 13:38

clock-img

Anoniman

Rime sad sam ti pisala na razgovorima u iscekivanju za kupus, meni ej bas pomogao, kunem s eu njega. Antibiotik nije, kupus jeste. Ja sam grijala na radijatoru lisku pa onako toplu stavim na grudi, ne na bradavice i onda kad se ohladi drugu turu, mlijeko curilo kao ludo, sva bila mokra od mlijeka, kao da sma se okupala u mlijeku.

clock-img

28.02.2011, 13:53

clock-img

/MMK/

pencil-img

278

IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Zenice samo da vam se javim... Danas nemam temperaturu,ako kasnije ne skoci.

Imam uzasnu glavobolju i desna sika me boli za poluditi. Upalila mi se,sva je crvena. Ispumpavala sma pumpicom,slabo sta izadje. Stavljala vruce obloge,mokre gaze,da malo otpusti mlijeko.

Pumpica slabo pomaze,nece da izvuce,kad nju stavim na siku,ona bas izvlaci mlijeko,ali uzasnooo  boli.. Sve placem dok doji.

Joj na kakvim sam mukama...
Nesmijem je stalno ni da stavljam na desnu,da mi se lijeva ne upali.

Ona i dalje slabo spava. JUcer citav dan nije spavala. Svega mozda pola sata. Sinoc u 1h zaspala u 4h budna i naspavana,hoce da je nosamo.
Mama i muz pomazu,ali ona opet najvise mene trazi...

Meni se slično desilo, ali par dana nakon poroda.
Izdajalica nije mogla ništa odmah, ali mi je mama stala iza leđa i masirala, tako da boli, jako. Mora ti masirati neko drugi, a ne ti, jer sam sebi ne možeš nanijeti toliko boli. Nakon toga, kad se grudi razmekšaju izdajalica djeluje.
Sretno.

09.2010.

clock-img

28.02.2011, 14:32

clock-img

Rimljankaa

pencil-img

1878

Hvala vam za savjete. Nadam se da ce biti bolje.

Ne znam zasto glavobolja ne prolazi?

Kako rekoh,pumpica ne pomaze.. Ja pumpam,ili mi muz pumpa,ono nista ne izlazi ili pokoja kap,vrlo malo mlijeka,iako stavljam mokre obologe,a kad nju stavim na siku,vidim da ima mlijeka.

Sto se tice masiranja,jako boli,ne mogu toliko stiskati,a i nesmijem..Ipak su tu sve zlijezde,mislim da se to nesmije bas oliko pritiskati.

Stavljam kupus.. Samo sto ga ja vlasom malo izmeljam,pa onda stavim,i negrijem ga.
Jelena,je li se treba zagrijati kupus?

Uh,samo se bojim da nedodje do kakve jace upale,kazu da se moze zagnojiti,pa onda rezu i gnoj vade...

Ja sam najbogat

clock-img

28.02.2011, 14:46

clock-img

Anoniman

ja sam grijala kupus i pomagao mi je, meni su i pumpice posle pomagale, ali kad sma ih pravilno upotrijebila, ja kako god namjestim nece nista da izvuce i onda uzmem onaj silikon sto ide na grudi pokvasim toplom vodom pa malte ne zalijepim za dojku da povuce vakum pa tek mi je onda pumpica pomagala, ja sam imala Avent, ne znam koju ti imas.

Zadnji članci

article-img