Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Moj bebče je jutros od 8 bio makar 5 puta na siki. Mislim da je došao vakat za skok u razvoju, taman mu je 3 pune sedmice danas. Sad lezi i gleda me a ja samo cekam kad ce opet krenuti sa "imal sta pojest" zijevanjem Uspjeli smo dojiti sjedeci
jos malo pa cete vi i stojeci se uhodati!
09.08.2011, 13:26
lejla80
1495
Jelena ja sam se porodila na Jezeru..s obzirom da je bio neplanirani CR nisu me ni pitali koju cu anesteziju nego su me samo uspavali totalno..Mislim da bi opet kad bi se poradjala izabrala totalnu, jest da se teze razhavizas od nje i da ne vidis bebicu odmah al nagledate se vi jedno drugog itekako poslije a i dojenje sam uspostavila bez ikakvih problema...Mene je porodio neki dr. Hadzic ne znam kako se zove, tad sam ga prvi put vidjela...
Lady ma ne brinem ja toliko zbog udaraca koliko zbog budjenja. A nekad doji dva puta po noci i jos plus barem tri cetiri puta place jer se zaglavio. Kad zbrojim koliko puta ustanem, ispadne ko da nisam uopste spavala..pa sad ti zamisli kako je to
09.08.2011, 13:28
amiboj
216
Odlicno za sjedece dojenje , mi smo dugo dugo kuci dojili lezeci, cini mi se do pola godine..., a sjedeci samo ako smo van kuce... Bilo bi malo bezveze da prilegnemo na klupi u parku i dojimo
09.08.2011, 13:45
Lejla Ka
5544
IZVORNA PORUKA: Mirkica
IZVORNA PORUKA: mersiha 77
sta mi rekoste zenice drage ove malo iskusnije kako su vase bebice podnije prvu vakcinu? mi moramo danas oko dva pa zato pitam da budem spremna
bice to dobro , sjecam se kad smo mi morali na nasu prvu vakcinu HAnady me tjesila i bas mi rekla " pa bona Mirkice to je samo vakcina" hahahahha e bas i ja sad tebi kazem , moj je plakao sav pocrvenioo ko ovaj djavo ali brzo je se smirio i onda je zaspao i dugoo spavao i ja se odmorila posteno :).
Prva vakcina mog prvog djeteta. Ja je držim za ruku i govorim "nemoj dušo plakat (sad kao ja se zezam) ako ne budeš plakala kupit će ti mama čokoladu", a suza suzu stiže. Djete me gleda, blago šokirano, ni A nije izustila. Pedijatrica i sestra mi umrle od šege.
09.08.2011, 13:48
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Mirkica
IZVORNA PORUKA: mersiha 77
sta mi rekoste zenice drage ove malo iskusnije kako su vase bebice podnije prvu vakcinu? mi moramo danas oko dva pa zato pitam da budem spremna
bice to dobro , sjecam se kad smo mi morali na nasu prvu vakcinu HAnady me tjesila i bas mi rekla " pa bona Mirkice to je samo vakcina" hahahahha e bas i ja sad tebi kazem , moj je plakao sav pocrvenioo ko ovaj djavo ali brzo je se smirio i onda je zaspao i dugoo spavao i ja se odmorila posteno :).
Prva vakcina mog prvog djeteta. Ja je držim za ruku i govorim "nemoj dušo plakat (sad kao ja se zezam) ako ne budeš plakala kupit će ti mama čokoladu", a suza suzu stiže. Djete me gleda, blago šokirano, ni A nije izustila. Pedijatrica i sestra mi umrle od šege.
e moja majko kad s esjetim pve vakcine sa prvim djetetom... ma mislim bolje da s ene sjećam... mislim da sus e sestrice mojim suzama čudile i juče..čim me ugledjau kažu...eto mame panika....
al starno nemojte ženice brinuti... samo staloženo... smao beze svoju nervozu na bebe prensemo...
samo žene nazovite dom zdravlja i pitajte jel teče vakcinacija...juler su iz starog grada u sarajevu vratili bebu sa prve vakcine obustavljeno do septembra...baš mi bilo žao roditelja ...uveli dijete do kartoteke a pun dom zdravlja virusa a nisu obavili posao
09.08.2011, 13:50
Leena
2841
Lejla Ka, legenda si!
Ja sam kukavica kad su te vakcine u pitanju veca od Esme sto puta... Ima vec tri mjeseca kako je trebala primiti onu sto se sa godinu prima... a mama odgađa li odgađa...
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
09.08.2011, 13:52
Leena
2841
Hvala, Handy, sto me obradova! Mi smo u Starom Gradu, znaci da je ni ne vodim do septembra
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
09.08.2011, 13:53
palachinken
5397
Nas vakcina tek čeka. Dosad smo bili hrabri, 3 puta je bockan u petu, ni glasa nismo pustili (a zaova pobjegla iz poliklinike skroz preko ceste da ga ne čuje kako plače haha) pa vidjet ćemo šta će biti na toj slavnoj vakcini.
09.08.2011, 14:09
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
09.08.2011, 14:10
mala_sa
1353
Evo i nas na danasnje prijevljivanje A je nekakav nikakav, zacrvenila mu se guza (to uvijek bude nakon puta - valjda promjena klime), i samo kenjka (nadam se da ce ga popustiti do sutra)... vjerovatno je sve posljedica puta, pa dok se i on malo povrati A mene ceka hiljadu i jedan posao u kuci (ne znam odklae da pocnem), jos vrijeme bljak pa bih samo legla i zaspala
Rose - ja nisam ni znala da je Listeria toliko opasna, dok meni bliska osoba nije imala 3 spontana (sve jedan za drugim) bas zbog te bakterije... tek su joj nakon treceg uradili cijelu mikrobiolosku obradu i otkrili tu bakteriju... pa je sad bila na nekoj terapiji kao da unisti bakterije; medjutim samo im se broj smanjio, ali jos uvijek je ima u organizmu... pa sam ja mislila da neko od zenica nije cuo kako bi se mogla izljeciti
Mersiha- mi smo prosli mjesec primili za jedan dan 3 vakcine (ja nisam nocima prije vakcina spavala razmisljajuci kako ce ih podnijeti), a on ko velki malo zaplako kad ga bocne, i kad smo dosli kuci stavili malo hladnu oblogicu i popili pola doze paracetamola... tu noc spavali bez temperature i nezrvoze kao i uvijek... ne brini se bezveze, hrabrice su to nase, vidjet ces
Odoh sad lagano da napadnem one hrpe vesa za pranje.... oj ubicu se kolko me peglanja ceka
09.08.2011, 14:13
mala_sa
1353
Jelo- moj A se bio bas umirio 10ak dana pred porod, i samo bi se ponekad kao gurao u pupi, nije se udarao... ja sam 2 puta isla na ctg jer me bila panika uhvatila sto se ne javlja, da bi mi jedan doktor uradio ultra zvuk i rekao kako mi je posteljica bas naprijed i da bebi sluzi kao dusek, tako i kad udari da ja to puno ne osjetim jer se udarci amortizuju...
09.08.2011, 14:13
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Odoh sad lagano da napadnem one hrpe vesa za pranje.... oj ubicu se kolko me peglanja ceka
Mislim da se, nakon sto je dosla beba, najvise promijenio zivot moje pegle. U ovih 20 dana radila je vise nego 2 godine prije
Jelena, moj mali se dosta umirio par dana pred porod. Čak sam se znala i zabrinuti to ga nema. A onaj dan s bolovima, gotovo ga nisam ni osjetila.
< Poruku je uredio palachinken -- 9.8.2011 14:14:46 >
09.08.2011, 14:15
vila_7
5398
opet o vakcinama! Mene nije frka kad prima mada citava je ambulanta cuje cim dođe (znaci ni ne uđe u ordinaciju) , ali me uvijek frka reakcija jer stvarno svaki put glupa tura! A sad za ovu MMR sa godinom, uh.....ne zelim ni misliti na to!
09.08.2011, 14:28
Aiša
887
bebacha, samo se nadam da će sve ovo biti jučer i da ubrzo neću biti na onoj temi "Faze dvogodišnjaka" , a vjerovatno hoću kako je krenulo
09.08.2011, 14:31
vila_7
5398
IZVORNA PORUKA: Aiša
bebacha, samo se nadam da će sve ovo biti jučer i da ubrzo neću biti na onoj temi "Faze dvogodišnjaka" , a vjerovatno hoću kako je krenulo
ma hajde no sikiriki ... sve cemo mi tamo biti aBd - sve je to dio odrastanja i ne moze nas masiti,a i sto bi....ovako cemo kad ostarimo imati o cemu pricati i smijati se!
09.08.2011, 15:01
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: helena_7
IZVORNA PORUKA: Aiša
ma hajde no sikiriki ... sve cemo mi tamo biti aBd - sve je to dio odrastanja i ne moze nas masiti,a i sto bi....ovako cemo kad ostarimo imati o cemu pricati i smijati se!
Taman da imate o čemu pričati kad prvi put dovede djevojku na upoznavanje s roditeljima
09.08.2011, 15:14
Zoe
1553
Jedan brzinski hellou od mene , samo da vas sve pozdravim , ne znam jel ova stara raja još uvijek tu ili su se prebacile na temu bebe od 1-2 Uglavnom, sjetimo se mi vas, al na poslu mi RR nije radila, neznam šta je ovo danas , kući kad dođem-tu mi je i kraj, malo oko cure, malo oko obaveza i onda nas dvije zapajkimo ravno do 21h tako da nikako da stignem vidjeti kako su nam drugari. Nadam se da ste dobro-tuto kompleto i jedan big za sve
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
09.08.2011, 15:42
m.i.n.a.
1060
Ja sam danas maksuz otvorila temu,faze dvogodisnjaka,da vidim sta me ceka i da ovo sad nije nista opasno...jos je on mamina beba
09.08.2011, 16:41
ladyblue RR
1848
ja nikada nisam mislila o tim vakcinama. Meni je to opterecenje bez potrebe a zaista nemam vremena ni zivaca da se jos i time bavim. Kada dodje vrijeme,odvedem je, primi vakcine i vozdra. Izvinite ali ja uopste ne razumijem cijelu tu famu oko vakcina!
09.08.2011, 17:16
rose
8709
IZVORNA PORUKA: ladyblue
ja nikada nisam mislila o tim vakcinama. Meni je to opterecenje bez potrebe a zaista nemam vremena ni zivaca da se jos i time bavim. Kada dodje vrijeme,odvedem je, primi vakcine i vozdra. Izvinite ali ja uopste ne razumijem cijelu tu famu oko vakcina!
na kraju ces ti 15-og ko i ja...juce ti vruce, danas kisa pada
Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!
09.08.2011, 17:34
Super Beba
1291
Nas čeka DiTePer sad u septembru, nakon mora...Ma ja srećom i ne osjetim tu bocu, mali malo zaplače dok je prima...smiri se ha uđemo u auto..ali nikad neću zaboravit prvu bocu..ne zbog neke traume, već zbog tog što sam ja bila sama s njim i hiljadu njegovih skula...ja sam k'o čep pila..on počeo da plače, a valja ga obući, pa u sjedalicu, pa pokupi ostale stvari..pa trk u auto..helem, rekla sam da više nikad sama s njim doktoru ići neću :) mada sam prošli put uspjela zaboravit mob u ordinaciji, a onda čitavu njegovu torbu u sobi za vakcine :)) haj dobro je pa malog nisam zaboravila hehe
09.08.2011, 17:36
Super Beba
1291
sutra idemo 100%. Jutros ona kisa i oblaci pa mi bi mrsko
Možda je bolje da ti je svježije vani, nego da su one vrućine...
09.08.2011, 17:44
ladyblue RR
1848
IZVORNA PORUKA: Super Beba
sutra idemo 100%. Jutros ona kisa i oblaci pa mi bi mrsko
Možda je bolje da ti je svježije vani, nego da su one vrućine...
ma jasta je nego bolje ali mi jutros bi mrsko. Spavalo mi se
09.08.2011, 17:51
Super Beba
1291
ma jasta je nego bolje ali mi jutros bi mrsko. Spavalo mi se
Vala, jutros je vrijeme samo za to i valjalo - ubilo se za spavanje :)