IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: chuci
IZVORNA PORUKA: teacher75
moja se redovno probudi u 6 i u bunilu ustane i trazi cucu, dam joj cucu i oborim je u krevet i spava jos sat vremena. a i ja
mene je teta nekidan iznervirala jer je lanu prepala s muhom, tj. rekla joj: bjezi, eto muhe. a lana se boji muha, pa sam joj rekla da je ne prepada nicim, nadam se da me poslusala, ne bih voljela da mi dijete ima traume ni od mraka ni od muha niti od bilo cega...
joj ne daj joj to. srednji sin od moje zaove (6,5 godina) se toliko boji golubova da je to prava fobija. kad je bio manji stalno su ga prepaali sa golubom, kao nemoj tamo ima golub i u tom stilu. sad dijete sko vidi goluba u krugu 5 m panika ga hvala. bježi iza nekoga od nas, znoje mu se ruke, moramo mi otići ispred par metara otjerati golubove ako ih ima pa da on može proći. ako negdje krene, pa golub sleti on se ukoći na trenutak pa onda počne bježati u suprotnu stranu i tako. neki dan u pionirskoj je bila trauma djetetu od golubova, jer ih tamo ima dosta i blizu ljudi slijeću.
naravno da ne dam, odmah sam odreagovala, ni ja je ne plasim nicim pa ne dam ni da je drugi plase
ovo ti je pametno...ja nikada nisma plašila djecu ničim i isto imama isksutav iz bliže okoline bespotrebnih strahova
a sada da ja vas pitam za savjet u vezi sa strahom...
naime prije mjesec dana sam sa curama krenula u šetnju, namjensku šetnju pješka niz sokaka da idemod as evozamo kombijem itd...
i tada pred nas izleti nečiji vučijak, vidno gladan i bukvalno mi zaksoči mlađu curicu...
ona se mani popela u naručje, starija vrišiti a on na nas šapama kreće ja nesmijem da s epomjerim on laje a one vrišet iza glasa...
elem izađe jedan čovjek iz obližnje kafane i slusti nas automobilom do stanice...
starija je prevazišla taj strah...ali mlađa nije...
ona s esada boji i mace i suke na cesti
mi imamo leu pudlicu i ja je lijepo pitam jeli lea ''vau vau'' kaže nije nije lea cuko, nije le amaca lea je lea...
I ja sve mislim to će porći, razgovaramo s anjom...ali bezuspješno...
sinoć smo prošetale do pordavnice lokalne d aim kupim čokolade...na cestu pas lutalica ali koliko on bježi od nas toliko ona vršti izaglasa i plače
ja pojma nemam šta da radimo da ovo prevaziđemo