IZVORNA PORUKA: Anoniman
slažem se, ja znam obitelj sa 9 djece i divni su, skidam im kapu
Kakva sirotinjska zabava? ja šta ljudi neće svašta izmisliti da ponize druge
Meni to tako ružno zvuči! isto kao kad bi rekla nekom ko ima jedno dijete "jao baš mi je žao..."( u smislu jer je samo jedno).
Takvim porodicama sa više djece se treba diviti a ne tražiti isprike za svoj možda ne aktivni seksualni život kroz rečenicu "to je sirotinjska zabava"!
a eto vidiš...
ja znam i porodice sa 3 djece koje jako teško žive....
ja očito nisma dovoljno duhovno bogata da se usudim u današenjm vaktu roditi 7 djece i svima priuštiti isto...
nedavno smo kantatirali da školski pribor košta...
valjda ih planiramo školovat zar ne?
i smješno je reći da su isprike za neaktivan sexualni život sirotinjska zabava a kamoli da je neko ponižen.
Niko nije ponižen rečenicom koja nam se sa TV stalno dokazuje.
I da nisi morala anonimno i onako sam prepoznala stil pisanja i ''ujedanja''...sreća meni ne smeta....
jer smatram da se može imati savršen život i sa 7 djece ali samo ako si za to sposoban kao roditelj što je tvoja dužnost....lijepo sam napisla ništa nije izričito.
no nažalost ja tako sposoban roditelj nisma bez obzira na svoje duhovno bogatsvo.
kada bih samo razmišljala o duhovnoj strani sjedila bih kući i rađala...nebih se ni školovala ni razmišljala o sutra za svu svoju djecu.
Može se u školu i sa jednom olovkom i tekom...al svih 7 djece trebaju cipele zar ne....
u winku da ih kupim 300 Km mi za jedno sezonu treba.
A neću ni da razmišljam da ih rađam u zajednici ili podstanarima....