predivne ste hvala svima od i drzim fige za svima za vase ljubim vas
31.08.2009, 21:19
Leva
4538
Bugaboo zelim ti prelijepu trudnocu i zdrave bebice. Uzivaj u svakom trenutku... Pusa velika tebi i mrvicama
02.09.2009, 14:00
Sandra32
41
Je li se nekome desilo da je radio inseminaciju odmah u drugom ciklusu bez pauze na -Kosevu? Znam da je obicno pauza 3 mj. Poz s
02.09.2009, 15:43
Almaa
1983
ja sam radila jednu u maju i mogla sam odmah drugu (tako su mi rekle sestre) ali moj ciklus se potrefio kad i doktorov godišnji, tako da se ganjamo od maja. Imam namjeru ići u septembru ali mislima da će mi O biti za vikend
02.09.2009, 15:46
riba78
3255
IZVORNA PORUKA: Sandra32
Je li se nekome desilo da je radio inseminaciju odmah u drugom ciklusu bez pauze na -Kosevu? Znam da je obicno pauza 3 mj. Poz s
Sandra ja sam radila ,poslije prve neuspiješne odmah drugu, a pauza od tri mjeseca je bila između druge i treće
02.09.2009, 16:42
Sandra32
41
Drage Riba i Almaa, Bas ste me obradovale.Ja bih ko i svako da ne gubim vrijeme, jedino jos da nagovorim dr G da me planira.I meni pada za vikend--kakva je sad situacija na Kosevu s tim? s
02.09.2009, 18:24
Lilly
509
Meni su radene dvije insem. jedna iza druge a nakon toga je predlozena pauza od mjesec dana. Tako je meni predlozio dr. God., a naravno moze se napraviti i duza pauza.
A kada je trebala biti prva insem. podesila se nedjelja tako da je insem. odgodena za sljedeci mjesec. Posto sam ja vec uzimala lijekove za stimulacija(klomifen+menopur) i primila pregnil, isli smo samo na ciljane a sto je mene jakooo razocaralo . Ipak, to su bile prve folikumetrije kod dr. God. tako da i on sam nije mogao predviditi kako cu ja reagovati na stimulaciju i da ce se potrefiti vikend, inace, ne bih uzimala stimulaciju. Tek sljedeca 2mj. su slijedile inseminacije.
Veliki pozdrav drage moje trudilice,evo i mene na ovoj temi po prvi put naravno sa razlogom, nakon laparo i niza ciljanih dr.mi je u ponedeljak na Termama predložio inseminaciju i to sada u septembru i naravno klomifen+injekcije (vjerovatno menopur jer mi se pokazalo sa gonalom loše,ciste,hiperstimulacija) i naravno tek onda proces. I ako sam pila klomifen mene zanima kao vi koristite odnosno kada kaže 3 dan dali se broji i onaj prvi koji je u mom slučaju samo kapljica koja ukazuje da će naredni dan krenuti i zanima me dali se kod dr. Godinjaka može donijeti sperma za inseminaciju ili ipak mora m.m biti i obaviti to gore, unaprijed hvala i što prije ispunjenje želje svim trudilicama a Bugaboo najiskrenije čestitke! Nadam se da sam razumjela on inseminaciju radi samo na klinici ?
04.09.2009, 09:28
Sandra32
41
Draga LadyBlue, Kod mene je vec nekoliko mj od laparo i jos nema rezultata pa se nadam 2-ma uzastopnim insem.Posto je ciklus uredan,najvjerovatnije O pada za vikend kao i prosli mjesec.Na pocetku ove teme bilo je spomenuto da to sto je vikend nije problem...
04.09.2009, 09:40
ljubičica 28
289
Sandra, nadam se da će ti se neko javiti ko zna to pitanje, a ja bih samo da vam poželim sreću i da i tebi i Lady, uspije inseminacija aBd ovaj put
04.09.2009, 21:03
vjestica
4335
i ja se prijavljujem kao čekalica inseminacije od sutra sam na klomifenu tema je predugačka i ima puno of topica, pa nemam vremena da sve čitam ni upratima, a imam zasad jedno pitanje - da li uvijek osim klomifena prof Godinjak uključuje i menopur? ja sma dosad super reagovala na klomifen(svaki put sam imala po 3 folikula) a sad kako sam pročitala većini pored klomifena uključi i menopur dali uključi menopur zato što imate slabu reakciju na klomifen ili za svaki slučaj, da bude više folikula i veća mogućnost?
04.09.2009, 21:04
vjestica
4335
i ja se prijavljujem kao čekalica inseminacije od sutra sam na klomifenu tema je predugačka i ima puno of topica, pa nemam vremena da sve čitam ni upratima, a imam zasad jedno pitanje - da li uvijek osim klomifena prof Godinjak uključuje i menopur? ja sam dosad super reagovala na klomifen(svaki put sam imala po 3 folikula) a sad kako sam pročitala većini pored klomifena uključi i menopur dali uključi menopur zato što imate slabu reakciju na klomifen ili za svaki slučaj, da bude više folikula i veća mogućnost?
04.09.2009, 23:25
Almaa
1983
Vjestice, ukljuci menopur kad ne odreaguješ dobro na klomifen, ja sam imala dva folikula i nije mi ukljucivao. Sretno s inseminacijom.
06.09.2009, 10:13
ena0002
8723
Vjestice i Ledy blue sretno sa insemenacijom. Iskreno se nadam da ce uspjeti
06.09.2009, 10:17
vjestica
4335
hvala vam cure
06.09.2009, 10:18
Zoe
1553
IZVORNA PORUKA: ena0002
Vjestice i Ledy blue sretno sa insemenacijom. Iskreno se nadam da ce uspjeti
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
06.09.2009, 22:02
sabas
791
Prije svega sve najljepse Bugaboo na dvojkicama, hvala na podrsci Ja sutra kod dr God folkulimetrija 10 DC klomifen 5 dana preko vikenda Gonal F 7 DC bio endometrij 4 mm D sitni folikuli L 10 mm Kada se obicno radi inseminacija sada mi je vec panika da ne pada preko vikenda
puno pusa sa moje najhrabrije djevojcice
06.09.2009, 23:53
sabas
791
hvala, sutra cu uredno informisati , nadam se da ce biti ok jer nikakvih simptoma ovulacije .ziganje jajnika sluz ni mrve :(
07.09.2009, 10:18
mina minka
1715
cure sretno vam sa inseminacijama da vam budu uspjesne bubago sretno sa trudnocom i cestitam
07.09.2009, 21:11
Almaa
1983
Drage moje, ja sam danas dobila, ustvari sinoc mi se malo pojavilo i trebala bih treci dan da pocnem piti klomfen ali kako god izracunam O bi mi mogla pasti za vikend i za bajram, pa ne znam šta da radim, inace cekam inseminaciju od maja. A ne znam dali sinocnju kap , da brojim kao prvi dan ciklusa.
08.09.2009, 15:07
vjestica
4335
Almaa jednu kap i to naveče ne računaš kao 1 dc 1 dc se računa kad počne pravo krvarenje, a i ako to pravo krvarenje počne naveče, računa se od sutra 1 dc
08.09.2009, 20:07
sabas
791
U ponedjeljak je bio 10 DC endometrij 5 mm D 12 L 13,14 primila sam jos dva dana Menopura po dvije ampule sutra ponovo folikulimetrija 12 DC
08.09.2009, 20:40
nella
2402
Sabas zelim ti puno srece
08.09.2009, 21:33
lamama
1889
Sabas sretno draga, da uspije inseminacija , danas u čekaonici kod Prof Godinjaka upoznala sam ženicu kojoj je inseminacija uspjela iz prvog puta, nije se ni nadala.
09.09.2009, 08:31
vjestica
4335
IZVORNA PORUKA: lamama
Sabas sretno draga, da uspije inseminacija , danas u čekaonici kod Prof Godinjaka upoznala sam ženicu kojoj je inseminacija uspjela iz prvog puta, nije se ni nadala.
jao kako što me obradova s tim Sabas sretno na inseminaciji