writing-img

RE: Inseminacija

clock-img

09.09.2009, 10:06

clock-img

ljubičica 28

pencil-img

289

Sabas draga, sretno sutra!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

clock-img

09.09.2009, 10:20

clock-img

riba78

pencil-img

3255

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

Sabas draga, sretno sutra!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

clock-img

09.09.2009, 10:24

clock-img

Zoe

pencil-img

1553

Puno sreće i od mene user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

clock-img

09.09.2009, 14:57

clock-img

brzamala

pencil-img

974

Puno srece Sabasuser posted image user posted image user posted image
Daj Boze da uspije i da nam uskoro budesuser posted image

clock-img

09.09.2009, 22:37

clock-img

Lilipop

pencil-img

295

Sabas sretno i od meneuser posted image user posted image user posted image

3 x IUI -0

clock-img

09.09.2009, 22:46

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

Sabas sretno user posted image user posted image user posted image

clock-img

10.09.2009, 14:53

clock-img

sss

pencil-img

12

Draga moja sugradjanko, zelim da te pozdravim i toplo ti preporucim da ne odustajes od dr Sanje Sibincic koja mi je pomogla da dobijem svog malog andjelcica kojem je sad 2 godine....iako znam da je put do uspjeha tezak i trnovit sa puno razocarenje...naime dr Sibincic je uspjela da me ucini srecnom vec nakon prve inseminacije....zato glavu gore i prepusti se doktorki jer u dobrim si rukama....
Sretno

clock-img

10.09.2009, 14:55

clock-img

malena27 RR

pencil-img

15117

sabas sretno i da uspije iz prve! user posted image user posted image user posted image user posted image  

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

clock-img

10.09.2009, 16:00

clock-img

tesa

pencil-img

14

Sabas,želim ti mnogo sreće da uskoro doživišuser posted image .
Imam jedno pitanje za tebe ;napisala si da su ti
odstranjeni polipi,pa me zanima  dali su ti polipe
vidjeli na ultrazvuku ili sasvim slučajno ih otkrili
na laporoskopiji?user posted image

clock-img

10.09.2009, 20:37

clock-img

sabas

pencil-img

791

12 DC endometrij 7 mm D i L 15 mm sinoc Pregnil U 22 sata sutra je aBd dan D
Djevojke koje se spremaju na inseminaciju da znaju da je u deficitu sperminsemination media - u apotekama Sarajevo su mi rekli da se treba naruciti min dva dana ranije Rada mi je rekla da je par ove sedmice odustao od ins jer nije nasao medij i da ampule Choriomon 5000 ij (KM 21.20) mjenjaju Pregnil dr mi je potvrdio da mogu i ove ampule
Zamislite moje traume kada mi je Rada rekla da nema medija -i Izeta se iznenadila kada sam donijela medij
Hvala vam svima na podrsci da nam se posreci , javljam se sutra ako me computer ne bude zezao

(polipe su mi tek vidjeli laparoskopijom nisam ni znala da ih imam)
PUSE

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

clock-img

10.09.2009, 21:30

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

sabas gdje si našla medij ?
ja još ne znam da li ću na inseminaciju, jer mi je tanak endometrij, to ću u ponedjeljak vidjeti, a onda baš neću imati vremena da ga nađem ili naručim
možda da ga odmha naručim
gdje ga inače ima za kupit - dina, delfin, apoteke sarajevo?

clock-img

11.09.2009, 18:13

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

S obzirom da je i Rada rekla da nema medija, ja sam danas zvala apoteku Delfin (taman se spremila da zovem sve apoteke u Sarajevu, dok ga ne nađem, jer ne želim da se dovedem u situaciju da otkazujem onseminaciju jer nema medija) i rekli su mi da ga trnutno nemaju, ali mogu naručiti i stiže isti dan
naručili ga jutro, ja ga maloprije kupila, držim ga u frižideru i sad sam mirnija

clock-img

12.09.2009, 14:16

clock-img

sabas

pencil-img

791

juce je uradjena inseminacija, tek u 12 sati vjerovale ili ne dr me zaboravio zavrsio je sve pacijente pa tek onda ja, traje max minutu Dok sam lezala imala sam napade kaslja uzas sestrice su skroz ok obilazile me da li mi je hradno dosadno Sada slijedi cekanje uh
A za medij mi je Rada rekla da je nestacica i nije mi rekla da se kod nje narucuje i juce je jedan covjek donio Radi medij. Medij se mora donijeti najkasnije do 12 sati popodne ako se radi inseminacija sutra ujutro
I rekle su mi da treba imati odnose navece i ujutro , samo da napomenem da sa Radom moze dogovoriti da se uzorak sperme donese od kuce , naravno da se zapise vrijeme ime prezime na bocici i max pola sada od davanja uzorka donese sestricama

Stretno ostalim curama

clock-img

12.09.2009, 14:28

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Sabas, sretno !

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

12.09.2009, 22:20

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: sabas

juce je uradjena inseminacija, tek u 12 sati vjerovale ili ne dr me zaboravio zavrsio je sve pacijente pa tek onda ja, traje max minutu Dok sam lezala imala sam napade kaslja uzas sestrice su skroz ok obilazile me da li mi je hradno dosadno Sada slijedi cekanje uh
A za medij mi je Rada rekla da je nestacica i nije mi rekla da se kod nje narucuje i juce je jedan covjek donio Radi medij. Medij se mora donijeti najkasnije do 12 sati popodne ako se radi inseminacija sutra ujutro
I rekle su mi da treba imati odnose navece i ujutro , samo da napomenem da sa Radom moze dogovoriti da se uzorak sperme donese od kuce , naravno da se zapise vrijeme ime prezime na bocici i max pola sada od davanja uzorka donese sestricama

Stretno ostalim curama

Sabas,mila sretno da uspije iz prve .Držim fige  da ti uskoro   čestitam nauser posted image .user posted image

clock-img

12.09.2009, 22:43

clock-img

Dragička

pencil-img

306

sabas sretno user posted image user posted image

2x AIH=0
3x IVF=0
nada umire zadnja

clock-img

13.09.2009, 00:23

clock-img

Almaa

pencil-img

1983

Sabas sretno da uspije iz prve aBd.
A podsjeti me i ja kad sam bila na inseminaciji,, isto sam imala napad kašlja tako da sam se bojala da mi sve ne izađe napolje a i jedna žena kojoj su radili inseminaciju, odmah poslije mene, isti slučaj s kašljem, smješno.

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

clock-img

13.09.2009, 16:11

clock-img

Lilly

pencil-img

509

Sretno i da insem. bude uspjesnauser posted image

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

clock-img

14.09.2009, 14:49

clock-img

budućamama

pencil-img

1306

Sabas, sretno mila od srca!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Navijamo od srca za uspješnu inseminaciju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

clock-img

14.09.2009, 21:24

clock-img

mina minka

pencil-img

1715

sabas sretno

clock-img

09.10.2009, 14:59

clock-img

tesa

pencil-img

14

Sabas i ja ti zelim srecu da dobijes svog malog user posted image .
sad vjerovatno vec znas da li se uhvatilo pa nam javi, ja sam isto u devetom mjesecu bila na stimulaciji ciklusa, ali bez inseminacije i danas sam pocela osjecat bolove tako da vjerovatno dolazi ona ruzna spodoba. Ali ako ne uspijem jos tri mjeseca prirodno, ginekolog predlaze inseminaciju user posted image

Moderirano : Ne pisati velikim slovima

< Poruku je uredio Vedica RR -- 10.10.2009 9:49:00 >

clock-img

09.10.2009, 15:28

clock-img

tikica_69

pencil-img

461

Evo vam jedna odlicna 3D animacija o AIH: http://www.youtube.com/watch?v=qCdIiLLF0vw&feature=related

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!

clock-img

11.10.2009, 13:33

clock-img

sabas

pencil-img

791

tikice hvala na animaciji dora je stvarno jos kad bi se onako lagano zaljepili plivaci :)
tesa prva inseminacija nije dala rezultata u petak mi je ponovo radjena pa cekamo da ne dodje slijedeci mjesec

clock-img

13.10.2009, 12:56

clock-img

smarija

pencil-img

575

draga sss,ja sam pacijent dr Sanje i u nedelju 11.10.09. sam radila svoju prvu inseminaciju.inace moj problem je sto nemam redovne cikluse a samim tim i ovulacije,mm nalaz je uredan.ako mozes da mi napises u cemu je tvoj problem bio koliko je trajalo lijecenje.ma sve me interesujeuser posted image ne znam sta bi te prvo upitala

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

clock-img

13.10.2009, 15:44

clock-img

kontesa

pencil-img

1

Danas sam vidjela ovaj forum i rasplakala se,jer tek sada krecem u bitke koje ste vi sve vodileuser posted image Je li iko bio kod dr.Gvozdenovica i kakv je on kao strucnjak???hvala

Zadnji članci

article-img