IZVORNA PORUKA: Anica1
Izvinite moje drage ako vas peglam
Mozete li mi napisati kako su tekli vasi pregledi, u kojim sedmicama ste isli na preglede? Ja sam na prvi pregled otisla u 7/8 sedmici i sada mi je receno da dodjem tek u 12 sedmici. I ako mozete napisati sta su vam radili na pregledima. Meni na prvom pregledu samo UZ, a taj pregled u 12 sedmici na mjerenje nuhalnog. Jesu li vas od prvog pregleda vagali, mjerili pritisak, kada su vas slalai da vadite nalaze krvi i urina, kada ste isli da vadite nalaz antitijela na transfuziologiji ako ste rh faktor - ??
anice sta to tako tuzno

budi sretna pa imas tek tada pregled, znaci da imas super urednu trudnocu... zabrini se ako budes morala cesto

ne mozes se porediti ni s kim, jer nije nicije zdravlje isto...ja sam npr na prvi pregled isla u 5+6, a onda skoro svake sedmice uzv i milion nalaza,sto je za mene logicno jer sam na terapijama pa kontrolisem stanje. za proteine u urinu ti je ionako rano, da brines za urin, sve je to jos sicusno u stomaku, ne stvara probleme, ni pritisak, osim ako ga imas otprije, to naglasi. isto ako te sta pecka dok piskis, onda moras odmah urin. krv mozes komotno i iza 12. sedmice jer je ionako bolje da se u pocetku malo smiris i odmoris dok se tijelo prilagodi, nego da cekas satima negdje u redu

a da, vidim brines i za rh faktor, ne brini, sv ei da si negativna rhogm se ne prima do slagacu te drugog tromjesecja prvi put. meni je bebic tek oko 17-e sedmice poceo krasti zeljezo

uh al se ja ispisa na sabahu... ugl ne brini