writing-img

RE: Foto - kuhanje!

  
clock-img

06.05.2011, 19:07

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

Sheri uh kako ukusno izgleda user posted image
Sabinos pita izgleda jako ukusno,još kako ja skonta da  je sa žarom,a meni se tako dugoooooo jede user posted image user posted image
budem probala i ovaj tvoj postupak zavijanja,čini mi se lakše nego motanje u krug user posted image user posted image  

clock-img

06.05.2011, 19:36

clock-img

mala86

pencil-img

2755

seri user posted image

malac maloprije jede monte kontam se pravit ce mama tebi sljedece sedmice stavila je tata seri recept user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦





clock-img

06.05.2011, 20:56

clock-img

enči80

pencil-img

123


IZVORNA PORUKA: sheri

ja jedino sirnicu i zeljanicu napravim kako treba, a krompirusu ili burek, nidje veze. bude mi presuha, nikakva, pogotovo krompiruser posted image . a volim pitu, krompir pogotovo, ali ne bude mi plaha!



Obavezno u krompir dodaj ulja jer kao što sabinos kaže krompiruša hoće više ulja a kolač je super.

_____________________________

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

clock-img

06.05.2011, 21:29

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Sheri, odličan je! Znam gdje živiš! Muahahahahaha (onaj smijeh zlikovaca iz crtanih) user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

06.05.2011, 21:57

clock-img

sheri

pencil-img

1515

IZVORNA PORUKA: enči80


IZVORNA PORUKA: sheri

ja jedino sirnicu i zeljanicu napravim kako treba, a krompirusu ili burek, nidje veze. bude mi presuha, nikakva, pogotovo krompiruser posted image . a volim pitu, krompir pogotovo, ali ne bude mi plaha!



Obavezno u krompir dodaj ulja jer kao što sabinos kaže krompiruša hoće više ulja a kolač je super.


ma stavim jaulja uvijek, ali nikad mi jos nije bila fina. hvala za kolacuser posted image
a ti palačinko, bujrum dragauser posted image


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

07.05.2011, 21:36

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

                             Spanska pita(na moj nacin)user posted image
3 jaja,150gr salame,150gr trapista,150 gr.kiselih krastavaca,100ml.ulja,300ml.mlijeka i jogurta pola,pola,1,5 casa brasna pola pr.za.pecivo, so po potrebi.
Prvo jaja izmiksati pa dodavati sastojke po redu
user posted image
user posted image
Posljednje dodati brasno i pr.za pec.
user posted image
I umjesto u nauljen pleh ja sam stavila u kalupe i presula ribanim sirom
user posted image
peci na 180 stepeni
user posted image
Brzo a ukusnouser posted image
user posted image


_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

07.05.2011, 21:40

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

Izgleda primamljivo...
Dobro iscitaj recepAt da se ne zeznemouser posted image user posted image user posted image user posted image

Jesi li u ove kalupe stavljala brasno ili ulje da se ne zalijepe?


_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

07.05.2011, 21:40

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

uh muaaa,kako ovo primamljivo izgleda,iako sam jela cevapcice mogla bi ovaj koji kolacic kao zahladuuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

07.05.2011, 21:42

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Tajra samo sam ih pouljilauser posted image user posted image user posted image pa ih polako vadila kad su se hladnuliuser posted image user posted image user posted image user posted image
zaha vjeruj super su,ali i siti pravo ali moglo bi se i poslije cevapcicauser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

07.05.2011, 21:45

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Draga muaa ovo fantasticno izgleda, svaka cast na kreativnosti, o ukusu  ne smijem ni razmisljati u ove kasne sate a cin mi se smazala bih nekoliko ovih okruglih i par zvjezdastih user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

07.05.2011, 21:46

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

Ja volim samo recepte gdje se sve "zamuti" u jednoj posudi i za koje sastojke uvijek imam u frizideruuser posted image

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

07.05.2011, 21:47

clock-img

niki83

pencil-img

2113

ovo mi je extra dobro, a znaci moze i u pleh?! nemam kalupe user posted image

_____________________________

N&N

clock-img

07.05.2011, 22:15

clock-img

muaaa

pencil-img

2911


IZVORNA PORUKA: niki83

ovo mi je extra dobro, a znaci moze i u pleh?! nemam kalupe user posted image


ma i ide u pleh jeli pita ili nije? vec ja volim malo na svoj nacin to odraditiuser posted image user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

07.05.2011, 22:16

clock-img

iv@ncica

pencil-img

2115

uh  i  ja  volim jednostavne  bez  stoo  serpa..ovo  cu  sutra  dsa  pravim  za goste...ja  sam  slicno  pravila  neke  zapacene sendvice..sa  slicnom  smjesom  samo  se  stavlja  na  tost  kruh..isto  bude  super..ali  ovo  mi  je  i ljepse i  bolje...e  tnx  na  receptu ;))))

_____________________________

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

clock-img

07.05.2011, 22:17

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Medic vjeruj da sam ja "ko balon" samo vodu pijem a nisam mogla odoliti pa sam pojela onako kako si ti napisala da bih moglauser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

07.05.2011, 22:21

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

IZVORNA PORUKA: muaaa


IZVORNA PORUKA: niki83

ovo mi je extra dobro, a znaci moze i u pleh?! nemam kalupe user posted image


ma i ide u pleh jeli pita ili nije? vec ja volim malo na svoj nacin to odraditiuser posted image user posted image



Vjerovatno moze u one papirne kalupe...

A ja cu svoje strpati u one kalupe za sape kolaceuser posted image

(Ko o kome, ja veceras o kolacimauser posted image user posted image user posted image )


_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

07.05.2011, 22:23

clock-img

muaaa

pencil-img

2911


IZVORNA PORUKA: tajra

IZVORNA PORUKA: muaaa


IZVORNA PORUKA: niki83

ovo mi je extra dobro, a znaci moze i u pleh?! nemam kalupe user posted image


ma i ide u pleh jeli pita ili nije? vec ja volim malo na svoj nacin to odraditiuser posted image user posted image



Vjerovatno moze u one papirne kalupe...

A ja cu svoje strpati u one kalupe za sape kolaceuser posted image

(Ko o kome, ja veceras o kolacimauser posted image user posted image user posted image )


E za papirne neznam da ti ne iscure,ako imas metalane ok user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

07.05.2011, 22:42

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: muaaa

                            Spanska pita(na moj nacin)user posted image
3 jaja,150gr salame,150gr trapista,150 gr.kiselih krastavaca,100ml.ulja,300ml.mlijeka i jogurta pola,pola,1,5 casa brasna pola pr.za.pecivo, so po potrebi.
Prvo jaja izmiksati pa dodavati sastojke po redu
user posted image
user posted image
Posljednje dodati brasno i pr.za pec.
user posted image
I umjesto u nauljen pleh ja sam stavila u kalupe i presula ribanim sirom
user posted image
peci na 180 stepeni
user posted image
Brzo a ukusnouser posted image
user posted image




E sto volim ovako nesto jednostavno, sto se brzo moze napraviti,a neobicno i vjerujem jako je ukusno. Pravim cim budem imala goste

clock-img

07.05.2011, 22:47

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Jednostavno da nemoze biti jednostavnije,ni puno suda ni zafrkancije, bas je brzouser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

08.05.2011, 00:01

clock-img

iv@ncica

pencil-img

2115

moze  u  papirne..samo  ih poduplas....ja tako  slatke  pecem

_____________________________

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

clock-img

08.05.2011, 00:20

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

muaa odlican receptuser posted image ja ovo odavno pravim moze razne varijente samo malo maste i u kalupe i kao rolat u pleh samo se stavi papir za pecenje i onda premaze se pecena kora pavlakom i savije u rolat ekstra je odavno nisam spremala bas ti hvala sto si me pdsjetila na ovaj receptuser posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

08.05.2011, 10:56

clock-img

hatepsut

pencil-img

1241


IZVORNA PORUKA: sheri

ja jedino sirnicu i zeljanicu napravim kako treba, a krompirusu ili burek, nidje veze. bude mi presuha, nikakva, pogotovo krompiruser posted image . a volim pitu, krompir pogotovo, ali ne bude mi plaha!




Ja ako stavim vise krompira nidje veze,onda radije stavljam manje krompira i bude mi super uz to i tanka.a burek mama vidjela kod svoje drugarice kaze prvo meso proprzi s lukom pa onda posipa.i da znas da je odlican!

clock-img

08.05.2011, 15:05

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

                                            Polagani(slagani)sareni burek

Zamjesiti tijesto od brasno,malo ulja,malo soli
user posted image
Napraviti 2 jufke,premazati malo uljem i ostaviti da odmara 20-tak min.
user posted image
Razviti sto tanju jufku i ostaviti je da se malo prosusi,(zanemarite rupe)user posted image
user posted image
Pripremiti meso ja sam uzela teleci but sa dosta luka izrendanog,posolit,pobiberiti
user posted image
Kako nevolim samo meso ja stavim 1-2 izrendana krompira malo povegetim
user posted image
Rezem jufke na velicinu tepsije i slazem,jufka, malo masnoce(puter istopljeni i ulje)meso-luk,i preko rendani krompir,pa jufka i sve tako dok ne utrosim sve
user posted image
Na kraju prekrijem sa dvije izrezene jufke
img]http://www4.slikomat.com/11/0508/j87-Image3.jpg[/img][/
user posted image
Peci na 200 stepeni dok ne bude gotovauser posted image user posted image
user posted image
Eh eto to bi bilo touser posted image
user posted image



_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

08.05.2011, 15:26

clock-img

Anoniman

mmmmmmmmmm  muuaaa  mljac mljac super izgleda user posted image user posted image user posted image user posted image      kad ces fondant torte user posted image na foto-kuhanje 

clock-img

08.05.2011, 16:02

clock-img

chuci

pencil-img

804

Brownies sa baby bazara

Vrijeme pripreme je oko 15-20 minuta, plus 40 min za pečenje.

Potrebno
340 gr čokolade za kuhanje
250 gr putera

6 jaja malo umućenih viljuškom

pola male kašike soli

350 gr šećera
2 vanilin šećera
180 gr brašna

100 gr nasjeckane mliječne čokolade
80 gr nasjeckane bijele čokolade

Peče se na 170-180 stepeni C, oko 40 minuta. Kalup je 30 cm sa 22 cm aluminijski kupovni.

Uključiti rernu da se ugrije na 200.

Puter i čokoladu za kuhanje istopiti na tihoj vatri (4 od 9 podioka)
user posted image

Dok se to topi isjeckati mliječnu i bijelu čokoladu na komadiće
user posted image

Kalup premazati puterom i posuti brašnom
user posted image

6 jaja malo umutiti viljuškom

Istopljenu čokoladu skinuti sa vatre i malo miješati da se ohladi
user posted image

U to pomalo dodavati jaja i miješati pjenjačom
user posted image

Nakon toga dodati šećer i vanilin šećer pa umješati
user posted image

Dodati brašno i polahko ga umješati, prebacivati smjesu preko brašna dok se ne ujednači
user posted image

U gotovu smjesu ubaciti komadiće čokolade i umješati
user posted image

Izliti u kalup i peći na 170-180 stepeni oko 40 minuta (odmah smanjiti sa 200 na ovu temp)
user posted image

Kad je gotov kolač se podigne, ali će se hlađenjem spustiti.
user posted image

Gotov je kad ga nožem probodete i ne ostaje tečna smjesa na nožu. Kolač se nastavi stiskati (peći) i nakon vađenja iz rerne dok se ne ohladi malo pa treba paziti da se ne prepeče. Meni je bio u rerni tačno 40 minuta i za bazar i ona druga tura.
user posted image

Ovu mjeru sam ja rezala za bazar na 24 komada, s tim što sam krajeve tanje rezala. Može se na 20 kom rezati ili 16 ako hoćete veće.
user posted image

Ako neko voli da bude suhlji kolač malo duže pecite.
Ja sam za bazar polovinu nakon 4-5 min pečenja posula sjeckanim lješnjacima.


Zadnji članci

article-img