Sheri uh kako ukusno izgleda Sabinos pita izgleda jako ukusno,još kako ja skonta da je sa žarom,a meni se tako dugoooooo jede budem probala i ovaj tvoj postupak zavijanja,čini mi se lakše nego motanje u krug
06.05.2011, 19:36
mala86
2755
seri
malac maloprije jede monte kontam se pravit ce mama tebi sljedece sedmice stavila je tata seri recept
06.05.2011, 20:56
enči80
123
IZVORNA PORUKA: sheri
ja jedino sirnicu i zeljanicu napravim kako treba, a krompirusu ili burek, nidje veze. bude mi presuha, nikakva, pogotovo krompir . a volim pitu, krompir pogotovo, ali ne bude mi plaha!
Obavezno u krompir dodaj ulja jer kao što sabinos kaže krompiruša hoće više ulja a kolač je super.
06.05.2011, 21:29
palachinken
5397
Sheri, odličan je! Znam gdje živiš! Muahahahahaha (onaj smijeh zlikovaca iz crtanih)
06.05.2011, 21:57
sheri
1515
IZVORNA PORUKA: enči80
ja jedino sirnicu i zeljanicu napravim kako treba, a krompirusu ili burek, nidje veze. bude mi presuha, nikakva, pogotovo krompir . a volim pitu, krompir pogotovo, ali ne bude mi plaha!
Obavezno u krompir dodaj ulja jer kao što sabinos kaže krompiruša hoće više ulja a kolač je super.
ma stavim jaulja uvijek, ali nikad mi jos nije bila fina. hvala za kolac a ti palačinko, bujrum draga
07.05.2011, 21:36
muaaa
2911
Spanska pita(na moj nacin) 3 jaja,150gr salame,150gr trapista,150 gr.kiselih krastavaca,100ml.ulja,300ml.mlijeka i jogurta pola,pola,1,5 casa brasna pola pr.za.pecivo, so po potrebi. Prvo jaja izmiksati pa dodavati sastojke po redu Posljednje dodati brasno i pr.za pec. I umjesto u nauljen pleh ja sam stavila u kalupe i presula ribanim sirom peci na 180 stepeni Brzo a ukusno
07.05.2011, 21:40
R&T@
5982
Izgleda primamljivo... Dobro iscitaj recepAt da se ne zeznemo
Jesi li u ove kalupe stavljala brasno ili ulje da se ne zalijepe?
07.05.2011, 21:40
Honey3
3035
uh muaaa,kako ovo primamljivo izgleda,iako sam jela cevapcice mogla bi ovaj koji kolacic kao zahladu
07.05.2011, 21:42
muaaa
2911
Tajra samo sam ih pouljila pa ih polako vadila kad su se hladnuli zaha vjeruj super su,ali i siti pravo ali moglo bi se i poslije cevapcica
07.05.2011, 21:45
Medić*
29
Draga muaa ovo fantasticno izgleda, svaka cast na kreativnosti, o ukusu ne smijem ni razmisljati u ove kasne sate a cin mi se smazala bih nekoliko ovih okruglih i par zvjezdastih
07.05.2011, 21:46
R&T@
5982
Ja volim samo recepte gdje se sve "zamuti" u jednoj posudi i za koje sastojke uvijek imam u frizideru
07.05.2011, 21:47
niki83
2113
ovo mi je extra dobro, a znaci moze i u pleh?! nemam kalupe
07.05.2011, 22:15
muaaa
2911
IZVORNA PORUKA: niki83
ma i ide u pleh jeli pita ili nije? vec ja volim malo na svoj nacin to odraditi
07.05.2011, 22:16
iv@ncica
2115
uh i ja volim jednostavne bez stoo serpa..ovo cu sutra dsa pravim za goste...ja sam slicno pravila neke zapacene sendvice..sa slicnom smjesom samo se stavlja na tost kruh..isto bude super..ali ovo mi je i ljepse i bolje...e tnx na receptu ;))))
07.05.2011, 22:17
muaaa
2911
Medic vjeruj da sam ja "ko balon" samo vodu pijem a nisam mogla odoliti pa sam pojela onako kako si ti napisala da bih mogla
07.05.2011, 22:21
R&T@
5982
IZVORNA PORUKA: muaaa
Vjerovatno moze u one papirne kalupe...
A ja cu svoje strpati u one kalupe za sape kolace
(Ko o kome, ja veceras o kolacima )
07.05.2011, 22:23
muaaa
2911
IZVORNA PORUKA: tajra
Vjerovatno moze u one papirne kalupe...
A ja cu svoje strpati u one kalupe za sape kolace
(Ko o kome, ja veceras o kolacima )
E za papirne neznam da ti ne iscure,ako imas metalane ok
07.05.2011, 22:42
Anoniman
Spanska pita(na moj nacin) 3 jaja,150gr salame,150gr trapista,150 gr.kiselih krastavaca,100ml.ulja,300ml.mlijeka i jogurta pola,pola,1,5 casa brasna pola pr.za.pecivo, so po potrebi. Prvo jaja izmiksati pa dodavati sastojke po redu Posljednje dodati brasno i pr.za pec. I umjesto u nauljen pleh ja sam stavila u kalupe i presula ribanim sirom peci na 180 stepeni Brzo a ukusno
E sto volim ovako nesto jednostavno, sto se brzo moze napraviti,a neobicno i vjerujem jako je ukusno. Pravim cim budem imala goste
07.05.2011, 22:47
muaaa
2911
Jednostavno da nemoze biti jednostavnije,ni puno suda ni zafrkancije, bas je brzo
08.05.2011, 00:01
iv@ncica
2115
moze u papirne..samo ih poduplas....ja tako slatke pecem
08.05.2011, 00:20
mamine oci
4300
muaa odlican recept ja ovo odavno pravim moze razne varijente samo malo maste i u kalupe i kao rolat u pleh samo se stavi papir za pecenje i onda premaze se pecena kora pavlakom i savije u rolat ekstra je odavno nisam spremala bas ti hvala sto si me pdsjetila na ovaj recept
08.05.2011, 10:56
hatepsut
1241
Ja ako stavim vise krompira nidje veze,onda radije stavljam manje krompira i bude mi super uz to i tanka.a burek mama vidjela kod svoje drugarice kaze prvo meso proprzi s lukom pa onda posipa.i da znas da je odlican!
08.05.2011, 15:05
muaaa
2911
Polagani(slagani)sareni burek
Zamjesiti tijesto od brasno,malo ulja,malo soli Napraviti 2 jufke,premazati malo uljem i ostaviti da odmara 20-tak min. Razviti sto tanju jufku i ostaviti je da se malo prosusi,(zanemarite rupe) Pripremiti meso ja sam uzela teleci but sa dosta luka izrendanog,posolit,pobiberiti Kako nevolim samo meso ja stavim 1-2 izrendana krompira malo povegetim Rezem jufke na velicinu tepsije i slazem,jufka, malo masnoce(puter istopljeni i ulje)meso-luk,i preko rendani krompir,pa jufka i sve tako dok ne utrosim sve Na kraju prekrijem sa dvije izrezene jufke img]http://www4.slikomat.com/11/0508/j87-Image3.jpg[/img][/ Peci na 200 stepeni dok ne bude gotova Eh eto to bi bilo to
08.05.2011, 15:26
Anoniman
mmmmmmmmmm muuaaa mljac mljac super izgleda kad ces fondant torte na foto-kuhanje
08.05.2011, 16:02
chuci
804
Brownies sa baby bazara
Vrijeme pripreme je oko 15-20 minuta, plus 40 min za pečenje.
Potrebno 340 gr čokolade za kuhanje 250 gr putera
6 jaja malo umućenih viljuškom
pola male kašike soli
350 gr šećera 2 vanilin šećera 180 gr brašna
100 gr nasjeckane mliječne čokolade 80 gr nasjeckane bijele čokolade
Peče se na 170-180 stepeni C, oko 40 minuta. Kalup je 30 cm sa 22 cm aluminijski kupovni.
Uključiti rernu da se ugrije na 200.
Puter i čokoladu za kuhanje istopiti na tihoj vatri (4 od 9 podioka)
Dok se to topi isjeckati mliječnu i bijelu čokoladu na komadiće
Kalup premazati puterom i posuti brašnom
6 jaja malo umutiti viljuškom
Istopljenu čokoladu skinuti sa vatre i malo miješati da se ohladi
U to pomalo dodavati jaja i miješati pjenjačom
Nakon toga dodati šećer i vanilin šećer pa umješati
Dodati brašno i polahko ga umješati, prebacivati smjesu preko brašna dok se ne ujednači
U gotovu smjesu ubaciti komadiće čokolade i umješati
Izliti u kalup i peći na 170-180 stepeni oko 40 minuta (odmah smanjiti sa 200 na ovu temp)
Kad je gotov kolač se podigne, ali će se hlađenjem spustiti.
Gotov je kad ga nožem probodete i ne ostaje tečna smjesa na nožu. Kolač se nastavi stiskati (peći) i nakon vađenja iz rerne dok se ne ohladi malo pa treba paziti da se ne prepeče. Meni je bio u rerni tačno 40 minuta i za bazar i ona druga tura.
Ovu mjeru sam ja rezala za bazar na 24 komada, s tim što sam krajeve tanje rezala. Može se na 20 kom rezati ili 16 ako hoćete veće.
Ako neko voli da bude suhlji kolač malo duže pecite. Ja sam za bazar polovinu nakon 4-5 min pečenja posula sjeckanim lješnjacima.