cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Foto - kuhanje!

  
clock-img

05.05.2011, 15:26

clock-img

Anoniman

Muaa dosta cvrsta i tvrda bude, kad odstoji u frizideru da mislim da i moze pod fondant. 

clock-img

05.05.2011, 15:28

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

ok, probam pa javim rezultateuser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

05.05.2011, 15:41

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Ja kontam poduplati mjere za biskvit pa prerezati tanko, pa izmedju krema ga redati i poklopiti preko. Taman da dobije na visini i da može fondo bez problema. Krema mi je super. I ona za ferrero tortu, sa marcarpone sirom i šlagom, a i ove. Nisu jake, a preukusne!


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

05.05.2011, 15:51

clock-img

Lady26

pencil-img

9177

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Dukatela sirni namaz su meni rekli da moze da je isti ukus, ali ja nadjoh u mercatoru marscapone pa sam sa njim radila.

Dadada Lady je probala pa je pitaj za utiske.user posted image



Njammmm njam....Dadada, dala mi samo tanki komadic user posted image user posted image user posted image user posted image
Salim se...tek sad skontah da je to ta torta....bogme cu zabiljeziti recepAt user posted image


_____________________________

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

clock-img

06.05.2011, 15:26

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

Pita od Žare Zakuhati tijesto od brašna,soli i mlake vode.žaru pripremiti kao i špinat te dodati joj sir i jaje. [url=http://www.Slikomat.com/slika/4835774.htm]user posted image [/urljufku razvijamo oklagijom.ja razvijam na podu na dva čaršafa. [url=http://www.Slikomat.com/slika/4835777.htm]user posted image [/urlporedamo nadjev[url=http://www.Slikomat.com/slika/4835780.htm]user posted image [/urlstavimo u tepsiju i pečemo[url=http://www.Slikomat.com/slika/4835782.htm]user posted image [/urlovako izgleda pečena a nastavak svi znamo!!! [url=http://www.Slikomat.com/slika/4835787.htm]user posted image [/url

_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

06.05.2011, 15:33

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

Divnouser posted image user posted image user posted image ,strucno ti ovu jufku razvi,ja to u zivotu nisam radila,ja uvijek one gotove,ali nikada ne ispadne dobra pita kao sa domacim jufkama

clock-img

06.05.2011, 15:35

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

svaka castuser posted image sabinos eto mene kod tebe na rucakuser posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

06.05.2011, 15:35

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

ja sam pitu od kupovnih jufki jela samo u trudnoci tamo od 5 mjeseca pa dalje.meni to nije to
mamine oči za teebe bujrum uvijek.i da,ovo ti je žara čak iz rodnog krajauser posted image


< Poruku je uredio sabinos -- 6.5.2011 15:36:17 >


_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

06.05.2011, 15:38

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: mamine oci

svaka castuser posted image sabinos eto mene kod tebe na rucakuser posted image

MOGLA bi i ja imal bujruma user posted image user posted image user posted image njammmmm ....

clock-img

06.05.2011, 15:38

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Jao, kud gladna otvorih! Ja danima sanjam o domaćoj piti iz okrugle tepsije user posted image


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

06.05.2011, 15:39

clock-img

sheri

pencil-img

1515

sabinos, svaka cast!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

06.05.2011, 15:39

clock-img

Anoniman

sabinos jel ove jufke na 4 iseces i onda svaku posebno zamotas user posted image jes da si slikala meni opet nejasnouser posted image  

clock-img

06.05.2011, 15:42

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

triputmama na 4 dijela isjecem i onda napravim od prve zvrk i stavim u tepsiju a ostale samo motam oko te osnove...
na ovoj temi mamine oci,triputmama sa tazbinskog mi kraja-iz sandaka...
i sheri i palacinken iz rodnog mi kraja...user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

06.05.2011, 15:43

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

joj felix daleko smouser posted image

_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

06.05.2011, 15:44

clock-img

sheri

pencil-img

1515

IZVORNA PORUKA: palachinken

Jao, kud gladna otvorih! Ja danima sanjam o domaćoj piti iz okrugle tepsije user posted image


a fakat ima nesto u okrugloj tepsiji, i meni je veci gust nego u pravougaonoj pitu praviti i jesti. user posted image


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

06.05.2011, 15:45

clock-img

Anoniman

sabinos i sigurno pita bude tanja ma ideja je user posted image   ja bi to na dva dijela pa umotala  klasik pita al probam na ovaj nacindrugi put

kod mene sabinos koprive zdravije iz Rozaja sa planinskog mesta ubraneuser posted image user posted image user posted image user posted image   a doduse i Sjenica je

< Poruku je uredio triputmama -- 6.5.2011 15:47:18 >

clock-img

06.05.2011, 15:46

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: sheri

IZVORNA PORUKA: palachinken

Jao, kud gladna otvorih! Ja danima sanjam o domaćoj piti iz okrugle tepsije user posted image


a fakat ima nesto u okrugloj tepsiji, i meni je veci gust nego u pravougaonoj pitu praviti i jesti. user posted image



I to jos ako je iz šporeta na drva. Eto sad ni kriva ni dužna moram do Lađane s posla user posted image


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

06.05.2011, 15:49

clock-img

sheri

pencil-img

1515

ja jedino sirnicu i zeljanicu napravim kako treba, a krompirusu ili burek, nidje veze. bude mi presuha, nikakva, pogotovo krompiruser posted image . a volim pitu, krompir pogotovo, ali ne bude mi plaha!

_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

06.05.2011, 15:51

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

krompirusu treba pomastiti vise nego ove pite jer i sirnica i zeljanica imaju taj neki svoj sok da kazem tako

_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

06.05.2011, 15:54

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Sabinos pita izgleda odlicno, evo vec i ukus zare zamisljam user posted image , svaka cast, super je. Ako imas jos dosta te zare sa tih nasih krajeva super bi bilo user posted image  user posted image  user posted image  

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

06.05.2011, 15:55

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: sabinos

joj felix daleko smouser posted image

posalji je brzom postomuser posted image user posted image vrelu da ne oladi

clock-img

06.05.2011, 15:57

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Ja još nisam ni probala napraviti pravu pitu, ko zna, možda i znam user posted image user posted image
A ni kod mame ni kod svekrve, uz dužno poštovanje njihovim kuhinjama, nije to-to, tako da ću učiti s interneta user posted image  


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

06.05.2011, 16:00

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Sabinos pita izgleda odlicno, evo vec i ukus zare zamisljam user posted image , svaka cast, super je. Ako imas jos dosta te zare sa tih nasih krajeva super bi bilo user posted image  user posted image  user posted image  


e juce bio uljevak sa žaromuser posted image sta cu moram potrositi,ne moze dugo stajati.a sva sam se slomila da naberem.a bogami idijete voli pa taman.jos sa sjenickim sirom,aman zaman


_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

06.05.2011, 16:04

clock-img

Medić*

pencil-img

29

IZVORNA PORUKA: sabinos

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Sabinos pita izgleda odlicno, evo vec i ukus zare zamisljam user posted image , svaka cast, super je. Ako imas jos dosta te zare sa tih nasih krajeva super bi bilo user posted image  user posted image  user posted image  


e juce bio uljevak sa žaromuser posted image sta cu moram potrositi,ne moze dugo stajati.a sva sam se slomila da naberem.a bogami idijete voli pa taman.jos sa sjenickim sirom,aman zaman



Dobro je pa nisam u drugom stanju, ali voda na usta vec ide od sve te zare i tijesta user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

06.05.2011, 18:50

clock-img

sheri

pencil-img

1515

MALO DRUGACIJI MONTE
SASTOJCI: 250G keksa, 100 g maslaca, 2 kasike ruma, kasikica cimeta, 750 ml  mlijeka, 2 pudinga od ljesnjaka, 1 kasika gustina, 5-6 kasika secera, 125 gr maslaca, 500 ml slatkog vrhnja i 200 gr cokolade za kuhanje user posted image
izmrviti keks, dodati rum i cimet i hladan maslac izrezan na listice. dobro umijesiti i utisnuti u kalupuser posted image
koru ostaviti u frizider dok napravimo prvu kremu.
600ml mlijeka staviti da zakuha, a u 150 ml mlijeka pomijesati puding, gustin i secer. skuhati kao pudinguser posted image
u toplo dodati  maslac  i mijesati dok se ne istopi user posted image
preliti preko kore i ostaviti dok ne napravimo drugu kremu; zagrijati vrhnje i u njemu otopiti cokoladuuser posted image . izliti preko torte, ali polako da se ravnomjerno razlije. osatviti u frizideru, najbolje preko noci, ali mi nismo mogli cekati user posted image user posted image user posted image
bujrum!


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

Zadnji članci

article-img