Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Muaa dosta cvrsta i tvrda bude, kad odstoji u frizideru da mislim da i moze pod fondant.
05.05.2011, 15:28
muaaa
2911
ok, probam pa javim rezultate
_____________________________
“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”
05.05.2011, 15:41
palachinken
5397
Ja kontam poduplati mjere za biskvit pa prerezati tanko, pa izmedju krema ga redati i poklopiti preko. Taman da dobije na visini i da može fondo bez problema. Krema mi je super. I ona za ferrero tortu, sa marcarpone sirom i šlagom, a i ove. Nisu jake, a preukusne!
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
05.05.2011, 15:51
Lady26
9177
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Dukatela sirni namaz su meni rekli da moze da je isti ukus, ali ja nadjoh u mercatoru marscapone pa sam sa njim radila.
Dadada Lady je probala pa je pitaj za utiske.
Njammmm njam....Dadada, dala mi samo tanki komadic Salim se...tek sad skontah da je to ta torta....bogme cu zabiljeziti recepAt
_____________________________
L. 04.12.2009. E. 19.03.2015. Moje princeze
06.05.2011, 15:26
sabinos
1236
Pita od Žare Zakuhati tijesto od brašna,soli i mlake vode.žaru pripremiti kao i špinat te dodati joj sir i jaje. [url=http://www.Slikomat.com/slika/4835774.htm] [/urljufku razvijamo oklagijom.ja razvijam na podu na dva čaršafa. [url=http://www.Slikomat.com/slika/4835777.htm] [/urlporedamo nadjev[url=http://www.Slikomat.com/slika/4835780.htm] [/urlstavimo u tepsiju i pečemo[url=http://www.Slikomat.com/slika/4835782.htm] [/urlovako izgleda pečena a nastavak svi znamo!!! [url=http://www.Slikomat.com/slika/4835787.htm] [/url
_____________________________
nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir
mamine paše i najbolji drugovi veliki A 2009 mali A 2013
06.05.2011, 15:33
Emica_sa
1463
Divno ,strucno ti ovu jufku razvi,ja to u zivotu nisam radila,ja uvijek one gotove,ali nikada ne ispadne dobra pita kao sa domacim jufkama
06.05.2011, 15:35
mamine oci
4300
svaka cast sabinos eto mene kod tebe na rucak
_____________________________
Haris 28.10.1999 Fatih 25.01.2008 Iman 13.01.2013
06.05.2011, 15:35
sabinos
1236
ja sam pitu od kupovnih jufki jela samo u trudnoci tamo od 5 mjeseca pa dalje.meni to nije to mamine oči za teebe bujrum uvijek.i da,ovo ti je žara čak iz rodnog kraja
< Poruku je uredio sabinos -- 6.5.2011 15:36:17 >
_____________________________
nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir
mamine paše i najbolji drugovi veliki A 2009 mali A 2013
06.05.2011, 15:38
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mamine oci
svaka cast sabinos eto mene kod tebe na rucak
MOGLA bi i ja imal bujruma njammmmm ....
06.05.2011, 15:38
palachinken
5397
Jao, kud gladna otvorih! Ja danima sanjam o domaćoj piti iz okrugle tepsije
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
06.05.2011, 15:39
sheri
1515
sabinos, svaka cast!
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
06.05.2011, 15:39
Anoniman
sabinos jel ove jufke na 4 iseces i onda svaku posebno zamotas jes da si slikala meni opet nejasno
06.05.2011, 15:42
sabinos
1236
triputmama na 4 dijela isjecem i onda napravim od prve zvrk i stavim u tepsiju a ostale samo motam oko te osnove... na ovoj temi mamine oci,triputmama sa tazbinskog mi kraja-iz sandaka... i sheri i palacinken iz rodnog mi kraja...
_____________________________
nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir
mamine paše i najbolji drugovi veliki A 2009 mali A 2013
06.05.2011, 15:43
sabinos
1236
joj felix daleko smo
_____________________________
nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir
mamine paše i najbolji drugovi veliki A 2009 mali A 2013
06.05.2011, 15:44
sheri
1515
IZVORNA PORUKA: palachinken
Jao, kud gladna otvorih! Ja danima sanjam o domaćoj piti iz okrugle tepsije
a fakat ima nesto u okrugloj tepsiji, i meni je veci gust nego u pravougaonoj pitu praviti i jesti.
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
06.05.2011, 15:45
Anoniman
sabinos i sigurno pita bude tanja ma ideja je ja bi to na dva dijela pa umotala klasik pita al probam na ovaj nacindrugi put
kod mene sabinos koprive zdravije iz Rozaja sa planinskog mesta ubrane a doduse i Sjenica je
< Poruku je uredio triputmama -- 6.5.2011 15:47:18 >
06.05.2011, 15:46
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: sheri
IZVORNA PORUKA: palachinken
Jao, kud gladna otvorih! Ja danima sanjam o domaćoj piti iz okrugle tepsije
a fakat ima nesto u okrugloj tepsiji, i meni je veci gust nego u pravougaonoj pitu praviti i jesti.
I to jos ako je iz šporeta na drva. Eto sad ni kriva ni dužna moram do Lađane s posla
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
06.05.2011, 15:49
sheri
1515
ja jedino sirnicu i zeljanicu napravim kako treba, a krompirusu ili burek, nidje veze. bude mi presuha, nikakva, pogotovo krompir . a volim pitu, krompir pogotovo, ali ne bude mi plaha!
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
06.05.2011, 15:51
sabinos
1236
krompirusu treba pomastiti vise nego ove pite jer i sirnica i zeljanica imaju taj neki svoj sok da kazem tako
_____________________________
nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir
mamine paše i najbolji drugovi veliki A 2009 mali A 2013
06.05.2011, 15:54
Medić*
29
Sabinos pita izgleda odlicno, evo vec i ukus zare zamisljam , svaka cast, super je. Ako imas jos dosta te zare sa tih nasih krajeva super bi bilo
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
06.05.2011, 15:55
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sabinos
joj felix daleko smo
posalji je brzom postom vrelu da ne oladi
06.05.2011, 15:57
palachinken
5397
Ja još nisam ni probala napraviti pravu pitu, ko zna, možda i znam A ni kod mame ni kod svekrve, uz dužno poštovanje njihovim kuhinjama, nije to-to, tako da ću učiti s interneta
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
06.05.2011, 16:00
sabinos
1236
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Sabinos pita izgleda odlicno, evo vec i ukus zare zamisljam , svaka cast, super je. Ako imas jos dosta te zare sa tih nasih krajeva super bi bilo
e juce bio uljevak sa žarom sta cu moram potrositi,ne moze dugo stajati.a sva sam se slomila da naberem.a bogami idijete voli pa taman.jos sa sjenickim sirom,aman zaman
_____________________________
nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir
mamine paše i najbolji drugovi veliki A 2009 mali A 2013
06.05.2011, 16:04
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: sabinos
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Sabinos pita izgleda odlicno, evo vec i ukus zare zamisljam , svaka cast, super je. Ako imas jos dosta te zare sa tih nasih krajeva super bi bilo
e juce bio uljevak sa žarom sta cu moram potrositi,ne moze dugo stajati.a sva sam se slomila da naberem.a bogami idijete voli pa taman.jos sa sjenickim sirom,aman zaman
Dobro je pa nisam u drugom stanju, ali voda na usta vec ide od sve te zare i tijesta
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
06.05.2011, 18:50
sheri
1515
MALO DRUGACIJI MONTE SASTOJCI: 250G keksa, 100 g maslaca, 2 kasike ruma, kasikica cimeta, 750 ml mlijeka, 2 pudinga od ljesnjaka, 1 kasika gustina, 5-6 kasika secera, 125 gr maslaca, 500 ml slatkog vrhnja i 200 gr cokolade za kuhanje izmrviti keks, dodati rum i cimet i hladan maslac izrezan na listice. dobro umijesiti i utisnuti u kalup koru ostaviti u frizider dok napravimo prvu kremu. 600ml mlijeka staviti da zakuha, a u 150 ml mlijeka pomijesati puding, gustin i secer. skuhati kao puding u toplo dodati maslac i mijesati dok se ne istopi . preliti preko kore i ostaviti dok ne napravimo drugu kremu; zagrijati vrhnje i u njemu otopiti cokoladu. izliti preko torte, ali polako da se ravnomjerno razlije. osatviti u frizideru, najbolje preko noci, ali mi nismo mogli cekati bujrum!