lady slobodno mjesi i dodaji brasna dok ti je gnjecavo, jer u stvari i nije zamjeseno kako treba dok ne bude kompaktna masa da se moze fino odovjiti od ruku i posude
i da ja koristim na kilu brasna jednu kesicu digo kvasca
selma jeste to su te placke ratne, a nisam ih pravila za vikend, morat cu ovaj naredni
1 Čokoladu za biskvit i maslac rastopiti na pari. Smiksati žutanjke i šećer, pa u to umiješati rastopljenu čokoladu, pa 1 žlicu brašna. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka).Peći na 160 oko 40 min. Kalup u kojem pečem je 24 cm.
2 Svaku čokoladu posebno rastopiti na pari, a s bijelom rastopiti i pola vrećice vanilin šećera (dodati ga kad se čokolada skoro rastopi i miješati neko vrijeme). Smiksati mascarpone i šećer, pa u to umiješati stučeni šlag. Podijeliti smjesu na tri dijela – u jedan dodati rastopljenu tamnu, u jedan rastopljenu mliječnu, a u jedan rastopljenu bijelu. Premazati preko biskvita (prvo tamna, pa mliječna, pa bijela).
a...evo mojih fotki
umucena 3 zumanca i secer
u drugoj posudi utucen slag od bjelanjaka
na pari istopila cokoladu za kuhanje i puter
i dodala u zdjelu sa zumacem , i zatim dodala kasiku brasna...
zatim ovo gore sjedinila sa snijegom od bjelanaca i izmjesala kasikom
i nasula u kalup za tortu i pekla 40 min. na 160 stepeni i dobila
onda u jednu zdjelu pomijesala mascarpone i secer, a u drugu utukla vrhnje za slag
ove smjese se pomjesaju, a uporedo na pari topila tamnu cokoladu, mlijecnu i bijelu
i onda po receptu smjesu podijelila na tri dijela u koji sam dodala tri razlicite cokolade
i mazala
tamna
mlijecna - nije mi dobro gornja fotka ispala, ali je gornja tamnija 3 nijanse od ove
i bijela i gotovo....