writing-img

RE: Foto - kuhanje!

clock-img

04.05.2011, 16:49

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

lady slobodno mjesi i dodaji brasna dok ti je gnjecavo, jer u stvari i nije zamjeseno kako treba dok ne bude kompaktna masa da se moze fino odovjiti od ruku i posude
i da ja koristim na kilu brasna jednu kesicu digo kvasca

selma jeste to su te placke ratne, a nisam ih pravila za vikend, morat cu ovaj naredni

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

04.05.2011, 19:26

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Recept je...sa coolinarke

torta 4 cokolade

• Biskvit  3 jaja  15 dkg čokolade  6-7 dkg maslaca  4 žlice šećera  1 žlica brašna
  • Kreme  50 dkg mascarponea  2 žlice šećera  5 dcl slatkog vrhnja  10 dkg tamne čokolade  10 dkg mliječne čokolade  10 dkg bijele čokolade  1/2 vrećice vanilin šećera
    Priprema Vrijeme pripreme:50 min
  • 1 Čokoladu za biskvit i maslac rastopiti na pari. Smiksati žutanjke i šećer, pa u to umiješati rastopljenu čokoladu, pa 1 žlicu brašna. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka).Peći na 160 oko 40 min. Kalup u kojem pečem je 24 cm.
    2 Svaku čokoladu posebno rastopiti na pari, a s bijelom rastopiti i pola vrećice vanilin šećera (dodati ga kad se čokolada skoro rastopi i miješati neko vrijeme). Smiksati mascarpone i šećer, pa u to umiješati stučeni šlag. Podijeliti smjesu na tri dijela – u jedan dodati rastopljenu tamnu, u jedan rastopljenu mliječnu, a u jedan rastopljenu bijelu. Premazati preko biskvita (prvo tamna, pa mliječna, pa bijela).

a...evo mojih fotki

umucena 3 zumanca i secer

user posted image

u drugoj posudi utucen slag od bjelanjaka

user posted image

na pari istopila cokoladu za kuhanje i  puter

i dodala u zdjelu sa zumacem , i zatim dodala kasiku brasna...

user posted image

zatim ovo gore sjedinila sa snijegom od bjelanaca i izmjesala kasikom

i nasula u kalup za tortu i pekla 40 min. na 160 stepeni i dobila

user posted image

onda u jednu zdjelu pomijesala mascarpone i secer, a u drugu utukla vrhnje za slag

user posted image

ove smjese se pomjesaju, a uporedo na pari topila tamnu cokoladu, mlijecnu i bijelu

i onda po receptu smjesu podijelila na tri dijela u koji sam dodala tri razlicite cokolade

i mazala

tamna
    user posted image

mlijecna - nije mi dobro gornja fotka ispala, ali je gornja tamnija 3 nijanse od ove
    user posted image

i bijela i gotovo....

user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
    postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

04.05.2011, 19:28

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Skvo draga...koliko čokolade....
    uh tačno mi zazubiceuser posted image user posted image user posted image

u što bi s emoj suprug oduševio ovom čokoladom ovolikom na tortiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

clock-img

04.05.2011, 19:31

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

Hanady ja pravila onaj kolac kokosov i ona smjesa bijla ispala mi gnjeceava gdje sam pogrijesila 

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

04.05.2011, 19:34

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Hanady ja pravila onaj kolac kokosov i ona smjesa bijla ispala mi gnjeceava gdje sam pogrijesila 

pa možda ti je nedostajalo još kokosa...user posted image jer sam shavtila do drugih da je vrlo važno koji je kokos u pitanju, razlikuju se od proizvođača
    ili nisi dobro ukuhala grizuser posted image

mislim ta smjesa izađe onako čvrta al opet i nije...ali ostane između dvije kore...

user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

clock-img

04.05.2011, 19:37

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

bravo skvouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

04.05.2011, 19:39

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

skvo jesi sutra za kafu tu kod tebe (i komad torte) hihihih, salim se torta ti je suuuuuuuuuper

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

04.05.2011, 19:39

clock-img

Anoniman

treba ba uvesti dopunu u ovaj pravilnik forumauser posted image ili kako se to vec zove...zabranjeno stavljanje cokoladnih fotografija user posted image

user posted image user posted image user posted image Skvo...trenutno te malo manje volimuser posted image user posted image

clock-img

04.05.2011, 19:43

clock-img

enči80

pencil-img

123

Skvo ne gine ti jačmenjak koooooooooo kućauser posted image user posted image user posted image

Svaka častuser posted image user posted image user posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
    07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
    'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

clock-img

04.05.2011, 19:43

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Pa ja sam trudnica....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uglavnom zene...zaista je super recept....zahvalila bi se na receptu JeleniT.user posted image

clock-img

04.05.2011, 19:49

clock-img

mama75

pencil-img

2257

Lijepo je Jelena rekla nama sta Skvo radi. A mi je cekamo na temi BB. Skvo "za kaznu" moras u subotu donijeti po jedan komad torte nama koje smo te citav dan cekale: Teacher75, mama 2009, assmiras, Lady, i meni naravno. Ako sam koju zaboravila neka se same prijave. Uh i Hanady, gdje nju da zaboravim user posted image

clock-img

04.05.2011, 19:50

clock-img

Anoniman

Skvo super, drago mi je da ti se svidja, a vidim dobro i ispala, a lagana je za napraviti.

Dadada zvala sam te za Vaskrs da probas tortu ko ti kriv sto nisi, bila je ova na meniu :P

clock-img

04.05.2011, 19:56

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Draga mama75...nije mi MM izvadio stvari...user posted image ...Ima rok veceras...sada je na trcanju...nisam sama mogla dizati krevet...da je do mene..ja bi jutros fotkala..cim mi otvori put do stvari slikam i postavljam..mislim ja na vas....user posted image

clock-img

04.05.2011, 19:59

clock-img

mama75

pencil-img

2257

jelena moze li neki drugi sir? Nisam sigurna da ce biti u prodavnici a saljem muza SADA jer mi se jede, njam njam (nisam trudna user posted image )

clock-img

04.05.2011, 20:00

clock-img

mama75

pencil-img

2257

skvo  salim se ja malkice; citavo jutro smo te prozivale, a ti vrijedna bila. 

clock-img

04.05.2011, 20:00

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Hahhahah...mama 75...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Super si...user posted image

Jelena rece da moze cini mi se dukatov sirni namaz...Ja sam mascarpone nasla u Konzumu.user posted image

clock-img

04.05.2011, 20:03

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Skvo super, drago mi je da ti se svidja, a vidim dobro i ispala, a lagana je za napraviti.

Dadada zvala sam te za Vaskrs da probas tortu ko ti kriv sto nisi, bila je ova na meniu :P

user posted image user posted image

clock-img

04.05.2011, 20:03

clock-img

Anoniman

Dukatela sirni namaz su meni rekli da moze da je isti ukus, ali ja nadjoh u mercatoru marscapone pa sam sa njim radila.

Dadada Lady je probala pa je pitaj za utiske.user posted image

< Poruku je uredio jelenaT -- 4.5.2011 20:04:54 >

clock-img

04.05.2011, 20:09

clock-img

mama75

pencil-img

2257

Hajde sacekacu onda do sutra za tortu. A bas dobro izgleda! Joj ovoh dana mi se samo nesto slatko jede, slano jedem samo sto moram. Jos vi stalno postavljate neke nove recepte, slike... Moracu se "skinuti" sa RR user posted image

clock-img

04.05.2011, 20:13

clock-img

Anoniman

ja evo sad razmisljam razlog da ovo pravimuser posted image posto ja torte i kolace samo za rodjendane i praznike pravimuser posted image ...moracu sacekati jos 15 danauser posted image

clock-img

04.05.2011, 20:17

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

skvo jesi sutra za kafu tu kod tebe (i komad torte) hihihih, salim se torta ti je suuuuuuuuuper

maja ne voli nigdje sama ici pa joj moram praviti drustvu...dakle kafa kod skvo user posted image

ti sjedi i iznesi tortu a mi cemo sve ostalouser posted image

< Poruku je uredio Visnja RR -- 4.5.2011 20:18:23 >

Asja = duša duše moje :)
    03.04.`08

clock-img

04.05.2011, 20:27

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

maja ne voli nigdje sama ici pa joj moram praviti drustvu...dakle kafa kod skvo user posted image

slazem se visnja :) a ne mora ni iznositi mi cemo njoj na tanjir a mi direkt sa postolja user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

04.05.2011, 20:28

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Hehehhe..bujrumcic...sakrijem od sebe za vas..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

04.05.2011, 20:38

clock-img

new mama

pencil-img

2578

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Hocu  i ja da probam ovu tortu,mljacuser posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

05.05.2011, 15:14

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Moracu ovu tortu krivotvoriti da moze pod fondanuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

Zadnji članci

article-img