writing-img

RE: Foto - kuhanje!

  
clock-img

30.04.2011, 17:28

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

IZVORNA PORUKA: Hannica

Eh,navukla si me sad moram sirnicu pravit.Na koliko stepeni peces pitu? Da li je zalijes necim kad se ispece?
Hajd reci mi te cake.user posted image
Kod mene uvijek bude pregorena,ili premekana,ili pretvrda...ma mora joj nesto falit.user posted image




Ej ja sad tek vidjoh pitanje
Ima ispod slike gdje je ispečena pita kako ja ali nije mi teško ponoviti user posted image
Pitu pečem na 250 stepeni i prvo ugrijem rernu pa onda ubacim pitu,pošto su jufke tanke a ni siru ne treba puno da se ispeče oko 15 minuta
A jedino sirnicu ničim ne poljevam već kada je izvadim iz rerne samo sa ruke pospem malo hladne vode ,eto koliko ti može stati u ruku vode kada naspeš sa česme, i baveznop je pokrije ili tepsijom ili sa 2-3 krpe da lijepo omekne ............. I neka odstoji oko 15 minuta

clock-img

30.04.2011, 17:34

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Boze sacuvaj sto pamtim dobro,a procitala sam sve sto si napisala.user posted image
Hvala ti.user posted image
Uslikat cu pitu da vidite i to cudo.user posted image


_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

30.04.2011, 17:40

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

IZVORNA PORUKA: Hannica

Boze sacuvaj sto pamtim dobro,a procitala sam sve sto si napisala.user posted image
Hvala ti.user posted image
Uslikat cu pitu da vidite i to cudo.user posted image



Ah kada bi ja uslikala tortu koju sam probala napraviti to je sjesti i plakati.....
A ti obavezno slikaj,sumnjam da toliko loša bude user posted image  

clock-img

30.04.2011, 19:12

clock-img

niki83

pencil-img

2113

IZVORNA PORUKA: muaaa

                               BRZE KIFLE
125gr svjezeg sira,1 bjelanjak,malo soli,50ml.ulja,50ml.mlijeka,3 kasicice pr.za pecivo,250 gr.brasna zamjesiti
user posted image
odmah prekuhati
user posted image
Razvaljati i rezati
user posted image
Mozete puniti cime hocete sirom,salamom ja sam ovaj put malo experimentisala pa sam to uradila sa cokoladomuser posted image
user posted image
srolati u obik kiflica,posloziti u pleh premazati zumancem,presuti susamom i peci
user posted image
I gotovouser posted image user posted image
user posted image



jutros sam pravila ove kiflice, cas posla, a preukusne su, bas smo se pocastili, mm, beba i jauser posted image
hvala ovoj vrijednoj zeni na receptu user posted image


_____________________________

N&N

clock-img

30.04.2011, 19:27

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

IZVORNA PORUKA: doublemum

user posted image user posted image user posted image
jooj koliko sam ja slika napravila(mislim nekoliko recepata)ali mi se neda prebacivatiuser posted image



prebaci brzo..ne budi lijen*uzauser posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

30.04.2011, 19:33

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Eh kad bi neko mogao uslikati proces potkuhavanja i razvlačenja jufke za pitu, sa tačnim sastojcima i mjerama, ja sam od onih žena što oklagiju koriste samo da dobavljanje maskare iza veš-mašine. Voljela bih je upotrijebit nekad i za pitu user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

30.04.2011, 19:42

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

IZVORNA PORUKA: palachinken

Eh kad bi neko mogao uslikati proces potkuhavanja i razvlačenja jufke za pitu, sa tačnim sastojcima i mjerama, ja sam od onih žena što oklagiju koriste samo da dobavljanje maskare iza veš-mašine. Voljela bih je upotrijebit nekad i za pitu user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

30.04.2011, 19:50

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

IZVORNA PORUKA: palachinken

Eh kad bi neko mogao uslikati proces potkuhavanja i razvlačenja jufke za pitu, sa tačnim sastojcima i mjerama, ja sam od onih žena što oklagiju koriste samo da dobavljanje maskare iza veš-mašine. Voljela bih je upotrijebit nekad i za pitu user posted image



Eto budem ja odmah čim nađem gdje i kupim kakve žare (koprie) naumpala mi zeljanica (a nisam još ni sirnicu pojela ) prokleto pa hajde..................
A kod mene drugarici oklagija služi da čuva paravan na ulazu u ostavu user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.04.2011, 19:54

clock-img

Anoniman

sjooooooj selma...daj malouser posted image ...jest da nisam ljubitelj sirnice...al ova izgleda...njaaaaaamuser posted image user posted image user posted image

e da ste vi vidjeli moj pokusaj pravljenja pite...tj. razvlacenja jufkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...ja mislim da bi pola zena ovdje kosu pocupalo od uzasauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.04.2011, 20:05

clock-img

malena27 RR

pencil-img

15117

selma draga, nadam se da mm nece vidjeti sliku ove sirnice user posted image user posted image user posted image user posted image inace bi te i trudnu i sa jednim djetetom ozenio bez obzira sto je vec ozenjen user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

clock-img

30.04.2011, 20:07

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

eee meni cak kroz fotografiju mirise user posted image

http://www.ringeraja.ba/clanak/sirnica_589.html

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

30.04.2011, 20:11

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

selma draga, nadam se da mm nece vidjeti sliku ove sirnice user posted image user posted image user posted image user posted image inace bi te i trudnu i sa jednim djetetom ozenio bez obzira sto je vec ozenjen user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image




user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

clock-img

30.04.2011, 20:16

clock-img

malena27 RR

pencil-img

15117

samo se ti smij, bilo bi mi kaput user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

clock-img

30.04.2011, 20:28

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

samo se ti smij, bilo bi mi kaput user posted image user posted image user posted image



A ja se još i prekido namigujući ti  tamo  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.04.2011, 20:56

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Čestitam Selma AM, eto te na naslovnici user posted image user posted image


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

30.04.2011, 21:08

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

IZVORNA PORUKA: palachinken

Čestitam Selma AM, eto te na naslovnici user posted image user posted image



Moj trenutak slave user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.04.2011, 22:37

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

ja zmireci ulazim na prvu stranu user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

30.04.2011, 22:46

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

ja pravim cesto pitu jer je svi volimo pravo a sad evo gledam ovu Selminu i da nije ovako kasno sad bi je napravila,ma mamiiiiuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

30.04.2011, 22:47

clock-img

mala86

pencil-img

2755


IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ja zmireci ulazim na prvu stranu user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦





clock-img

04.05.2011, 15:40

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

Evo moj domaći hljeb ...............A ako pomislite da sam dosadna imam i opravdanje,trudna user posted image user posted image



Eh prvo brašno,germa i so                             +              mlaka voda
user posted image user posted image

Zatim vodu sipati direktno na tijesto dok ne postane mekano i da se odvaja od ruku ( ja kuham sa rukama,neko sa drvenom vajračnom ,ali meni nikada nebi uspio na taj načina ) znači po izboru da li rukom ili kašikom......................Tijesto prekuhavati oko 15 minuta.......
 
Sledeći par slika je korak po korak kako tijesto izgleda dok se prekuhava
user posted image user posted image

user posted image user posted image

user posted image

Zatim tijesto pokriti krpom i ostaviti na toplo mijesto da nadolazi 1h...........


user posted image

Kada je tijesto nadošlo, prebaciti ga u pouljenu tepsiju,prekuhati,oblikovati po želji,ostaviti da odstoji 15-ak minuta dok se rerna ne zagrije i ubaciti da se peče............

user posted image user posted image

Ubaciti da se peče ........Kada je hljeb gotov,izvaditi iz rerne,posutu hladnom vodom iz ruke i prebaciti u krpu,zamotati i ostaviti da se tišti 15-ak minuta
 
user posted image



Od ovog istog tijesta ja pravim placke ili lepine da prezalogajim dok se hljeb ispeče user posted image


user posted image user posted image


Prijatno !!!

clock-img

04.05.2011, 15:42

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Selma, ti si gigant :) Ja još čekam svoju jufku za pitu...obećala siuser posted image


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

04.05.2011, 15:45

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

kod mene hljeb isto ovako ali stoji preko noci,tako da se moze staviti manje germe i ja dodam sjemenke kad zakuhavam

_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

04.05.2011, 15:45

clock-img

Lady26

pencil-img

9177

Nikad ne uspijem dobiti ovakvo tijesto....
Jel kad prekuhavas posipas brasnom ili kako? Meni uvijek gnjecavo vise ga po rukama ima....nisam expert za tijesta pa ne znam... i moze li di go kvasac ili? user posted image user posted image user posted image
Nemojte se smijati, fakat imam zelju napraviti domaci hljeb user posted image user posted image


_____________________________

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

clock-img

04.05.2011, 15:48

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

di go je meni najbolji
ako ti je gnjecavo znaci ima previse vode.vodu dodajes samo pomalo dok dobijes potrebnu gustocu


_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

04.05.2011, 15:52

clock-img

Selma.A.M

pencil-img

2127

Palachinke obećanje je obećanje ali čim nabavim žaru user posted image

Sabinos ja nekako sam naučena da pravi hljeb svaki dan i da bude samo za jedan dan,rijetko prenoći,a pošto ga kuham apsolutno svaki dan (jer mi se ne isplati kupovni) a izuzetak su dani kada kuham pitu user posted image ,uvijek ubacujem po 3 kašikice germe i hljeb mi bude za sat ipo gotov........A može i tako kako ti,da prenoći....

Lady26 ja koristim germu kako koju iskreno i svaka bude ista tj hljeb i peciva ispadnu na isto nekada di-go ,nekada quinmaya ma kako kad.........
A ako ti je tijesto pregnjecavo slobodno ubaci brašna i prekuhaji dok ne postane kompaktno tijesto...Ja se navikla pa uvijek ubacim vodu svu odmah,a ti možeš postepeno.....

Zadnji članci

article-img