Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
sad je vjerovatno kasno ali stvarno ne ide pzp. iako što kažeš neće skoditi vjerovatno bi se više digao. ne znam. hajd uslikaj da vidimo kako je ispalo
11.05.2011, 21:03
milenium
6133
dido ima dosta kolača u koji ne ide pzp.kad izliješ vidi koliko ima smjese.ako ti je veća tepsija pa ti se čini tanak onda stavi.ako se digne još bolje
11.05.2011, 21:12
Dida79
3252
Kolac gotov i bas je mmmmmmmmm ...nakon sto sam posjetila Google nisam stavila PZp i bas je super ispao... A evo i slika
11.05.2011, 21:16
Visnja RR
15102
_____________________________
Asja = duša duše moje :) 03.04.`08
11.05.2011, 21:18
myb@by
1644
IZVORNA PORUKA: Dida79
Kolac gotov i bas je mmmmmmmmm ...nakon sto sam posjetila Google nisam stavila PZp i bas je super ispao... A evo i slika
Ima li bujruma ?
_____________________________
"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."
11.05.2011, 21:24
chuci
804
dida super je ispao
ja sam jučer opet pravila, ali ne kući, nego kod mame, i kako sam žurila jer su gosti stizali stavila sam ga u veću tepsiju da se brže ispeče. bio je gotov za 20 minuta, ukus isti. služila topal sa malinama i šlagom. baš mi žao što nisam uslikala, ali bilo je u brzini i nemadoh čime slikati. svi popadali kako je bio dobar. čak i moj tata pojeo sve, iako nije ljubitelj čokoladnih kolača
11.05.2011, 21:25
bananica
4330
IZVORNA PORUKA: myb@by
IZVORNA PORUKA: Dida79
Kolac gotov i bas je mmmmmmmmm ...nakon sto sam posjetila Google nisam stavila PZp i bas je super ispao... A evo i slika
Ima li bujruma ?
isto pitanje
11.05.2011, 23:09
Dida79
3252
Hvala A bujruma ima uvijek
11.05.2011, 23:51
milenium
6133
dido super izgleda
13.05.2011, 06:56
ena0002
8723
IZVORNA PORUKA: chuci
Kalup premazati puterom i posuti brašnom
Je li ovaj kalup samo ovako stavljas u rernu.....ili na neku tepsiju
_____________________________
Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze
13.05.2011, 07:48
chuci
804
ja ga stavim na tanki pleh čisto da se ne savija, jer je smjesa teška a ovo tanko
13.05.2011, 08:02
ena0002
8723
Super ideja
_____________________________
Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze
13.05.2011, 14:10
Anoniman
evo mog muffina ne znam dal sam uspela dal treba ovako da izgleda ovako jos vruc se bas jaja osecaju jel to o.k il kad se ohladi vec drugacije
u to dodati secer i opet mutiti dok se secer i bjelanca dobro ne umute i na kraju dodati kasiku sirceta i sve umutiti. uzeti pleh i premazati ga puterom i brasnom, izliti smjesu od bjelanjaka i peci na 150 stepeni 90 minuta.
htjela sam da vam se nekako oduzim za divne recepte koje sam "skinula"
_____________________________
16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav
15.05.2011, 23:55
Skvo RR
4542
Super...
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
16.05.2011, 00:08
Visnja RR
15102
sjetih se jednog dana kad sam tri puta pravaila spanski vjetar u danu i svaki put nesto nije valjalo...a jedna osoba koja mi dala recept mi presutjela da treba staviti kasiku sirceta.... i svaki put je nazovem i kazem kora nije u redu a ona opet ne kaze...kako sam bila ljuta kad sam kasnije saznala da mi je to presutjela spanski vjetar je jedna od omiljenih slastica ali kad se dobro napravi...tj kad kora bude skroz prhka i istopi se u ustima moram probati i sama napraviti obicno je kupujem od Azre
_____________________________
Asja = duša duše moje :) 03.04.`08
16.05.2011, 00:14
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
sjetih se jednog dana kad sam tri puta pravaila spanski vjetar u danu i svaki put nesto nije valjalo...a jedna osoba koja mi dala recept mi presutjela da treba staviti kasiku sirceta.... i svaki put je nazovem i kazem kora nije u redu a ona opet ne kaze...kako sam bila ljuta kad sam kasnije saznala da mi je to presutjela spanski vjetar je jedna od omiljenih slastica ali kad se dobro napravi...tj kad kora bude skroz prhka i istopi se u ustima moram probati i sama napraviti obicno je kupujem od Azre
tajna je da koru sušis na 150 stupnjeva sat do sat ipo do ove spoznaje i meni je par tepsija otislo u smece
16.05.2011, 00:17
Visnja RR
15102
sreca pa postoji RR i sve se tajne otkriju
_____________________________
Asja = duša duše moje :) 03.04.`08
16.05.2011, 07:29
mala86
2755
obozavam spanski ,hvala na receptu
_____________________________
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦
16.05.2011, 09:42
mamana
531
Je li ovu kremu za španski vjetar kuhate na pari?
16.05.2011, 10:00
henna ze
475
ja kuham na pari
_____________________________
Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.
16.05.2011, 12:24
tukica
187
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
lisnata pogaca by skvo
Potrebno
brasno malo mlijeka vode kvasac 1 kasila pavlake 2 male kasikice soli malo putera
Dakle prvo kvasac potopim u malo tople vode i pola kasikice secera da nadodje...onda ga saspem u brasno..pa malo izmrvim brasno rukama..ubacim sol, jaje, 1 kasiku pavlake i idem na potkuhavanje sa toplo ugrijanim mlijekom i vodom.... Tijesto se mijesi dok ne postane malo tvrdje...prebacim ga na radnu povrsinu
Podijelim ga na kuglice
Svaka kuglica se tanko razvalja na kvadrat i onda se premaze istopljenim puterom i uljem..ja to radim rukom..i onda ga zavrcem tj. rolam i rezem na male dijelove cca 1.5 cm
Redam u tepsiju, u obliku kruga sa tim da pravim male razmake...kada sve stavim..onda malo isto (kroz prste) pospem istopljenim puterom i ostavim malo da nadodje..da se tijesto odprilike priljubi tj. izgubi one razmake..Nakon toga umutim jedno jaje, premazem i pospem susamom
Stavljam u zagrijanu pecnicu na 200 stepeni jedno 15 minuta i onda jos 20 minuta na 180...
I dobijem
Odmah ga tresnem iz tepsije i umotam u alu foliju bar 10 minuta i moze se njaminjati
Koliko brasna ide tacno za ovu pogacu?
16.05.2011, 12:29
Skvo RR
4542
Odokativno...oko 500 grama...znaci vazno je da kada sa gornjim sastojcima umjesis...da je cvrsce umijesis da se pocne odvajati od zdjele, kasnije od radne povrsine...sve zavisno kolika ti je tepsija....Ja sam pravila u kalupu od torte 25 cm ..ako ces u vecu samo dodaj recimo 1 jaje, jednu kasiku pavlake npr. u kg brasna...samo povecas dozu...kvasac jedan ti je dosta...
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
16.05.2011, 14:06
tukica
187
E hvala puno, odoh da pravim, pa da vidimo kakva ce ispasti