cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Foto - kuhanje!

  
clock-img

11.05.2011, 20:56

clock-img

chuci

pencil-img

804

sad je vjerovatno kasno ali stvarno ne ide pzp. iako što kažeš neće skoditi vjerovatno bi se više digao. ne znam. hajd uslikaj da vidimo kako je ispalo

clock-img

11.05.2011, 21:03

clock-img

milenium

pencil-img

6133

dido ima dosta kolača u koji ne ide pzp.kad izliješ vidi koliko ima smjese.ako ti je veća tepsija pa ti se čini tanak onda stavi.ako se digne još boljeuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.05.2011, 21:12

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Kolac gotov i bas je mmmmmmmmm ...nakon sto sam posjetila Google nisam stavila PZp i bas je super ispao...
A evo i slika


user posted image

clock-img

11.05.2011, 21:16

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

user posted image user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

11.05.2011, 21:18

clock-img

myb@by

pencil-img

1644


IZVORNA PORUKA: Dida79

Kolac gotov i bas je mmmmmmmmm ...nakon sto sam posjetila Google nisam stavila PZp i bas je super ispao...
A evo i slika


user posted image


Ima li bujruma ? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

clock-img

11.05.2011, 21:24

clock-img

chuci

pencil-img

804

dida super je ispao

ja sam jučer opet pravila, ali ne kući, nego kod mame, i kako sam žurila jer su gosti stizali stavila sam ga u veću tepsiju da se brže ispeče. bio je gotov za 20 minuta, ukus isti. služila topal sa malinama i šlagom. baš mi žao što nisam uslikala, ali bilo je u brzini i nemadoh čime slikati. svi popadali kako je bio dobar. čak i moj tata pojeo sve, iako nije ljubitelj čokoladnih kolača

clock-img

11.05.2011, 21:25

clock-img

bananica

pencil-img

4330

IZVORNA PORUKA: myb@by


IZVORNA PORUKA: Dida79

Kolac gotov i bas je mmmmmmmmm ...nakon sto sam posjetila Google nisam stavila PZp i bas je super ispao...
A evo i slika


user posted image


Ima li bujruma ? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image




isto pitanjeuser posted image user posted image user posted image

clock-img

11.05.2011, 23:09

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Hvala user posted image
A bujruma ima uvijekuser posted image

clock-img

11.05.2011, 23:51

clock-img

milenium

pencil-img

6133

user posted image user posted image user posted image dido super izgleda

clock-img

13.05.2011, 06:56

clock-img

ena0002

pencil-img

8723


IZVORNA PORUKA: chuci






Kalup premazati puterom i posuti brašnom
user posted image




Je li ovaj kalup samo ovako stavljas u rernu.....ili na neku tepsiju user posted image


_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

13.05.2011, 07:48

clock-img

chuci

pencil-img

804

ja ga stavim na tanki pleh čisto da se ne savija, jer je smjesa teška a ovo tanko

clock-img

13.05.2011, 08:02

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

Super ideja user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

13.05.2011, 14:10

clock-img

Anoniman

evo mog muffina user posted image ne znam dal sam uspela dal treba ovako da izgledauser posted image   ovako jos vruc se bas jaja osecaju jel to o.kuser posted image il kad se ohladi vec drugacijeuser posted image


user posted image

clock-img

15.05.2011, 22:08

clock-img

MinaMM

pencil-img

302

Spanski vjetar

Sastojci

za koru:

10 bjelanjaka, 24 kasike secera, 1 kasika jabukovog sirceta

fil:

10 zumanjaka, 8 kasika secera, 2 dcl mlijeka, 250 g mljevenih oraha, 1 puter

dekoracija slag

evo ih svi zajedno
http://imageshack.us/photo/my-images/819/image023fe.jpg/

razdvojiti bjelanca od zumanjca i od bjelanaca umutiti cvrst snijeg
http://imageshack.us/photo/my-images/808/image026f.jpg/

u to dodati secer i opet mutiti dok se secer i bjelanca dobro ne umute i na kraju dodati kasiku sirceta i sve umutiti. uzeti pleh i premazati ga puterom i brasnom, izliti smjesu od bjelanjaka i peci na 150 stepeni 90 minuta.

umutiti zumanjca, dodati secer i mlijeko i kuhati na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne uz konstantno mjesanje
http://imageshack.us/photo/my-images/823/image028di.jpg/

kad se zgusne dodati orahe
http://imageshack.us/photo/my-images/195/image029nj.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/805/image030u.jpg/

ostaviti da se ohladi. kad se potpuno ohladi dodati puter i sve zajedno umutiti
http://imageshack.us/photo/my-images/828/image031ee.jpg/

kad se kora ispece i ohladi izrezati je na tri djela i filovati svaku koru i na kraju dekorisati slagom i po zelji posuti mljevenim bademima
http://imageshack.us/photo/my-images/228/image032c.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/51/image021lv.jpg/

posto je mom bratu bio rodjendan i strasno voli ananas ja sam sitno nasjeckala kolutove ananasa i dodala ih u fil iako ne idu u original recept.
http://imageshack.us/photo/my-images/7/image036lm.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/696/image037q.jpg/

Prijatno user posted image



< Poruku je uredio MinaMM -- 15.5.2011 22:11:41 >


_____________________________

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

clock-img

15.05.2011, 22:12

clock-img

MinaMM

pencil-img

302

htjela sam da vam se nekako oduzim za divne recepte koje sam "skinula"user posted image

_____________________________

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

clock-img

15.05.2011, 23:55

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Super...user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

16.05.2011, 00:08

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

sjetih se jednog dana kad sam tri puta pravaila spanski vjetar u danu i svaki put nesto nije valjalo...a jedna osoba koja mi dala recept mi presutjela da treba staviti kasiku sirceta.... i svaki put je nazovem i kazem kora nije u redu a ona opet ne kaze...kako sam bila ljuta kad sam kasnije saznala da mi je to presutjela user posted image
spanski vjetar je jedna od omiljenih slastica ali kad se dobro napravi...tj kad kora bude skroz prhka i istopi se u ustima
moram probati i sama napraviti obicno je kupujem od Azre

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

16.05.2011, 00:14

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

sjetih se jednog dana kad sam tri puta pravaila spanski vjetar u danu i svaki put nesto nije valjalo...a jedna osoba koja mi dala recept mi presutjela da treba staviti kasiku sirceta.... i svaki put je nazovem i kazem kora nije u redu a ona opet ne kaze...kako sam bila ljuta kad sam kasnije saznala da mi je to presutjela user posted image
spanski vjetar je jedna od omiljenih slastica ali kad se dobro napravi...tj kad kora bude skroz prhka i istopi se u ustima
moram probati i sama napraviti obicno je kupujem od Azre






tajna je da koru sušis na 150 stupnjeva sat do sat ipouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image do ove spoznaje i meni je par tepsija otislo u smeceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

16.05.2011, 00:17

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

sreca pa postoji RR i sve se tajne otkrijuuser posted image user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

16.05.2011, 07:29

clock-img

mala86

pencil-img

2755

obozavam spanski user posted image ,hvala na receptu user posted image

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦





clock-img

16.05.2011, 09:42

clock-img

mamana

pencil-img

531

Je li ovu kremu za španski vjetar kuhate na pari?

clock-img

16.05.2011, 10:00

clock-img

henna ze

pencil-img

475

ja kuham na pari

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

clock-img

16.05.2011, 12:24

clock-img

tukica

pencil-img

187

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

lisnata pogaca by skvo

Potrebno

brasno
malo mlijeka
vode
kvasac
1 kasila pavlake
2 male kasikice soli
malo putera

Dakle prvo kvasac potopim u malo tople vode i pola kasikice secera da nadodje...onda ga saspem u brasno..pa malo izmrvim brasno rukama..ubacim sol, jaje, 1 kasiku pavlake i idem na potkuhavanje sa toplo ugrijanim mlijekom i vodom....
Tijesto se mijesi dok ne postane malo tvrdje...prebacim ga na radnu povrsinu
user posted image

Podijelim ga na kuglice
user posted image

Svaka kuglica se tanko razvalja na kvadrat i onda se premaze istopljenim puterom i uljem..ja to radim rukom..i onda ga zavrcem  tj. rolam i rezem na male dijelove cca 1.5 cm
user posted image

Redam u tepsiju, u obliku kruga sa tim da pravim male razmake...kada sve stavim..onda malo isto (kroz prste) pospem istopljenim puterom i ostavim malo da nadodje..da se tijesto odprilike priljubi tj. izgubi one razmake..Nakon toga umutim jedno jaje, premazem i pospem susamom
user posted image

Stavljam u zagrijanu pecnicu na 200 stepeni jedno 15 minuta i onda jos 20 minuta na 180...

I dobijem

user posted image
user posted image

Odmah ga tresnemuser posted image iz tepsije i umotam u alu foliju bar 10 minuta i moze se njaminjati

user posted image













Koliko brasna ide tacno za ovu pogacu?

clock-img

16.05.2011, 12:29

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Odokativno...oko 500 grama...znaci vazno je da kada sa gornjim sastojcima umjesis...da je cvrsce umijesis da se pocne odvajati od zdjele, kasnije od radne povrsine...sve zavisno kolika ti je tepsija....Ja sam pravila u kalupu od torte 25 cmuser posted image user posted image user posted image user posted image ..ako ces u vecu samo dodaj recimo 1 jaje, jednu kasiku pavlake npr. u kg brasna...samo povecas dozu...kvasac jedan ti je dosta...user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

16.05.2011, 14:06

clock-img

tukica

pencil-img

187

E hvala puno, odoh da pravim, pa da vidimo kakva ce ispasti user posted image

Zadnji članci

article-img